Pipi Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='ronja']ja wpłaciłam deklaracje za 5 m-cy Evelin spożytkuj wg potrzeby;)[/QUOTE] Ronja baaaaardzo dziękujemy :loveu::multi: Quote
Evelin Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Pipi znalazłam swoja kartę zdrapke do konta i przelałam 350zł z guciowego konta na kojec.. Quote
Asiaczek Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='Pipi']Asiaczek,baaaardzo dziękuję.Nr konta podaję na pw.[/QUOTE] Juz przelałam - 30 zł. Niedużo, ale na pewno się przyda:) Pzdr. Quote
Pipi Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Pieniążki wpłynęły,bardzo dziękuję. To mamy tak: 350 zł Evelin/z Guciowego konta/ 30 zł Asiaczek 140 zł Bliss 260 zł Pipi/z wpłat bazarkowych i od jkp/- \podzieliłam sprawiedliwie - 130 z bazarków i 130 z pieniążków od jkp\ ............... 780 zł :multi: Quote
Evelin Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Pipi może i 350 zł Evelin...ale ja tylko zleciłam przekaz z Guciowego konta.. najlepiej napisz,ze z Guciowego konta,bo to ze wspólnych zbiórek... Quote
Pipi Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='Evelin']Pipi może i 350 zł Evelin...ale ja tylko zleciłam przekaz z Guciowego konta.. najlepiej napisz,ze z Guciowego konta,bo to ze wspólnych zbiórek...[/QUOTE] Ok,skarbuniu. . .już poprawione :loveu: Quote
Asiaczek Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 780 zł - to całkiem ładna sumka. Ale czy starczy na materiały na kojec dla Gucia? Pzdr. Quote
Pipi Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [quote name='Asiaczek']780 zł - to całkiem ładna sumka. Ale czy starczy na materiały na kojec dla Gucia? Pzdr.[/QUOTE] Dokładnie tak.Tylko,że będzie jeszcze brakowało.Spawacz na pewno coś powie,żeby zapłacić. Bardzo proszę o jeszcze trochę.Ile trzeba będzie,po niedzieli powiem,jak kupię materiały. Quote
Evelin Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Pipi,ale to starczy razem z deskami i blachami na dach czy tylko na szkielet? Quote
jamor Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 zdjecie sziwy wrzuciłem do konkursu, nr 69 [URL="http://www.dogomania.190271-Bazarek-fotograficzny-zapraszam-na-BEZP%C5%81ATNE-G%C5%81OSOWANIE%21%21%21/page43"]http://www.dogomania.pl/threads/190271-Bazarek-fotograficzny-zapraszam-na-BEZP%C5%81ATNE-G%C5%81OSOWANIE!!!/page43[/URL] Quote
Pipi Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 U mnie się nie otwiera. . . . . . . Jeśli chodzi o całkowity koszt kojca,to na prawdę nie potrafię powiedzieć.Wczoraj w sklepie w Wyszkach przypadkiem,kupując środek na muchy,zauważyłam płaskowniki.Pytam. . . .okazuje się,że są elementy,tylko trochę grubsze.Pani policzyła wg. ilości i wyszło,że profile i płaskowniki i zawiasy będą kosztowały 475 zł.Będzie jeszcze potrzebna blacha,deski,skobel do zamykania i chyba drut do siatki. To tak: siatka ok 260 zł profile i płaskownik ok 450 zł zawiasy ok 20 zł skobel ok 25 zł blacha ? /może eternitem pokryjemy?/ deski ? / zobaczymy na samym końcu/ Razem,bez blachy [B]755 zł[/B] Dojdzie jeszcze spawacz i trzeba będzie kupić elektrody do spawania.Na razie nie wiem ile będzie tego potrzeba. Tak więc na elementy,bez blachy i desek na razie pieniądze są.Jutro jadę po elementy.Myślę,że z Wyszek,to poradzę sobie sama z przywiezieniem.W mieście Bielsk P. transport 150 zł by kosztował.A z siatką też sobie poradzę sama/mam nadzieję/. Starałam się bardzo,aby to co napisałam wyżej było jasne.Najlepiej jasne będzie jak zeskanuję potem fakturę. Guciu,korzystaj z wczasów na maxa,bo już niedługo wracasz do domciu,do mamy i siory. Evelin,chyba to nie przeszkadza,że te elementy będą tochę innycj rozmiarów? może zapytaj p. Bartka? Quote
