Jump to content
Dogomania

Zdjecia psow ze schroniska z KRK jak mozecie pomozcie, oglaszajcie

Recommended Posts

Posted

Powiem to tak, nie jestem w stanie sama ogranac wszystkiego.
Co jest jakos w typie rasy wrzucam w odpowiednie miejsca.
Poniewaz realizuje swoj projekt fotograficzny w schronisku wrzucam tu zdjecia co niektorych psow.
O wiekszosci, nie mam info, ale jesli kogos jakis pies zainteresuje, moze mu poprowadzic watek to chetnie zapytam w schronisku o szczegoly i zrobie wiecej zdjec, jestem tam dosyc czesto.

NR. 1
Spokojny, starszy pies(lub suka) mimo wygladu sporo mniejszy od rotweilera

NR. 2
Z tym akurat bylam na spacerze. Maly, bardzo energiczny, srednio nastawiony do psow, ale fajny psiur

Nr. 3
Starsza sunia, baaardzo spokojna, mila i przyjazna:)

Nr. 4
W typie podhalana chyba, chude i plochliwe bardzo. Wydaje sie kiepsko znosic schron:(

Nr. 5-6 Boksowe zupelnie nic nie wiem

Nr. 7-8
tez boksowe, chyba 2 suki...

Nr. 9

Nr. 10

Nr. 12
Taka malizna jeszcze

Posted

[quote name='Sayrel']
Nr. 11
Bardzo przyjazny onek, zle znosi schron:(( Przeniesli go na wybieg to troche mu lepiej, ale generalnie baardzo potrzebuje domu.

TO jest TORO i ma dom juz na szczęscie

Posted

Mysle,ze jednak trzeba wiedziec cos o psach,ktore sie oglasza....bo ludzie beda dzwonic i co sie im powie?jak nazywac psy w ogloszeniach....pamietasz w ktorych boksach sa?
Jesli sie nie myle na jednym zdj widze Indrie,totalnie dzikiego psa a bardzo pieknego,ktory moze wzbudzic zainteresowanie....tylko co dalej.....

Posted

agamika: super wiadomosc, ni ebylam jeszcze w tym tyg w schronie to nie wiedzialam

Karusiap: Tak jak napisalam, ja robie przede wszystkim projekt fotograficzny, przy okazji robie tez zdjecia psom, wiec warto by bylo jakos to uzyc. Na przyszlosc postaram sie jakos boksami tez to lapac i zbierac info przy wyjsciu. Wiesz no psow jest kilkaset ja moge zrobic zdjecie wszystkim bo dla mnie to nie problem, ale ktos musi sie zainetersowac oglaszaniem itd. Dlatego pisalam jak ktos ma ochote sie zajac ktoryms psem spoza osob krakowskich czy jezdzacych do schronu niech pisze, dostarcze zdjecia i info tyle ile bede w stanie. Ja sama niestety mam adopcje huskich... a samo to to juz kilkadziesiat psow...
Co do tego dzikiego psa chodzilo ci o to biale stworzenie?

Posted

Zdjecia to polowa sukcesu oglaszania wiec swietnie ,ze mozesz je robic.Chodzilo mi tylko o ulatwienie Tobie,zeby sie potem nie pogubic.Moze nie wiem np po zrobieniu zdj zapamietac boks i przy komputerze zapytac o imie i nr,zeby wieziec ktore psy sa oglaszane;)

a o dzikuska chodzi mi o zdj psow 7,8.Nie jestem pewna czy ten z prawej str to nie Indra.On jest wlasnie z sukami na boksach.....

Posted

Chyba po prostu bede robic zdjecie nr boksu przed i bede miec jasne;) A potem kajecik i zapisywanie info.
suka nr jest z D5.
Postaram sie jakos calosc usprawnic

Posted

No dobra dzisiaj jakos mnie, ale moze bardziej z sensem.

KAZON wybieg X
Okolo 1,5 roczny.
Zywiolowy fajny psiak, bardzo przyjazny i lagodny do psow tez bez problemowy.
Budowe ma jak pajeczak, ale super psiak. Natsepnym raem postaram sie jakies sensowniejsze foty. Narazie takie:

Posted

Karusia tamten psiak superowy od mojego pierwszego przyjazdu do schronu mi sie podobal. Smiesznie wyglada, ale bardzo mily i przylepiasty psiak. Wczesniej byl na innym wybiegu i psy nie dopuszczaly go do kraty. Jeszcze mam jego 2 wczesniejsze zdjecia:

Bona - mix dobermana na R8
4 lata, po sterylce, bardo fajna i milutka sunia. Przydalby sie jej domek...

Fajny psiak, ale raczej bez szans na adopcje... choc czasem sa cuda wiec wrzucam. Pies stary i niestety nie trzyma moczu...

Wif - 4letni amstaff, wykastrowany, zrzeczony
Musze go obfocic lepiej, mialam jego fajne foty, ale mi wcielo:(
Okragly babel na malych nozkach. Tez fajny psiak, przyjazny, lagodny- opinia schroniska. Nie wiem czemu oddany.

Nie mam pojecia co to:(( Iza te nie ogarnela psa..

