jusstyna85 Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Justyna mówiła ,że były 2 telefony o niego,ale kiedy ludzie dowiadują się o koszcie karmy,to rezygnują Quote
BasiaD Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='jusstyna85']Justyna mówiła ,że były 2 telefony o niego,ale kiedy ludzie dowiadują się o koszcie karmy,to rezygnują[/QUOTE] Ludzie są głupi.Koszty karmy to nic.Będą mieć śicznego kota, uratowanego przd najgorszym, a zawszw lepiej wydać na krme niż naleczenie..Podnoszę ślicznocha..Niech mu się przytrafi najlepszy domek na śwwiecie. Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Dokładnie tak , a przecież niby tańsza karma = częste wizyty u weta , ale jestem pewna ze na pewno znajdzie się domek taki który nie będzie żałować kasy na karmę i ewentualnego weta , w piątek jadę z nim na kontrole , jaki on jest kochany bo jak tylko go dotknę to mruczy Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Kolejny domek się wycofał , jak się dowiedział o kosztach karmy :( Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Z Rudzikem było bardzo źle to fakt , sama wiele nocy nie przespałam aby go ratować , wiele godzin przepłakałam jak cierpiał i gdyby nie wspaniali weci Julia i Michał Marurowie z Fauny to już by go nie było ...... A teraz już sam się o jedzonko upomni , a najchętniej je jak się go głaszczę , taki kot to skarb :) Tylko dlaczego nikt nie dzwoni , nikt go nie chce pokochać :( Quote
jusstyna85 Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 Są Święta...ludzie nie szukają zwierzaków...może ruszy sie coś jutro... Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Rozliczenie pomocy Dla kotów : Betaka ------------------------------------- 200 zł + 150 zł ---- razem 350 zł bezpośrednio do weta Betaka ------------------------------------- 60 zł Izydorka ----------------------------------- 25 zł Slapcio dla Eustachego --------------------- 25 zł Honda dla Bony ----------------------------- 30 zł Ania B ------------------------------------- 70 zł Miłka dla Rafiego ---------------------------- 40 zł P Ewa ------------------------------------- 10 zł Phantasmagori dla Rudzika ------------------- 45 zł Izydorka ------------------------------------- 25 zł Od Puchatkowa dla Rudzika ------------------ 100 zł Honda dla Rudzika -----------------------------50 zł P Walentyna dla białych ---------------------- 100 zł Basia D dla Rudzika ---------------------------- 50 zł Jasdor dla Eustachego ------------------------ 10 zł Margo dla Eustachego ------------------------- 40 zł Liwia dla Rudzika--------------------------------25 zł Mariviel -------------------------------------- 200 zł Mar 9 ----------------------------------------- 10 zł Koteczek 555 ---------------------------------- 20 zł Dla Czorta ------------------------------------- 20 zł Dla Majecki ------------------------------------ 20 zł Dla Bony -------------------------------------- 30 zł Jkzjkz2 dla Eustachego ------------------------ 320 zł dla Kitka ---------------------------------------20 zł Madcat 1981 bazarek -------------------------- 35 zł Archi 34 -------------------------------------- 18 zł RAZEM -------------------------------------- 1748 ZŁ Myszka MaBo ------------------------------------- 100 zł Maks ------------------------------------- 20 zł Agata 51 ----------------------------------- 20 zł RAZEM -------------------------------------140 zł WYDATKI : Lecznica FAUNA ------------------------------------------------------- 1000 zł + 350 zł od Betaka Zwirek 5 razy po 30 zł ------------------------------------------------- 150 zł mieso wolowe 40 kg po 4 zł za kg -------------------------------------- 160 zł Apteka ( urosept , Buskopan 2 razy , Tobradex 2 razy ) -------------------- 73 zł 5 kg RC urinary po 16 zł ( zawsze brałam na kreske od weta ) -------------- 80 zł Udka 10 kg po 4 zł ------------------------------------------------------- 40 zł Feliway ----------------------------------------------------------------- 60 zł RAZEM --- 1913 zł Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc :):):) Quote
BasiaD Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Zgłaszam reklmacje - wysłałam 2x po 50,00 ( drugi raz na koniec marca).I bardzo się ciesze, że Rudzik miał tylu sponsorów..Trzymam mocno kciuki za jego nowy domek i pełne wyzdrowienie.. Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='BasiaD']Zgłaszam reklmacje - wysłałam 2x po 50,00 ( drugi raz na koniec marca).I bardzo się ciesze, że Rudzik miał tylu sponsorów..Trzymam mocno kciuki za jego nowy domek i pełne wyzdrowienie..[/QUOTE] Tak , zgadza sie , z tym że ja teraz zrobiłam rozliczenie tylko mies marca a ta druga wpłata wpłynęła już w kwietniu i będzie w rozliczeniu w maju :) Ja sie rozliczam w trybie miesięcznym , mam takie konto że nie mogę częściej niż raz w mieś pobierać i tak sie tez rozliczam :) Bardzo dziękuje za wpłaty :):):) Quote
