mosii Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 Wyjatek, jaki Ty masz piekny avatarek:lol: :lol: :lol: :lol: :cool3: Quote
Kluska4 Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Kontaktowała się z Wami może w sprawie Pelego jakaś Pani z Wadowic? Ja znalazłam dziś w necie ogłoszenie osoby szukającej boksera. Napisałam do niej na gg czy chciałaby adoptować psa ze schroniska. Odpowiedziała,że owszem i okazało się, że dobrze zna historię Pelego. Powiedziała, że już się z kimś kontaktowała w jego sprawie i że właściwie jest prawie na niego zdecydowana. Jedynym problemem był dla niej ewentualny transport (co bardzo mnie zdziwiło bo Częstochowa - Wadowice to raptem niewiele ponad 100 km) Czy wiecie coś na ten temat? Quote
mosii Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 tak to znów ta pani, ktora uspi swojego psa.... bardzo zdeterminowana Quote
Kluska4 Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 no tak tego się obawiałam!:angryy: :angryy: :angryy: Quote
mosii Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 no chyba ze w Wadowicach nagle wszyscy chca adoptowac Pelego Quote
Kluska4 Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Ta "moja" Pani mówiła, że ma być w Częstochowie na początku czerwca. Umawiałaś się może z tą "twoją" na spotkanie w tym czasie? Bo jeśli tak, to chyba jedna i ta sama osoba. Quote
mosii Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 powiedziałam tej pani, ze psa nie oddam bez wczesniejszego spotkania i poznania psa, itd, pani rzeczywiscie pytała o poczatek czerwca. Quote
Kluska4 Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 no więc jeśli przyjedzie to będzie okazja do poznania. A może się okaże,tak jak ktoś juz wcześniej zauwazył, że to wszystko jest kwestią języka pisanego( niefortunnych sformułowań). Miejmy nadzieję. Quote
Faro Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Ja juz wypowiadałam sie na temat tej Pani - jej determinacja jakos nie zmienia mojej opinii o niej. Choc w koncu Wadowice blisko Krakowe, jesli Pani znów sie odezwie zaproponujcie ewentualną kontrolę warunkoów na miejscu i powiedzcie, że dom , który adoptuje pelego, jako psa trudnego bedzie podlegał okresowej kontroli poadopcyjnej co będzie zastrzeżone w umowie adopcyjnej - ciekawe jak zareaguje. Pele to pies z problemami i po przejściach , a dla mnie ta osoba zbyt szybko i szuka nowego psa , liczac "na zimno" dni, do uspienia posiadanego.:shake: :shake: :shake: po prostu nie podoba mi się. Pele nie moze trafic w "watpliwe ręce" aaa.Zapytajcie jeszcze gdzie pójdzie z Pele na szkolenie , bo w Wadowicach nie ma takiej mozliwości. Zapytajcie też jakie ma doświadczenia z bokserami, bo to pies dla kogoś kto zna tę rasę, czy w domu sa dzieci , bo dla bezpieczeństwa - nie powinny być bądź co bądź Pele ma w przeszłości pogryzienie domownika.... No i podstawa, pele może NIE NAUCZYC SIE OD RAZU CZYSTOŚCI, CO ZROBI JAK BEDZIE PODSIKIWAŁ W DOMU ? (uspi, bo robi wprawdzie nie pod siebie ale w domu???? - wybaczcie, ale takie stwierdzenia przyprawiają mnie o apopleksje serca!!!!) podajcie jej link do tematu o Feniksie - czy jest na to przygotowana i podstawowe pytanie ; dlaczego Pele - jesli znacznie bliżej ?(chocby w Olkuszu) też są boksie ? Quote
Wyjątek Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Mosii avatarek jest dzięki Tobie i liczę szczerze na to, że nie będzie potrzeby go juz zmieniać :D Faro ja po prostu szczerze powiem, że popieram Twoje słowa, to co napisałaś. Ale wiecie, teraz tak mnie tknęło to pytanie "dlaczego akurat Pele?" , bo w końcu bliżej Warszawy jakis boksio na pewno też by się znalazł... Ale jeszcze żaden pies nie zapadł mi tak w pamięć i serce juz po zobaczeniu go na zdjęciach... Poza tym skoro znam sie na boksiach i mam mozliwość szkolenia i dojechania... To ja bym i na koniec świata po Niego pojechała!! :D Powiem teraz tak... UWAGA UWAGA jutro chciałam odwiedzić Pelego, o czym juz mosii wspominałam tylko nie pisałam tu żeby znowu nie zapeszyć... No i... MOGĘ. Będę dziś dzwonic do mosii i jeśli z jej strony to tez dalej aktualne to jutro wsiadam rano w samochód i odwiedzienki Pele :multi: Nie będę go mogła jeszcze zabrać (na pewno do 20 czerwca) ale niesdamowicie pragnę go poznać!! :D Quote
Faro Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Ale wiadomosć z rana...... Daj znać czy wizyta dojdzie do skutku - jesli będzie pewna na 100% to zawiadomcie hotel, że tam jutro bedziecie, bo dobrze by było by osoba - szkoleniowiec pracujący z Pele miał czas i mógł jak najwiecej o nim powiedzieć. Quote
Wyjątek Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 I potwierdzone :D Juz się nie moge doczekać:loveu: Mapa przygotowana ;) benzynka nalana i z rana w drogę!! :D Quote
andzia69 Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 To super by było! A co do tamtej pani - najlepszym wyjsciem jest osobiste spotkanie - wtedy Monika oceniłaby czy jest to odpowiednia kobitka do adopcji - nawet jak Pelusia nie wexmie to boksiów jest dużo i jakiemus mogłaby dać domek! Quote
Wyjątek Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Kurcze... oczopląs :eviltong: Teraz to powinnam mieć 3 avatarki na raz:roll: :D Quote
mosii Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 jutro zrobimy nowe zdjecia i nowe avatarki:eviltong: Quote
Wyjątek Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Chyba sama wezme aparat. Zrobie Pelusiowi mnóstwo zdjęć, pokażę rodzicom i juz nie będzie możliwości żeby oni tez sie nie zakochali!! Quote
Faro Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Wyjatek - a jakiego sznaucera maja rodzice ? Miniaturke czy olbrzyma ? Quote
Wyjątek Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Miniaturkę. W ogóle to mi sie teraz pełno nowych pomysłów narodziło w mojej głowie.. Postaram sie przez noc to wszystko jakoś uporządkować sobie. I jutro przedstawię je mosii :) Czekam też mosii z niecierpliwościa na to, co Ty wymyśliłaś :) Quote
Faro Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 ja nic nie wymysliłam tylko coś "wyszpiegowałam" - własnie pisałam o tym Mosii Quote
mosii Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 http://forum.boksery.pl/tematy8/bokser-pele-juz-w-hotelu-u-trenera-szczegoly-na-dogomanii-vt2849,25.htm#56991 to strona z forum bokserowego. Teraz nie mam watpliwosci, ze PELE nie jest psem, ktory bedzie potrafił sprostac wymaganiom pani z Wadowic i wzajemnie. Quote
Recommended Posts