Jump to content
Dogomania

Malba – bezdomna, samotna sunia, co się z nią stanie? Jest już w nowym domku :)

Recommended Posts

Posted

Sunia z cieczką błąkała się wiele dni na blokowisku w Dąbrowie Górniczej, napastowana przez psy nie mogła znaleźć spokojnego kąta. Odpoczywała na chodniku, przy bloku.
Zmęczona, samotna, przestraszona.
Wreszcie ktoś (Nikandra35) postanowił jej pomóc. 25 lutego sunia została przewieziona do kliniki weterynaryjnej gdzie od razu przeprowadzono u niej zabieg sterylizacji. W poniedziałek została zabrana do hoteliku przy schronisku katowickim.
Suczki nikt nie szuka, podejrzewamy że została "wyrzucona" na ulicę przed feriami zimowymi.
Malba ma około 2 lata, jest bardzo łagodna, przyjaźnie nastawiona do ludzi.

Malba ma już swój nowy domek, hura!!!

Malba jest pod opieką Fundacji SOS dla Zwierząt.
[FONT=Times New Roman]Jeżeli ktoś chce pomóc finansowo to prosimy o wpłaty [/FONT][FONT=Times New Roman]na konto fundacji:[/FONT]

FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów1

Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

Bazarek:
http://www.dogomania.pl/threads/181146-Koraliki-ksiAE-A-ki-Na-bezdomnAE-MalbAE-Do-15-marca?p=14233530#post14233530

Wszystkie duszyczki o dobrym sercu prosimy o pomoc dla Malby. Chcemy zapewnić jej nowe spokojne życie.

kontakt w sprawie adopcji: 518119943 lub 506 198 410
[email protected]

Prosimy o pomoc w ogłoszeniach.
Tekst do ogłoszeń:

MALBA - została znaleziona 23 lutego w Dąbrowie Górniczej na osiedlu przy ul.Chopina.
Była bez obroży,otoczona wianuszkiem psów,które kryły ją bez przerwy.
Suczka jest młoda ma około 1,5 roku - siwizna na pysku to jej uroda.
Jest nieco szorstkowłosa,sądząc po sutkach nigdy nie rodziła.Teraz jest już wysterylizowana.
Suczka jest spokojna i łagodna,przyjazna ludziom i psom.
Poszukujemy dla niej domu choćby tymczasowego.
Kontakt 506 198 410 [email protected]

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cieszę się, że Zapka założyła suni wątek. Wreszcie nie jest na doczepkę do wątku fundacyjnego.
Niemniej tytułem uzupełnienia informuję,że, suka jest pod opieką Fundacji SOS dla Zwierząt. Koszty dotychczasowe (transportu do lecznicy, sterylizacji i pobytu w szpitalu) ponosi fundacja. Kolejne pewnie też.
W związku z tym wpłaty należy kierować na konto fundacji.
93 1650 0013 2367 0569 2079 0001
Jest to kolejny pies na naszym utrzymaniu i coraz trudniej te koszty udźwignąć.
Dobrze byłoby, gdyby Nikandra i DG32 zechciały porobić ogłoszenia i rozwiesić w okolicy, na sąsiednich osiedlach i w lecznicach, może suni jednak ktoś szuka, zabiedzona nie była.

Posted

Z fotosika ja klikam na zdjęcie, które chcę wrzucić, klikam na pobierz pozostałe kody, kopiuję cały kod "Zdjęcie 500px na forum" i wklejam to na dogo, on to przerabia na zdjęcie.

Posted

a mi sie pokazuje undefinid czy wy jakoś inaczej jestescie zarejestrowane? Melba została określona na ok. 1,5 roku. Zdjecia do Nikandry wysłałąm

Posted

Nikandra to wrzuć tu fotki,wybierzemy najlepszą i porobimy ogłoszenia takie do powieszenia na słupie. Trzeba obkleić całą okolicę.

Ok, widzę już są. To zrobię ogłoszenia

Posted

Dzięki Soboz
Kto może niech podrukuje pokseruje i porozwiesza w DG. Ja jutro w pracy się tym zajmę. Ciekawe jak to zdjęcie czarno-białe będzie wyglądało.

Posted

taki tekst do ogłoszeń dostałam:

MELBA - została znaleziona 23 lutego w Dąbrowie Górniczej na osiedlu przy ul.Chopina.
Była bez obroży,otoczona wianuszkiem psów,które kryły ją bez przerwy.
Suczka jest młoda ma około 1,5 roku - siwizna na pysku to jej uroda.
Jest nieco szorstkowłosa,sądząc po sutkach nigdy nie rodziła.Teraz jest już wysterylizowana.
Suczka jest spokojna i łagodna,przyjazna ludziom i psom.
Poszukujemy dla niej domu choćby tymczasowego.
Kontakt 506 198 410 [email protected]

Posted

zapka wydrukujesz też dla mnie?to porozwieszam po klinikach i w Gołonogu,bo u mnie na osiedlu to raczej nie ma sensu,
jeszcze dodam od siebie gdyby ktoś dzwonił,chciał ją wziąć ,ona jest większa od mojego średniej wielkości boksia,a kolor ma piaskowy jak labrador,łagodna jest też do psów co było widać jak nie mogła poradzić sobie z tymi samcami wszystkimi

Posted

Nikandra35 napisał(a):
zapka wydrukujesz też dla mnie?to porozwieszam po klinikach i w Gołonogu,bo u mnie na osiedlu to raczej nie ma sensu

OK, wydrukuję ile będę mogła.

Posted

zapka napisał(a):
może poczekajmy trochę ona zadbana jest może ktoś jej szuka. Jutro dam ogłoszenie do mojej tv osiedlowej.

Oki. Jakby co to zgłaszam się.

Posted

jak będziecie szukać w ogłoszeniach to patrzcie, czy komus nie zginęła suka beagle. Jest w schronie sosnowieckim, ledwo zipie. Jak sie nie znajdzie dt to skona.

Posted

dodałam ogłoszenia Malby do:
petworld.pl
zaginionepsy.pl
szarik.pl
adopcje.org
schronisko.chorzow.com

Jeszcze glutofia napisała że też zamiescila ogłoszenia:
www.olx.pl
www.sprzedasz.pl
www.tlenek.pl
www.e-zwierzak.pl
www.petworld.pl
www.vetmozga.com
www.animalia.pl
www.neeon.pl
www.rozglos.net
www.top-ogloszenia.com
www.pineska.pl
www.morusek.pl
www.gieldaogloszen.pl
www.kupsprzedaj.pl
www.e-anonse.org

W telewizji osiedlowej Mydlice też wyświetlą ale nie wiadomo czy ze zdjeciem.
Plakatów już trochę porozwieszałam. Nikandra mogę ci dać też do rozwieszenia. Napisz mi pW gdzie i o której się możemy spotkać. Ja jestem w katowicach do 16., a w DG od godz. 17.

Posted

jotka napisał(a):
jak będziecie szukać w ogłoszeniach to patrzcie, czy komus nie zginęła suka beagle. Jest w schronie sosnowieckim, ledwo zipie. Jak sie nie znajdzie dt to skona.

Niestety naszej suni nikt nie szuka, ale przejrze jeszcze raz ogłoszenia czy ktoś nie szuka tej suni beagle.
Biedna sunieczka.