Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wlasnie dzwonil vet ortopeda, biora mojego rudzielca na stol.. zadzwonia kolo 6 dadza znac jak poszlo.....

Moja ryza kocia bida, George postrach podwurkof... Tarzan moj malenki....

Dzsiaj jedna lape, pozniej 6 tygodni w klatce a pozniej kiedys 2 lape.... bidula moja ryzutka, ona najbardziej na dwor lubi lazic, nigdzie z ogrodka sie nie szlaja, pod oknem sobie po drzewie lapie, muchy i pszczoly lapie (nie raz z ryjem napuchnietym do domu przylazl) taki bohater moj maly kot tygrys i taki numer....

A wiecie ze moj Tigerek ktory mial raka nerek i musial byc uspiony w ub roku tez wlasnie rudy byl :(

Ja tylko Bogu dziekuje ze koty ubezpieczone, ubezpieczenie niecale 10 na miesiac a samo przeswietlenie 300-400, operacja na jedna noge kolo 1700 plus leki pobyt itd... Ubezpieczenie zaplaci, ja tylko 65 musialam ze swoich (pozyczonych) zaplacic excess, reszte sciagna z ubezpieczenia... Co aj bym bez zrobila? Uspila rocznego kota?

Mam nadzieje ze go dobrze do kupy poskladaja i ze jakos te 6 tygodni w klatce da rade....:(

Trzymajcie kciuki za Goeprga mojego :(

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

a wczoraj takie cos do domu przytachalam myslac jak sie kociska uciesza, szczegolnie wlasnie george

[IMG]http://ecx.images-amazon.com/images/I/415asGOwIOL._SS400_.jpg[/IMG]

No i sie ciesza, nawet Teddy sie miesci wielkokot ale George bedzie tylko z klatki ogladal biedaczysko :(

Acha - chlopa wywalilam jednak dzisiaj rano juz na amen.... nawet nie pytajcie, totalna masakra.. brrr.. nigdy wiecej CHLOPA (prostego) w domu breee

Posted

[quote name='Emigrantka']a mozna z klatki wyjmowac?[/QUOTE]

No wlasnie, chyba nie bedzie musial 24/7 w klatce siedziec, nie :hmmmm: ? A wet wiecej na ten temat nie wyjasnil?

Posted

[quote name='UTAAP']No wlasnie, chyba nie bedzie musial 24/7 w klatce siedziec, nie :hmmmm: ? A wet wiecej na ten temat nie wyjasnil?[/QUOTE]
Właśnie. Właśnie. Weta trza zapytać, ale tu chyba chodzi o to żeby nie skakał i nie biegał, bo chyba stać może i leżeć też może...
Ja swoje kocice trzymałam w kontenerku po sterylce po to żeby sobie szwów nie pozrywały podczas biegania.

Posted

Dzwonili do mnie, mam rudzielca odebrac 7.40 wieczorem,bedzie mial klosz na glowie i ma miec 10 dni.. ja pierdziele - w klatce w kloszu.... ciezko mi to sobie wyobrazic :(

Antybiotyk i przeciwbolowy (metacam) przez 10 dni, po 10 dniach do kontroli z nim. W klatce 6 tygodni - lepiej nie wyciagac.

Dzisiaj mu glupiego jasia dali bo mial srake i musieli go umyc.....bidulek moj... rudzielec koffffffffffffffffffany......

:(

Posted

ja sie tak zaczynam zastanawiac czy ja dobrze zrobilam zgadzajac sie tak od razu na ta operacje.. ale jak mi vet zadzwonil po przeswietleniu to wpadlam w panike.. moze moglam poczekac i do innego veta co by powiedzial?

tak widze tego kociaka jak w ogrodku biegnie do mnie jak po niego z klatka zeszlam zeby go do veta wziasc, biegiem lecial do mnie pomrukujac, tak ufnie do tej klatki wlazl sam a ja go na krojenie zaweiozlam :(

Posted

Emi nie masz co sobie wyrzucać!!! Chciałaś dobrze i nie ma co się zastanawiać nad tym co by było gdyby...
Po co się nad tym zastanawiasz czy dobrze zrobiłaś? Chyba tylko po to żeby wzbudzić w sobie wyrzuty sumienia. Mało masz problemów???
Opanuj się Emi.

