Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

a co tu sie stalo?

kilkanscia postow wcielo?

????????

pare dni postow wcielo?????

mam potwierdzenie ze szpitala, w piatek dostaje lozko na oddziale, w sobote mnie kroja...

nie mam netu na komorce, jak wyjde ze szpitala (kolo 6 dni podobno) to sie odeze..

Posted

na całym dogo wcięło posty z ostatnich 10 dni....
ale to taki szczegół, bo mogło być gorzej....

no to fotek zwierzyńca chyba długo nie zobaczymy :( :(

3maj się tam i wiara przyspiesza dochodzenie do siebie :)
i jak będziesz mogła to się odezwij :)

Posted

Operacje milam w sobote, we wtorek pucili mnie do domu.

Operacje robii mi robotem da vinchi (wpiszcie w googla) - nisamowiie toto wyglada.

Mam 4 male dziurki w brzuchu, zaszyte tymi samo rozplywajacymi sie szwami.

Torbe lekow przeciwbolowych i 25 zastrzykow ktore ma mio dawac Mloda w domu - cos zeby krew rozcienczac zy cos takiego, po operaji trzeba takir.

W niedziele juz byla, na nogach. otuMANIONA LEKmi ALE huz lazikam,

Ciezko z lozkA zlazic/wlazic i loaze taka zgieta wpol ale... to dopiero pare dni po jednak powaznej operacji...

wracam do wyrka, naeazie

[IMG]http://www.intuitivesurgical.com/company/media/images/standard/davinci_surgical_system.jpg[/IMG]

Posted (edited)

Ben..ten ktory mnie operowal:

[QUOTE][h=3]Urology[/h] [B][SIZE=3]Mr Ben Challacombe[/SIZE][/B]
[B]Robotic Surgery[/B] [B]Consultant Urological Surgeon and Honorary Senior Lecturer[/B] [B]Guy’s and St Thomas Hospitals NHS Foundation Trust, King’s College London[/B]
[IMG]http://uchmas.org/wp-content/uploads/2012/02/benjamin_challacombe-181x226.jpg[/IMG] Ben is a Consultant Urological Surgeon with a special interest in the minimally invasive treatments of prostatic and kidney diseases. He is the Guy’s & St Thomas’ surgical tutor, a robotic surgery mentor, and is co-organising The European Robotic Urology Society Meeting (ERUS) in London in September 2012. He trained at Guy’s, The Royal Marsden Hospital and with Professor Tony Costello in Melbourne, where he was awarded the prestigious Rowan Nicks Fellowship from the Royal Australasian College of Surgeons.
He has learnt both laparoscopic and robotic radical prostatectomy and performed the first randomised trial of telerobotics between Guy’s and Johns Hopkins Hospitals, in 2002. This formed part of his Master of Surgery thesis on robotic surgery and telemedicine. He has over 95 peer-reviewed publications and 20 book chapters on minimally invasive and robotic urological techniques.
He has also helped to develop both the robotic cystectomy and robotic partial nephrectomy programmes at Guy’s Hospital. His current research interests are in haptic probe development in robotic surgery, trans-perineal template biopsy, and prostate Histoscanning techniques.
Ben has swum the English Channel for The Prostate Cancer Charity, for whom he regularly lectures, and is fortunate to have a very supportive wife in the field of surgery and three energetic boys.

[/QUOTE]

[IMG]http://www.theprostatecentre.com/m/4e68d20b2f22b/thumb/spec/300_600_scale[/IMG]

Bardzo dobry chirurg a do tego przemily czlowiek, znajomy mojego nowego szefa w pracy wiec szef mnie tam wkrecil bo rejonowo to nie mj szpital i chociaz teoretycznie kazdy szpitak powinien przyjac (bo pacjent ma wybor) t jednak czesto odrzucaja skierowania albo mlodsi stazem lekare operujs.

Ben w swoj dzien wolny (niedziele) przyjechal do mnie zajrzec...w sobote mnie operowali jAK przyszedl sam po mnie na oddzdail to piegniarkom szczeki opadly bo normalnie portierzy wozkami na sale operacyjna woza a op po mnie przyszedl i mowi ze ma dla mnie niespodzianke - miala byc normalna laparoskopia ale ze zrobi mi tym robotem da vinci bo to zmniejasz jeszcze bardzij ryzyko operacji i jeszcze szybciej czlowiek na nogach jest.

