Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To widzę, że podroż udana, skarbiec przewieziony :evil_lol: :cool3:
A powrót tym milszy, bo tyle sierściuszków czekało :loveu:

Miłego dnia :loveu:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mam problem - Zara mi ciagnie tylne nogi jak za dlugo polazi... Psica ma dopiero 4.5 roku wiec troche wczesnie ale... pochodzenia ze tak powiem jej nie znam, kupilam siersciucha mojego ot tak z ogloszenia bo komus w wieku 4 miesiecy "za duza urosla"...

Wezme do veta obejrzec i pewnie przeswietlic ale w miedzyczasie - daje jej Seraquin (glukozamina) odkad to zauwazylam - jakis tydzien....

Ktos kiedys gdzies cos pisal o gotowaniu kurzych lapek na takie sprawy - wie cos ktos o tym konkretnie?

Ile gotowac, jak gotowac, dawac wode tylko czy z lapkami w srodku (toz to ma kosci i pazury - bleeeeeeeeeeee)ile tego dawac/jak czesto? Zarcia ma sklonnosci do.. sraczki - troche sie boje....

Normalnie je orijen tylko (sucha karma)

Ktos cos poradzi?

Dzieki....

Posted

Wiesz co? Moja onka zaczęła "przysiadać" i okazało się że ze starości pewnie ma problemy ze stawami. Dostała od weta caniviton forte, bo mnie sie nóżek gotować nie chciało i jej przeszło, ale zapytaj Belę. To chyba ona radziła mi wtedy jak sie te nunie gotuje.

Posted

Agmarek, dzieki - ja podejrzewam ze caniviton forte to to samo co u mnie Seraquin, sklad:glucosamine and chondroitin czyli to samo....bo caviniton forte to wlasnie chondroitin...(se pogoglowalam)

Bela- dawaj przepis na te kurze lapki.....

Posted

[quote name='Emigrantka']Mam problem - Zara mi ciagnie tylne nogi jak za dlugo polazi... Psica ma dopiero 4.5 roku wiec troche wczesnie ale... pochodzenia ze tak powiem jej nie znam, kupilam siersciucha mojego ot tak z ogloszenia bo komus w wieku 4 miesiecy "za duza urosla"...

Wezme do veta obejrzec i pewnie przeswietlic ale w miedzyczasie - daje jej Seraquin (glukozamina) odkad to zauwazylam - jakis tydzien....

Ktos kiedys gdzies cos pisal o gotowaniu kurzych lapek na takie sprawy - wie cos ktos o tym konkretnie?

Ile gotowac, jak gotowac, dawac wode tylko czy z lapkami w srodku (toz to ma kosci i pazury - bleeeeeeeeeeee)ile tego dawac/jak czesto? Zarcia ma sklonnosci do.. sraczki - troche sie boje....

Normalnie je orijen tylko (sucha karma)

Ktos cos poradzi?

Dzieki....[/QUOTE]

Kochana, to może być albo początek dysplazji albo początek zwyrodnień w kręgosłupie ..... choć to młoda śliczna sunia ....
Kurze łapki są super bo to naturalny kolagen - najlepiej podawać do żarcia obgotowane a wodę po gotowaniu do popicia.
Razem z pazurami i skórą na łapach - toż w sklepach zoo są takowe podwędzane dla psów ..... ale gotowane lepsze bo to "wędzenie" jest chemiczne nie w dymie jałowcowym :diabloti:
Warto też dawać psiakowi galaretę z kurczaka czy innego mięsa z żelatyną - jak i dla nas :) i kosci podgotowane tylko lekko - najlepiej cielęce.
Oraz polewać suchą karmę po łyżeczce : oliwą z oliwek i olejem rzepakowym - super sprawa na wspomożenie układu nerwowego.
No i witamina B1 czyli tiamina - wspomaga układ nerwowy - to ważne przy takich objawach.
Dawaj na zmianę te kurze gotowane nogi i wit. B1 i będzie dobrze :) tak tydzień na tydzień powiedzmy nie wszystko na raz.

Posted

Jeśli to od kregosłupa to warto 2x w tygodniu podać nux vomica w iniekcjach - wspomaga uklad nerwowy - to lek homeopatyczny - sprawdzony (takze przeze mnie) i skuteczny.
Powodzenia :)

Posted

Ewa - dziekiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Lo matko, w domu sie tego na pamiec naucze, w pracy teraz jestem.....

Powaznie gotowane z pazurami dawac?????

Przeciez gotowanego kuraka sie psom nie daje?

To chyba Teresa Borcz o tych lapkach gdzies pisala ale chyba zeby sama wode z nich po gotowaniu.....

Posted

[quote name='Emigrantka']Przeciez gotowanego kuraka sie psom nie daje?[/QUOTE]
Ja daję :roll: moje psy tylko patrzą kiedy zupę gotuję, bo po udzie w gęby dostają :evil_lol:

Posted

Agmarku, w zadnym wypadku nie powinnas dawac gotowanych kosci z drobiu. Niejednokrotnie to juz sie konczyło nieszczęsciem. Na pewno nie darowałabys sobie, gdyby ktoremus cos sie stało. Ja obieram kości z miesa, daje co najwyzej chrzastki, nigdy kości.
Nawet nie jestem przekonana do tych łapek kurzych, czy mozna dac gotowane. Czy trzeba poobierac.

