Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Łajka']Dzięki Bodziulka ,widzę że jesteś niezawodna :wink:[/quote]

:oops:
Na zdjęciach widzę, że on ma właśnie taki boks dzielony - ruchoma ściana dzieli dwie części boksu.
Ponieważ z funduszy na bokserka Bubu pozostało 70zł, dwoje wpłacających się już zgodziło, a trzecim darczyńcom była Joaaaa i chyba nie będzie miała nic przeciwko, pieniązżki mają powędrować do Feniksa. Poproszę jakiś nr konta, chyba, że ktoś ma ochotę odebrać osobiście ;)

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Łajka']DZIEWCZYNY OGROMNE DZIĘKI! Joaaa-siu ten boks jest wewnątrz ogrzewanego budynku? .. jakie są( na oko ) wymiary tego boksu ? ,czy są tam większe boksy (w szpit zakażnym?) Czy Feniks ma jakieś zapalenie spojówek?-ma takie czerwone oczy -wiem że na zdjęciach wychodzą czerw ale te są jakieś czerwone inaczej ? Moim zdaniem Joaasiu nie powinnaś się dorzucać do kosztów utrzymania [COLOR=Red]przecież Ty "odwalasz" największą robotę:modla:[COLOR=Black]
czy 30 zł to jest cena boksu bez karmy?
[/COLOR][/COLOR][/QUOTE]

Boksy, tak jak mówiła Bodziulka 1,5 x 1 . Apartament skałada się z dwóch boksów polączonych przejściem ok 1m.
Najbardziej szkoda, że nie może stamtąd wychodzić.
Ale mam nadzieję, że jakoś przetrwa.
I jest ciepło. Tylko może jeszcze zaniosę mu jakiś koc, materacyk jest od Dogini bo pan Maciek przygotował mu miejsce na ogólnym i tu miał tylko kawałek materiału. A przecież to wszystko jest z metalu.
Jeżeli chodzi o jego oczy to ma przerośniętą trzecia powiekę
w obydwu oczach, chyba nie ma żadnego stanu zapalnego.
Tak, niestety, 30zł to cena doby bez karmy i leczenia.
Ale to jest szpital a nie hotel.

Posted

Łajka, własnie o to mi chodziło. Możesz dać mi linkę na maila?
Ale na razie niech on będzie na SGGW, będziemy miały pewność,
że jest zdrowy.
I zobaczymy jak z tą agresją.
A potem niewykluczone, że domek zastępczy.
Może już jest. :evil_lol:
Tylko będą przeprowadzane testy na kota, bo do suczek chyba
nie będzie problemów.

:nonono2: :nonono2: :nonono2: jak myślicie, nie będzie mu tam
dzisiaj zimno??!! Na tym metalu? Materacyk jest ale niezbyt gruby.

:confused: chyba trochę mi odwaliło na jego punkcie!

Posted

Joaaa a ile czasu Feniks musi siedzieć w tej klatce? jak byś miała chwilkę napisz (jeśli da się krótko) jak się robi takie banerki?:roll:

Dobranoc! :bye::sleep::sleep:

Posted

w tej klatce 8 dni, potem zobaczymy.

A o banerkach jest w galerii, na górze, jak wklejać z linkami.
Zdjęcia do banerków trzeba zmniejszyć, jak nie będziesz umiała,
to mogę Ci przysłać zmniejszone.

Posted

[quote name='Norbitka']Ja ze swojej strony również bardzo dziekuje za pomoc dla psa. Zatanawiam sie czy to faktyznie nie bylo rodzenstwo z ta suczka ze strony adopcyjnej. Czy ona znalazla dom Dogini? Nie ma jej juz na stronie.[/quote]

Niestety byla awaria na stronie adopcyjnej i czesc psow zniknelo, ale tylko wirtualnie, w rzeczywistosci ciagle czekaja na domu.

