egeri Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 To ja tak cichutko ci polecę hodowlę z której jest Eger... W tym roku ma być miot po Defce i właśnie psie z amerykańskim rodowodem, rudzielec świetny. Bedzie sensacja, oj bedzie ;) Ale narazie cichutko, żeby nie zapeszyć... Tylko jeszcze hodowlanke polską musza mu zrobić, bo narazie ma litewską, ale chyba sie wyrobia do lata... Quote
Ewa&Duffel Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 isabelle30 napisał(a):ooo, Ewa, inwentarz zamierzasz powiekszyc? Ano przymierzam się powoli do zakupu drugiego psa ;) Na razie ciągle jeszcze się waham między goldenem a seterem, ale szalka przechyla się raczej w stronę goldena,a raczej goldenki ;) egeri napisał(a):To ja tak cichutko ci polecę hodowlę z której jest Eger... W tym roku ma być miot po Defce i właśnie psie z amerykańskim rodowodem, rudzielec świetny. Bedzie sensacja, oj bedzie ;) Ale narazie cichutko, żeby nie zapeszyć... Oooo,ale super ! Tylko że to za wcześnie,ja planuję za jakieś 2,3 lata .... Quote
egeri Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Wszystko mozliwe, że wtedy też bedzie coś w tym stylu za te 2,3 lata, bo hodowla ustawiona na rudzielce jest:) Mam stały kontakt z hodowcą, także jakby co to będę powiadamiać o rudzielcach planowanych. Jeżeli psiaki wyjdą z tego skrzyżowania pożądane w dogoterapii, to wydaje mi się , że skojarzenie bedzie powtarzane ;) Quote
Ewa&Duffel Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Właśnie co tej dogoterapii, to chciałabym, aby mój drugi psiak miał predyspozycje.Bo Duffel niestety w ogóle się do tego nie nadaje... Quote
egeri Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 To musisz szukać psiaka pod takim kątem, bo duzo psów niestety odpada i nie nadaje się do pracy... Quote
Ewa&Duffel Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 No wiem niestety, że to nie jest łatwe i nigdy się nie ma gwarancji, że psiak będzie się nadawał do takiej pracy... Quote
isabelle30 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 A jak Duffel dogaduje sie z malymi dziecmi? Quote
Minerva Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 http://i50.tinypic.com/25sx8ic.jpg Dziecioki na placu zabaw :evil_lol: :cool3: Co do koloru goldenów. Mnie bardziej podobają się kremowe, ale o gustach się nie dyskutuje ;) Quote
egeri Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 [quote name='Minerva']http://i50.tinypic.com/25sx8ic.jpg Dziecioki na placu zabaw :evil_lol: :cool3: Co do koloru goldenów. Mnie bardziej podobają się kremowe, ale o gustach się nie dyskutuje ;) Każdy ma własne zdanie ;) Muszą być amatorzy i tego i tego umaszczenie, żeby żadne nie wyginęło xD Quote
sunshine Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 śliczny goldek:) ma mało spotykaną maść w sumie:) Osobiście znam tylko jednego takiego goldziaka:) Quote
egeri Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 [quote name='sunshine']śliczny goldek:) ma mało spotykaną maść w sumie:) Osobiście znam tylko jednego takiego goldziaka:) Witamy nowoprzybyłych Dzięki :) Ja też częściej kremówiki spotykam ;) Quote
Ewa&Duffel Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 isabelle30 napisał(a):A jak Duffel dogaduje sie z malymi dziecmi? Właśnie niestety w ogóle się nie dogaduje,nie lubi dzieci :( Ignoruje je zupełnie,nigdy nie było problemów ze skakaniem na nie czy coś, jak dziecko chce go pogłaskać to robi unik,a jak nie działa to zaczyna warczeć :( Niestety, próbowałam jakoś to zmienić, dawałam dzieciom smaczki żeby mu podawały, ale niestety nic nie działa :( Quote
egeri Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Ewa&Duffel napisał(a):Właśnie niestety w ogóle się nie dogaduje,nie lubi dzieci :( Ignoruje je zupełnie,nigdy nie było problemów ze skakaniem na nie czy coś, jak dziecko chce go pogłaskać to robi unik,a jak nie działa to zaczyna warczeć :( Niestety, próbowałam jakoś to zmienić, dawałam dzieciom smaczki żeby mu podawały, ale niestety nic nie działa :( Duffel jest poprostu takim typem psa, może w hodowli nie został zsocjalizowany z dziećmi i dlatego nie jest do nich przekonany. Teraz trudno Ci juz bedzie cos zmienić, u szczeniaka byłoby prościej. Jeżeli chodzi o dogoterapię, to zawsze mozna pracować z osobami starszymi lub dorosłymi osobami niepełnosprawnymi ;) Jeżeli Duffel dobrze reaguje na starsze osoby to mozesz go przygotować do właśnie takiej pracy. :) Quote
