Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='li1']A Pipi wie, ze maz przyjezdza ?:roll:[/QUOTE]
O moim mężu,to ja mało wiem,na prawdę,bez ściemy. . . . . .bo ja stara już jestem,a on "adonis".Jednak tym razem ma tu "sprawę",więc "zahaczy" o dom,a ja mam nadzieję go wykorzystać.Jak to będzie,nie wiem.Z ręką na sercu to piszę.Głupio i wstyd,ale taka jest prawda.Ostatnio udało mi się z bramą go przycisnąć,to myślę,że i z płotem się uda.
Oj Randa - zamorduję Cię Kobieto.

• Replies 705
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Randa'][B][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/icons/icon1.gif[/IMG] [/B]
[INDENT]SŁUCHAJCIE!!!!
Doszło do mnie(pokrętną drogą), że na początku września przyjeżdża skruszony mąż Pipi-nasz główny budowniczy. Ma trochę na sumieniu, więc da się namówić na robienie ogrodzenia. Nie możemy przepuścić tej okazji, bo ze znalezieniem majstrów u Pipi jest kłopot, kosztuje, a tu robota gratis[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG]
[B]Bardzo proszę wszystkie cioteczki, co dzielnie Pipi wspomagają o wsparcie finansowe na budowę ogrodzenia NA CITO, kto ile może. Nie będzie lepszej okazji, pogoda jest, niech Pipi w końcu odetchnie spokojnie.[/B]
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/INDENT][/QUOTE]
ogrodniczki do roboty!!!!!! jak pragnę zakwitnąć!:evil_lol:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/191041-***Niezawodne-byliny-do-ogrodu-(m.in-floks-i-rudbekia)-na-psy-Pipi-do-26.08[/URL]***

Posted

[quote name='Pipi'].
Oj Randa - zamorduję Cię Kobieto.[/QUOTE]

jak mnie zamordujesz to Kusy do Ciebie wróci(z Tolką gratis i jeszcze trzema sukami):evil_lol:

a tak na serio to trzeba ,,adonisa" wykorzystać, on całkiem sprytny do roboty jest

Posted

[quote name='Randa']Pipi trzeba Jamorowi napisać kiedy Gucio i Ozzy byli ostatni raz odrobaczani[/QUOTE]

Jeden i drugi odrobaczabi w lutym,zaraz napisze do jamora.

Posted

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1a085952bc39ed0b.html"][IMG]http://images8.fotosik.pl/432/1a085952bc39ed0bmed.jpg[/IMG][/URL]Są nowe zdjęcia w albumie Gucia:lol:

Posted

Teraz opiszę Wam całe love story o kojcu Gucia...
Pipi objeździła okoliczne sklepy i została potraktowana jakby była nierozumną babą..Sprawa chwilowo rozbija się o profile i płaskowniki..Wszyskim nie spodobała się,ze tak mało elementów zamawia,ale Pipi upierała sie,że tyle właśnie potrzeba.No to w jednym sklepie zapewniali,że maja co potrzeba,ale za mało..to zamówią..No to Pipi zajeżdża w umówionym terminie- i słyszy-lepiej bierze pani to co jest..potem zamówimy...to by się wiązało z dwukrotną zapłatą za transport..w drugim- Pipi dała zaliczkę, zajeżdża,żeby sfinalizować transakcję- a oi owszem sprowadzili, tylko,że nie takie jak miały być (droższe)..i transport po szatańskich cenach..I też -bierze pani co jest..Nie będę więcej zamawiał..zaliczka została zwrócona..
Randa sprawdzi w Białymstoku,może tu się uda,bo z takimi biznesmenami lokalnymi do ładu nie da się dojść..
Przy okazji nabyłam wiedzę o profilach (są m.in prostokatne i kwadratowe), wiem co to jest płaskownik :)
Och Guciu...żebyś wiedział ile ten kojec zachodu kosztuje..
a wszystkie problemy z tymi sklepami budowlanymi rozwiązałby obecność najlepeij ordynarnego chłopa,który zaszedłby do sklepu, na przywitanie parę qurew wsadział,potem dawać mi tu qrwa te druty,bo jak nie to rozpier...ę ten biznes..i dalej w tym stylu..
I wtedy już by były..

Posted

[quote name='Evelin']
a wszystkie problemy z tymi sklepami budowlanymi rozwiązałby obecność najlepeij ordynarnego chłopa,który zaszedłby do sklepu, na przywitanie parę qurew wsadział,potem dawać mi tu qrwa te druty,bo jak nie to rozpier...ę ten biznes..i dalej w tym stylu..
I wtedy już by były..[/QUOTE]

ha! co racja to racja..........

Posted

[quote name='jamor'][URL]http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=panele+ogrodzeniowe[/URL][/QUOTE]

z podlaskiego ani jednej oferty...:-(

wszędzie odbiór osobisty :shake:

