Jump to content
Dogomania

BOKSER PELE- warto było czekac:) ma swietny dom!!! (foty str 115!!!!)

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kontaktowała się z Wami może w sprawie Pelego jakaś Pani z Wadowic? Ja znalazłam dziś w necie ogłoszenie osoby szukającej boksera. Napisałam do niej na gg czy chciałaby adoptować psa ze schroniska. Odpowiedziała,że owszem i okazało się, że dobrze zna historię Pelego. Powiedziała, że już się z kimś kontaktowała w jego sprawie i że właściwie jest prawie na niego zdecydowana.
Jedynym problemem był dla niej ewentualny transport (co bardzo mnie zdziwiło bo Częstochowa - Wadowice to raptem niewiele ponad 100 km)
Czy wiecie coś na ten temat?

Posted

Ta "moja" Pani mówiła, że ma być w Częstochowie na początku czerwca. Umawiałaś się może z tą "twoją" na spotkanie w tym czasie? Bo jeśli tak, to chyba jedna i ta sama osoba.

Posted

powiedziałam tej pani, ze psa nie oddam bez wczesniejszego spotkania i poznania psa, itd, pani rzeczywiscie pytała o poczatek czerwca.

Posted

no więc jeśli przyjedzie to będzie okazja do poznania. A może się okaże,tak jak ktoś juz wcześniej zauwazył, że to wszystko jest kwestią języka pisanego( niefortunnych sformułowań). Miejmy nadzieję.

Posted

Ja juz wypowiadałam sie na temat tej Pani - jej determinacja jakos nie zmienia mojej opinii o niej. Choc w koncu Wadowice blisko Krakowe, jesli Pani znów sie odezwie zaproponujcie ewentualną kontrolę warunkoów na miejscu i powiedzcie, że dom , który adoptuje pelego, jako psa trudnego bedzie podlegał okresowej kontroli poadopcyjnej co będzie zastrzeżone w umowie adopcyjnej - ciekawe jak zareaguje. Pele to pies z problemami i po przejściach , a dla mnie ta osoba zbyt szybko i szuka nowego psa , liczac "na zimno" dni, do uspienia posiadanego.:shake: :shake: :shake: po prostu nie podoba mi się. Pele nie moze trafic w "watpliwe ręce"
aaa.Zapytajcie jeszcze gdzie pójdzie z Pele na szkolenie , bo w Wadowicach nie ma takiej mozliwości.
Zapytajcie też jakie ma doświadczenia z bokserami, bo to pies dla kogoś kto zna tę rasę, czy w domu sa dzieci , bo dla bezpieczeństwa - nie powinny być bądź co bądź Pele ma w przeszłości pogryzienie domownika.... No i podstawa, pele może NIE NAUCZYC SIE OD RAZU CZYSTOŚCI, CO ZROBI JAK BEDZIE PODSIKIWAŁ W DOMU ? (uspi, bo robi wprawdzie nie pod siebie ale w domu???? - wybaczcie, ale takie stwierdzenia przyprawiają mnie o apopleksje serca!!!!) podajcie jej link do tematu o Feniksie - czy jest na to przygotowana
i podstawowe pytanie ; dlaczego Pele - jesli znacznie bliżej ?(chocby w Olkuszu) też są boksie ?

Posted

Mosii avatarek jest dzięki Tobie i liczę szczerze na to, że nie będzie potrzeby go juz zmieniać :D
Faro ja po prostu szczerze powiem, że popieram Twoje słowa, to co napisałaś.
Ale wiecie, teraz tak mnie tknęło to pytanie "dlaczego akurat Pele?" , bo w końcu bliżej Warszawy jakis boksio na pewno też by się znalazł...

Ale jeszcze żaden pies nie zapadł mi tak w pamięć i serce juz po zobaczeniu go na zdjęciach... Poza tym skoro znam sie na boksiach i mam mozliwość szkolenia i dojechania... To ja bym i na koniec świata po Niego pojechała!! :D

Powiem teraz tak... UWAGA UWAGA jutro chciałam odwiedzić Pelego, o czym juz mosii wspominałam tylko nie pisałam tu żeby znowu nie zapeszyć... No i... MOGĘ. Będę dziś dzwonic do mosii i jeśli z jej strony to tez dalej aktualne to jutro wsiadam rano w samochód i odwiedzienki Pele :multi: Nie będę go mogła jeszcze zabrać (na pewno do 20 czerwca) ale niesdamowicie pragnę go poznać!! :D

Posted

Ale wiadomosć z rana...... Daj znać czy wizyta dojdzie do skutku - jesli będzie pewna na 100% to zawiadomcie hotel, że tam jutro bedziecie, bo dobrze by było by osoba - szkoleniowiec pracujący z Pele miał czas i mógł jak najwiecej o nim powiedzieć.

Posted

To super by było!
A co do tamtej pani - najlepszym wyjsciem jest osobiste spotkanie - wtedy Monika oceniłaby czy jest to odpowiednia kobitka do adopcji - nawet jak Pelusia nie wexmie to boksiów jest dużo i jakiemus mogłaby dać domek!

Posted

Miniaturkę.
W ogóle to mi sie teraz pełno nowych pomysłów narodziło w mojej głowie.. Postaram sie przez noc to wszystko jakoś uporządkować sobie. I jutro przedstawię je mosii :) Czekam też mosii z niecierpliwościa na to, co Ty wymyśliłaś :)