noexist Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]MIKA ... 17.03 : [/FONT]ADOPTOWANA!!! Mika w poniedziałek pojechała do nowego domu. Pani dzwoniła do schroniska i poprosiła o pokazanie jej najbiedniejszych psów, bo ona koniecznie chce pomóc takiemu psu. I wybrała Mikę. czekamy na wieści z nowego domu i trzymamy kciuki, żeby Mika została już z tymi ludźmi i ich psami. ... [FONT=Comic Sans MS] czym zawiniła mała starsza sunia , że znalazła się na ulicy w trzaskający mróz ? Mika ...ok pięcioletnia jamnikowata sunia , która parę dni błąkała się po ulicach Częstochowy w bardzo ciężkim stanie trafiła do częstochowskiego schroniska odwodniona z uszkodzonym okiem , wychudzona i skrajnie wyziębiona przez parę dni dzielnie walczyła o życie uszkodzone oko niestety trzeba było amputować , jak na razie widać że brak oczka bardzo jej przeszkadza , okazało się że jest bardzo żywiołowa i stanowcza niestety musiała zwolnić miejsce w schroniskowym szpitaliku dla następnej suczki i od dzisiaj jest w boksie zewnętrznym z inną suczką Potrzebujemy Waszej pomocy ze zględu na brak oka Miki , szukamy dla niej odpowiedzialnego właściciela , który zrozumie jej niepełnosprawność , który doskonale wie , że psy bez jednego oka doskonale sobie radzą . Mika tak naprawdę nie odnalazła się w schroniskowej rzeczywistości , nie do końca rozumie dlaczego znalazła się w obcym miejscu , ożywia się w obecności człowieka , pozostawiona sama sobie cichnie Boimy się , że w boksie , bez bezpośredniego kontaktu z człowiekiem sunia zupełnie się wycofa .... Szukamy nowego domu dla Miki , w tym szczególnym przypadku chociaż DT , domowego domu tymczasowego , z którego mogła by wyruszyć do nowego życia . suczka jest wysterylizowana ... ... ... [/FONT] Quote
Emigrantka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Melduje sie i ja... Mika, jaka Ty piekna jestes.......jak Ty jamnicza bidulo na ulicy wyladowalas....taka slicznotka.....kochane malenstwo Quote
elinka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 jak ona pięknie wygląda w tym fartuszku! Quote
Emigrantka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 To ubranko po sterylce chyba ale faktycznie bardzo jej ladnie w tym :) Quote
elinka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 na pewno brzuszek i oczko ją boli, ale teraz u Miki będzie już tylko lepiej Quote
Schronisko-czest Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Mika po steryzlizacji juz okoo dwa tygodnie, więc wszytsko ładnie zagojone i laska śmiga już bez fartuszka. Wczoraj zwlniła miejsce w budynku innej suni po sterylizacji i dołączyła do innej suni w boksie, Pilnie ją obserwujemy, czy nie chudnie i czy humoru nie traci - tego boimy się najbardziej. Kilka słów o Mice - garnie się do ludzi, ale nie jest typem psa przyklejonego do człowieka. Ma piskliwy szczek i jest bardzo czujna (anonsowała każdego nowego przybysza w budynku - nikt jej nie umknął). No i nie znosi zimna - jak były psakudne mrozy, to nawet na 2 minuty na dwór wyjść nie chciała - zakopywała się w koce i udawała, że śpi. :) Quote
lilk_a Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 to szkoda że musiała pójść do boksu , dobrze chociaż że mrozy odpusciły choć na chwilę , widać że to domowy pies , może ktoś jej szuka ? czy schronisko ma jakąś możliwość rozwieszania ulotek o znalezionym psie ? pytam o zgodę , bo wiem że bez pozwolenia to mandaty od SM się dostaje :) można by spróbować , chociaż z drugiej strony właściciel powinien sprawdzić w schronisku ...... Quote