Posted

Ale jakie ceny?????to już w ogóle nie wchodzi w rachubę.Poświęciłam trochę czasu na szukanie gotowca i nie ma o czym mówić. . . . . .To co podał nam mąż Ronji jest taniocha w porównaniu z cenami na allegro.
Problem polega na tym,że co mi zamawiali,to przywieźli co innego.Atu chodzi o pieniążki.Ostatnio już się cieszyłam,bo w Brańsku w MakBud zamówiłam wszystko,dałam zaliczkę/przedtem nigdzie nie chcieli zaliczki - Bielsk w dwóch sklepach i Wyszki/.Następnego dnia mieli dostarczyć. . . . .musiałam sama wydzwaniać po 2 dniach i pytać: kiedy,kiedy,kiedy. . . . . .w końcu okazało się,że są,że zaraz wyruszają do mnie,ale profile są grubsze.No i niechby były,pomyślałam,ale tu chodzi o to,że płaci się w kilogramach i jak profil grubszy,to cena duuuuużo większa.Doprowadzili mnie do łez tym razem,ale jeszcze w porozumieniu z Evelin zaczęłam negocjować z ceną.Doszłyśmy do wniosku,że wezmę to co sprowadzili,ale cenę wyższą opuszczą choć o połowę.Nie było nawet mowy. . . . . .wkurzyłam się na maxa i podziękowałam.Wszędzie marudzili,że taką ilość zamawiać,to oni nie będą,bo im się nie opłaca,a jak chciałam kupić,to okazywało się wszędzie,że: albo nie ma wcale,albo nie mają całości,dla mnie potrzebnej,czyli 42 m.Wszędzie rozchodzi się o jeden profil 4x4x2.Dziwne,co?????
Dziś Randa powalczy w wielkim mieście. . . . . Białystok,może będzie wszystko dobrze i uda się zamówić,albo nawet kupić.Tylko pewnie znowu transport policzą tyle,co profil? Zobaczymy. . . . . .

Posted

No to sytuacja wygląda tak:
- profile,płaskowniki, druty,zawiasy-kupione 800zł
- siatkę kupiła wcześniej Pipi - 240zł
- transport zamówiony(wtym lub następnym tygodniu w zalezności od dogadania się) - 220zł
Razem daje to kwotę 1260zł.
Brakuje jeszcze blachy na pokrycie, deski na podest najprawdopodobniej da się z odzysku ze stodoły Pipi. Robocizna darmowa(mąż Pipi), temu gościowi co miał robić podziękowali.
Mieliśmy zebrane na kojec na dziś 1000zł . Jesteśmy na minusie -260zł plus kupno blachy.
Może ktoś jeszcze mógłby pomóc zbudować dom dla Gucia???

Posted

[quote name='Randa']No to sytuacja wygląda tak:
- profile,płaskowniki, druty,zawiasy-kupione 800zł
- siatkę kupiła wcześniej Pipi - 240zł
- transport zamówiony(wtym lub następnym tygodniu w zalezności od dogadania się) - 220zł
Razem daje to kwotę 1260zł.
Brakuje jeszcze blachy na pokrycie, deski na podest najprawdopodobniej da się z odzysku ze stodoły Pipi. Robocizna darmowa(mąż Pipi), temu gościowi co miał robić podziękowali.
Mieliśmy zebrane na kojec na dziś 1000zł . Jesteśmy na minusie -260zł plus kupno blachy.
Może ktoś jeszcze mógłby pomóc zbudować dom dla Gucia???[/QUOTE]

na bazarek coś wyskrobię ;)

Posted

No lit1 kochana jesteś!:loveu::loveu::loveu:
Właśnie zaczynam sie interesować słupkami ogrodzeniowymi, chcę ich poszukać na skupach złomu, byłoby o wiele taniej, bo normalnie kosztują coś tak 20zł/szt. Pipi ma policzyć ile ich trzeba kupić. Trzebaby jeszcze kupić siatkę i zamiast podmurówki puścić na dole dodatkowy drut, żeby psy pod siatką nie przechodziły, tylko nie wiem czy nie będą się podkopywać(teraz tego nie robią).
Ogrodzenia też uważam, że nie można odpuścić przed zimą, zwłaszcza, że tego nie ma być wiele, bo Pipi nie będzie grodzić strony sąsiada.

Posted

O,PROSZĘ,CO ZNACZY MŁODOŚĆ. . . .Weszła do sklepu ładna,młoda dziewczyna i wszystko jest. . . . . .brawo Randa,dziękuję.Mnie pół zdrowia zabrali w tych sklepach.
Jeszcze trochę brakuje i od siebie proszę pomóżcie jeszcze,kto ile może.Tak mi głupio i wstyd i tak ciężko prosić,że nie macie pojęcia.Jednak jakie ja mam wyjście??????Wierzę cały czas głęboko,że przyjdzie taki dzień,że odpoczniecie wreszcie ode mnie.
Co do męża,to będę go cisnąć i dopilnuję żeby to zrobił.Ma być w domu i obiecał mi,że się tym zajmie.Mam nadzieję,że słowa dotrzyma i nie chcę nawet myśleć,żeby było inaczej.Prędzej go zabiję. . . . .To taka dziwna i ciężka dla mnie sytuacja,bo nie widziałam na dogo,żeby ktoś pisał o sprawach osobistych,jednak pewnie tylko u mnie tak ciężko z chłopem.Trochę się zapomniał i poszedł inną stronę. . . . .Jednak co jakiś czas,po "starej znajomości" poczuwa się i wpada do żonki.Taka jest prawda z tym moim mężem i nie mam na to wpływu i jak się pojawia,to muszę się cieszyć i u własnego męża też prosić.Taki to mój los.
Żeby nie wiem co,to kojec stanie,ja Pipi Wam to mówię.Nie zmarnuję Waszej pomocy.
[B]li1[/B] bardzo dziękuję
[B]Bliss[/B] dziękuję
[B]Randa[/B] dziękuję
[B]Wszystkim bardzo dziękuję.Nie podniosłabym się nigdy bez Waszej pomocy.[/B]

Posted

Ty tam Pipi nie przesadzaj.
Znalazłam na skupie złomu taka ofertę, że tną słupki (wysokość do uzgodnienia w zależności czy siatka 1,50 czy 1,70-decydujcie) i wychodzi 8-9zł za słupek-trzeba je trochę oczyścić (jeszcze ich nie widziałam , wiem przez telefon). Cena super. Z transportem może się dogadamy, ale facet coś mówił że przydałoby się żeby mieli w transporcie powrotnym tak pół tony złomu. Pipi decyduj co robić- ile słupków w ogóle trzeba.