zapka Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Sunia z cieczką błąkała się wiele dni na blokowisku w Dąbrowie Górniczej, napastowana przez psy nie mogła znaleźć spokojnego kąta. Odpoczywała na chodniku, przy bloku. Zmęczona, samotna, przestraszona. Wreszcie ktoś (Nikandra35) postanowił jej pomóc. 25 lutego sunia została przewieziona do kliniki weterynaryjnej gdzie od razu przeprowadzono u niej zabieg sterylizacji. W poniedziałek została zabrana do hoteliku przy schronisku katowickim. Suczki nikt nie szuka, podejrzewamy że została "wyrzucona" na ulicę przed feriami zimowymi. Malba ma około 2 lata, jest bardzo łagodna, przyjaźnie nastawiona do ludzi. Malba ma już swój nowy domek, hura!!! Malba jest pod opieką Fundacji SOS dla Zwierząt. [FONT=Times New Roman]Jeżeli ktoś chce pomóc finansowo to prosimy o wpłaty [/FONT][FONT=Times New Roman]na konto fundacji:[/FONT] FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT 41-508 Chorzów - Maciejkowice ul. Antoniów1 Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 Bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/181146-Koraliki-ksiAE-A-ki-Na-bezdomnAE-MalbAE-Do-15-marca?p=14233530#post14233530 Wszystkie duszyczki o dobrym sercu prosimy o pomoc dla Malby. Chcemy zapewnić jej nowe spokojne życie. kontakt w sprawie adopcji: 518119943 lub 506 198 410 [email protected] Prosimy o pomoc w ogłoszeniach. Tekst do ogłoszeń: MALBA - została znaleziona 23 lutego w Dąbrowie Górniczej na osiedlu przy ul.Chopina. Była bez obroży,otoczona wianuszkiem psów,które kryły ją bez przerwy. Suczka jest młoda ma około 1,5 roku - siwizna na pysku to jej uroda. Jest nieco szorstkowłosa,sądząc po sutkach nigdy nie rodziła.Teraz jest już wysterylizowana. Suczka jest spokojna i łagodna,przyjazna ludziom i psom. Poszukujemy dla niej domu choćby tymczasowego. Kontakt 506 198 410 [email protected] Quote
jotka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Cieszę się, że Zapka założyła suni wątek. Wreszcie nie jest na doczepkę do wątku fundacyjnego. Niemniej tytułem uzupełnienia informuję,że, suka jest pod opieką Fundacji SOS dla Zwierząt. Koszty dotychczasowe (transportu do lecznicy, sterylizacji i pobytu w szpitalu) ponosi fundacja. Kolejne pewnie też. W związku z tym wpłaty należy kierować na konto fundacji. 93 1650 0013 2367 0569 2079 0001 Jest to kolejny pies na naszym utrzymaniu i coraz trudniej te koszty udźwignąć. Dobrze byłoby, gdyby Nikandra i DG32 zechciały porobić ogłoszenia i rozwiesić w okolicy, na sąsiednich osiedlach i w lecznicach, może suni jednak ktoś szuka, zabiedzona nie była. Quote
jotka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 dodałąbtym nowe zdjecia, ale nie potrafię, kto napisze mi jak to zrobic na nowym dogo używając plików z własnego komputera lub fotosika? Quote
zapka Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Z fotosika ja klikam na zdjęcie, które chcę wrzucić, klikam na pobierz pozostałe kody, kopiuję cały kod "Zdjęcie 500px na forum" i wklejam to na dogo, on to przerabia na zdjęcie. Quote
__Lara Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Macie jej jakieś zdjęcia? Zrobiłabym jej chociaż allegro. Quote
Nikandra35 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 jotka wyślij fotki do mnie to wstawię a czy wet ocenił ile może mieć lat? Quote
jotka Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 a mi sie pokazuje undefinid czy wy jakoś inaczej jestescie zarejestrowane? Melba została określona na ok. 1,5 roku. Zdjecia do Nikandry wysłałąm Quote
zapka Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Nikandra to wrzuć tu fotki,wybierzemy najlepszą i porobimy ogłoszenia takie do powieszenia na słupie. Trzeba obkleić całą okolicę. Ok, widzę już są. To zrobię ogłoszenia Quote
soboz4 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 http://picasaweb.google.pl/lh/photo/uFydC1pv0DY3uN_W50zV1g?feat=directlink śliczna sunieczka, mam nadzieję, że nie została "wysprzątana" na wiosnę! Quote