E-S Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Jakie biedne, słodkie śliczności ... po operacji oczka i po sterylce w zewnętrznym boksie ... Mają wrócić mrozy ... Ulotki można rozklejać bez pozwoleń w miejscach do tego przeznaczonych. Można zamówić albo zrobić jak ktoś umie tzw. "wlepki". Koniecznie trzeba jej jakoś pomóc. Ewa Quote
Schronisko-czest Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Dziewczyna na pewno była psem domowym, dla niej schronisko to może być psychiczne załamanie. Nie rozwieszamy ogłoszeń o psach u nas przebywających (głównie dlatego, ze nigdy do końca nie wiadomo, czy pies się zgubił, czy został wyrzucony...), może byłby to jakiś pomysł - trzeba przemyśleć. Na pewno nikt nam nie zgłaszał zaginięcia podobnej suni - na bieżąco sprawdzamy takie ogłoszenia i nie raz udało się psa do domu zwrócić. Quote
lilk_a Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 i nikogo tu nie ma .... nikt Cię nie odwiedza .... Quote
E-S Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='lilk_a']i nikogo tu nie ma .... nikt Cię nie odwiedza ....[/QUOTE] dogo umiera w aginii, rzęzi, kona w męczarniach od 2 dni, wywala z wątków albo w ogóle nie wpuszcza ... jak tu odwiedzać? Od wczoraj się do Miki dobijam. Żadnych widoków na DT chociażby? Jak ona jest duża, jak jamniczek? Ile może ważyć? Będę tu i ówdzie we wtorek to popytam ... może (?) Ewa Quote
lilk_a Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 tak , tak ,popytaj :) my to na razie tak raczkujemy z wątkami , to pierwszy wątek częstochowskiego schroniska, potrzeba nam tu wszystkich którzy znają się na organizowaniu pomocy psom :) Quote
husky00 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 lilka wczoraj czytałam koleżanki gazetę, chyba wyborcza bo miała dodatek wysokie obcasy. i na pewno było coś w zaginionych zwierzakach i mixie jamnika, ktoś szuka i był telefon podany może to ona. i nie wiem czy tych jamników nie było aż dwóch. sprawdż sobie może to ona, ja niestety jej nie mam ale może też w internecie będzie. Quote
husky00 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 próbuje znaleźć to w necie ale nie ma.napisałam już dio tej koleżanki i poprosuiłam o spisanie lub przyniesienie jej na jutro. wejdę tu jutro wieczorem bo po pracy idę z moją kotką do weterynarza więc Ci napisze. mam nadzieję że to któryś z nich. zawsze to warto;) Quote
Igiełka Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Śliczna sunia biedulka bez oczka- w schroniskowych warunkach. Quote
E-S Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Był ktoś może w schronisku u niej, jak ona znosi życie po operacji w tym zewnętrznym boksie ? A może właściciel się znalazł ??? Ewa Quote
lilk_a Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 poszukujemy na razie wczorajszej gazety wyborczej z Częstochowskim dodatkiem , bo były tam dwa ogłoszenia o mixach jamników , może to któryś z nich... Quote
E-S Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='lilk_a']poszukujemy na razie wczorajszej gazety wyborczej z Częstochowskim dodatkiem , bo były tam dwa ogłoszenia o mixach jamników , może to któryś z nich...[/QUOTE] Oby ... tylko co, do schroniska by nie podjechali jej szukać, nie zostawiliby tam ogłoszenia, nie dzwonili, czy taka jest ??? W końcu błąkała się jakiś czas po Częstochowie, jakiś czas jest też już w schronisku ... a jeśli uciekła - to nieupilnowana. Ewa Quote
lilk_a Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 no właśnie nie wiem , nieraz ludzie nie szukają tam gdzie powinni , ale trzeba sprawdzić ...na razie znalazłam kogoś z piątkową gazetą , właśnie sprawdza .... Quote
Recommended Posts