Posted

Cioteczki, łapki dawać warto i można :)
Kurczaka tak samo - moje smoki też wszystkie na kurczaku chowane :)
Z pominięciem jedynie kości długich - bo u ptaków - a jest nim niewątpliwie i kurczak - kości te łanią się w długie ościenie i mogą przebić jelito - ale poza tym to dobre białe mięsko :)
A łapki - same kurze stopki inaqczej mówiąc - nie zawierają niebezpiecznych kości długich :)

Posted

No tośmy się nie zrozumiały :lol: ja w kuchni najczęściej to tylko światło zapalam ;)
Nigdy nie gotowałam świńskich nóżek, ale kiedyś TZ kazał mi kupić, to miały pazury i myślałam że o takie pazury chodzi Emi kiedy zapytała:
[B]Poważnie gotowane z pazurami dawać?????[/B] :evil_lol:

A gotowanego kuraka to ja psom obieram z kości. Spoko-loko :diabloti: Chrząstek też nie daję, bo się boję.

Posted

[quote name='bela51']Sciemniacie cos dziewczyny, a ja dałam sie juz nabrac.:evil_lol:[/QUOTE]
Ja nic nie ściemniam. Nie wiem o co chodzi :crazyeye:
Wiem że się psom gotuje nóżki, bo tam naturalne "coś" jest, ale zabij mnie - nie wiem co :eviltong:

Posted

[QUOTE]nie jestem przekonana do tych łapek kurzych, czy mozna dac gotowane. Czy trzeba poobierac. [/QUOTE]

Szczerze to ja tez nie - surowego kuraka psicy dawalam z koscmi ale JUZ nie lubi ale gotowanego obieram z kosci....

Ja te lapki poobieram jednak....

Zaraz Teresie PM wysle, moze wpadnie tu.. jak nie ma skrzynki zapchanej.....

Posted

Cioteczki - kurczaka można dawać, kurze łapki też :)
Moje smoki wszystkie na kurczaku chowane :)
Ale - tak jak pisze Ciocia Bela - nie powinno się dawać kości długich ptaków (jakim niewątpliwie jest kurczak :diabloti:) gdyż łamią się one w długie ostre odpryski i mogą przebić lub skaleczyć jelito.
Łapki kurze natomiast - gotowane - można i należy dawać, ponieważ one nie zawierają niebezpiecznych kości długich - to rzec można kurze stopki :evil_lol: innymi słowy :)
Dla uspokojenia dodam, że nie tylko moje psiaki jedzą kurze łapki :) i wszystko gra jak chodzi o dostawę kolagenu to naprawdę wszytko gra :) to naturalne odżywka :cool3:

Posted

[quote name='Emigrantka']Szczerze to ja tez nie - surowego kuraka psicy dawalam z koscmi ale JUZ nie lubi ale gotowanego obieram z kosci....

Ja te lapki poobieram jednak....

Zaraz Teresie PM wysle, moze wpadnie tu.. jak nie ma skrzynki zapchanej.....[/QUOTE]

Ooooooo dobry pomysł :)_ Ciocia Teresa nam powie :)

Posted

A z innej beczki......

Znajomy z POlski mi mailem przeslal 2 kawalki ktorych szukalam po necie wieki cale i nigdzie znalec nie moglam ... nie wkleje wam bo to MP3 i sie nie da buuuuuuuuuuuuuuuuu

Lombard - Odejsc bez pozegnan i Gino....

Wy DZIECIAKI pewnie takich hitow nawet nie znacie bo latalyscie wtedy w pieluchach ale.... dla mnie to bylo jakbym sie 20 lat cofnela w czasie... byla piekna mloda i szczupla.... buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Chyba sobie drinka walne....

Posted

[quote name='Agmarek']No tośmy się nie zrozumiały :lol: ja w kuchni najczęściej to tylko światło zapalam ;)
Nigdy nie gotowałam świńskich nóżek, ale kiedyś TZ kazał mi kupić, to miały pazury i myślałam że o takie pazury chodzi Emi kiedy zapytała:
[B]Poważnie gotowane z pazurami dawać?????[/B] :evil_lol:

A gotowanego kuraka to ja psom obieram z kości. Spoko-loko :diabloti: Chrząstek też nie daję, bo się boję.[/QUOTE]

Kurze łapki poważnie z pazurami :) jakież to znowu pazury :evil_lol:
A chrząstka jest własnie najlepsza :)

Posted

[video=youtube;WAAU50Z1oeI]http://www.youtube.com/watch?v=WAAU50Z1oeI&ob=av2e[/video]

[video=youtube;dyXTMjF7cWU]http://www.youtube.com/watch?v=dyXTMjF7cWU[/video]

:evil_lol::cool1::evil_lol:

Posted

Jak sobie TAKIE "miesko" znajde to... przywiaze do kaloryfera i bede w domu trzymac.....

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: :evil_lol:

[video=youtube;4Q9RZ113R5A]http://www.youtube.com/watch?v=4Q9RZ113R5A[/video]