Bodziulka Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 [quote name='Łajka']Dzięki Bodziulka ,widzę że jesteś niezawodna :wink:[/quote] :oops: Na zdjęciach widzę, że on ma właśnie taki boks dzielony - ruchoma ściana dzieli dwie części boksu. Ponieważ z funduszy na bokserka Bubu pozostało 70zł, dwoje wpłacających się już zgodziło, a trzecim darczyńcom była Joaaaa i chyba nie będzie miała nic przeciwko, pieniązżki mają powędrować do Feniksa. Poproszę jakiś nr konta, chyba, że ktoś ma ochotę odebrać osobiście ;) Quote
joaaa Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 [quote name='Łajka']DZIEWCZYNY OGROMNE DZIĘKI! Joaaa-siu ten boks jest wewnątrz ogrzewanego budynku? .. jakie są( na oko ) wymiary tego boksu ? ,czy są tam większe boksy (w szpit zakażnym?) Czy Feniks ma jakieś zapalenie spojówek?-ma takie czerwone oczy -wiem że na zdjęciach wychodzą czerw ale te są jakieś czerwone inaczej ? Moim zdaniem Joaasiu nie powinnaś się dorzucać do kosztów utrzymania [COLOR=Red]przecież Ty "odwalasz" największą robotę:modla:[COLOR=Black] czy 30 zł to jest cena boksu bez karmy? [/COLOR][/COLOR][/QUOTE] Boksy, tak jak mówiła Bodziulka 1,5 x 1 . Apartament skałada się z dwóch boksów polączonych przejściem ok 1m. Najbardziej szkoda, że nie może stamtąd wychodzić. Ale mam nadzieję, że jakoś przetrwa. I jest ciepło. Tylko może jeszcze zaniosę mu jakiś koc, materacyk jest od Dogini bo pan Maciek przygotował mu miejsce na ogólnym i tu miał tylko kawałek materiału. A przecież to wszystko jest z metalu. Jeżeli chodzi o jego oczy to ma przerośniętą trzecia powiekę w obydwu oczach, chyba nie ma żadnego stanu zapalnego. Tak, niestety, 30zł to cena doby bez karmy i leczenia. Ale to jest szpital a nie hotel. Quote
joaaa Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Bodziulka, w zasadzie nie mam nic przeciwko temu! :evil_lol: Wysłałam Ci pw. I bardzo dziękuję.:lol: :lol: :lol: Quote
Łajka Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Joaaasiu wczoraj po naszej rozmowie znalazłam jakieś prywatne przytulisko na Ursynowie ,może je sprawdzić? AMI-współpracuje z Urzędem Gminy Ursynów Quote
joaaa Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Łajka, własnie o to mi chodziło. Możesz dać mi linkę na maila? Ale na razie niech on będzie na SGGW, będziemy miały pewność, że jest zdrowy. I zobaczymy jak z tą agresją. A potem niewykluczone, że domek zastępczy. Może już jest. :evil_lol: Tylko będą przeprowadzane testy na kota, bo do suczek chyba nie będzie problemów. :nonono2: :nonono2: :nonono2: jak myślicie, nie będzie mu tam dzisiaj zimno??!! Na tym metalu? Materacyk jest ale niezbyt gruby. :confused: chyba trochę mi odwaliło na jego punkcie! Quote
Norbitka Posted February 25, 2006 Author Posted February 25, 2006 Jesli przeżył takie mrozy w gołej budzie.......... Będzie dobrze Quote
joaaa Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Norbitka, pewnie masz rację ale wełniany kocyk juz się pierze. Łajka, dzięki. Quote
Norbitka Posted February 25, 2006 Author Posted February 25, 2006 Hotel klasy LUX :) On pewnie nawet nie snił o takich wygodach:). Jestescie kochane. Quote
Norbitka Posted February 25, 2006 Author Posted February 25, 2006 O tym na SGGW z wełnianymi kocami ......... od Joaaa Quote
Łajka Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Joaaa a ile czasu Feniks musi siedzieć w tej klatce? jak byś miała chwilkę napisz (jeśli da się krótko) jak się robi takie banerki?:roll: Dobranoc! :bye::sleep::sleep: Quote
joaaa Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 w tej klatce 8 dni, potem zobaczymy. A o banerkach jest w galerii, na górze, jak wklejać z linkami. Zdjęcia do banerków trzeba zmniejszyć, jak nie będziesz umiała, to mogę Ci przysłać zmniejszone. Quote
Dogini Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 [quote name='Norbitka']Ja ze swojej strony również bardzo dziekuje za pomoc dla psa. Zatanawiam sie czy to faktyznie nie bylo rodzenstwo z ta suczka ze strony adopcyjnej. Czy ona znalazla dom Dogini? Nie ma jej juz na stronie.[/quote] Niestety byla awaria na stronie adopcyjnej i czesc psow zniknelo, ale tylko wirtualnie, w rzeczywistosci ciagle czekaja na domu. Quote
