Romka Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 Loluś na dzisiejszym spacerku: [IMG]http://img695.imageshack.us/img695/5674/dsc03751d.jpg[/IMG] Quote
UBOCZE Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Loluś, na razie Cię zaznaczę, a dziś jeszcze Twoją historię przeczytam. Trzymaj się, chłopaku! Quote
UBOCZE Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='Donata'][COLOR=black][B]Zrobiłam dla Lolka taki opis:[/B][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]1. [/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Lolek - łagodny psiak błaga o dom .[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Arial]Lolek średniej wielkości piesek jest jednym z tych spokojnych psiaków który porzucony przez właściciela trafił do schroniska. A atmosfera i pech , że trafił na złych kumpli w boksie sprawiła że ten sympatyczny, wdzięczny i łagodny psiak po prostu przez długi okres bał się wychodzić z budy. Przez nikogo nie zauważony spędził w ten sposób w schronisku niepotrzebnie tyle lat swojego życia. Ostatnio ciężko pogryziony przez nowo przybyłą suczkę stal się bardziej przybity i ostrożniejszy w kontaktach z innymi psami. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Arial]Dopiero obecność wolontariuszy w schronisku sprawiła, że ten psiak poczuł jakąś nadzieję na odmianę swego losu. To on pierwszy na odgłosy wchodzących na teren schroniska wolontariuszy najgłośniej szczeka jakby chciał zasygnalizować – [B][I]tu jestem, tu jestem , przyjdź do mnie i zabierz mnie …… a przynajmniej zabierz mnie na spacer.[/I][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Arial]Powrót ze spaceru i konieczność wejścia do schroniskowego boksu to kolejny etap jego traumy. Tak bardzo chce pozostać na łące, poskubać trawkę, troszkę spokojnie podjeść, powylegiwać się na słoneczku z dala od zgiełku schroniskowego.[/FONT][/COLOR] [CENTER][FONT=Arial]Lolek nie chce wspominać swojej przeszłości, nie chce też tracić czasu na rozpamiętywanie tego, co było. Nie chce zmarnować szansy bycia z dobrym człowiekiem i pragnie chłonąć wszystkie z tym związane przyjemności[/FONT][FONT=Arial] .[/FONT][/CENTER] [CENTER][COLOR=#3e3e3e][FONT=Arial]Lolek jest przyjaznym psem, ale jego złe doświadczenia schroniskowe wskazują że najlepiej czułby się w domu sam ewentualnie w towarzystwie innego zrównoważonego zwierzęcia.[/FONT][/COLOR][/CENTER] [CENTER][COLOR=#3e3e3e][FONT=Arial]Lolek mimo że jego metryka ocenia go jako starszego psiaka to [/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Arial]jego wygląd świadczy że jest ładnie prezentującym się psiakiem , nie wygląda na swoje lata i mógłby jeszcze dać człowiekowi tyle dobrych fluidów płynącego z jego towarzystwa . Jego uroczy, uśmiechnięty pyszczek sprawia , że człowiek pozostaje pod jego wrażeniem, nie może przejść obojętny widząc jego oddanie i przywiązanie .[/FONT][/COLOR][/CENTER] [CENTER][COLOR=#3e3e3e][FONT=Arial]Czy jest zatem człowiek , który nie będzie obojętny na los Lolka, który może mu dać dom na resztę jego życia a w ten sposob odmieni jego życie .[/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Arial] Lolek potrzebuje tylko odrobiny miłości i zainteresowania ze strony człowieka , żeby znów poczuć się bezpiecznie a jego adopcyjnemu opiekunowi przybędzie wspaniały psi towarzysz, który odwdzięczy się miłością i dozgonną przyjaźnią.[/FONT][/COLOR][/CENTER] [CENTER][FONT=Arial][SIZE=3]Adoptując Lolka możesz pomóc przywrócić mu radość życia.[/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Arial][SIZE=3]Lolek jest zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i odrobaczony,[/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Arial][SIZE=3]przed adopcją zostanie wykastrowany i zachipowany.[/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][COLOR=#003366][FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT][/COLOR][/CENTER] [CENTER][FONT=Times New Roman]mail. [/FONT][EMAIL="[email protected]"][FONT=Times New Roman][email protected][/FONT][/EMAIL][/CENTER] [CENTER][FONT=Times New Roman]tel. 604 101 165lub602 175 684[/FONT][/CENTER] [B][COLOR=#3e3e3e][FONT=Arial]SZUKAMY DOMKU DLA LOLKA![/FONT][/COLOR][/B][/QUOTE] Biedny Loluś.:-( Prawie siedem lat.:shake: Dziś albo jutro zrobię Ci evencik na FB. Zawsze jeszcze jedna szansa...:roll: A opiszcie może, jak wyglądają jego relacje w boksie teraz... Quote
