Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I stało sie !!!! Bunia zamieszkała w Bledzewie !!!! dotarlismy na miejsce około godziny 14 ( wyjechalismy z buniakiem od ronji o 7.30 ) . Bunia bardzo grzecznie zniosła podróż i dodatkowa głdówke !! była dzielna :-) Została przywitana przez najmłodszego członka rodziny sebastina ( 13 lat ) psimi smakołykami i od razu zostali kumplami . Potem została wymiziana przez sostrę i na końcu dopchała się do niej pani Ela , która przebiła sebastiana i przkupiła bunie kostką ze ścięgien i dodatkowymi ciasteczkami!!! Bunia rozdawała wszytkim buziki zimnym nochalem , i szalała po sporym mieszkaniu ( około 80 m ).Potem była rozmowa , mnóstwo pytań , co prawda sebastian znał większośc odpowiedzi bo przewertował internet ale mama musiała sie upewnic czy napewo ma racje !! Ogólnie wrazenia bardzo dobre wyniosłysmy razem z Malwiną . Zapytałyśmy czemu padło na bunie , odpowiedz była któtka , pani przeczytała historie buni na allegro i obejrzała zdjęcia stwierdziła że to jest ten wymażony pies .temat adopcji buni ciągną sie trzy tygodnie , więć decyzja była napewno bardzo przemyslana . Było mnóstwo tel do mnie potem do Ronji ze wzgledu ze na to ze ona moga opowiedzieć o suczynce najwięcej . Pani poznała wszystkie " wady " i zalety suni . Łącznie z problemem z dorosłymi facetami oraz z " częstowaniem " sie bez pozwolenia ze stołu . Chcielismy uniknąc kolejnego " zwrotu" . Po trzech tygodniach pani zadzwoniła i zamnkeła temat " tak chce adoptować bunię " ( imie zostaje te same ). Transport , zbiórka kasy - i w ten sposób bunia stała sie cytuje " bardzo waznym członkiem naszej rodziny ".
Odbylismy takze pierwszy spacer z buniakiem ,( chciałysmy sprawdzic jak sebastian poradzi sobie na spacerze ) bunia bardzo ladnie prezentowała sie smyczy , zrobiła "komplecik" a sebastian zdał egzamin na piatke !

Takze mam nadzije że ta sielenka buni zaczeła sie i będzie trwała i trwała . Trzymajcie cioteczki kciuki !! Oczywiście za każdym razem mam nutke niepokoju czy to napewno ten dom i czy napewno ludzie sobie poradza....... Pani oczywście została pionformowana że w razie jakichkolwiek probemów moze dzwonic , zostawiłysmy numery tel do mnie , do ronji i oczywięcie do cioteczki Kago , dodatkowo pani ma takze numer do dziewczyny która robiła wizyte przedadopcyjna , i dzis ja poprosiłam o wizyte poadopcyjna za dwa tygodnie, w sumie jest do naszej " dyspozyjcji " . I chyba to wszystko !!!!!

Posted

teraz jeszcze zostaje uregulowanie należności za hotelik , oczywiście miejsce ronja bedzie jeszcze trzymała bo nigdy nic nie wiadomo , ale mam nadziję że jednak nie bedzie już potrzebne !!!!!!!!

Posted

mam nadzieje że w końcu buni sie uda !!!!! dodam tylko że rodzina słuchała nas bardzo uważnie i wzieli sobie nasze wg bardzo waznie rady do serca miedzy innymi - że pod żadnym pozorem nie spuczczamy psa ze smyczy , nie karmimy psa jedzeniem ze stołu , bardzo uwazmy na spacerach żeby bunia nie " wyslizgneła " sie z obrozy , uważamy żeby suczka nie " przemkneła " sie między nogami przy otwieraniu dzwi ,pies ma swoje poslanie które oczywiście zostało zakupione wraz z adresówką i nie śpi z sebastianem w łózku a taki był pierwotny zamiar ( tu miałam na mysli poprzednią adpcje ) . W sumie staralyśmy sie z malwina dopiąć wszystko na ostatni gużik . Czy sie udało ? zabaczymy !!!!!!!!!!

Posted

kochane cioteczki , zadzwoniła do mnie p.Ela . Jest SUPER !!!! Bunia nocke przespała spokojnie na swoim posłaniu , chociaż tryniła dupke do sebastiana na wyrko .Oczywiście wtrzymala i swoje potrezby załatwiła na porannym spacerze . Dzis zapoznała sie z reszta rodziny pani Eli ;-) Co prawda bardzo nerwowo zareagowała na " rosłego " pana na motorze ale bunia szybko sie uspokoiła , otrzymała porcyjke mizianka i ciepłych słówek , poczuła sie bezpiecznie !!!! Przy obiedzie była mała "Zebraczka " ale rodzinka stwierdziła że spotkala sie z gorszymi natrętamia, bunia po słowach " nie wolno " grzecznie pomaszerowała na swoje poslanie :-)Ogónie rodzina zadowolonaa i bunia też !!! oby tak dalej !!!!!!

Posted

buniaczku wybacz ale koleżanka pilnie potrzebuje pomocy

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/192353-Pomóżcie-cioteczki-smutek-i-depresja-ją-zabijała/page3?p=15445069[/URL]

Posted

wczoraj sie kontaktowalm z nową rodzinką buni!!! Wszystko w jak najlepszym porządku !!! BUnia powarkuje ma chłopaka córki ale pani sie nie razygnuje , będą buniaka przyzwyczajać do jego obecności !!!! Najbardziej zadowlolny z buni jest najmłodszy członek rodziny , sebastian . Bunia obrała sobie jego za kumpla i ten nie moze w iść nawet na "siku" bez jej obecności, bo ta stoi pod dzwiami łazienki i piszczy !!!!! Jak zostaje w domu sama to małą chwilkę popłacze i potem już jest spokój , wczoraj co prawda "rozpracowała " misia Puliny ale oczywiście zostało to jej wybaczone !