niuka Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 witajcie ponownie wywiazala sie tu dosc duza dyskusja a propo naszych zawodow i terminow, tak wiec postaram sie w miare krotko i czytelnie strescic o co chodzi i jak wyglada sytuacja na dzien dzisiejszy po pierwsze w zwiazku z tym, ze Flaire i Ola bardzo chca, zeby zawody nie odbywaly sie w tym samym terminie co seminarium, gdyz chcialyby uczestniczyc we wszystkich pucharowych imprezach, z przykroscia musze zawiadomic, ze Z ZAWODOW TYCH REZYGNUJEMY. glownie (a raczej tylko i wylacznie) z braku nowego, lepszego terminu - 21 maja odbywaja sie zawody fisbee (o czym zapomnialam) - ktore po czesci organizuje klub w ktorym trenuje (disc busters) i niestety, ale sie nie rozdwoimy. proponowany byl jeszcze termin ost. weekend kwietnia - jednak pamietam, ze ogolnie byliscie przeciw temu terminowi. wolny termin, ktory nam sie teraz nasuwa to 1,2 lipiec - czyli weekend w srodku sezonu, kiedy wszyscy maja juz zaplanowane wyjazdy, wakacje itd, tydzien wczesniej sa zawody, tydzien pozniej nastepne - tak wiec nie jest to dobry termin... po drugie wine ponosze wlasciwie ja - z racji tego, ze nie informowalam Was na bierzaco. a wynikalo to z tego, po prostu, ze nie chcialam Wam macic w glowach, musialam miec pewne informacje pewne, aby inne przekazac - a poniewaz ich nie mialam - to nie pisalam i czekalam - stad nieporozumienia. po trzecie organizujac kolejne zawody postaramy sie Wam zrekompensowac te kwietniowe, ktore niestety nie wyszly. mamy teraz podwojna motywacje, aby sie one udaly i byly takimi dla wszystkich. mam nadzieje, ze dacie nam szanse, z racji tego, ze to byl nasz wlasciwie... pierwszy krok - nie udany, ale czlowiek na bledach sie uczy i zrobimy nastepny tym razem dobry. po czwarte to, ze ze Zwiazkiem rozmowy nie wyszly, nie demotywuje nas, a raczej to jak inni na to reaguja - to jest najbardziej dolujace - bo przykre jest, ze cala sytuacje odbieracie w ten sposob. jednak oczywscie po czesci Was rozumiem i postaram sie, abyscie wiecej nie mieli okazji tak myslec. pozdrawiam Niuka Quote
PATIszon Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 [quote name='niuka'] w zwiazku z tym, ze Flaire i Ola bardzo chca, zeby zawody nie odbywaly sie w tym samym terminie co seminarium, gdyz chcialyby uczestniczyc we wszystkich pucharowych imprezach, z przykroscia musze zawiadomic, ze Z ZAWODOW TYCH REZYGNUJEMY. Flaire i Ola.... nie lubie Was! Przez Was zawody sie nie odbeda!:cool3: wine ponosze wlasciwie ja - z racji tego, ze nie informowalam Was na bierzaco. a wynikalo to z tego, po prostu, ze nie chcialam Wam macic w glowach, musialam miec pewne informacje pewne, aby inne przekazac - a poniewaz ich nie mialam - to nie pisalam i czekalam - stad nieporozumienia. Wiesz, poinformowalas nas o zawodach, a to juz powinna byc pewna informacja pewna. jednak oczywscie po czesci Was rozumiem Szkoda, ze tylko "po czesci" Dobranoc. Quote
Saba Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Trudno się mówi :-( Nie wszystko się układa po naszej myśli:-( Quote
Wind Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 niuka napisał(a):w zwiazku z tym, ze Flaire i Ola bardzo chca, zeby zawody nie odbywaly sie w tym samym terminie co seminarium, gdyz chcialyby uczestniczyc we wszystkich pucharowych imprezach, z przykroscia musze zawiadomic, ze Z ZAWODOW TYCH REZYGNUJEMY. Buhahahahahaha .... Wybaczcie, ale to stwierdzenie o wrecz nadprzyrodzonej sile sprawczej Flaire i Oli wywolalo u mnie taka wesolosci, ze trudno mi sie powstrzymac :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: niuka, ja wiem ze Flaire i Ola wiele moga, ale w Waszej piaskownicy pierwszy raz maja tyle do powiedzenia :eviltong: W. Quote