Ewa&Duffel Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 egeri napisał(a):Duffel jest poprostu takim typem psa, może w hodowli nie został zsocjalizowany z dziećmi i dlatego nie jest do nich przekonany. Teraz trudno Ci juz bedzie cos zmienić, u szczeniaka byłoby prościej. Jeżeli chodzi o dogoterapię, to zawsze mozna pracować z osobami starszymi lub dorosłymi osobami niepełnosprawnymi ;) Jeżeli Duffel dobrze reaguje na starsze osoby to mozesz go przygotować do właśnie takiej pracy. :) No właśnie Duffel na starsze (dorosłe) osoby reaguje bardzo dobrze. Mamy w rodzinie niepełnosprawną dwudziestokilkuletnią dziewczynę i zawsze jak do niej idziemy, to bardzo się cieszy i pozwala jej na wszystko ;) I ogólnie bardzo lubi osoby starsze, naszą prababcię wręcz ubóstwia ;) Może pomyślimy o takiej dogoterapii... Quote
Ewa&Duffel Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 egeri napisał(a):Duffel jest poprostu takim typem psa, może w hodowli nie został zsocjalizowany z dziećmi i dlatego nie jest do nich przekonany. Teraz trudno Ci juz bedzie cos zmienić, u szczeniaka byłoby prościej. Jeżeli chodzi o dogoterapię, to zawsze mozna pracować z osobami starszymi lub dorosłymi osobami niepełnosprawnymi ;) Jeżeli Duffel dobrze reaguje na starsze osoby to mozesz go przygotować do właśnie takiej pracy. :) No właśnie Duffel na starsze (dorosłe) osoby reaguje bardzo dobrze. Mamy w rodzinie niepełnosprawną dwudziestokilkuletnią dziewczynę i zawsze jak do niej idziemy, to bardzo się cieszy i pozwala jej na wszystko ;) I ogólnie bardzo lubi osoby starsze, naszą prababcię wręcz ubóstwia ;) Może pomyślimy o takiej dogoterapii... Quote
egeri Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 [quote name='Ewa&Duffel']No właśnie Duffel na starsze (dorosłe) osoby reaguje bardzo dobrze. Mamy w rodzinie niepełnosprawną dwudziestokilkuletnią dziewczynę i zawsze jak do niej idziemy, to bardzo się cieszy i pozwala jej na wszystko ;) I ogólnie bardzo lubi osoby starsze, naszą prababcię wręcz ubóstwia ;) Może pomyślimy o takiej dogoterapii... No to super i nawet juz socjalizacje z osoba niepełnosprawną ma za sobą :) Teraz najważniejsze jest podszlifować posłuszeństwo, zdać egzamin na psiaka terapeutę i zapytac sie w fundacjach o wolontariat. Jak chcesz wiedzieć co musisz poćwiczyć do egzaminu to podaję stronkę: http://www.kynoterapia.eu/psy.html. Tam jak zjedziesz na dól to jest wszystko opisane , co jest potrzebne i co bedzie na egzaminie. My klase " adept", czyli ta najniższą narazie bedziemy zdawać :) Quote
bianka19 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Cześć , my tu pierwszy raz ;) Eger jest śliczny :D Będziemy wpadać ! :) Quote
Cavy Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Witamy się pierwszy raz i zapewne nie ostatni. :hand: http://i49.tinypic.com/27xe0d2.jpg ale sobie fajnie leży. ;-) Quote
egeri Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 bianka19 napisał(a):Cześć , my tu pierwszy raz ;) Eger jest śliczny :D Będziemy wpadać ! :) Witamy :) śliczny? hehe poprostu każdy lubi złoto ;) Witamy się pierwszy raz i zapewne nie ostatni. http://i49.tinypic.com/27xe0d2.jpg ale sobie fajnie leży. Hej:) Dzięki :) cześć egeraki! Witamy Sallcia i jeszcze raz dziękujemy za śliczny banerek, mistrzynio :) Quote
sunshine Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 O widzę temat dogoterapi:). Też kiedyś myslałam żeby Shirce zrobić papiery:)> W naszym szpitalu na oddziale dzieci na pewno by zrobiła furorę:). Właściwie nie widzę u nas przeciwskazań. Może kiedyś zrobimy:) Quote
egeri Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 sunshine napisał(a):O widzę temat dogoterapi:). Też kiedyś myslałam żeby Shirce zrobić papiery:)> W naszym szpitalu na oddziale dzieci na pewno by zrobiła furorę:). Właściwie nie widzę u nas przeciwskazań. Może kiedyś zrobimy:) Oj napewno by zrobiła furrorę :) Z takim jęzorem to wszedzie ludzie by ja pokochali ;) Quote
sunshine Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 hihi :D no tak:P Mistrzyni nie do podrobienia z niej ^^ Zapraszam na plebiscyt wariatów, śmieszków i głuptasków: http://www.dogomania.pl/threads/1804...5#post14163315 Quote
Minerva Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Hej Egerki :hand: Kiedy jakimis fotkami zarzucicie :cool3: Quote
egeri Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Minerva napisał(a):Hej Egerki :hand: Kiedy jakimis fotkami zarzucicie :cool3: Tylko fotek wam się zachciewa ;) Może cos pod koniec tygodnia wrzucę, bo teraz to ja do 17 w szkole siedzę, a potem to juz ciemno i ogólnie nieciekawie... Quote
Recommended Posts