Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tamer napisał(a):
Sugerowanie, a nawet pisanie wprost, że termin zastępczy jest wybrany tak żeby wyeliminować konkurencję, jest po prostu absurdalne. Nic więcej na ten temat nie napiszę, Flaire, niestety przeszłaś samą siebie.
To, że ktokolwiek wziął żart na temat celowego eliminowania konkurencji poważnie jest dla mnie nie do pojęcia i chyba świadczy o czyimś skrajnym braku kontaktu z rzeczywistością... :roll:

A więc powtórzę po raz ostatni (bo już raz tłumaczyłam, ale jak widać nieskutecznie :roll: ): to było napisane celem ilustracji następującego problemu: wybierając tę datę UNIEMOŻLIWIACIE start osobom, które tradycyjnie w takich zawodach zajmują lokatowe miejsca. Sugestia, że robicie to zamierzenie była celową przesadą, którą użyłam po to, żebyście łatwiej mogli pojąć skutki takiego wyboru. Aż trudno mi uwierzyć, że ktoś mógłby wziąć taką sugestię poważnie i nawet nie chce myśleć, co to znaczy. :roll:

Posted

OlaAB napisał(a):
no dobrze to powiedzcie mi niuka i tamer dlaczego nie mogą być 20-21.05?
Mnie się wydaje, że osobom, które zrezygnowały z innych imprez 8-9.04 należy się również przynajmniej próba wytłumaczenia, jaka katastrofa z ostatniej chwili spowodowała, że te zawody nie moga się odbyć w oryginalnie ogłoszonym terminie... I dlaczego fakt, że się nie odbędą nie został ogłoszony przez organizatorów, tylko przez OlęAB?

Posted

tamer napisał(a):
...Przecież nam najbardziej z całego agilitowego światka zależy na tych zawodach...

To dobrze:multi:
Ale chyba powinno Wam również zależeć na jak największej liczbie zawodników.
Przesuwanie zawodów na zarezerwowany już termin to chyba nie najlepszy pomysł skoro można je zorganizować kiedy indziej.

Mam nadzieję, że mimo wszystko Wam się uda:p

Posted

Flaire napisał(a):
I dlaczego fakt, że się nie odbędą nie został ogłoszony przez organizatorów, tylko przez OlęAB?

bo jest wścibska i dociekliwa :evil_lol:

a swoją drogą myślałam o tym aby tak jak w zeszłym roku przejść przez wszystkie zawody pucharowe (tylko bez detek ;) ) niecałe 2 tyg temu zdecydowałam się na Carla i teraz masz los,
trudno, u Carla się podszkolę i z Blusikiem dopiero Wam pokażemy :cool3: (jak się dostaje detki :lol: )

Posted

No coz ... termin 22 - 23 kwietnia, ktory jest zbiezny z duzo wczesniej ogloszonym wartosciowym seminarium, uwazam za zdecydowanie nieprzemyslany lub przemyslany troche tendencyjnie ... :roll:
Nie chce oczywiscie niczego sugerowac, ale jesli termin majowy jest mozliwy, to Zawody o puchwarowej randze powinny odbyc sie wlasnie w maju, aby choc w czesci zrekompensowac podkniecia organizatora w organizacji zawodow w terminie 8-9.04.

To ze to wina organizatora to przeciez nie mamy watpliwosci, bowiem dobra wole ZK i GKSP omowilismy dokladnie przy okazji innych zawodow.

Dlatego tez, aby dac rowna szanse wszystkim chcacym uczestniczyc w Zawodach, oraz zatrzec niedociagniecia i badz co badz ogromne braki organizatora w przygotowaniu imprezy, nowy termin zawodow powinien byc ustalony na maj.

W.

Posted

OlaAB napisał(a):
no dobrze to powiedzcie mi niuka i tamer dlaczego nie mogą być 20-21.05?
czy tylko dlatego, że nie będzie to inaugarcja PP?:diabloti:

Brawo Olu, rozgryzłaś nas...
Buahahaha :evil_lol:

Powód, moja droga, jest taki, że jest to zaledwie tydzień przed planowanymi przez nas innymi zawodami. Chyba dalej tego tematu ciągnąć nie muszę...

