Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mgie']Szarotka co z ogłoszeniami ? Czekam kilka dnia na maila ;)[/QUOTE]

[quote name='Szarotka']Zaraz Ci wysle, tylko, ze cala kasa jest niedostepna.......[/QUOTE]

[quote name='mgie']Zrobię za darmo. Najwyżej jak będziesz przy kasie to wpłacisz na Ostatnią Szansę.[/QUOTE]

[quote name='Szarotka']Wyslalam mam nadzieje, ze starczy, w pierwszym poscie sa chyba dwa inne teksty. Jak Ci sie moj nie podoba to popraw. Jest jeszcze pewna nadzieja, ze odzyskamy kase, ale to nie jest pewne. Powoli bede musiala psom po splacac. Dzieki za ogloszenia:):)[/QUOTE]

[quote name='fochu']odnowiłam allegro[/QUOTE]

23.09 - tu była mowa o ogłoszeniach. czyli mgie będzie robiła lub już zrobiła??

Posted

[quote name='Akrum']23.09 - tu była mowa o ogłoszeniach. czyli mgie będzie robiła lub już zrobiła??[/QUOTE]

Podobają Ci się fotki Henia? [url]http://iokazje.com/Zwierzeta/Oddam_przygarne/Harry_...._mix_sznaucer_do_adopcji_czeka_na_dom_1979.html[/url]

chyba że w nowych są inne...

Posted

[quote name='andegawenka']Podobają Ci się fotki Henia? [URL]http://iokazje.com/Zwierzeta/Oddam_przygarne/Harry_...._mix_sznaucer_do_adopcji_czeka_na_dom_1979.html[/URL][/QUOTE]

szczerze??
nie, to nie są zdjęcia do ogłoszeń - no może jedno takie z bliska bym zostawiła.
Do ogłoszeń muszą być różne zdjęcia: przy nodze, pokazujące całą sylwetkę psa, na zielonej trawce, z bliska pyszczek...
a na tamtym ogłoszeniu - oprócz pyska nic więcej nie widać.

Posted

[quote name='Szarotka']No, ale niby jakie??
stad sie zastanawiam czy nie otworzyc w Polsce konta. Najlepsze takie z jak najmniejszymi oplatami, zebym mogla sobie na konto przeslac pieniadze paypalem i potem wplacic innym na pieski.[/QUOTE]

nad tym nie masz sié co zastanawiac. oplaty od kazdego przelewu lácznie w miesiácu wynosily mnie tyle, ze starczyloby na miesiác hotelu dla psa - i to szlo w bloto. zbadalam rynek i najlepszy dla nas jest bank PKO BP (nie SA), bo od przelewu jednorazowego z mojego konta irlandzikiego na polskie PKO placé stalá prowizjé 5zl. raz na miesiác przelej kasé a potem internetowo z tego polskiego konta slesz gdzie chcesz. 1,50zl od przelewu chyba, ale to nic w porównaniu do calosci.

dla porównania m-bank nie bierze nic za przelewy miédzu polskimi kontami ale za to za przelew z konta zagranicznego pobiera prowizjé w postaci PROCENTU OD KWOTY przelewu, co jest okropnym zlodziejstwem i pulapká, jak sié tego nie sprawdzi w poré zeby dziadów omijac. takze jak ktos ma konto w m-banku to powinien z góry zagranicznych przestrzec ze tak robi bank i od razu niech lejá na inne konto zeby uniknác tego zdzierstwa.

Posted

[quote name='emilia2280']nad tym nie masz sié co zastanawiac. oplaty od kazdego przelewu lácznie w miesiácu wynosily mnie tyle, ze starczyloby na miesiác hotelu dla psa - i to szlo w bloto. zbadalam rynek i najlepszy dla nas jest bank PKO BP (nie SA), bo od przelewu jednorazowego z mojego konta irlandzikiego na polskie PKO placé stalá prowizjé 5zl. raz na miesiác przelej kasé a potem internetowo z tego polskiego konta slesz gdzie chcesz. 1,50zl od przelewu chyba, ale to nic w porównaniu do calosci.

dla porównania m-bank nie bierze nic za przelewy miédzu polskimi kontami ale za to za przelew z konta zagranicznego pobiera prowizjé w postaci PROCENTU OD KWOTY przelewu, co jest okropnym zlodziejstwem i pulapká, jak sié tego nie sprawdzi w poré zeby dziadów omijac. takze jak ktos ma konto w m-banku to powinien z góry zagranicznych przestrzec ze tak robi bank i od razu niech lejá na inne konto zeby uniknác tego zdzierstwa.[/QUOTE]

O , widzisz!!! dobrze wiedzieć ....

