kizimizi Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 kurcze dziewczyny, tu adopcje nie rozwiążą problemu. Rozumiem, ze to sa psy wolontariuszek gdzies poupychane, ze to nie schroniskowe "oddziały"? Quote
pinkmoon Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Tak, dokładnie. Tak jak w pierwszym poście - to nie jest 'oficjalne' schronisko, bo gmina (i nie tylko ta) ma podpisaną umowę z innym schronem - do którego jak pies trafi, to już nie ma dla niego szans. Agnieszka i Asia działają tam jako nominalnie oddział OTOZu, ale odgórnie dostają tylko pokrycie kosztów leczenia weterynaryjnego, a z resztą muszą radzić sobie same. Psy którymi się opiekują powinny były teoretycznie trafić na pewną śmierć do okolicznego schronu, dziewczyny przejęły je na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Quote
elinka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Zapisuję się na wątku. Dziewczyny, z pełnym uznaniem podziwiam Was za zaangażowanie i poświęcenie dla tych zwierzaków. :loveu: U mnie z kasą bardzo, bardzo cienko [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/10/10_12_8.gif[/IMG], ale skoro każda pomoc się liczy to mam pomysł na zrobienie tanim kosztem kilku smyczy. Mogę je upleść z linek do prania. Czy takie smycze by Wam odpowiadały? I jaka długość by była najlepsza? Quote
Ingrid44 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 [B]Prosze czestowac sie Banerkiem - jest na 4 stronie .:loveu:[/B] To mi troche przypomina Szydlowiec- tam chyba wszystkie psiaki zanalzly DT i tego tutaj TRZEBA . Selenga- WIELKIE DZIEKI za Banerki :loveu: Quote
pinkmoon Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 No właśnie tak myślę, że właśnie tymczasy były by zbawienne. Elinko - widzę że Twoje konto jednak przeżyło atak wirusa? :) miło Cię widzieć! Smyczki oczywiście bardzo, bardzo się przydadzą, ale... nie wiem jakiej długości :P Quote
Plicha Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Zaznaczam wątek, postaram się pomóc z karmą, poproszę o dane na PW. Ile kg karmy potrzeba miesięcznie mniej więcej? Quote
efka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 postram sie pomóc, [B][COLOR=black]gdzie jest adres do wysyłki karmy[/COLOR][/B]? Quote
ollalaa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 A czy można parę groszy wpłacić? Jak mam coś kupić i za przesyłkę zapłacić, to lepiej przelać i dziewczyny kupią na miejscu. Quote
Ingrid44 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 [quote name='Plicha']Zaznaczam wątek, postaram się pomóc z karmą, poproszę o dane na PW. Ile kg karmy potrzeba miesięcznie mniej więcej?[/QUOTE] Pinkmoon- Plicha tez potrzebuje adres . Efka- Wielkie Dzieki za przybycie i chec pomocy :loveu: Quote
efka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 dzieki, otrzymałam DT moge dac dla jakiegos nieszczśnika, ale..... jestem z Dolnego Slaska wiec ??? Quote
Plicha Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Transport chyba możnaby jakoś załatwić. DT to wybawienie dla tych psiaków na łańcuchu :( Quote
Ingrid44 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 [quote name='efka']dzieki, otrzymałam DT moge dac dla jakiegos nieszczśnika, ale..... jestem z Dolnego Slaska wiec ???[/QUOTE] Jestes CUDOWNA, a co juz Ci sie nudzi bez Znajdusia ? :) Quote
pinkmoon Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Efka - pewnie że każda oferta DT jest na wagę złota! Napisz tylko czy są jakieś warunki jakie musi spełniać bida, tzn. masz inne psy, koty? Quote
elinka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 [quote name='pinkmoon']No właśnie tak myślę, że właśnie tymczasy były by zbawienne. Elinko - widzę że Twoje konto jednak przeżyło atak wirusa? :) miło Cię widzieć! Smyczki oczywiście bardzo, bardzo się przydadzą, ale... nie wiem jakiej długości :P[/QUOTE] Pinkmoon, no właśnie, że nie. elinka2 jest nadal aktualna, bo na elince mogę tylko pisać, nawet skrzynki odbiorczej nie mogę otworzyć. Wjechał do mnie trojan z robalami i teraz czeka mnie przeinstalowanie całego systemu.:placz: Do tego miałam już od dwóch osób z Dogo sygnał, że mają podobne problemy, a więc... [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/3/3_8_8.gif[/IMG] Quote
goosya Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 też pomogę...dziewczyny wolą karmę czy pieniądze? czy karmę- jakąś konkretną? i na jaki adres? Quote
Ingrid44 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [quote name='goosya']też pomogę...dziewczyny wolą karmę czy pieniądze? czy karmę- jakąś konkretną? i na jaki adres?[/QUOTE] Karma jest bardzo potrzebna. Jakakolwiek w wersji Light, niskokaloryczna-wiekszosc psiakow jest upasiona z powodu kiepsiego jedzenia. Adres juz pisze na PW. Ogromnie dziekujemy.:loveu: Quote
Ingrid44 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [quote name='malva']zapisuję sobie[/QUOTE] Witamy na watku :) Quote
Ingrid44 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [quote name='Szarotka']No i jak leci ??[/QUOTE] Jakos idzie, powoli narazie . Potrzeba DT dla psiakow, duzo malych musi siedziec na lancuchu :( :( :( Quote
Szarotka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Hm z Dt nie jest tak latwo. A bedziecie psy oglaszac ?? moze by sie jakies ds trafilo. Quote
Ingrid44 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [quote name='Szarotka']Hm z Dt nie jest tak latwo. A bedziecie psy oglaszac ?? moze by sie jakies ds trafilo.[/QUOTE] Dziewczyny juz robia ogloszenia to zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote
Recommended Posts