sylwiaso Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Lolusiu czyli jest nadzieja!!!!Dziękujemy Ubocze! Quote
UBOCZE Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Jeszcze wydarzenia nie zrobiłem. Przepraszam, Lolku,:oops: dziś zrobię... Quote
UBOCZE Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Już jest wydarzenie [URL]https://www.facebook.com/event.php?eid=219726744763381[/URL] Quote
Romka Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Ubocze,bardzo dziękuję za wydarzenie...nie mam znów czasu,co widać zaraz na wątkach...nie byłam w schronisku w niedzielę,Donata wie więcej.Pewnie wieczorem wejdzie na wątek i coś napisze...Jeszcze raz dziękuję!:lol::lol::lol::lol: Quote
UBOCZE Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Nie ma za co, Romka! Wiem, jak jesteśmy wszyscy zabiegani.Też chciałbym coś dla tych kochanych łowickich psiaków zrobić! Wydarzenie Lolusia ma już prawie 100 uczestników. Wprowadziłem tam prawie wszystkie fotki archiwalne z jego wątku. Próbuję rozpowszechniać Lolusia wszystkimi sposobami. Czy ona ma allegro? Jeśli nie, to może zamówiłbym, widziałem taki bazarek. To samo pytanie o Rupercika, żeby już nie biegać po wątkach... Quote
Donata Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [quote name='UBOCZE']Biedny Loluś.:-( Prawie siedem lat.:shake: Dziś albo jutro zrobię Ci evencik na FB. Zawsze jeszcze jedna szansa...:roll: A opiszcie może, jak wyglądają jego relacje w boksie teraz...[/QUOTE] Tak rzeczywiście biedny Loluś i taki pogodny jak sie na niego patrzy a tyle wycierpial w schronisku i to przede wszystkim na skutek stale zmieniajacego się psiego koleżeństwa. W tej chwili jest w boksie z równie spokojną mlodą sunią tak że na razie jest w porzadku ale ciągle myślę jak znów przybedą jakies psiaki i znow nastąpi dorzucenie do boksu jakiegoś mocno aktywnego psiaka. Ciągle o nim myślę i wyczytuję tylko z forum czy coś się nie zmienilo w jego składzie boksowym. To jest taki delikatny i wdzieczny pies; on mnie bardzo równiez ujął za serce. Jak jestem w schronisku zawsze pamiętam aby go wyciągnac choć na chwilę na spacer- wtedy widać jaki jest szcześliwy no i nie chce wracać do boksu. Co zrobić zeby znalazla sie jakaś przyjazna ludzka istota ktora przygarnie go na resztę jego zycia pod swój dach, musiałby to być ktoś o dużej wrażliwosci i wierzę że tacy ludzie też są w naszym spoleczenstwie tylko trzeba ich szukac , szukac jeszcze raz szukac a to wszystko dla dobra tego też m. innymi pokrzywdzonego psiaka. [B]Dziękuję Ubocze za obecność na wątku Lolka i zaintresowanie sie jego losem.[/B] Quote
UBOCZE Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [quote name='Donata']Tak rzeczywiście biedny Loluś i taki pogodny jak sie na niego patrzy a tyle wycierpial w schronisku i to przede wszystkim na skutek stale zmieniajacego się psiego koleżeństwa. W tej chwili jest w boksie z równie spokojną mlodą sunią tak że na razie jest w porzadku ale ciągle myślę jak znów przybedą jakies psiaki i znow nastąpi dorzucenie do boksu jakiegoś mocno aktywnego psiaka. Ciągle o nim myślę i wyczytuję tylko z forum czy coś się nie zmienilo w jego składzie boksowym. To jest taki delikatny i wdzieczny pies; on mnie bardzo równiez ujął za serce. Jak jestem w schronisku zawsze pamiętam aby go wyciągnac choć na chwilę na spacer- wtedy widać jaki jest szcześliwy no i nie chce wracać do boksu. Co zrobić zeby znalazla sie jakaś przyjazna ludzka istota ktora przygarnie go na resztę jego zycia pod swój dach, musiałby to być ktoś o dużej wrażliwosci i wierzę że tacy ludzie też są w naszym spoleczenstwie tylko trzeba ich szukac , szukac jeszcze raz szukac a to wszystko dla dobra tego też m. innymi pokrzywdzonego psiaka. [B]Dziękuję Ubocze za obecność na wątku Lolka i zaintresowanie sie jego losem.