Dogini Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Przepraszam, ze dopiero dzis sie odzywam, ale wczoraj gadalam przez telefon i juz nie mialam sily. Joaaa wszystko pieknie przeprowadzila i na pewno jest osoba lepiej zorganizowana niz ja. Po drodze pomylilam osoby, ktore daly mi pieniadze na psa. Przepraszam i prosze sprawdzcie to, w poscie od Joaaa jest poprawna lista. Dzis zawioze Feniksowi karme. Wiekszosc obowiazkow wziela na siebie Joaaa, dzieki Ci za to :) Ja uwzam, ze za nami czesc najprostsza, ale za to przed nami jeszcze bardzo duzo roboty. Najwazniejsze jest, czy uda sie psa przekonac do ludzi i czy znajdzie nowy dom. Jesli odpowiedzi beda na tak, zaczne sie cieszyc :) Quote
Łajka Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Magda mówiłaś że ktoś inteesuje się Feniksem -jaki to rodzaj zainteresowania Czy zainteresowani (?) myślą o wzięciu Feniksa ,gdyby wszystko poszło dobrze?:confused: Czy On będzie potrafił załatwiać swoje potrzeby na dworze ,skoro żyje w takich warunkach ,:???:że praktycznie siusia "pod siebie"? Bo rozumiem ,że teraz z podwórkowego Feniks zmienia się w psa domowego Quote
joaaa Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Jeżeli da się go zsocjalizować, to można będzie nauczyć go wszystkiego. Poza tym nie wiemy gdzie mieszkał do tej pory, może już umie się zachowywać w mieszkaniu. Teraz ma dwa pokoje, jeden do spania a drugi jako wc. Np. wydaje mi się, ze jeździł samochodem. Zachowywał się bardzo spokojnie, nawet czasami siadał i patrzył przez szybę. I nie wydaję mi się, że był to wynik tylko pasty uspokajajacej. Miałam kiedyś bernardynkę, która nie jeździła wcześniej i do końca życia bardzo sie denerwowała w samochodzie. Pewnie jakby jeździła częściej byłoby inaczej. Quote
Łajka Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Joaaasiu czy dziś wybierasz się do Feniksa?Czy masz już plan ,jak możesz w tych trudnych warunkach z Nim pracować? Czy zaglądałaś na stronę tego przytuliska? Ja nie znalazłam żadnego adresu ,nie wiadomo też ,czy są tam odpowiednie dla Feniksa warunki Quote
doddy Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Tu jest wątek o Ami. Odniosłam z niego wrażenie, że nie będzie łatwo podjąć się dalszej opieki nad Feniksem w tym miejscu. To raczej niezbyt dostępne miejsce dla kogolwiek: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=11136&highlight=przytulisko+Ami"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=11136&highlight=przytulisko+Ami[/URL] Quote
Łajka Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Po przeczytaniu wątku ,trudno zorientować się "o co chodzi" z tym przytuliskiem Skoro Panie ,które je prowadzą ,są tak nieufne ,jak to wynika z opisu wolontariuszek ,mogą być problemy z umieszczeniem tam psa (pomijam kwestię odpowiednich warunków i możliwości dojazdu dla Joaaa) Niemniej ,żeby nie pozbawiać się żadnej szansy...-może warto sprawdzić Quote
Łajka Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 [B][COLOR=Red]MOŻE KTOŚ SŁYSZAŁ O JAKIMŚ HOTELU DLA PSÓW NA URSYNOWIE!!! [/COLOR][/B] Quote
Bodziulka Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 [quote name='Łajka'][B][COLOR=red]MOŻE KTOŚ SŁYSZAŁ O JAKIMŚ HOTELU DLA PSÓW NA URSYNOWIE!!![/COLOR][/B][COLOR=red] [/COLOR][/quote] [URL="http://www.psy.pl"]www.psy.pl[/URL] tam w dziale "adresy", "hotele" w regionie mazowieckim są podane namiary na kilka hoteli, tyle, że ja nie znam ulic warszawskich i nie wiem, które sa na Ursynowie :oops: - ale może coś znajdziecie Quote
Łajka Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 z okazji otrzynania pierwszej łapki ! :beerchug: . ... no to teraz na drugą łapkę ! :drink1: Quote
Dogini Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Joaaa pewnie jeszcze u Feniksa :) Bylysmy u niego z odwiedzinami i przynioslysmy jedzenie tzn sucha karme (to ja) oraz deser, czli szprotki i wolowinke (to Joaaa). Nie bede pisac wiecej, zeby nie zabrac tej przyjemnosci Joaaa ;) Sa nowe zdjecia. Quote
eurydyka Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 przed Konstancinem jest hotel z wybiegami indywidualnymi, nie wiem ile moga policzyc za pobyt duzego psa. ul. Bielawa 9 Quote
Recommended Posts