Wczoraj bardzo zle sie czulam, wracalam taksowka do domu, jakies 40 min w samochodzie przez Londyn, troche mnie potrzeslo - ciezko mi siedziec , kierowca bardzo sie staral jechc rowno le masa swiatel po drodze a kazde zatrzymywanie sie mnie brzuch bolal i zielona bylam podobno.

DziaIAJ juz lepiej tylko musze sobie opracowac jaks metode wchodzenia do/schodzenia z lozk bo zginanie sie jednak boli.

To spadam bo siedziec za dlugo tez nie moge

Edited by Emigrantka
Posted

Łoo to źle nie miałaś w takich rękach :D
mimo nie zazdroszczę :(

to fajny nowy szef, bo wątpię aby ktoś normalny tak się od razu martwił o swojego nowego pracownika... choć może się mylę..
obyś raz, dwa doszła do siebie i chodziła jak nowa ;)

co do patentu z schodzeniem z łóżka. To przekręć się na bok, rękoma potrzymaj się wyrka i powoli nogi ściągaj na podłogę i dopiero podnoś się w górę :) mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam :)

Posted

Emi, ciesze sie, ze juz to masz z glowy i wrócilas do domu.
Zreszta obsluge mialas jak widac z najwyzszej pólki.:lol:
Teraz nie pozostaje Ci nic innego jak tylko szybko wrócic do formy.:lol:
Buziaki:lol:

Posted

Dzieki dziwczyny - Ben to jeden z najlepszych chirugow a tej specjalizaci wiec milam kupe szczescie ze moj nowy szef mnie w jego kierunku "popchnal"

Tuptam sobie po domu troche - bo musze. Po tego typu operacji trzeba sie jak najszybciej rozruszaa ale to wlazenie do/wylazenie z lozka to masakra, wszytkie moje futra galy wybaluszaj czemu matka n 4 chodzi heheh

Posted

dzieki kobitki...

dalej zgarbiona po domu laze, ciezk sie wyprostowac ale mam i inny problem

od ub piatku qupy zrobic nie moge

jakies domowe sposoby na to?

wegiel mam w tabetkach w domu ale to na sraczke mam dka psicy jak czasem dostanie - a w druga strone?

sorki ze tak obrazowo ale przy szwach na brzucholu to wcale nie zabawne, meczarni :(

dali mi ze szpitala tabletki "zmiekczajace" ale biore juz 4 dni i nic z tego

podobno przy tylu przeciwbolowych co biore tak jest ale - ile mozna?

Posted

Dzikei sprobuje.. wlasnie sobie wcisnelam kawalek ...mydla w....
Myslalam ze umre z bolu (skurcze brzucha) ale sie troche udalo wycisnac.. sorki ze tak obrazowo ale juz *******ca dostaje i boje sie cokolwiek jesc

Posted

[quote name='Emigrantka']dzikie, Mlodej kazalam mi kupic slimfast, wypilam jedna szklanke tego z mlekiem i poszlooooooooooooooo chyba z 10 kg schudlam hehehhe[/QUOTE]

hahaha jak obrazowo.. wybacz, ale nie źle się uśmiałam :D

wiem, że taki problem śmieszny nie jest....ale polecam jeść duuużo owoców i warzyw, najlepiej na czczo :)

Posted

[quote name='Emigrantka']dzikie, Mlodej kazalam mi kupic slimfast, wypilam jedna szklanke tego z mlekiem i poszlooooooooooooooo chyba z 10 kg schudlam hehehhe[/QUOTE]
!0 kilo mówisz? To i ja lecę do apteki :evil_lol:

Posted

a u was Slimfast a aptekach sprzedaja?

na mnie ten ma takie ermm efekty:

[IMG]http://www.superdrug.com/content/ebiz/superdrug/invt/891846/891846_l.jpg[/IMG]

10kg to nie ale 1kg mi "spadlo" od wczoraj hehehe