Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=blue]Nie znalazłam tematu Podengo a musze pogratulowac Pani Krystynie Babireckiej tak pięknej suni zgoszonej do klasy baby jaka jest MYSZKA Kawalkada![/COLOR]
[COLOR=blue]Widziłam w życiu trochę psów tej rasy ale takiego zjawiska jeszcze nie ![/COLOR]
[COLOR=blue]Gratuluję zarówno sukcesów hodowlanych w postaci tej klasy szczeniąt jak i osiagnięc na wystawie.[/COLOR]
[COLOR=blue]Mała Myszka mimo że mała to widac ją było wszędzie![/COLOR]
[COLOR=blue]szkoda że nasza sędzina doceniła tylko puszyste psy w klasie Baby.[/COLOR]
[COLOR=blue]Dla mnie to było baby tej samej, zchwycajacej klasy jak zdobywczyni tytułu Najpiękniejsze Baby Klubu - Legionowo 2006. [/COLOR]
[COLOR=blue]Szkoda że ja nie sędziowałam BIS Baby![/COLOR]
[COLOR=blue]A te skarpeteczki białe... ROZBRAJAJĄCA !!![/COLOR]

[COLOR=#0000ff]Rozumiem że ojciec mieszka daleko czy został sprowadzony do Polski ?[/COLOR]

[COLOR=blue]Pozdrawiam i jeszcze raz Gratuluję[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Jeśli nie ma hodowczyni na forum to ja zobowiązuje się do pilnowania i dodawania wszystkich informacji o tej rasie z wystaw ![/COLOR]

[COLOR=#0000ff]Mam nadzieję ze Morrisonka przyłączy się do mnie ...[/COLOR]

[COLOR=blue]Grażyna [/COLOR]

• 2 weeks later...
Posted

Cieszę się, że rasa jest coraz bardziej znana :) . Bo o popularności jeszcze mówić nie można... chociaż w przyszłości kto wie.
Ja sama stałam się posiadaczką podengo przed przypadek, ale od tego czasu jestem wierna i zakochana w rasie po uszy ;) .

pozdrawiam (po długiej przerwie)

• 2 months later...
Posted

[quote name='Morrisonka'][IMG]http://img57.imageshack.us/img57/8099/myszka6tn.jpg[/IMG]

A tak wyglądała mała Myszka Kawalkada na wystawie w Łodzi :) .[/quote]

[COLOR=dimgray]Wciąż może nawet bardziej niż wcześniej bije z niej ten niesamowity urok jaki widziałam w Legionowie. Piękna jest, cały czas zachwycająca.[/COLOR]

Posted

Myszka dostała WO w kl. szczeniąt. Sędzia był fatalny swoją drogą. Nigdy więcej :smhair2: . Takich bzdur w opisie to ja dawno nie czytałam..
Basenji - to jest akurat kwestia względna... Jest sporo ras o których powiedziałoby się, że to kundelki.

Posted

[quote name='Morrisonka']Basenji - to jest akurat kwestia względna... Jest sporo ras o których powiedziałoby się, że to kundelki.[/quote]

[COLOR=dimgray]Pamiętam jak o moich pierwszych trzech basenji, kiedy szły razem ulicą ktoś powiedział :" Patrzcie jakie śmieszne ...z jednego miotu!!!" a były to trzy piękne rudo-białe basenji i różnica między każdym roczna... Zawsze się z tego śmieję.[/COLOR]
[COLOR=dimgray][/COLOR]
[COLOR=dimgray]Pozdrawiam[/COLOR]
[COLOR=dimgray]Grażyna[/COLOR]

Posted

Ja bardzo czesto slysze pytania: "to mamusia i córeczka?" (oczywiscie obydwa moje szczescia to psy:p ), "czy to jest rodzenstwo?", a jaksie dowiaduja, ze jeden z nich jest rasowy to robia wielkie oczy i nie moga uwierzyc, ze to nie dwa kundelki:eviltong:

Posted

[quote name='alanowak']Ja bardzo czesto slysze pytania: "to mamusia i córeczka?" (oczywiscie obydwa moje szczescia to psy:p ), "czy to jest rodzenstwo?", a jaksie dowiaduja, ze jeden z nich jest rasowy to robia wielkie oczy i nie moga uwierzyc, ze to nie dwa kundelki:eviltong:[/quote]
coś mi to przypomina hahahhahaha ale ludzie to tylko ludzie dla jednych basenji to ładne kundelki, inni pytają czy to jakaś rasa, a niektórzy doskonale wiedzą co widzą - tak to już jest
[B]Alu[/B] co do matki i córki, bądź braci i pytań czy są z tego samego miotu, albo czy są spokrewnieni to jest wiele :lol: :lol:
Ja to się tylko śmieję z takich sytuacji. Ale chyba więcej pytań jest odnośnie
"jaka to rasa" bo takie ładne, eleganckie, dostojne i zgrabne :lol:

Posted

No właśnie, przeciętny przechodzień nie interesuje się rasami psów. A jeśli chodzi o podenga, to pamiętam, że jeszcze parę lat temu na wystawach kompletnie nikt nie wiedział co to za rasa, ludzie mówili: "Co tu kundel na wystawie robi", a teraz coraz więcej wie, lub chociażby pyta "co to za rasa" :) . Dobrze, że hodowla się rozwija.

• 3 months later...
Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Akurat podengo Morrisonki znałam osobiście, i gdy po collie pojawiło się to "coś", myślałam że to no... coś bez rasy. Szoku doznałam na łódzkiej wystawie, gdy zobaczyłam ją na ringu. Dlatego w przypadku następnego psa w typie "mały szakal", aż nie śmiałam wyrokować. Teraz wiem, że to przygarnięty kundelek.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]No i teraz już od 9 lat bawię się w wystawy i nic mnie nie zdziwi ![/COLOR][/SIZE][/FONT]