Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po prostu nie wiem nic ...mam potworna migrenę i musze się połozyc bo zwariuję ....
Trzeba by pojechac i ocenic na miejscu ....
Ale ja totalnie nie mam jak ....Oprócz moich podopiecznych ,co dzięń albo interwencja albo wyjazd do dokarmiania albo schronisko albo coś w tym stylu ....zwariuje ....

Trzeba tam po prostu jechac ......na razie to tylko przychodzi mi do głowy

Posted

[quote name='majku33krakow']pies został wydany do budy a teraz jest w kojcu podobno[/QUOTE]

Nie tak miało być. Z czasem Pani dobrała jeszcze jednego pieska dla towarzystwa ....no i wtedy zaczęły sie problemy.Nie dość że nowego pieska rozpiera energia hormonalna to jeszcze okazał się łowny:roll:

Posted

[quote name='funia']A jak wy to widzicie ?pisalam do was....
Ja już sama nie wiem .:shake:[/QUOTE]

Ja jestem zdania, że jeśli Henio całymi długimi dniami przesiaduje w kojcu (nie wiadomo nawet jaką tam ma budę), to jest podstawa, żeby go zabrać. Nie po to go ratowałyśmy, wyciągałyśmy ze schroniska, żeby teraz znów siedział w kojcu.
Na noc wypuszczany? Hm... ile tak na prawdę psy w nocy biegają? Tym bardziej teraz gdy noce mroźne?
Miało być inaczej - w dzień miał biegać po podwórku, mieć kontakt z człowiekiem, a w nocy zimą miał w razie co być w tej szopce..

Można porozmawiać z Panią, przedstawić jej sprawę jak to wygląda, że albo Heniu będzie spowrotem miał swobodę i kontakt z człowiekiem, albo psiaka odbieramy.

Nie wiem jak była umowa spisana, nie wiem też jak to wygląda na miejscu. Nie jestem wstanie przyjechać do Zamościa.
Ale chciałabym, żebyście ciocie tam podjechały, bądź jeśli funiu masz dużo obowiązków, to może poprosimy jakąś inną cioteczkę.

Jeśli Heniu całymi dniami siedzi w kojcu i nie ma kontaktu z człowiekiem, chciałabym, żeby jeśli jest miejsce i mogłabyś go funiu przyjąć na takich warunkach jak był poprzednio, żeby trafił z powrotem do Ciebie.

Żałuję, że nie mogę go wziąć do siebie- aktualnie mam 8 ogonów w domu...

Wiem, jest ciężko z kasą ostatnio, ja sama ma jeszcze do spłaty około 1000 zł za psiaki, które były pod moją opieką, ale przywrócę swoją deklarację.

Nie wiem co reszta tutaj obecnych myśli na wątku, ja swoją opinię wyraziłam.

Posted

[quote name='andegawenka']Skarbniczko Heniutkowa wracaj na posterunek i podliczaj.

Heniuś nie tak miało być, tylko kudłacze na podwórko sie nadają....[/QUOTE]
Melduję się andegawenko ;)
Aktualnie na koncie Henia jest 147,02 zł.
Jutro pozliczam deklaracje, zobaczymy ile nam brakuje, bo dzisiaj czuję się jakby mnie walec przejechał ;) Choróbsko mnie zmogło...
Ps. Strasznie mi przykro, że tak wyszło, pani Beata to fajna dziewczyna, Henio naprawdę był w nią wpatrzony jak w obrazek. Szkoda, że tak wyszło z tymi gęsiami...

Posted

[quote name='handzia']Melduję się andegawenko ;)
Aktualnie na koncie Henia jest 147,02 zł.
Jutro pozliczam deklaracje, zobaczymy ile nam brakuje, bo dzisiaj czuję się jakby mnie walec przejechał ;) Choróbsko mnie zmogło...
Ps. Strasznie mi przykro, że tak wyszło, pani Beata to fajna dziewczyna, Henio naprawdę był w nią wpatrzony jak w obrazek. Szkoda, że tak wyszło z tymi gęsiami...[/QUOTE]

Marsz do łózia , rachunki poczekają;)

Posted

POjade tam z handzia po niedzieli ....W domu mnie zabija juz za te wyjazdy .ale trudno ...Co sie nie robi dla Henia...

Plan jest taki .
Pojedziemy ,porozmawiamy ,wyłozymy kawe na ławę i zobaczymy jak to wszystko wyglada w realu .
Moze gdyby okzałao się ,ze nie jest aż tak zle to może szukałybyśmy mu domu a on poczekałby jeszcze u nich ? Co sądzicie ?
Jakby nie było jest tam juz dłuzszy czas .Mnie pozna na pewno i żle mu nie będzie ...
No nic jedziemy po niedzieli i zobaczymy .

Posted

Prawdopodobnie drugi pies ...nie Henio ...nikt nie widział tego zdarzenia .Ja wiem ,ze Henio tego by nie zrobił ale moze w grupie jak tamten złapał to i Heniutka pogonił ...ale zeby zagryzł ? nie raczej nie.....
Wiecie jak na wsi jest.....

Posted

[quote name='Szarotka']No tak, musicie zobaczy to na wlasne oczy.[/QUOTE]

Słusznie prawisz Szarotko, bo tak naprawdę to nie wiemy co ten kojec oznacza a jeśli jeszcze siędzą razem to matko jedyna:evil_lol:....biedny Heniuś;)