Asiaczek Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 [quote name='jamor']zdjecie sziwy wrzuciłem do konkursu, nr 69 [URL="http://www.dogomania.190271-Bazarek-fotograficzny-zapraszam-na-BEZP%C5%81ATNE-G%C5%81OSOWANIE%21%21%21/page43"]http://www.dogomania.pl/threads/190271-Bazarek-fotograficzny-zapraszam-na-BEZP%C5%81ATNE-G%C5%81OSOWANIE!!!/page43[/URL][/QUOTE] Mnie się też nie otwiera... dobry początek; czyli 3/4 kojca juz mamy:) pzdr. Pzdr. Quote
Evelin Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 Pipi to super...Spawacz sobie poradzi.. bedziemy w kontakcie Mi też link się nie otwiera.. Quote
li1 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Ja za kilka dni przeleje 100zl, a za 2 tygodnie 200zl. Chyba nie mam numeru Twojego konta, Pipi ? Quote
jamor Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 od kilku dni mieszka u nas psiak po przejsciach, ma w sobie kilkanascie srutów z wiatrówki , do tego był podpalony. spaleniu uległy uszy wiec vet musiał je amputowac. psiak jest wesoły i bezproblemowy, sobry socjal. smiało wdraza sie w grupe innych psów. postanowiłem zapoznac go blizej w guciem i codziennie albo gucia do nie albo jego do gucia wstawiam. efekt jest taki, ze gucio jakby zaponina o swojej dzikosci. bawi sie z nim aq tamten pokazuje mu ze nie ma co sie bac innych psów. dzis zaobserwowałem jeszcze cos innego. koszte trawe kosiarką traktorkiem. Gucio wtedy nie zwraca na mnie zadnej uwagi, tak jakbym był przezroczysty. biega z inymi psami blisko mnie i nie ma zadnego napiecia. zobacze jak pojdzie dalej. wrzuciłem nowe zdjecia do jego albumu. [IMG]http://images8.fotosik.pl/417/21a2fc86f19fa9b4.jpg[/IMG] Quote
Evelin Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Brawo Gucio!! Pipi bedziesz musiała dobrać Guciowi odpowiednie towarzystwo..:evil_lol: Li1 dzięki bardzo...bardzo :) Quote
Pipi Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Szkoda,że musi wracać do mnie.Ja nie mam warunków,żeby go tak puszczać jak jamor.Po pierwsze boję się,po drugie płoty niskie,po trzecie,jak kojec stanie w ogródku,to nawet nie będzie takiej możliwości,żeby go wpuścić do wszystkich psów.Szkoda,wielka szkoda.Jakie to smutne,że nie ma człowieka,który dałby mu dom,nie koniecznie chcąc głaskać,przytulać . . . . .Mógłby żyć sobie spokojnie z jakimś pieskiem na posesji. . . . . Pojechałam dziś,żeby kupić w końcu materiały na kojec.W piątek wszystko było,a dziś okazuje się,że nie ma profilu stalowego 42 metry,tylko 12 m.Pani zamówi i ma być do końca tygodnia.Zapytałam,czy jak sprowadzi profil,to pozostałe elementy będą? bo pkazać sie może,że znowu czegoś nie ma. . . . . profil stalowy ma być 40x40x12, a pani mówi,że 12 mm,to jest bardzo gruby i ona nawet nie wie,że taki w ogóle jest.Twierdzi,że to na pewno pomyłka i grubość tego profilu,to 2 mmm i że w zupełności wystarczy. [B]płaskownik stalowy[/B],który mam kupić,ma mieć rozmiary (30/6),a pani teierdzi,że nie ma pojęcia co to w ogóle jest. . . . w Bielsku Podlaskim też coś tam im nie pasowało i nie rozumieli tych rozmiarów. . . . . [B]. . . a ja mam już taki mętlik w głowie,że /nie gniewajcie się/ mam dość. . . .[/B] - zamówiłam dziś takie grubości,jakie Oni w sklepie twierdzą i nie wiem,czy dobrze zrobiłam. . . .[B]RATUJCIE[/B], co robić ???????? Quote
li1 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Pipi, czy kojec zajmie bardzo duza czesc ogrodu ? A moze zrobmy wyzszy plot u Pipi, zeby inne psy nie przeskakiwaly, a Gucia zostawmy u jamora ? Quote
Evelin Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 li1 - Gucio być może otworzy się na Jamora..może w końcu..ale przy próbie znalezienia mu domu,przy przeprowadzce znów sie zamknie..i od nowa. Jesli się Gucia zostawi u Jamora,trzeba liczyć się z tym,że zostanie tam do końca życia... Pipi,Gucio nie przeskakuje przez płoty...skoro u Jamora jest puszczany z innymi psami,to u Ciebie też mozna spróbować.Trzeba tylko ustawić kojec tak,zeby było bezposrednie połączenie z tym ogrodzonym terenem...Może gdzieś w okolicach stodoły?? Gucio musi wychodzić...Nie sadzę,zeby np Kropka miała cos do Gucia..Rampa tez duzo przezyła..I Żabka...Będą mieli o czym gadać... Ale macie racje,smutne to bardzo,ze Gucio sie nie odblokował... Quote