Czy wolicie żeby zawodów nie było wcale? Czy żeby ewentualnie były w zaproponowanym przez Niukę terminie? [Pytam wszystkich, nie tylko tych, którzy mają w tym czasie Carla i jest zrozumiałe że ten termin im akurat nie pasuje.]

Posted

tamer napisał(a):

Powód, moja droga, jest taki, że jest to zaledwie tydzień przed planowanymi przez nas innymi zawodami. Chyba dalej tego tematu ciągnąć nie muszę...

Pytanie troche smieszne :roll:

A czy te inne zawody tez sa o randze pucharowej?

Posted

Wind napisał(a):

To ze to wina organizatora to przeciez nie mamy watpliwosci, bowiem dobra wole ZK i GKSP omowilismy dokladnie przy okazji innych zawodow.

Jak widać dobra wola niekoniecznie przekłada się na czyny :-(

Posted

Wind napisał(a):
Pytanie troche smieszne :roll:

A czy te inne zawody tez sa o randze pucharowej?

Nie, nie są o randze pucharowej, ale są dla nas równie ważne, bo przecież nie tylko zawody pucharowe przyczyniają się do popularyzacji agility?

Posted

tamer napisał(a):
Brawo Olu, rozgryzłaś nas...
Buahahaha :evil_lol:

wiesz tamer, dla Ciebie to śmiech dla mnie - 2 imprezy kynologiczne w których nie będę brała udziału - mnie nie jest do śmiechu:shake:

a przy okazji nic nie wiem abyśmy były na takiej stopie spoufalenia abym była dla Ciebie "moja droga":crazyeye:

Posted

tamer napisał(a):
Nie, nie są o randze pucharowej, ale są dla nas równie ważne, bo przecież nie tylko zawody pucharowe przyczyniają się do popularyzacji agility?

tamer,

Coz ja moge powiedziec.
Jesli zawaliliscie organizacyjnie to na glowie powinniscie stanac, aby zrekompensowac zawodnikom Wasze potkniecie. Prawda jest taka, ze kazdy popelnia bledy i mamy do tego prawo, ale wazne jest jakie z tego wyciagamy wnioski i jak je naprawiamy.

Podejmujac trud organizacji w maju dwoch edycji zawodow jako tako obronicie swoje dobre imie i przekonana jestem ze nawet w oczach ZK i GKSP zaczniecie uchodzic za tych, ktorzy ucza sie bycia kompetentnymi i jednak potrafia dzialac zgodnie z przyjetymi standardami zglaszania i organizacji zawodow o tak wysokiej randze.

Same wiec plusy, a ja Wam zycze powodzenia i profesjonalnego zatarcia tego negatywnego wrazenia jakie teraz powstalo :-)

W.

Posted

[quote name='OlaAB']wiesz tamer, dla Ciebie to śmiech dla mnie - 2 imprezy kynologiczne w których nie będę brała udziału - mnie nie jest do śmiechu:shake:

a przy okazji nic nie wiem abyśmy były na takiej stopie spoufalenia abym była dla Ciebie "moja droga":crazyeye:
Dwie opuszczone imprezy zamiast jednej-niestety, zdarza się. Zawsze trzeba się liczyć z tym, że z jakichś przyczyn impreza może być odwołana-bez względu na to, czy to wystawa, zawody czy seminarium...

Poza tym nie traktujcie nas jak byśmy specjalnie odwołali/przesunęli zawody-dla nas jako organizatorów jest to znacznie smutniejsza sytuacja. I zamiast się tu oskarżać czy napadać postarajmy się znaleźć jakieś sensowne wyjście-tak żeby pasowało i nam, i sędziemu-i co jak widać jest najważniejsze-ZK...

