pinkmoon Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Na Pomorzu zima w pełni - kilkumetrowe zaspy śniegu, temperatury nocami w okolicach -15, -10 stopni, śnieżyce, wichury, lód... To niewyobrażalne, ale pomimo tych warunków atmosferycznych, które i dla dorosłych, zahartowanych psów są ciężką próbą, 3-miesięczne, delikatne szczenię zostało w najohydniejszy sposób porzucone, wrzucone jak śmieć do przydrożnego rowu na łąkach. Wyżełek nie miałby szans na przeżycie dłużej niż kilkanaście godzin, ale na szczęście przeznaczenie ulitowało się nad nim, i postawiło na jego drodze dobrych ludzi. Wyciągneli zziębnięte, półżywe szczenię ze śniegowej zaspy, zabrali w ciepłe miejsce, nakarmili. Niestety los nie jest aż tak łaskawy - na chwilę obecną Wyżełek przebywa w domowych warunkach, jednak z przyczyn niezależnych od tymczasowych opiekunów, nie może zostać tam dłużej niż 2, maksymalnie 3 tygodnie! Piesek jest przestraszony, bardzo nieufny wobec ludzi - nic dziwnego, po tym jak został potraktowany! Co oczywiste dla szczeniaka, nie umie zachować czystości w domu, jednak przez czas który spędzi w obecnym DT na pewno będzie się nad tym pracować ;) Jest tam już kilka innych psów, więc będzie socjalizowany z innymi zwierzakami. Na wagę złota jest dom tymczasowy! Za 2 tygodnie wyczerpie się kredyt szczęścia, którym obdarzył go los - teraz zadziałać musimy my. Przez kilkanaście dni Wyżełek będzie przebywał w ciepłym, przyjaznym otoczeniu; nie skazujmy go na to, by później trafił do schroniska! Namiary na osobę mającą bezpośredni kontakt z psem: Adam, 509 894 744 Namiary na mnie, w kwestiach pomocy psiakowi, ustalania DT, itd.: Magda, 695 435 270 Psiaka nie widział jeszcze wet, ale prawdopodobnie zawiozą go tam jutro. Za chwilę wkleję zdjęcia. Quote
pinkmoon Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 do góry Wyżełku... jak takie chucherko ma się uchować w schronisku? Quote
Litterka Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Fajny łyżew. Tylko musi szybko znaleźć dom... :( Quote
tanitka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 zrobię mu allegro dzisiaj- powinien szybko znaleźć dom, jesli nie znajdzie to za te 2-3 tyg wezmę go do siebie na tymczas. Quote
pinkmoon Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Tanitka, dzięki! Zadzwonię dzisiaj do tymczasowych opiekunów i mam nadzieję że wieczorem będą jakieś wieści od weta. Powiedz jak z transportem, czy gdybyś go brała, masz jak przyjechać, czy mamy czegoś szukać żeby go przywieźć do Warszawy? Quote
Panca Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 cudownie ze znalezli sie ludzie o wielkim sercu i uratowali to psie dziecko teraz juz tylko bedzie lepiej ...szybko znajdzie dom szczenior cudny Quote
kanna Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 szczyl jest już na so.....sporo tam miłośników wyżłowatych..... Quote
tanitka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 chętnie z transportem do mnie, ale mam nadzieję nie będzie to już potrzebne allegro, http://allegro.pl/item908373229_wyzel_3_mies_szczeniak.html :) Quote
tanitka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 jak tam wizyta u weta? piesek jest zdrowy, coś mu dolega, jak sie zachowuje? Quote
pinkmoon Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Dzięki za allegro, widzę że już dużo wejść. Zaraz zadzwonię do opiekunów i spytam jak tam psiak. Quote
Kana Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Zapraszam na wątek : http://www.dogomania.pl/threads/179156-SZCZENIAKI-w-potrzebie-Pomagamy-maluchom-PomA-A-i-TY?p=14021300 Quote
tanitka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 wierzę, że dobry domek zaraz się znajdzie :) Quote
Monia85 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Jeśli pilny jest DT to mogę go zaoferować. Quote
tanitka Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 mieli skontaktowac się dziś państwo zainteresowani bardzo adopcją maluszka, wiec moze DT nie będzie już potrzebny.;) poczekajmy na wiadomości od opiekunów. Quote
pinkmoon Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Wyżełek idzie do domku z ogłoszenia :) Pani mieszka w naszych okolicach więc będzie można za jakiś wpaść zobaczyć jak się miewa. Będzie umowa adopcyjna z punktem o kastracji gdy trochę podrośnie. Tanitka dzięki za pomoc w ogłoszeniach :loveu: Quote
Panca Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 to bylo oczywiste ze wyzel za przyslowiowa zlotowke szybko znajdzie dom:) pinkmoon czy twoj avatar to twoj psiak?mam bardzo podobnego z mordki -musz ego w koncu wstawic jako moj avatar:))) Quote
Litterka Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Panca, odpowiem Ci - avatar Pinki to Ojek - jej wielka schroniskowa miłość. Tylko niech ktoś inny wstawi linka, bo mi za cholerę nie chce działać wyszukiwarka :/ Quote
pinkmoon Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Tak, to moje ukochane dziecko Ojek :loveu: http://www.dogomania.pl/threads/148518-miA-oA-AE-NIE-od-pierwszego-wejrzenia-ale-za-to-jaka-wielka-Ojek-MA-DOM a moim domowym psiakiem jest teraz Beza, z tego samego schroniska: http://www.dogomania.pl/threads/173360-A-nieg-i-taka-sadza-na-nim-D-czyli-Beza-kiedyA-Timba-W-DOMU/page4 Quote
Recommended Posts