zapka Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Dzięki Soboz Kto może niech podrukuje pokseruje i porozwiesza w DG. Ja jutro w pracy się tym zajmę. Ciekawe jak to zdjęcie czarno-białe będzie wyglądało. Quote
Nikandra35 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 taki tekst do ogłoszeń dostałam: MELBA - została znaleziona 23 lutego w Dąbrowie Górniczej na osiedlu przy ul.Chopina. Była bez obroży,otoczona wianuszkiem psów,które kryły ją bez przerwy. Suczka jest młoda ma około 1,5 roku - siwizna na pysku to jej uroda. Jest nieco szorstkowłosa,sądząc po sutkach nigdy nie rodziła.Teraz jest już wysterylizowana. Suczka jest spokojna i łagodna,przyjazna ludziom i psom. Poszukujemy dla niej domu choćby tymczasowego. Kontakt 506 198 410 [email protected] Quote
zapka Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Nikandra, to ten twój tekst w necie zamieszczę w ogłoszeniach a ten mój wyżej porozklejać może trzeba na osiedlu Quote
Nikandra35 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 zapka wydrukujesz też dla mnie?to porozwieszam po klinikach i w Gołonogu,bo u mnie na osiedlu to raczej nie ma sensu, jeszcze dodam od siebie gdyby ktoś dzwonił,chciał ją wziąć ,ona jest większa od mojego średniej wielkości boksia,a kolor ma piaskowy jak labrador,łagodna jest też do psów co było widać jak nie mogła poradzić sobie z tymi samcami wszystkimi Quote
zapka Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Nikandra35 napisał(a):zapka wydrukujesz też dla mnie?to porozwieszam po klinikach i w Gołonogu,bo u mnie na osiedlu to raczej nie ma sensu OK, wydrukuję ile będę mogła. Quote
__Lara Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 A robić jej już allegro? czy poczekać czy może właściciel się znajdzie? Quote
zapka Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 może poczekajmy trochę ona zadbana jest może ktoś jej szuka. Jutro dam ogłoszenie do mojej tv osiedlowej. Quote
__Lara Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 zapka napisał(a):może poczekajmy trochę ona zadbana jest może ktoś jej szuka. Jutro dam ogłoszenie do mojej tv osiedlowej. Oki. Jakby co to zgłaszam się. Quote
AgusiaP Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Dziękuje za zaproszenie. Niestety nie wiem jak pomóc... Przejrze ogłoszenia w internecie czy przypadkiem komuś nie zginęła Quote
Avilia Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Zapisuję. Także przejrzę ogłoszenia.Póki co trzymamy kciuki,że znajdzie się właściciel Quote
jotka Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 jak będziecie szukać w ogłoszeniach to patrzcie, czy komus nie zginęła suka beagle. Jest w schronie sosnowieckim, ledwo zipie. Jak sie nie znajdzie dt to skona. Quote
zapka Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 dodałam ogłoszenia Malby do: petworld.pl zaginionepsy.pl szarik.pl adopcje.org schronisko.chorzow.com Jeszcze glutofia napisała że też zamiescila ogłoszenia: www.olx.pl www.sprzedasz.pl www.tlenek.pl www.e-zwierzak.pl www.petworld.pl www.vetmozga.com www.animalia.pl www.neeon.pl www.rozglos.net www.top-ogloszenia.com www.pineska.pl www.morusek.pl www.gieldaogloszen.pl www.kupsprzedaj.pl www.e-anonse.org W telewizji osiedlowej Mydlice też wyświetlą ale nie wiadomo czy ze zdjeciem. Plakatów już trochę porozwieszałam. Nikandra mogę ci dać też do rozwieszenia. Napisz mi pW gdzie i o której się możemy spotkać. Ja jestem w katowicach do 16., a w DG od godz. 17. Quote
AgusiaP Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 jotka napisał(a):jak będziecie szukać w ogłoszeniach to patrzcie, czy komus nie zginęła suka beagle. Jest w schronie sosnowieckim, ledwo zipie. Jak sie nie znajdzie dt to skona. Niestety naszej suni nikt nie szuka, ale przejrze jeszcze raz ogłoszenia czy ktoś nie szuka tej suni beagle. Biedna sunieczka. Quote
Recommended Posts