Posted

Heniek, może pomożesz mi i zaprosisz cioteczki na wątek Samby, która od soboty u sylwiaso w hoteliku siedzi, a deklaracji ma aż 0 zł :shake::shake::shake:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/214887-Brak-deklaracji-a-hotelik-czeka-prosimy-o-pomoc%21%21%21-Samba-tak-bardzo-na-nas-liczy%21%21"]http://www.dogomania.pl/threads/214887-Brak-deklaracji-a-hotelik-czeka-prosimy-o-pomoc!!!-Samba-tak-bardzo-na-nas-liczy!![/URL]

oraz na bazarek, który jest właśnie między innymi na Sambę przeznaczony - różności dziergane na szydełku:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/215099-R%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dziergane-na-szyde%C5%82ku-na-4-sunie-do-09.10.-do-21-00[/URL]

Posted

[quote name='Akrum']witaj Heniek :)

Szarotko, jak podsyłałaś mgie tekst do ogłoszeń, to wybrałaś różne zdjęcia??[/QUOTE]

Wyslalam, nawet wytworzylam jakis tekst, ale mgie nie ma teraz do poludnia pradu, a po poludniu pracuje, wiec chyba trzeba by jakis bazarek znalezc. Wogole to sie martwie, bo cala Henia kasa przepadla i jak my zaplacimy z hotel i jedzenie. Wysle cos Heniowi na pazdziernik, ale moje cale wrzesniowe deklaracje tez przepadly. Ogolnie nie za bardzo. Zaloze sobie konto w sugerownaym przez Emilie banku.
Wracajac do Henia to w pierwszym poscie sa wypisane strony na ktorych sa najlepsze moim zdaniem zdjecia Henia.

Posted

[quote name='Szarotka']Wyslalam, nawet wytworzylam jakis tekst, ale mgie nie ma teraz do poludnia pradu, a po poludniu pracuje, wiec chyba trzeba by jakis bazarek znalezc. Wogole to sie martwie, bo cala Henia kasa przepadla i jak my zaplacimy z hotel i jedzenie. Wysle cos Heniowi na pazdziernik, ale moje cale wrzesniowe deklaracje tez przepadly. Ogolnie nie za bardzo. Zaloze sobie konto w sugerownaym przez Emilie banku.
Wracajac do Henia to w pierwszym poscie sa wypisane strony na ktorych sa najlepsze moim zdaniem zdjecia Henia.[/QUOTE]

Szarotko ogladałam te linki, fotki trzeba zmienić rtekst zacząć od opisu Henia a potem ewentualnie historia. Tam są jakieś rózne miejsca w kraju mazowieckie i tez gdzies kielce czy katowice widziałam no i kontaktk na paję a czemu nie tutaj na kogoś.
Jednym słowem wszystko bym zmieniła bo na takie ołoszenie i foty na którym Heniuś wygląda jak diabełek (tylko główka) bym nie odpowiedziała... ....

Posted

[quote name='andegawenka']Szarotko ogladałam te linki, fotki trzeba zmienić rtekst zacząć od opisu Henia a potem ewentualnie historia. Tam są jakieś rózne miejsca w kraju mazowieckie i tez gdzies kielce czy katowice widziałam no i kontaktk na paję a czemu nie tutaj na kogoś.
Jednym słowem wszystko bym zmieniła bo na takie ołoszenie i foty na którym Heniuś wygląda jak diabełek (tylko główka) bym nie odpowiedziała... ....[/QUOTE]
Mgie miala zrobic nowe ogloszenia z nowym tekstem z opisem Henia i bez jego histori, tylko z miejscem jego pobytu. Ja zawsze do ogloszen daje telefon Funi i moj email. Byc moze placza sie po internecie ogloszenia robione przez rozne osoby, bo Henio mial stale robione ogloszenia. Sprobuje poprosic ciotke Pline, to moze zrobi. Robila juz kiedys, to moze da sie namowic. Ja mam bardzo wolny internet. Jak chodzi o zdjecia to sa w pierwszym poscie podane nr. stron na ktorych sa ladne zdjecia Henia.
Najbardziej mnie martwi stan Henia finansow...........
No Henio mial robione juz ogloszenia z roznymi tekstami i roznymi zdjeciami. To samo tyczy sie allegro.