BasiaD Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Moim zdaniem powinnaś zminić konto.Co to za beznadziejne ograniczenia w pobieraniu swoich przecież pieniędzy.Powinny byc dostępne na okrągło. I na kazde zawołanie informacja o saldzie konta.Najlepiej na konto internetowe, wtedy byś sobie mogła sama w domu na bieżąco sprawdzać..Trzymam kciuki za Rudzika..Jest coraz bardziej śliczny.. Quote
sylwija Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Też trzymam kciuki, może w końcu trafi na swojego Pana.. Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Jak do tej pory były 4 tel ale żaden nie był odpowiedni domek , ale mamy nadzieje ze znajdziemy ten jedyny wymarzony . A Rudzik jest takim miziakiem , jak on pięknie '' gada '' aby go miziac a jak go sie mizia to od razu idzie jeść :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 A Rudzik miał dziś zrobiony test na białaczke i został tez zaszczepiony Waży już 4.15 i jest kocim okazem :lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Czy ktoś go pokocha , czy ktoś go zauważy ...... Quote
jusstyna85 Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Może na dogomanii znajdzie domek? W gore...pokaż sie... Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Dziś nikt nie zadzwonił w sprawie jego adopcji :( a on jest taki miziak , taki przytulanek a o urodzie to już nie wspomnie . Quote
sylwija Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Jest przepiękny i są ludzie, którzy gustują w rudzielcach.. Nie wiem, dlaczego on jeszcze czeka Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 [quote name='sylwija']Jest przepiękny i są ludzie, którzy gustują w rudzielcach.. Nie wiem, dlaczego on jeszcze czeka[/QUOTE] Wydaje mi się że ma za mało ogłoszeń , ja nie potrafię a z tego co mi sie wydaje to ma allegro i ale gratka . Ludzie tez sie boja jego schorzenia , a z nim przy karmieniu RC urinary może wiele , wiele lat żyć :) A jeśli by go adoptować chciał ktoś z rejonu Tychów , Katowic , Gliwic to 1 kg RC mogę załatwić po 16 zł za kg :) Wychodzi tak około 2 kg na miesiąc wiec 32 zł na mies to nie jest az tak straszna kwota, prawda . Quote
sylwija Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 A on musi cały czas być na URINARY? Może wytarczy genralnie lekkie dla kastratów i co jakiś czas typu urinary? poza tym są jeszcze innych firm - tez weterynaryjne karmy typu Urinary. Wiem, bo muszę kupować dla swoich czasem.. Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 [quote name='sylwija']A on musi cały czas być na URINARY? Może wytarczy genralnie lekkie dla kastratów i co jakiś czas typu urinary? poza tym są jeszcze innych firm - tez weterynaryjne karmy typu Urinary. Wiem, bo muszę kupować dla swoich czasem..[/QUOTE] W jego przypadku raczej tak , kupowanie tańszych karm jest tylko pozornym oszczędzaniem , ponieważ wizyty u weta , a nie daj boże kolejne wyszycie przekracza wielokrotnie koszt karmy :(:(:( Wiem coś o tym bo mam w domu teraz aż 4 koty z S.U.K. Miki i Zuzu czasami coś podjadają i Miki ma potem problemy z sikaniem , choć nie tak poważne jak miał Rudzik , ale Ozzi był juz 4 krotne wyszywany ponieważ ma problem z jedzeniem i musi tę RC dostawca zmielone w mlecznym conwa a to wychodzi o wiele drożej :(:(:( Quote
jusstyna85 Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Allegro wznowione, ma mase wejść a oprócz allegro i alegratki ma gutree,strony lokalne-Mikołów,Tychy,kupsprzedaj,gieldaogoloszen Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 [quote name='jusstyna85']Allegro wznowione, ma mase wejść a oprócz allegro i alegratki ma gutree,strony lokalne-Mikołów,Tychy,kupsprzedaj,gieldaogoloszen[/QUOTE] Dzięki :) , może stok go wypatrzy , bo oprócz urody to ma jeszcze nie samowity charakter ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Jusstynaa a może zmień tytuł na : Rudy młody miziasty po wyszyciu cewki szuka domu ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Nowa treść do ogłoszeń Rudzika : Rudzik kiedyś miał dom, rodzinę, ale Duzi oddali go... Mówili, że z powodu alergii, ale tak naprawdę zwierzak był chory i zamiast go wyleczyć woleli się pozbyć problemu razem z kotem. Smutne... Szybka i trudna operacja uratowała życie Rudego, zwierzak dzięki staraniom tymczasowej opiekunki wraca do formy, lecz pozostanie kotem szczególnym, dla wyjątkowego Człowieka. Dlaczego? Bo on uwielbia ludzi, ich dotyk, czułe słówka, gdyby mógł nie odstępowałby swojego "Ludzia" i mruczał, mruczał, mruczałby... Wiele daje, ale i czegoś wymaga - odpowiedniego karmienia i stałej kontroli u weterynarza. Nigdy nie będzie całkiem zdrowym kotem, ale może żyć i kilkanaście lat bez większych problemów. Jest młody, ciekawy świata, spragniony czułości. Rude koty są niezwykłe, to takie kochane futrzaki. Jeśli kotek Cię zainteresował - zadzwoń, porozmawiaj, może to na Ciebie czeka ? Quote
Recommended Posts