Posted

Bo kuzwa nie wiem co mnie napadlo zeby sie tak odrazu na krojenie godzic - wg mnie kot utykal bo mu cos w biodrze wyskakiwalo (tak bylo widac jak chodzil), po przeswietleniu vet mi mowil ze mu te rzepki w kolanach skacza i na to mial operacje.

Czy od rzepki w kolanie moglo mu biodro przeskakiwac??????

Vet mowil ze na przeswietleniu nic w biodrze nie widzial ale ze kolana jak na takiego mlodego kota to ma George masakra - arthritis (jak to kuzwa po polsku??????) i na to mial operacje...

Ja juz nie wiem co myslec...

George taki czysty kiciuch jest jak mi dzisiaj powiedzieli ze sie usral po szyje i mu musieli glupiego jasia dac zeby go umyc to sie poryczalam.... w bardzo zlym stanie musi byc skoro sie usral, on potwornie czyscioch jest :(

Mowia ze po operacji to sie czesto zdarza ale....

Posted

[quote name='Emigrantka'] arthritis (jak to kuzwa po polsku??????)[/QUOTE]
Artretyzm???

[quote name='Emigrantka']George taki czysty kiciuch jest jak mi dzisiaj powiedzieli ze sie usral po szyje i mu musieli glupiego jasia dac zeby go umyc to sie poryczalam.... w bardzo zlym stanie musi byc skoro sie usral, on potwornie czyscioch jest :(

Mowia ze po operacji to sie czesto zdarza ale....[/QUOTE]
Emi mój czyścioch się po kastracji też usrał i uszczał :oops:
Jakoś wytrzymasz te kilka tygodni, a jak będzie lepiej to przecież na następną operację nie musisz się zgadzać.
Z drugiej strony ja nie wyobrażam sobie mojego kota siedzącego przez 6 tyg. w klatce :shake:
Współczuję.

Posted

Rzucil sie na jedzenie jakby ze 3 dni nie jadl, i na picie tak samo, ciezko mu z tym kolnierzem, jesc/pic ale dal rade bidok jakos.

Pozniej siku poszedl, sikal zupelnie na lezaco tak na boku jakos bidulec, sikal wieki cale.

Teraz polozyl sie i spi bidulec.

Mam nadzieje ze to warte bylo.... Faktura od veta 2240 (funtow) za ta jedna noge, za 10 dni na zdjecie szwow, za 6 tygodni na nastepny Xray i wtedy moze miec drugo lape operowana - nie wiem, zobacz jak pojdzie z ta...

Narazie kombinuje co zrobic zeby sobei nie zciagnal tego klosza z glowy bo walczy z tym odkad go do domu przywiozlam biadaczysko....

Posted

Jak tak naszpikowany lekami ze ma cale oczy zamglone a i tak po klatce sie rzuca zeby soebie ten kolnierz zdjac szlag by to... nikt nie wymyslil nic praktyczniejszego do tej pory? Przeciez to masakra dla kazdego zwierza :(

Posted

[quote name='Emigrantka']Jak tak naszpikowany lekami ze ma cale oczy zamglone a i tak po klatce sie rzuca zeby soebie ten kolnierz zdjac szlag by to... nikt nie wymyslil nic praktyczniejszego do tej pory? Przeciez to masakra dla kazdego zwierza :([/QUOTE]
Ja juz dawno widzialam ten wynalazek, oglaszany jako wygodniejsza forma 'kolnierza', ale na szczescie nigdy nie mialam okazji wyprobowac. Moze Twojemu rudzielcowi lepiej bedzie sie nosic?
[url]http://www.procollars.co.uk/compare/[/url]

Posted

Jestem tak biedna ze mnie po prostu nie stac - klatke pozyczylam, na excess na ubezpieczenie pozyczylam pojecia nie mam jak oddam... Widzialam te kiedys teraz mi sie przypomnialo ale ta operacja to praktycznie z dnia na dzien byla, nie moglam nic zaplanowac.... Weterynarze powinni zajarzyc i takie miec przeciez a nie te masakry plastiki....

[IMG]http://www.polishplanet.com/_upload/attachments/2011/09/21/20110921_2011.jpg[/IMG]

Wszystkie sie zebraly do kupy w jednym miejscu... Chloe nie widac ale tez tu jest...