Andzike Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Serce rośnie, że Bajeczka tak dobrze trafiła :D A jak Dafne znosi brak koleżanki ? Quote
Mantis Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Dafne to taki mały trzpiot. Trochę jej było smutno, że nie ma kogo zaczepiać do zabawy, bo to ona była prowodyrem w tym dwupaku z Bajeczką, ale już szaleje z Kasią :cool3: Quote
leni356 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Pewnie że nie. Bajeczka zawsze była Księżniczką :) Pokłony dla Mantis za super opiekę :loveu: Quote
Tola Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 :multi::multi::multi: Bardzo sie cieszę, dziekuję równie pieknie za opiekę nad ksieżniczką:loveu: Quote
Madallena Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 .... to moze juz czas na ta kudlata sunke z Glowna ;) ? Quote
Onaa Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Ale szybciutko wszystko poszło. Super że Bajka już ma swój domek :). Quote
Mantis Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Andzike napisał(a):Mantis, jak się trzymasz ? ;) E tam. Nikt mnie rano nie budzi myciem buzi :-( Madallena napisał(a):.... to moze juz czas na ta kudlata sunke z Glowna ;) ? No ale zniknęła ze strony schroniska. Myślałam, że została adoptowana. Quote
mshume Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Zatem pomyśl o pannie z twojego banerka ;) Ja koresponodwałam z Panią z Głowna, Leni ma kopie, jakaś dziwna akcja... Psy o których myślałyśmy w jeden dzień poszły do adopcji. Daj, Boże ,moze coś się naprawdę ruszyło w tych adopcjach... Quote
Onaa Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 A tutaj taka sunia podobna troszkę do Bajeczki. Bidusia mała, gryziona bardzo przez inne suki :(. Kuleje na łapkę. Quote
Madallena Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 ta sunia o ktorej dogo pisze NA GWALT POTRZEBUJE DT! Albo zginie albo zaginie albo zostanie zagryziona a w "najlepszym" wypadku traf na lancuch na wioche do jakiegos cymbala, ktory bedzie dopuszcal do niej swoje burki podworkowe. Caly zamosc :( dziewczyny! ta sunia jest na CITO do zabrania :(:(:( Quote
Mantis Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Myślę, myślę, nieustannie. Mejsi już ma jakąś alternatywę. Oby się udało :) Ze wszystkich dotychczasowych tymczasowiczów, o Bajeczkę martwiłam się najbardziej, bo to takie wrażliwe dziecko, ale po długiej rozmowie z Alicją jestem spokojna. :) W podróży była mocno zestresowana, ale jak już weszła do mieszkania, ogonkiem wywijała. Pewnie biedulka nie wiedziała co ją czeka, ale zobaczyła domowe pielesze i się uspokoiła :) Hasa z Małym Księciem, który jest nią zachwycony :loveu: Drepcze za jeszcze zestresowanym Zimusiem i... Alicja zastąpiła jej Mantis :loveu: Możecie nie wierzyć, ale wcale nie jestem zazdrosna :eviltong: Na spacerkach jeszcze trochę spięta, ale w domu już zaczyna meble przestawiać :evil_lol: (no dobra, jeden mały kwiatek ;)) I nową smyczkę zeżarła, łobuz :lol: Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Na takie wieści wszyscy czekali :multi: Cuuuuudnie :loveu: Quote
mshume Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Muszę ich poznać z Pańciostwem Sisi, super ludzie, też z Ursusa :) Mają 6 letnią Księżniczkę :) Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 mshume napisał(a):Muszę ich poznać z Pańciostwem Sisi, super ludzie, też z Ursusa :) Mają 6 letnią Księżniczkę :) Sisi już w domu? Bajka będzie szczęśliwa mając koleżankę :) Quote
mshume Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Przyjeżdża w środę. I zabiera na transport Liska ;) Quote
Andzike Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Zastanawiam się, kiedy można by wyciągnąć Bajeczkę i jej Pańciostwo na spacer, co by nie wyjść na za bardzo upierdliwą... ;) Quote
Andzike Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 No nie wytrzymałam ;) Ucięłam sobie właśnie pogawędkę z Alą ;) W Bajeczce są wszyscy zakochani :) Za ulubienicę wybrała sobie Ale i chodzi za nią jak breloczek i tylko za nia piszczy jak wychodzi z domu. W domu niczego nie niszczy, nie załatwia się - prawdziwa dama :) Żadnego problemu ze świnka nie ma - z nic dwóch to chyba Bajka boi sie bardziej ;) sunia ma za sobą pierwszą dłuższą podróż - święciła jajka w Szczecinie i tam też wszyscy zakochali się w Bajeczce od pierwszego wejrzenia :) Na spacerach chodzi dumnie, uszy postawione, ogon do góry :D Jeszcze troche w domku jest niesmiała, ale powoli się rozkręca :) Umówiłam się z Ala na spacer po Polach Mokotowskich - może by to jakoś połączyć ze zlotem Waszych tymczasów i ich przyjaciół ? ;) Cieczka się już skończyła, więc za jakiś miesiąc sterylka. Ala nigdy nie miała suni, więc nie bardzo wiedziała co i jak, więc jej troche poopowiadałam. A tak w ogóle to Ala była zaskoczona, jak jej powiedzialam, że Bajka ma swój fanclub i swoja "stronę" w necie ;) Ma mi podesłać maila, to wyśle jej wątek Bajeczki, żeby sama mogła wrzucać najnowsze wieści ;) Ogólnie cud, miód i orzeszki:loveu::loveu::loveu: Quote
leni356 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 No to świetne wieści :) Ze sterylką jeszcze trochę trzeba poczekać po cieczce, miesiąc-półtora od zakończenia, Mantis trzyma rękę na pulsie Quote
Andzike Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 A dziś na Polach poznałam piekną, subtelną i trochę przestraszoną tłumem Bajeczke i jej Państwa :) Super jest dziewczynka, taka spokojna i delikatna (w przeciwieństwie do reszty dzisiejszego towarzystwa, na które Bajeczka patrzyła z wyższością a największemu upierdliwcowi pokazała ząbkami co sądzi o zbytnim spoufalaniu się ;) Quote
Mantis Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 Andzike... Ty Bajeczkowy aniele, dziękuję :loveu: Za relacje i zdjęcia. Prawda, że Alicja do Bajeczki pasuje idealnie? :lol: Rozmawiałyśmy przed chwilą... szkoda, że tylko oczami wyobraźni mogę zobaczyć jak Bajeczka razem z Zimusiem czekają w przedpokoju na powrót Rodzinki :D PS. Dla niewtajemniczonych - Zimuś to świnka morska :) Quote
Andzike Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Mantis napisał(a): Prawda, że Alicja do Bajeczki pasuje idealnie? :lol: Rozmawiałyśmy przed chwilą... szkoda, że tylko oczami wyobraźni mogę zobaczyć jak Bajeczka razem z Zimusiem czekają w przedpokoju na powrót Rodzinki :D PS. Dla niewtajemniczonych - Zimuś to świnka morska :) Bajeczka do Alicji pasuje po prostu magicznie :D spotkałyśmy się z nimi razem z leni i doszłysmy do takich samych wniosków :) Obie śliczne, spokojniutke, subtelne, łagodne :D Zachwycona jestem obydwoma :) Quote
Tola Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 A tak wyglądała Bajeczka z budy po swoją szansę na lepsze zycie; taką ją zobaczyłam po raz pierwszy... Quote
Recommended Posts