Jump to content
Dogomania

EGER, czyli pozbawiony dobrych manier paskudny drań ;)

Recommended Posts

Posted

To ja tak cichutko ci polecę hodowlę z której jest Eger... W tym roku ma być miot po Defce i właśnie psie z amerykańskim rodowodem, rudzielec świetny. Bedzie sensacja, oj bedzie ;) Ale narazie cichutko, żeby nie zapeszyć...

Tylko jeszcze hodowlanke polską musza mu zrobić, bo narazie ma litewską, ale chyba sie wyrobia do lata...

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

isabelle30 napisał(a):
ooo, Ewa, inwentarz zamierzasz powiekszyc?

Ano przymierzam się powoli do zakupu drugiego psa ;) Na razie ciągle jeszcze się waham między goldenem a seterem, ale szalka przechyla się raczej w stronę goldena,a raczej goldenki ;)

egeri napisał(a):
To ja tak cichutko ci polecę hodowlę z której jest Eger... W tym roku ma być miot po Defce i właśnie psie z amerykańskim rodowodem, rudzielec świetny. Bedzie sensacja, oj bedzie ;) Ale narazie cichutko, żeby nie zapeszyć...

Oooo,ale super ! Tylko że to za wcześnie,ja planuję za jakieś 2,3 lata ....

Posted

Wszystko mozliwe, że wtedy też bedzie coś w tym stylu za te 2,3 lata, bo hodowla ustawiona na rudzielce jest:) Mam stały kontakt z hodowcą, także jakby co to będę powiadamiać o rudzielcach planowanych. Jeżeli psiaki wyjdą z tego skrzyżowania pożądane w dogoterapii, to wydaje mi się , że skojarzenie bedzie powtarzane ;)

Posted

[quote name='sunshine']śliczny goldek:) ma mało spotykaną maść w sumie:) Osobiście znam tylko jednego takiego goldziaka:)

Witamy nowoprzybyłych

Dzięki :) Ja też częściej kremówiki spotykam ;)

Posted

isabelle30 napisał(a):
A jak Duffel dogaduje sie z malymi dziecmi?

Właśnie niestety w ogóle się nie dogaduje,nie lubi dzieci :( Ignoruje je zupełnie,nigdy nie było problemów ze skakaniem na nie czy coś, jak dziecko chce go pogłaskać to robi unik,a jak nie działa to zaczyna warczeć :(
Niestety, próbowałam jakoś to zmienić, dawałam dzieciom smaczki żeby mu podawały, ale niestety nic nie działa :(

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Właśnie niestety w ogóle się nie dogaduje,nie lubi dzieci :( Ignoruje je zupełnie,nigdy nie było problemów ze skakaniem na nie czy coś, jak dziecko chce go pogłaskać to robi unik,a jak nie działa to zaczyna warczeć :(
Niestety, próbowałam jakoś to zmienić, dawałam dzieciom smaczki żeby mu podawały, ale niestety nic nie działa :(

Duffel jest poprostu takim typem psa, może w hodowli nie został zsocjalizowany z dziećmi i dlatego nie jest do nich przekonany. Teraz trudno Ci juz bedzie cos zmienić, u szczeniaka byłoby prościej.
Jeżeli chodzi o dogoterapię, to zawsze mozna pracować z osobami starszymi lub dorosłymi osobami niepełnosprawnymi ;)
Jeżeli Duffel dobrze reaguje na starsze osoby to mozesz go przygotować do właśnie takiej pracy. :)

Posted

egeri napisał(a):
Duffel jest poprostu takim typem psa, może w hodowli nie został zsocjalizowany z dziećmi i dlatego nie jest do nich przekonany. Teraz trudno Ci juz bedzie cos zmienić, u szczeniaka byłoby prościej.
Jeżeli chodzi o dogoterapię, to zawsze mozna pracować z osobami starszymi lub dorosłymi osobami niepełnosprawnymi ;)
Jeżeli Duffel dobrze reaguje na starsze osoby to mozesz go przygotować do właśnie takiej pracy. :)

No właśnie Duffel na starsze (dorosłe) osoby reaguje bardzo dobrze. Mamy w rodzinie niepełnosprawną dwudziestokilkuletnią dziewczynę i zawsze jak do niej idziemy, to bardzo się cieszy i pozwala jej na wszystko ;)
I ogólnie bardzo lubi osoby starsze, naszą prababcię wręcz ubóstwia ;)
Może pomyślimy o takiej dogoterapii...

Posted

egeri napisał(a):

No właśnie Duffel na starsze (dorosłe) osoby reaguje bardzo dobrze. Mamy w rodzinie niepełnosprawną dwudziestokilkuletnią dziewczynę i zawsze jak do niej idziemy, to bardzo się cieszy i pozwala jej na wszystko ;)

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']No właśnie Duffel na starsze (dorosłe) osoby reaguje bardzo dobrze. Mamy w rodzinie niepełnosprawną dwudziestokilkuletnią dziewczynę i zawsze jak do niej idziemy, to bardzo się cieszy i pozwala jej na wszystko ;)

No to super i nawet juz socjalizacje z osoba niepełnosprawną ma za sobą :) Teraz najważniejsze jest podszlifować posłuszeństwo, zdać egzamin na psiaka terapeutę i zapytac sie w fundacjach o wolontariat. Jak chcesz wiedzieć co musisz poćwiczyć do egzaminu to podaję stronkę: http://www.kynoterapia.eu/psy.html. Tam jak zjedziesz na dól to jest wszystko opisane , co jest potrzebne i co bedzie na egzaminie.

My klase " adept", czyli ta najniższą narazie bedziemy zdawać :)

Posted

bianka19 napisał(a):
Cześć , my tu pierwszy raz ;)
Eger jest śliczny :D
Będziemy wpadać ! :)

Witamy :) śliczny? hehe poprostu każdy lubi złoto ;)

Witamy się pierwszy raz i zapewne nie ostatni.

http://i49.tinypic.com/27xe0d2.jpg
ale sobie fajnie leży.

Hej:) Dzięki :)

cześć egeraki!

Witamy Sallcia i jeszcze raz dziękujemy za śliczny banerek, mistrzynio :)

Posted

O widzę temat dogoterapi:). Też kiedyś myslałam żeby Shirce zrobić papiery:)> W naszym szpitalu na oddziale dzieci na pewno by zrobiła furorę:). Właściwie nie widzę u nas przeciwskazań. Może kiedyś zrobimy:)

Posted

sunshine napisał(a):
O widzę temat dogoterapi:). Też kiedyś myslałam żeby Shirce zrobić papiery:)> W naszym szpitalu na oddziale dzieci na pewno by zrobiła furorę:). Właściwie nie widzę u nas przeciwskazań. Może kiedyś zrobimy:)

Oj napewno by zrobiła furrorę :) Z takim jęzorem to wszedzie ludzie by ja pokochali ;)

Posted

Minerva napisał(a):
Hej Egerki :hand:
Kiedy jakimis fotkami zarzucicie :cool3:

Tylko fotek wam się zachciewa ;) Może cos pod koniec tygodnia wrzucę, bo teraz to ja do 17 w szkole siedzę, a potem to juz ciemno i ogólnie nieciekawie...