Posted

Przepraszam, ze dopiero dzis sie odzywam, ale wczoraj gadalam przez telefon i juz nie mialam sily.
Joaaa wszystko pieknie przeprowadzila i na pewno jest osoba lepiej zorganizowana niz ja. Po drodze pomylilam osoby, ktore daly mi pieniadze na psa. Przepraszam i prosze sprawdzcie to, w poscie od Joaaa jest poprawna lista. Dzis zawioze Feniksowi karme. Wiekszosc obowiazkow wziela na siebie Joaaa, dzieki Ci za to :) Ja uwzam, ze za nami czesc najprostsza, ale za to przed nami jeszcze bardzo duzo roboty. Najwazniejsze jest, czy uda sie psa przekonac do ludzi i czy znajdzie nowy dom. Jesli odpowiedzi beda na tak, zaczne sie cieszyc :)

Posted

Magda mówiłaś że ktoś inteesuje się Feniksem -jaki to rodzaj zainteresowania Czy zainteresowani (?) myślą o wzięciu Feniksa ,gdyby wszystko poszło dobrze?:confused:

Czy On będzie potrafił załatwiać swoje potrzeby na dworze ,skoro żyje w takich warunkach ,:???:że praktycznie siusia "pod siebie"? Bo rozumiem ,że teraz z podwórkowego Feniks zmienia się w psa domowego

Posted

Jeżeli da się go zsocjalizować, to można będzie nauczyć
go wszystkiego.
Poza tym nie wiemy gdzie mieszkał do tej pory, może już
umie się zachowywać w mieszkaniu. Teraz ma dwa pokoje,
jeden do spania a drugi jako wc.
Np. wydaje mi się, ze jeździł samochodem. Zachowywał się
bardzo spokojnie, nawet czasami siadał i patrzył przez szybę.
I nie wydaję mi się, że był to wynik tylko pasty uspokajajacej.
Miałam kiedyś bernardynkę, która nie jeździła wcześniej
i do końca życia bardzo sie denerwowała w samochodzie.
Pewnie jakby jeździła częściej byłoby inaczej.

Posted

Joaaasiu czy dziś wybierasz się do Feniksa?Czy masz już plan ,jak możesz w tych trudnych warunkach z Nim pracować?

Czy zaglądałaś na stronę tego przytuliska? Ja nie znalazłam żadnego adresu ,nie wiadomo też ,czy są tam odpowiednie dla Feniksa warunki

Posted

Tu jest wątek o Ami. Odniosłam z niego wrażenie, że nie będzie łatwo podjąć się dalszej opieki nad Feniksem w tym miejscu. To raczej niezbyt dostępne miejsce dla kogolwiek:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=11136&highlight=przytulisko+Ami"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=11136&highlight=przytulisko+Ami[/URL]

Posted

Po przeczytaniu wątku ,trudno zorientować się "o co chodzi" z tym przytuliskiem Skoro Panie ,które je prowadzą ,są tak nieufne ,jak to wynika z opisu wolontariuszek ,mogą być problemy z umieszczeniem tam psa (pomijam kwestię odpowiednich warunków i możliwości dojazdu dla Joaaa) Niemniej ,żeby nie pozbawiać się żadnej szansy...-może warto sprawdzić

Posted

[quote name='Łajka'][B][COLOR=red]MOŻE KTOŚ SŁYSZAŁ O JAKIMŚ HOTELU DLA PSÓW NA URSYNOWIE!!![/COLOR][/B][COLOR=red]
[/COLOR][/quote]

[URL="http://www.psy.pl"]www.psy.pl[/URL] tam w dziale "adresy", "hotele" w regionie mazowieckim są podane namiary na kilka hoteli, tyle, że ja nie znam ulic warszawskich i nie wiem, które sa na Ursynowie :oops: - ale może coś znajdziecie

Posted

Joaaa pewnie jeszcze u Feniksa :) Bylysmy u niego z odwiedzinami i przynioslysmy jedzenie tzn sucha karme (to ja) oraz deser, czli szprotki i wolowinke (to Joaaa). Nie bede pisac wiecej, zeby nie zabrac tej przyjemnosci Joaaa ;) Sa nowe zdjecia.