niuka Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 Patrycja i Wind nie mialo to bynajmniej zabrzmiec jako przykrosc, ze to przez nie - taka uroda jezyka polskiego Quote
OlaAB Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 niuka napisał(a): w zwiazku z tym, ze Flaire i Ola bardzo chca, zeby zawody nie odbywaly sie w tym samym terminie co seminarium, gdyz chcialyby uczestniczyc we wszystkich pucharowych imprezach, z przykroscia musze zawiadomic, ze Z ZAWODOW TYCH REZYGNUJEMY. Niuka aż urosłam, że dla mnie są organizowane zawody:crazyeye: takie zrzucanie winy na mnie, że nie będzie zawodów? nieładnie:shake: tak jak tamer napisała wcześniej, a ja się pogodziłam z tym - co też już wcześniej napisałam - nie można mieć wszystkiego róbcie te zawody, w końcu oprócz Oli (Flaire, Ty w ogóle startujesz w PP?:razz: ) wystartowałoby w nich chyba więcej osób:lol: chyba, że i innym klubom nie pasuje ten termin ale jakoś z "twarzą" trzeba wyjść... Quote
Rauni Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Bardzo mi smutno, że tych zawodów nie będzie. :placz: Chciałabym jednak teraz wiedzieć, czy to, że ich nie będzie ani teraz ani w żadnym innym terminie jest wiążące na 100%? (znowu chodzi o rozplanowanie pewnych spraw i ewentualne wybory pomiędzy imprezami kynologicznymi i innymi) Quote
tamer Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 [quote name='OlaAB']Niuka aż urosłam, że dla mnie są organizowane zawody:crazyeye: takie zrzucanie winy na mnie, że nie będzie zawodów? nieładnie:shake: Kwiecień nie wypalił-niestety-koniec kropka. Chcemy zorganizować zawody w innym terminie-źle, bo nie wszystkim pasuje... OK Odwołujemy zawody żeby uniknąć sytuacji, w której termin komuś ewidentnie nie odpowiada-też źle... Wniosek-i tak źle, i tak niedobrze... Da się Wam w ogóle dogodzić czy zawsze znajdzie się powód do narzekań? btw. nigdy nie da się znaleźć takiego terminu, który by pasował wszystkim, bez wyjątków... niestety... :( Była tylko kwestia czy chcecie inny termin, godząc się na oczywistą rzecz-że nie wszystkim będzie on odpowiadał :( Quote
OlaAB Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 tamer i o tym właśnie pisałam dla mnie odwołujecie zawody? to może dla Rauni jednak je zorganizujecie 22-23.04 bo jak widać Jej ten termin pasuje chcieliście informacji czy pasuje termin 22-23, napisałam, że mnie nie pasuje ale nie dam na siebie zrzucić odpowiedzialności za odwołanie zawodów!!! coraz bardziej wydaje mi sie, że nie mieliście zamiaru robić zawodów 22-23.04 a tylko szukaliście "kozła ofiarnego" - no i znaleźliście - bo przecież doskonale wiedzieliście o seminarium Quote
tamer Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 No i po raz kolejny nas rozgryzłaś. Tak, oczywiście-szukaliśmy kozła ofiarnego. I wcale nie myśleliśmy poważnie o zawodach 22-23, tak tylko chcieliśmy sobie pogadać, wywołać mało konstruktywną dyskusję i podnieść ciśnienie uczestnikom seminarium... :cool3: Quote
Rauni Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 OluAB, proszę nie przypisywać mi słów, których nie napisałam i nie wykorzystywać mojego nicka w tej szermierce slownej. W razie gdybym miała cokolwiek więcej w tej sprawie do powiedzenia, z pewnością sobie poradzę z wyrażeniem tego. Nigdzie nie napisałam, że termin 22-23.04 mi odpowiada. Akurat raczej NIE odpowiada z uwagi na planowany wyjazd, co do którego muszę podjąć decyzję dzisiaj, czy jadę czy nie. Dlatego chciałabym wiedzieć na 100%, czy decyzja o rezygnacji z zawodów jest ostateczna. Dla mnie udział w PPA jest swego rodzaju priorytetem i stanę na głowie, żeby uczestniczyć we wszystkich tegorocznych edycjach. Niemniej jednak, aby mieć taką możliwość, potrzebuję wiedzieć z pewnym wyprzedzeniem, kiedy one są. I tyle. Quote
OlaAB Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 no widzisz, trzeba było tak od razu:eviltong: a podnieść ciśnienia się nie udało:evil_lol: Quote
tamer Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 OlaAB napisał(a):no widzisz, trzeba było tak od razu:eviltong: a podnieść ciśnienia się nie udało:evil_lol: Nie ma to jak poczucie humoru z samego rana :eviltong: Quote
Flaire Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 [quote name='Rauni']muszę podjąć decyzję dzisiaj, czy jadę czy nie. Dlatego chciałabym wiedzieć na 100%, czy decyzja o rezygnacji z zawodów jest ostateczna. Rauni, jeśli obserwujesz, co się dzieje z zawdoami od jakiegoś czasu (a sądzę, że tak), to wiesz, że tutaj nic nigdy nie jest na 100%... Kilka tygodni temu, Sajko wystąpiła z podobnym pytaniem do Twojego - czy aby na pewno zawody 8-9 się odbędą, bo jeśli nie, to chciałaby zaplanować coś innego. No a co się stało dalej to już wiemy. Tak więc pozostaje Ci samej zdecydować, jaka jest szansa, że to, do czego nie udało się doprowadzić w terminie 8-9 kwietnia zostanie z powodzeniem przełożone na weekend dwa tygodnie później - szczególnie wobec przedstawionych już tutaj argmentów przeciw. Quote
dog_master Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 A ja mam takie jedno pytanie: po co ogłaszać zawody, jak nie wiadomo, czy się odbędą? Nie lepiej było sprawdzić, co się kiedy nakłada, popytać i wtedy ogłosić? Wiem, że wszystkim się nie dogodzi, ale np. Rauni robiła ankiety, żeby wybrać najdogodniejszy termin. A zobaczcie, jak w zeszłym roku było z Sopotem: na niedługo przed podejrzewanymi zawodami padła informacja, że zawody faktycznie będą. Fakt, mało czasu na decyzje itp, ale przynajmniej było to pewne... A tu ogłaszane są terminy na pół roku przed, a potem pretensje, że coś nie wyjdzie... Podajcie terminy "pewne" (jak seminarium) i "prawdopodobne" i nie będzie problemu :razz: Quote
Mokka Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 [quote name='dog_master']A ja mam takie jedno pytanie: po co ogłaszać zawody, jak nie wiadomo, czy się odbędą? Nie lepiej było sprawdzić, co się kiedy nakłada, popytać i wtedy ogłosić? A Twoim zdaniem lepiej ogłosić w ostatniej chwili? U nas nigdy nie wiadomo, czy zawody się odbędą, a ogłaszanie terminu na tydzień czy dwa wcześniej też nie jest najlepszym rozwiązaniem. Quote
Flaire Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 [quote name='Mokka']U nas nigdy nie wiadomo, czy zawody się odbędąTo takie uogólnienie zasady Heisenberga... ;-) Nic nigdy nie wiadomo na pewno, a próba ustalenia na 100% dokładnej daty zawodów wpływa na jej zmianę. Quote
OlaAB Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 [quote name='Rauni']OluAB, proszę nie przypisywać mi słów, których nie napisałam i nie wykorzystywać mojego nicka w tej szermierce slownej Rauni nigdzie nie przypisałm Ci żadnych wypowiedzi a jedynie moją interpretację Twojej wypowiedzi, więc wyluzuj ;) jako jedyna wykazałaś zainteresowanie nowym terminem i tylko dlatego Twój nick został użyty - prosze o wybaczenie:modla: Quote
Flaire Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 A ja mam taki pomysł... W ramach nieustannych prób, aby z tego doświadczenia cos konstruktywnego powstało... Myślałam sobie, jak to jest, że terminy wystaw są zmieniane czy kasowane w ostatniej chwili stosunkowo rzadko (zdarza się, ale nie tak nagminnie, jak w agility). No i wyszło mi tak, że dane oddziały od lat planują wystawy w dokładnie ten sam weekend - tym sposobem wiadomo, że z niczym juz ustalonym nie będą kolidowały, a planując jakąś nową imprezę można unikać ważnych wystawowo terminów. Swój rok wystawowy mozna całkiem nieźle zaplanować sporo z góry. Tak jest zresztą nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie. Więc może czas zacząć coś podobnego w polskim agility? Gdyby np. od razu, teraz, jak najszybciej ustalić, że dany klub (powiedzmy, Hopsa, Płock, itp.) będzie co roku organizować zawody w danym, konkretnym terminie, to i czasu na załatwienie spraw z ZK byłoby więcej, i zawodnicy mogliby lepiej planować. Coś takiego już powoli zaczyna się dziać z nieoficjalnymi zawodami - najlepszym przykładem są oczywiście zawody sylwestrowe ;-) i również niektóre IALe. Takie sobie myślenia... Quote
IraKa Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Flaire napisał(a):A Gdyby np. od razu, teraz, jak najszybciej ustalić, że dany klub (powiedzmy, Hopsa, Płock, itp.) będzie co roku organizować zawody w danym, konkretnym terminie, to i czasu na załatwienie spraw z ZK byłoby więcej, i zawodnicy mogliby lepiej planować. Takie sobie myślenia... :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Quote
Saba Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Flaire bardzo dobrze sobie myślisz :multi: To tak wsumie łatwo brzmi ale ciekawe jak w praktyce by wyszło. Ale zauważ co się dzieje z Poznaniem, Sopotem i co się stało z Płockiem, tam właśnie zawody były co roku i w Płocku już ich nie będzie , w Poznaniu też nie pewne :cool1: (chyba że czegoś nie wiem :roll: ) Quote
Rauni Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Flaire napisał(a):Tak więc pozostaje Ci samej zdecydować, jaka jest szansa, że to, do czego nie udało się doprowadzić w terminie 8-9 kwietnia zostanie z powodzeniem przełożone na weekend dwa tygodnie później - szczególnie wobec przedstawionych już tutaj argmentów przeciw. Ekhm, moje pytanie nie brzmiało, czy one na pewno będą (bo rozumiem do pewnego stopnia wypadki losowe), tylko czy ich na pewno nie będzie - innymi słowy czy Wasza decyzja z rezygnacji z organizowania tych zawodów jest ostateczna? Różnie to bywa, ale jeszcze się nie zdarzyło, żeby się odbyły zawody, których nikt w danym terminie nie organizuje... Odnośnie stałych terminów zawodów to tak jest na przykład z zawodami organizowanymi przez nas w Legnicy/Głogowie, które zawsze są w pierwszy weekend sierpnia, przy okazji wystawy i wszystko wskazuje na to, że w tym roku też będą. A tak w ogóle to przypominam sobie jedne zawody odwołane w momencie, w którym już się niemal na nie pakowałam, tak więc Hopsa rekordu tu nie pobiło... Quote
Rauni Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 OlaAB napisał(a): jako jedyna wykazałaś zainteresowanie nowym terminem i tylko dlatego Twój nick został użyty - prosze o wybaczenie:modla: Bo ja zawsze wolę, żeby zawody jednak były niż jednak ich nie było... Quote
Davie Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 [quote name='Saba']Flaire bardzo dobrze sobie myślisz :multi: To tak wsumie łatwo brzmi ale ciekawe jak w praktyce by wyszło. Ale zauważ co się dzieje z Poznaniem, Sopotem i co się stało z Płockiem, tam właśnie zawody były co roku i w Płocku już ich nie będzie , w Poznaniu też nie pewne :cool1: (chyba że czegoś nie wiem :roll: ) Saba, ale akurat w Płocku to będą, i to nie jeden raz!:loveu: :multi: A np. dlaczego ZK nie chce więcej słyszeć o zawodach w Sopocie, to mam nadzieję, że wkrótce wszyscy usłyszą od rozgoryczonych współorganizatorów (niezła historia, no włos się jeży na głowie:mad: )... Quote
Saba Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Wiem że będą ale nie na wystawie tak jak co roku. Oto chodzi że jednak trudno jest ustawić terminy zawodów tak aby co roku były w tym samym czasie. Quote
Recommended Posts