Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kinia1984']Aga o Glucie to mi nie mow mam ciary jak mysle o takich "włascicielach" i szczerze troche zaluje ze im go oddalam...[/QUOTE]

wiesz, że ja też ...
żal mi go było kiedy żałośnie momentami popiskiwał, jakby tęsknił :(; wyciągał te swoje chude łapiny do góry żeby go nosić i wtulony w moją Kaśkę zasypiał ...

Posted

MAM WIEŚCI .......Karmelek do niedzieli będzie w lecznicy. Potem udało mi się przekonać prezes fundacji, by pojechał do DT w Brzezinach, niestety po pewnymi warunkami..... Sama go odwozi, tzn. mogę jechać z nią za Laurą1108 i medyczne sprawy mają zostać tylko w gestii Mai.

Co o tym myślicie??? Chyba i tak, tak będzie lepiej niż w ogóle nie mieć na nic wpływu.....

Posted

z dwojga zlego lepsze to niz zeby psiak zamarzl gdzies na ulicy ...sorry ze tak sarkastycznie ale czasem dziwie sie Pani joannie ze jest tak nastawiona na pomoc...wiem ze czasem mozna sie przejechac na ludziach ale to nie znaczy ze wszyscy sa źli...
a w ktorej lecznicy jest mały? w Misiu?

Posted

też dużo i długo mogłabym opowiadać nt uciążliwości związanych ze współpracą z fundacją; płacisz za hotel a o psie nie możesz decydować; nie mogłam wyciągnąć boksera z hotelu który opłaciłam (znaleźli się właściciele - po ogłoszeniach), bo p. Joanna nie chciała wydać ludziom psa - przeżyłam koszmar ale przy okzaji znalazł się namiar na baaaaaaaaardzo fajnty domowy tymczas ;)

Posted

[quote name='Aga-33-76']wiem jedno, wolę na własną rękę znaleźć dt i go opłacić i sprawdzić nowy dom, niż ...[/QUOTE]

Mogę Wam powiedzieć jedno, jak Karmi trafi do swojego domu, zamierzam wziąć się za sytuację psiaków z Fundacji jakoś, zintensyfikować ich ogłaszanie, jakoś pomóc im w drodze do domu...

Posted

[quote name='Aga-33-76']........tylko jak? Chętnie pomogę, jakoś ........... ;)[/QUOTE]

na początek myślę, że dobrze by było, by się "uczepić" jakiegoś konkretnego psiaka i przeprowadzić zmasowany "atak zainteresowania" na p. prezes.

Posted

[quote name='agnetha5']Też trzymam kciuki za Karmelka. Mogę zapewnić, że jest cudownym psiakiem! :)[/QUOTE]

wybaczcie prywatę - córcia, witaj na Dogo :)

Posted

podrzucę sobie Karmelka na pierwszą stronę. Czytając wątek mam pytanie odnośnie Mai. To jest fundacja czy osoba?? i skąd takie no niezbyt optymistyczne opinie na jej temat ?? pytanie nie było jesli to temat 'tabu':-)

Posted

maja to fundacja, ale pierwsze, jeżeli nie jedyne skrzypce gra tam Pani prezes. Ma dziwne wymagania odnośnie dt, ds, zapomina, że ktoś o psa dzwonił lub nie odbiera wcale telefonów... Psy są trzymane w różnych miejscach, niejednokrotnie nie do końca dla nich najlepszych...
sorry, ale już mi się ulało............

Posted

[quote name='Vasco']o 13 w niedzielę jesteśmy umówieni na transport Karmelka do DT, o ile potwierdzi się miejsce :)[/QUOTE]

No, Karmi będzie miał DT :multi: strasznie się cieszę, bo to taki słodziak :iloveyou:

Posted

[quote name='Vasco']MAM WIEŚCI .......Karmelek do niedzieli będzie w lecznicy. Potem udało mi się przekonać prezes fundacji, by pojechał do DT w Brzezinach, niestety po pewnymi warunkami..... Sama go odwozi, tzn. mogę jechać z nią za Laurą1108 i medyczne sprawy mają zostać tylko w gestii Mai.

Co o tym myślicie??? Chyba i tak, tak będzie lepiej niż w ogóle nie mieć na nic wpływu.....[/QUOTE]

A kto opłaca DT i co to znaczy "... medyczne sprawy mają zostać tylko w gestii Mai. "

Wczoraj rano "naraziłąm się prezes fundacji, bo zadzwoniłam i wyraziłam swoje niezadowolenie na temat innego psiaka - Rena :-( Powiedziałam, że dogomaniacy coraz częściej piszą o nieodbieraniu telefonów, o utrudnianiu adopcji ...... i już prawie nie ma chętnych do pomocy i niedługo nikt nie zajrzy na wątki fundacji :shake: