Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='RenW']Taką dużą pierś ma ?!:cool3::cool3::crazyeye::evil_lol::diabloti:[/QUOTE]
no a myślisz, że tylko Ty masz czym się pochwalić?

  • Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='mmd']Bry:)

Ellig sie pokazała, to fajnie:) I Kluski zapodajecie z rana.[/QUOTE]
Ano zapodajemy, czymś trza się od rana uraczyć :D:D

Posted

[quote name='Wunia']to ich allegro : [url]http://www.allegro.pl/item1012289008_oddam_pilnie_szczeniaczki_warszawa_praga_pomocy.html#gallery[/url]
Obraczus będzie wątek zakładała ;)
zgadza się :D:D:D z mamunią 10 ;)[/QUOTE]
Ewus Ty je wszystkie wyeksportujesz do nowych domow:)
Allegro widzialam, dostalam link na maila.....cudne sa:)

Posted

[quote name='Ellig']Ewus Ty je wszystkie wyeksportujesz do nowych domow:)
Allegro widzialam, dostalam link na maila.....cudne sa:)[/QUOTE]
Ellig wątek już też mają ;)

Posted

[quote name='mmd']Bry:)

Ellig sie pokazała, to fajnie:) .[/QUOTE]

Jeszcze raz ....Dzien dobry:)mmd...:B-fly:
Szkoda, ze ja nie moge spac tak jak Wunia.;):kiss_2:

Posted

[quote name='Ellig']Jeszcze raz ....Dzien dobry:)mmd...:B-fly:
Szkoda, ze ja nie moge spac tak jak Wunia.;):kiss_2:[/QUOTE]
[B]Ellig[/B] zrobiła replay :D:D

Posted

Ellig, ale ja nie wiem czy Ty wiesz, ale Ciebie to ponoć na dogo nie ma... ;)

Klusek nie może być, bo to węglowodany, a tu wprowadzono zakaz węglowodanów i mi się wena na gotowanie skończyła.

Posted

[COLOR=#A30022][B]Sałatka ze szpinakiem
[/B][/COLOR][B]Składniki, 2 porcje:[/B]

[LIST]
[*]100 g szpinaku (młode listki)
[*]1 awokado, pokrojone na cząstki
[*]2 mandarynki, pokrojone na cząstki
[*]1/2 małej czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki
[*]4 łyżki orzeszków pinii, zrumienionych na patelni
[*]10 czarnych oliwek, przekrojonych na połówki
[*]100 g chudego podwędzanego boczku, pokrojonego na cienkie plasterki
[*][URL="http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/sosy/przepisy.html#sos_balsamiczny"]SOS BALSAMICZNY[/URL] (podwójna porcja) + 2 łyżki płynnego miodu
[/LIST]
Przygotować sos balsamiczny zgodnie z przepisem i wymieszać go z miodem. Szpinak umyć, osuszyć, oderwać twarde łodyżki i ułożyć na talerzach. Dodać awokado, mandarynkę, cebulę, orzeszki pinii i oliwki. Plasterki boczku podsmażyć na rumiano na patelni na odrobinie oliwy, pokroić w poprzek na kawałki i dodać do sałatki. Do powstałego sosu na patelni wlać sos balsamiczny z miodem, chwilę podgrzać. Sosem polać sałatkę. Można też zrezygnować z podgrzewania sosu na patelni i od razu dodać go do sałatki.
Ta dam...............

Posted

[quote name='Ra_dunia']Ellig, ale ja nie wiem czy Ty wiesz, ale Ciebie to ponoć na dogo nie ma... ;)

[/QUOTE]
A widzialas mnie:crazyeye::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Ellig'][COLOR=#A30022][B]Sałatka ze szpinakiem
[/B][/COLOR][B]Składniki, 2 porcje:[/B]


[LIST]
[*]100 g szpinaku (młode listki)
[*]1 awokado, pokrojone na cząstki
[*]2 mandarynki, pokrojone na cząstki
[*]1/2 małej czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki
[*]4 łyżki orzeszków pinii, zrumienionych na patelni
[*]10 czarnych oliwek, przekrojonych na połówki
[*]100 g chudego podwędzanego boczku, pokrojonego na cienkie plasterki
[*][URL="http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/sosy/przepisy.html#sos_balsamiczny"]SOS BALSAMICZNY[/URL] (podwójna porcja) + 2 łyżki płynnego miodu
[/LIST]

Przygotować sos balsamiczny zgodnie z przepisem i wymieszać go z miodem. Szpinak umyć, osuszyć, oderwać twarde łodyżki i ułożyć na talerzach. Dodać awokado, mandarynkę, cebulę, orzeszki pinii i oliwki. Plasterki boczku podsmażyć na rumiano na patelni na odrobinie oliwy, pokroić w poprzek na kawałki i dodać do sałatki. Do powstałego sosu na patelni wlać sos balsamiczny z miodem, chwilę podgrzać. Sosem polać sałatkę. Można też zrezygnować z podgrzewania sosu na patelni i od razu dodać go do sałatki.
Ta dam...............[/QUOTE]


a dobre to to?
uwielbiam szpinak, naleśniki ze szpinakiem i do tego barszczyk czerwony, normalnie niebo w gębie

może być bez tego boczku?