[/B][/QUOTE] Dziękuję, Donata!:lol: Zaraz przekazuję informacje i spostrzeżenia o Lolusiu na FB i na miarę moich możliwości działam.:lol: Quote
UBOCZE Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 ... i dałem na FB tytuł: [FONT=Arial Black]Zdominowany Loluś - siedem lata schronu, wciąż marzy o domu...[/FONT] [FONT=Arial Black][/FONT] [URL]https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=219726744763381[/URL] Gdyby się podobał, to też tutaj można wykorzystać.;) Quote
Romka Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Póki co Loluś dostał piękny prezent od Oli164 i...ode mnie oczywiście.:lol: Mamy Banerek Lolusia...:lol:Ubocze,wujaszku,Rebusik znalazł domek ,może chciałbyś zmienić banerek w swoim podpisie?;) [URL="http://www.dogomania.pl/threads/181660-Lolek-%C5%82agodny-psiak-prosi-o-dom"][IMG]http://i40.tinypic.com/2chukpf.png[/IMG][/URL] Quote
UBOCZE Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [quote name='Romka']Póki co Loluś dostał piękny prezent od Oli164 i...ode mnie oczywiście.:lol: Mamy Banerek Lolusia...:lol:Ubocze,wujaszku,Rebusik znalazł domek ,może chciałbyś zmienić banerek w swoim podpisie?;) [URL="http://www.dogomania.pl/threads/181660-Lolek-%C5%82agodny-psiak-prosi-o-dom"][IMG]http://i40.tinypic.com/2chukpf.png[/IMG][/URL][/QUOTE] Z przyjemnością! Już zmieniam.;) Quote
tu_ania_tu Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Przepraszam, ale ponieważ wypadek samochodowy zdarzył sie koło Spały, a zaginiona suczka jest z Łodzi to pomyślałam,z ę może pomożecie nam jakoś [url]http://www.dogomania.pl/threads/217781-Zagin%C4%85%C5%82!!-Dog-niemiecki-arlekin-okolice-Tomaszowa-Mazowieckiego?p=18010829#post18010829[/url] Quote
Romka Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Loluś: [IMG]http://img580.imageshack.us/img580/5382/dsc00317ob.jpg[/IMG] Quote
Romka Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Loluś i Linka,koleżanka z boksu: [IMG]http://img17.imageshack.us/img17/2940/dsc00326nq.jpg[/IMG] Quote
Donata Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='Romka']Loluś i Linka,koleżanka z boksu: [IMG]http://img17.imageshack.us/img17/2940/dsc00326nq.jpg[/IMG][/QUOTE] No proszę jak urocza i zgodna para psiaków. Quote
sylwiaso Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Ale zobacz Donatko jakie one mają smutne oczy!Dwie pokrzywdzone biedulki! Quote
aśka-od-dagona Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Góra, Robaczku! Ktoś musi Cię w końcu, a te wszystkie, lata zauważyć. MUSI. Quote
Donata Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='sylwiaso']Ale zobacz Donatko jakie one mają smutne oczy!Dwie pokrzywdzone biedulki![/QUOTE] To prawda i one tak samo nie za bardzo się chcą oddalać od schroniska, mimo że tak z ochota chcą wyjśc z boksu. Biedne skrzywdzone psiaki. Quote
Donata Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='aśka-od-dagona']Góra, Robaczku! Ktoś musi Cię w końcu, a te wszystkie, lata zauważyć. MUSI.[/QUOTE] Należało by sie temu psiakowi. To taki wdzięczny, miły psiak. Quote
UBOCZE Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 A można byłoby parę słów na temat dzisiejszego spacerku? Bo wiem, że spacerował z Linką. I nie ma teraz z nim w boksie żadnego psiaka, który by mu dokuczał? Quote
Recommended Posts