BTW. Ani mi się śni z Tobą spoufalać :shake: Uznajmy że to było przejęzyczenie...

Posted

Wind, przykro mi że zakładasz naszą stuprocentową winę. Sami sobie nie cofnęliśmy terminu :(

Oczywiście termin majowy trzeba będzie rozważyć, chociaż musicie zdawać sobie sprawę z tego, że zrobienie zawodów tydzień po tygodniu przez 1 (na dodatek bardzo młody) klub jest sprawą niezwykle trudną...

A swoją drogą to dzieje się coś niedobrego. Już nie raz i nie dwa zawody były odwoływane, terminy zmieniane, ale nie przypominam sobie takiej nagonki. Przykre... :roll:

Posted

Tamer, Niuka a ja mam inne pytanie bo tak sie zarzekacie ze w ostatniej chwili i wogole i ze brak dobrej woli a ja sie pytam skoro tak dawno oglosiliscie zawody to dlaczego GKSP nic o nich nie wiedziala?

Posted

wiesz zwykle tak to bywa "jak Kuba Bogu..."
oczywiście nie chodzi mi tu o ustalenia kto jest Bogiem, a tylko o przysłowie
chociaż może być inne " kto mieczem wojuje..."

Posted

tamer napisał(a):
Wind, przykro mi że zakładasz naszą stuprocentową winę. Sami sobie nie cofnęliśmy terminu :(

Oczywiście termin majowy trzeba będzie rozważyć, chociaż musicie zdawać sobie sprawę z tego, że zrobienie zawodów tydzień po tygodniu przez 1 klub jest sprawą bardzo trudną...

A swoją drogą to dzieje się coś niedobrego. Już nie raz i nie dwa zawody były odwoływane, terminy zmieniane, ale nie przypominam sobie takiej nagonki. Przykre... :roll:

tamer,

Zdecydowanie nadinterpertujesz moj post. Napisalam Ci tylko, ze przy okazji innych odwolanych zawodow, wielokrotnie stwierdzo, ze gdyby organizator zastosowal sie do zalecen ZK i GKSP to zawody nie bylyby odwolane. Dodano rowniez, ze zarowno ZK jak i GKSP bardzo przychylnie patrzy na kazda tego typu inicjatywe i doklada wszelkich starn, aby wlasciwie zgloszone i wlasciwie zorganizowane zawody sie odbyly.
Jesli juz to zostalo ustalone (mam zacytowac :cool3: ) to przyjmijmy to jako fakt, a z faktami sie nie dyskutuje.

W obliczu tego faktu prawda co do Waszej jendostronnej winy jest oczywista :shake: Ale tak jak napisalam wczesniej ... zdarza sie ...

Wazne tylko jak zalatwicie ta sprawe i jakie pozostawicie wrazenie Waszej dzialnosci u potencjalnych zawodnikow, oraz u wladz ZK i GKSP, ktorej zaufanie tez pewnie naduzyliscie :roll:

Jeszcze raz, zycze Wam szybkiej nauki w zakresie standardow organizacyjnych zawodow, bo to wcale takie trudne nie jest i wystarczy zapoznac sie z wlasciwymi dokumentami, a potem juz tylko zmobilizowac ludzi i dzialac :multi:

W.

Posted

Szczerze mówiąc nie do końca wiem, bo ja akurat średnio siedzę w organizacji tych zawodów. Mogę tylko podejrzewać, że pewne rzeczy były ustalone słownie, a nie na papierze. Ale to tylko moje domysły. Myślę że Niuka będzie w stanie powiedzieć jak to było naprawdę.

Posted

Pewnie nie byłoby nagonki gdybyśmy byli informowani na bieżąco.
A tu na początku miesiąca są zawody, długo ciszaaaaa, na końcu miesiąca informacja że zawodów nie ma i to wiemy od osób trzecich.
Kiedy chcieliście ujawnić, że termin nie wypalił?
Na waszej stronie klubowej cały czas widnieje termin 8-9.04
A co z zawodnikami z poza Polski?
Tamer nie dziw się nagonce bo lekceważenia nikt nie lubi!
Co innego jak wiemy że są jakieś trudności z organizacją a co innego jak wylewacie kubeł zimnej wody.