Posted

[quote name='polubek']a dobre to to?
uwielbiam szpinak, naleśniki ze szpinakiem i do tego barszczyk czerwony, normalnie niebo w gębie

może być bez tego boczku?[/QUOTE]
Wszystko moze byc...:)

Posted

[quote name='Ellig'][COLOR=#A30022][B]Sałatka ze szpinakiem
[/B][/COLOR][B]Składniki, 2 porcje:[/B]

[LIST]
[*]100 g szpinaku (młode listki)
[*]1 awokado, pokrojone na cząstki
[*]2 mandarynki, pokrojone na cząstki
[*]1/2 małej czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki
[*]4 łyżki orzeszków pinii, zrumienionych na patelni
[*]10 czarnych oliwek, przekrojonych na połówki
[*]100 g chudego podwędzanego boczku, pokrojonego na cienkie plasterki
[*][URL="http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/sosy/przepisy.html#sos_balsamiczny"]SOS BALSAMICZNY[/URL] (podwójna porcja) + 2 łyżki płynnego miodu
[/LIST]
Przygotować sos balsamiczny zgodnie z przepisem i wymieszać go z miodem. Szpinak umyć, osuszyć, oderwać twarde łodyżki i ułożyć na talerzach. Dodać awokado, mandarynkę, cebulę, orzeszki pinii i oliwki. Plasterki boczku podsmażyć na rumiano na patelni na odrobinie oliwy, pokroić w poprzek na kawałki i dodać do sałatki. Do powstałego sosu na patelni wlać sos balsamiczny z miodem, chwilę podgrzać. Sosem polać sałatkę. Można też zrezygnować z podgrzewania sosu na patelni i od razu dodać go do sałatki.
Ta dam...............[/QUOTE]

:facelick::eating:
....:czytaj::happy1:

Posted

[quote name='polubek']masz jak w banku że na dniach zrobię sobie to cudo i zjem a nie będę lizała monitor :evil_lol:[/QUOTE]
Ja na diecie, więc obejdę się smakiem i monitor starannie wyliżę :D:D:D:D
I folderek skrzętnie chowam, co by się nikt niepowołany nie dostał :D:D

Posted

[quote name='Ellig'][COLOR=#a30022][B]Sałatka ze szpinakiem
[/B][/COLOR][B]Składniki, 2 porcje:[/B]


[LIST]
[*]100 g szpinaku (młode listki)
[*]1 awokado, pokrojone na cząstki
[*]2 mandarynki, pokrojone na cząstki
[*]1/2 małej czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki
[*]4 łyżki orzeszków pinii, zrumienionych na patelni
[*]10 czarnych oliwek, przekrojonych na połówki
[*]100 g chudego podwędzanego boczku, pokrojonego na cienkie plasterki
[*][URL="http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/sosy/przepisy.html#sos_balsamiczny"]SOS BALSAMICZNY[/URL] (podwójna porcja) + 2 łyżki płynnego miodu
[/LIST]

Przygotować sos balsamiczny zgodnie z przepisem i wymieszać go z miodem. Szpinak umyć, osuszyć, oderwać twarde łodyżki i ułożyć na talerzach. Dodać awokado, mandarynkę, cebulę, orzeszki pinii i oliwki. Plasterki boczku podsmażyć na rumiano na patelni na odrobinie oliwy, pokroić w poprzek na kawałki i dodać do sałatki. Do powstałego sosu na patelni wlać sos balsamiczny z miodem, chwilę podgrzać. Sosem polać sałatkę. Można też zrezygnować z podgrzewania sosu na patelni i od razu dodać go do sałatki.
Ta dam...............[/QUOTE]
[B]
O kurczątko... uwielbiam szpinak w każdej ilości i w każdej postaci, muszę i to przećwiczyć :)[/B]

Posted

Szpinaczek - mniam, mniam :) Pyszna rzecz.
U mnie w garnku dzisiaj (jak się tak Ren u szczyli dopytuje).
Będzie kasza pęczak z grzybami :)
Mam pomrożone grzybki z jesiennych zbiorów. Już takie pokrojone. Bierzemy grzybki ;) cebulkę, śmietankę lub jogurcik grecki, pietruszkę i pęczak (lub inna kaszę).
Cebulkę smażymy, dodajemy grzybki, wszystko dusimy dodajemy soli, pieprzu i śmietanki - coby sosik powstał. Polewamy tym ugotowaną kaszę i wszystko posypujemy pietruszką.
Smacznego :)

Posted

[quote name='polubek']masz jak w banku że na dniach zrobię sobie to cudo i zjem a nie będę lizała monitor :evil_lol:[/QUOTE]
Przynajmniej bede miala cos w banku:cool3::evil_lol:

Posted

[quote name='RenW']Ja na diecie, więc obejdę się smakiem i monitor starannie wyliżę :D:D:D:D
I folderek skrzętnie chowam, co by się nikt niepowołany nie dostał :D:D[/QUOTE]

W takim razie na czasie....

Bierzesz Pani i pluczesz zerwane listki mleczu, bez korzonkow.
Odwirowywujesz Pani wode.
Nastepnie cala tajemnica polega na przyrzadzeniu sosu :

Na mniej wiecej pol kg mleczu :
-1 cebula drobno siekana
-pol lyzeczki pieprzu i pol lyzeczki soli
-oliwa z rzepaku lub oliwek - 3 lyzki
-sok z 2 cytryn
-1 jajko na twardo
-ostudzone skwarki z boczku, (zaleznie od ilosci hektarow dupencji)
-i O DZIWO lyzka smietany !

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...