enia Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 [quote name='Evelin']li1 - Gucio być może otworzy się na Jamora..może w końcu..ale przy próbie znalezienia mu domu,przy przeprowadzce znów sie zamknie..i od nowa. Jesli się Gucia zostawi u Jamora,trzeba liczyć się z tym,że zostanie tam do końca życia... Pipi,Gucio nie przeskakuje przez płoty...skoro u Jamora jest puszczany z innymi psami,to u Ciebie też mozna spróbować.Trzeba tylko ustawić kojec tak,zeby było bezposrednie połączenie z tym ogrodzonym terenem...Może gdzieś w okolicach stodoły?? Gucio musi wychodzić...Nie sadzę,zeby np Kropka miała cos do Gucia..Rampa tez duzo przezyła..I Żabka...Będą mieli o czym gadać... [B]Ale macie racje,smutne to bardzo,ze Gucio sie nie odblokował[/B]...[/QUOTE] nie moge sie z tym zgodzić; u jamora zaszła bardzo duża zmiana u Gucia, ja go osobiście pamiętam ZAWSZE uciekającego do budy, zawsze chowającego sie w dzikim popłochu przed nami , za nic nie dało sie go zachęcić żeby wyszedł po kąsek itp. on u jamora dostał wolność kontrolowanego wybiegania się ( zapewne pierwszy raz w życiu) , możliwość zabawy i nauki, socjalizacji z innymi psami i ludźmi ...... zresztą widać po jego postawie jakie zaszły w nim zmiany, nie jest na ugiętych łapach, nie ma "szaleństwa" w oczach na widok człowieka....ogon ma wyprostowany!!! przecież on chodził na lince z córką jamora!!!! też ogromnie żałuję, że Gutek wróci do poprzedniego życia sprzed zmian.......... bo co to za życie? jego nie można znowu zamknąć za dechami żeby świata bożego nie widział!!! on już tak miał........ Quote
Randa Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Enia, zamknięty dechami nie będzie, bo kojec się buduje;-). Trzeba wybierać czy Gucio ma być hotelowany u Jamora przez resztę życia, czy też będziemy wysyłać w światkolejne psiaki, których wciąż przybywa, a z kasa wiadomo jak jest. Byłoby natomiast super, żeby pomóc Pipi ogrodzić wreszcie porządnie jej teren, tak by mogła bez problemu i obaw wszystkie psiaki wypuszczać. Z wójtem się nie udało. Może ktoś ma jakiś pomysł? Jamor pewnie poradzi z kim Gucia w kojcu umieścić. A może Gucio się ucieszy ze starych kątów? Psy u Pipi sa naprawdę szczęśliwe ( nie wiem czy Pipi w równym stopniu:evil_lol:), widziałam jak Alutka i Kropka wracały po nieudanych adopcjach, czy Mona od weterynarza. Quote
li1 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Moze poczekajmy jeszcze pare miesiecy z przeprowadzka Gucia. Ja wiem,ze to wiaze sie z kosztami ( tzn hotel u jamora ) wiec te 300zl co obiecalam w tym miesiacu,mozna przeznaczyc na hotelowanie. Quote
Randa Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Ale czekać na co?... Powiem szczerze, że jakoś nie mogłam zrozumieć, dlaczego Gucio(tj, Poświętniaki) jest taki dziki u Pipi, gdzie przecież wszystkie psy są zsocjalizowane, garną się do człowieka. A on poprostu taki jest, inny...i na ile jest w stanie się otworzyć, pozbyć się lęków? Myślę, że on taki inny pozostanie w mniejszym czy większym stopniu. To naprawdę pies dla konesera, a takich prawie nie ma. U Pipi znowu psów przybyło... Piszcie co myślicie Quote
li1 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Pipi, napisz co myslisz, bo Ty masz cala ferajna na glowie. Napisz szczerze. Quote
Evelin Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Zgoda Gucio poczynił pewne postępy..ale patrzę na Niego pod kątem znalezienia domu.. nie upieram się przy natychmiastowym zabraniu Gucia..jednak kojec musi stanąć, coby można Go było zabrać w każdej chwili.. ale wiecie-fajnie,że rozmawiamy ze sobą na trudne tematy..i to spokojnie..piszcie,może dojdziemy do jakiś wniosków Quote
Recommended Posts