Posted

tamer napisał(a):
Oj, a ja tak ;-).

Ja osobiście oszczędzam Wam słów na temat Waszej konieczności skasowania zawodów, bo prawdę mówiąc, tego się spodziewałam - w końcu byłam na zebraniu sekcji, gdzie te zawody były po raz pierwszy dyskutowane i słyszałam, co rozmaite strony w tej dyskusji miały do powiedzenia. Nie warto również, moim zdaniem, przypominać, co kto kiedy twierdził na temat tego, jak łatwo czy trudno jest organizować oficjalne zawody - to niczemu nie służy.

Natomiast dobrze by było gdybyście mogli wytłumaczyć, co się stało, że te zawody nie mogły dojść do skutku - bo to pomoże innym, którzy być może chcieliby zorganizować takie zawody w przyszłości, uniknąć podobnej wpadki. Nie tak dawno pamiętam apel zachęcający do organizowania oficjalnych zawodów wraz z pytaniem, dlaczego tak mało jest chętnych - a to właśnie przypadki takie, jak ten, zniechęcają potencjalnych organizatorów. Nikt nie chciałby być teraz na Waszym miejscu - a niestety najłatwiej tego uniknąć nie podejmując się prowadzenia oficjalnych zawodów, szczególnie gdy się nie rozumie, co prowadzi do niepowodzeń.

Warto również żebyście ostrożnie, powoli, w sposób przemyślany wybrali alternatywny termin. Po co się spieszyć? Termin majowy został przez niukę określony jako "po ptakach" - powtarzam moje pytanie: co to za ptaki? Dlaczego to musi być już teraz, od razu? Zamiast spieszyć się z organizacją teraz, jak najszybciej, gdy niektórzy pewni zawodnicy mają już opłacone inne plany, może wartoby rozważyć terminy nawet dużo późniejsze? Czemu nie?

Posted

IraKa, to nie jest kwestia lekceważenia, uwierz mi... :-( Czasami trudności pojawiają się w takim momencie, w jakim wydaje się że już wszystko jest ustalone. Niestety, jak widać, musimy się jeszcze wiele nauczyć. Nie tylko my-HoPsA, po prostu my-agilitowcy ;-)

Posted

tamer napisał(a):
chociaż musicie zdawać sobie sprawę z tego, że zrobienie zawodów tydzień po tygodniu przez 1 (na dodatek bardzo młody) klub jest sprawą niezwykle trudną...

Hm wiedze wietrzenie spisku dziejowego.
Z tym mlodym klubem to bym nie przesadzal wiesz Tamer. To ze klub istnieje od niedawna nie zmienia faktu ze jest w nim bardzo wiele osob doswiadczonych w organizacji zawodow i to nie tylko nieoficjalnych ale i oficjalnych wiec bez przesady.
Co do nagonki to ciekawe gdyby tak postapil inny klub to oczywiscie napewno bylabys zachwycona tym faktem, szczegolnie jesli mialabys zrezygnowac z jakiejs innej imprezy w tym samym czasie rownie waznej dla ciebie.

Posted

ARTEMIS1 napisał(a):

Co do nagonki to ciekawe gdyby tak postapil inny klub to oczywiscie napewno bylabys zachwycona tym faktem, szczegolnie jesli mialabys zrezygnowac z jakiejs innej imprezy w tym samym czasie rownie waznej dla ciebie.

Aniu, jestem daleka od oczekiwania od innych zadowolenia z tego faktu. Rozumiem że ludzie są zawiedzenie i nie mam do nich o to pretensji. Poza tym, jak już pisałam, zrezygnowałam dla tych zawodów z wystawy i jest mi potrójnie przykro: że opuszczam wystawę, że nie ma zawodów, że nie ma zawodów organizowanych przez mój klub.