Posted

Bona jest caly czas oglaszana,to naprawde przecudowna sunia.....i co raz bardziej smutna:(

Pod nia jesli sie nie myle,to Vera.Jesli tak to ona nie jest starym psem,tylko ma problem nie tyle z moczem co z kupa i dlatego bida w schronie...:(

Posted

pod zdjęciem Bony jest Vera, nie jest starą sunią (ok 4 lata) niestety - jak pisała karusiap - nie kontroluje oddawania moczu i kupy. W/g moich informacji była adoptowana dwa razy, ale niestety obu właścicieli przerosły Very problemy :(

• 2 weeks later...
Posted

karusiap, dobrze Ci się wydawało, psiak nr 8 to Indra.
Też mi się od razu tak wydaławało, ale dla pewności porównałam zdjęcia... to na 100 on.

Jakiś czas temu, był psiakiem dzikim, zmiana boksu mu bardzo pomogła, ale do ludzi go nie przekonała. Nigdy go nie miałam na spacerze, wszytskie wiadomości to zamierzchłe info od pracowników.

A psy u suk w schronie bywają przecież, po kastracji oczywiście.

Posted

Mam pytanie.
Chciałabym w najbliższym czasie o ile nic się nie zmieni zacząć wolontariat w schronisku w Krakowie.
Miałabym kilka pytań, a z schroniskowego maila nie odpisują. Rozumiem, że mają ważniejsze sprawy na głowie, więc pomyślałam, ze może tu ktoś coś będzie wiedział.
Kto jest w temacie, do kogo mogę napisać na PW ?
z góry dzięki :)

Posted

Iś & Chester napisał(a):
Mam pytanie.
Chciałabym w najbliższym czasie o ile nic się nie zmieni zacząć wolontariat w schronisku w Krakowie.
Miałabym kilka pytań, a z schroniskowego maila nie odpisują. Rozumiem, że mają ważniejsze sprawy na głowie, więc pomyślałam, ze może tu ktoś coś będzie wiedział.
Kto jest w temacie, do kogo mogę napisać na PW ?
z góry dzięki :)

Do mnie, karusiap,. Asior ,. Ank@2 , Jagienka tez ,mysle ze odpowie ;P choć juz w innym mieście praktycznie mieszka , to tak na szybnkoosoby jakie wpadły mi do głowy ;)

• 1 month later...
Posted

czy ktoś wie coś o psie, który nazywa się Łania i jest w schronisku w Krakowie tutaj jest jego zdjęcie: http://www.schronisko.krakow.pl/index.php?id=13 jest w boksie P 93/10/08
Jeśli ktoś kto zna się na psach widział go tam prosze dajcie znać jaka jest ta suczka, jaki ma charakter? i Czy jest duża (ile kilo i jaka wysoka na oko bo ze zdjęcia trudno się zorientować)? boje sie, ze moze byc zbyt duża zebym mogla ja zabrac i jak pojde ja sama zobaczyc a okaze sie zbyt duza to bedzie drast :(
dzieki

Posted

Zdjęcia sie nie pokazują . Jesli chodzi o rudą Łanie , to jest to bardzo delikatna sunia , wylękniona pozbawiona jakiejkolwiek agresji , ostatnio na spacery wyprowadza ja jedna Pani - jako ze ja zazwyczaj mam innego psa to sama do niej nie podchodziłam, ale z tego co widziałam to sunia na smyczce chodzi całkiem ładnie . W domu który bedzie miał troszkę cierpliwości i zrozumienia sunia na pewno rozkwitnie.

Co do wielkości, to na wyskość chyba mniej więcej przeciętny owczarek , ale to jest subiektywne wrażenie

Posted

bakteriakoli napisał(a):
kurcze, to chyba za duza jak na moje mozliwości, nie wiem czy nadaje się do mieszkania...

ee, ona do mieszkania spokojnie sie zmieści , mozliwe ze ja ją troche "wyolbrzymiałam " tez . Najelpiej pojechac osobiście poznać .

Ona jest bardzo spokojniutkim psem, może na początku bać się rożnych rzeczy itd , ale wszystko jest do "przejścia " .

Posted

wybieram sie tam jutro, ale mam stracha, bo czuje się jakbym miala adoptowac dziecko i adoptuje jedno a kilkaset bedzie na mnie patrzeć z wyrzutem... Jak będzie "kompaktowa" to wezme ja na poczatku kwietnia. Niestety warunki mieszkaniowe mam zmienne, ale nigdy ( wnajblizszym czasie przynajmniej) nie bedzie to domek z ogrodem. Ale dlugie spacery ma jak w banku. Juz bardzo dlugiego czasu sprawdzam czy jest na stronie schroniska, wyglada na bardzo inteligentnego psa, tylko ten jej smutek jest okropny.

Posted

agamika napisał(a):
ee, ona do mieszkania spokojnie sie zmieści , mozliwe ze ja ją troche "wyolbrzymiałam " tez . Najelpiej pojechac osobiście poznać .

Ona jest bardzo spokojniutkim psem, może na początku bać się rożnych rzeczy itd , ale wszystko jest do "przejścia " .

dzieki za odpowiedz! :)