amensalizm Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Zastanawiam się jakiej wielkość powinny być te gruczoły u owczarka niemieckiego, oraz czy naturalna rzeczą jest to, ze jednego dnia są większe, drugiego mnijesze, czasem bardzo twarde, czasem miękkie (no i wyszłam na osobę okropnie obmacująca psa :P) Może kastracja ureguluje ich prace? Od razu mówię, ze psa nic nie boli i nie ma problemów z oddawaniem moczu ;) Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź. PS. Moze ktos pomorze? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/181285-Eutanazja-czy-250zA-deklaracji-staruszek-z-wyrokiem-prosi-o-pomoc[/URL] Quote
Muszelka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Gruczoł opuszkowo-cewkowy nie występuje u psów więc nie mogłaś go wymacać :) Nie wiem co omacujesz? może gruczoły okołoodbytowe? a może prostatę? Opisz gdzie i jak macasz to może coś wymyślimy :) Quote
amensalizm Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Nazwę wykombinowałam stąd ;) [url]http://www.vetopedia.pl/odpowiedz5210-1-Symetryczne_zgrubienia_na_penisie_u_labradora.html[/url] kurcze nie mogę znaleźć w goglach żadnego zdjęcia. Też własnie ostatnio słyszałam, że psy nie mają wiec już kompletnie zgłupiałam ;) Quote
taks Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 [quote name='amensalizm']Może przypomnę o moim pytaniu ;)[/QUOTE] to może spróbuj odpowiedzieć na pytanie Muszelki bo na prawdę trudno zrozumieć o co Ci konkretnie chodzi. Czyli jeszcze raz : "gdzie i jak macasz?" Quote
amensalizm Posted March 14, 2010 Author Posted March 14, 2010 ok ;) Penis w odległości około 1/3 od jąder. Quote
taks Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 U nasady penisa , symetrycznie po obu stronach? Skoro mówimy o ON-ku to wielkości sporych śliwek? Jeśli tak, to jest to najzupełniej fizjologiczne i pojawienie się tych "guzów" jest związane z podnieceniem psa (nie koniecznie faktyczną gotowością do kopulacji). To "zjawisko" występuje również po kastracji. Quote
Recommended Posts