Posted

Kurcze, bo te co oglądałam to są fatalne....

Szarotko Funia napisała że za wrzesień hotelik zapłacony,to zaczynamy od poczatku, ja wpłacę podwójną składkę i dalej będzie źle z finansami Henia? bo o Twojej stracie nie wspomnę...

Posted

Wczoraj miałam tel w spr Luny mojej hotelowiczki .I powstał pomysł aby też Henia wziąć bo LUna niestety musi mieć towarzystwo .Mają przyjechać i zobaczyć .ALe mąz chciał rasowego ......Dom na wsi ,Państwo rolnicy ....
Pani wydaje mi się fajna .
Niestety buda wchodzi w grę ....To chyba nie ?Co ?

Posted

Jest tak cienko,ze aż strach kilka psów ma problemy ( u mnie) z finansami a fundacja ,która opłaa kilka psów tonie w długach ....Wzoraj zobazyłąm przez przypadek wątek z prośbą o pomoc ...:roll:Co to będzie ? Bo ja sama już się boję myśleć ....

Posted

Wiem .Przecież kilka psów odemnie za zgodą spponsora znalazły taki dom .I jest ok.Henio się nadaje wszędzie i w domu i w budce siedzi .Przecież w boksie ma budę oraz plastikowe legowisko ,.

Posted

[quote name='funia']Wiem .Przecież kilka psów odemnie za zgodą spponsora znalazły taki dom .I jest ok.Henio się nadaje wszędzie i w domu i w budce siedzi .Przecież w boksie ma budę oraz plastikowe legowisko ,.[/QUOTE]

Nie ma co grymasić....bo zaraz dwa lata stuknie a tu takie tragiczne finanse...

Posted

Czy jest już nowy skarbik i nr konta? Rozumiem że Henio jest wrażliwym kochanym psem ale powiem wam że gdybym miała szukać pieska i przeczytała ten wątek to nie wiem czy zdecydowałabym się na Henia. Wieczne komentarze że to musi być dom najlepszy, nie byle jaki na pewno by mnie odstraszyły. Bo moj jest po prostu normalny.

Posted

[quote name='Akrum']gdzieś widziałam ostatnio nowy bazarek ogłoszeniowy, muszę poszperać.[/QUOTE]
Jeśli jeszcze nie znalazłaś to tu jest bazarek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/215146-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-20-30-50-og%C5%82osze%C5%84-.-Zapraszamy-do-05.10-[/url]!

Posted

[quote name='basiek8']Czy jest już nowy skarbik i nr konta? Rozumiem że Henio jest wrażliwym kochanym psem ale powiem wam że gdybym miała szukać pieska i przeczytała ten wątek to nie wiem czy zdecydowałabym się na Henia. Wieczne komentarze że to musi być dom najlepszy, nie byle jaki na pewno by mnie odstraszyły. Bo moj jest po prostu normalny.[/QUOTE]
Kochana, gdybyś poznała osobiście Henia i szukała mu domu, to też chciałabyś dla niego najlepszego domu pod słońcem.:) To jest jeden z tych wyjątkowych psów, jest po prostu cudowny, grzeczny, łagodny, kochany, dla niego liczy się tylko człowiek, bardzo oddany pies...(Funia mówiła, że noworodka można z nim śmiało zostawić bez nadzoru ;)) Dziewczyny, pisząc, że potrzebny dla niego najlepszy dom, mają na myśli nie bogaty dom, tylko pana z wielkim sercem dla Henia, bo on na to zasługuje bardzo. Nie musi to być kanapa z poduszkami, ocieplana budkateż może być, ale Henio musi czuć, że jest kochany :)) Normalny dom jak najbardziej wskazany ;)
Jeśli chodzi o skarbnika, to ja chyba nim jestem? ;) Jeśli trzeba, podeślę konto...