Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam
właśnie ogladam fotki małej, jest super.Dla mnie chyba najfajniejsze to w piasku.My bylismy dzisiaj nad Wisłą gdzie odbywały się pokaz psa rasowego i zawody hipiczne z okazji Dni Grudziadza.Konie na lhasa nie zrobiły zadnego wrazenia :lol:
pozdrawiam Ewa

Posted

No to w piaskownicy ujecie drugie:
[img]http://img254.echo.cx/img254/5929/piaskownica13rm.jpg[/img]

Ech, jak bedziecie mieli juz mnie dosc to dajcie znac, a ja w wolnej dluzszej chwili i tak pewnie zaloze galerie :lol:

Posted

No to juz sie ciesze Gosiu, ze nie zdecydowalam sie na pudla (a rozwazalam miniaturke albo toyka) :lol:
Soltys tuz za moja siatka wypasa swoje konie - moja mala tylko sie obejrzala i - gdyby mogla - wzruszylaby ramionami :lol:
A i do stadniny moze kiedys Liko spokojnie zabiore :D

Posted

[quote name='nefesza']No to juz sie ciesze Gosiu, ze nie zdecydowalam sie na pudla (a rozwazalam miniaturke albo toyka) :lol:
Soltys tuz za moja siatka wypasa swoje konie - moja mala tylko sie obejrzala i - gdyby mogla - wzruszylaby ramionami :lol:
A i do stadniny moze kiedys Liko spokojnie zabiore :D[/quote]

A ja się cieszę że jest tyle ras że każdy może wybrać coś dla siebie, z samymi lhasa chyba bym się zanudziła :wink: a tak razem z pudlami mają milion pomysłów na minutę jak umilić mi życie :lol: :lol: :wink: Pudle wyciągają lhasa do poszczekania, do gonitw, do wariactw na podwórku. Nawet Ken który nigdy nie był rozrywkowy daje się wciągać w różne głupoty :wink: A sąsiedzi przychodzą obejrzeć pieski przez siatkę i na szczęście nikomu nie przeszkadza że 5 psów szczeka, bo lhasa wcale w tyle nie są :wink:

Posted

Dzieki [b]Aniu-K[/b], moze juz dzisiaj sie wezme? :D
[b]Goska[/b] - pewnie, ze dobrze, ze jest taka roznorodnosc. Ale i wybor trudniejszy :lol: Zanim zdecydowalam sie na lhasaczka, myslalam takze o pudelkach, papillonach, gryfonikach i dosc powaznie o pomeranianach. Yorki i chihuahua wykluczylam z listy. A jakbym miala warunki, to tez pewnie mialabym co najmniej 5 psow - niekoniecznie malych. Niestety nie mam... a ostateczny wybor lhasa to impuls gdy zobaczylam, ze Ewik ma szczeniaki, a moja poprzednia sunia miala male szanse na wyjscie z choroby.... I jak to zwykle bywa, impuls zwyciezyl, a i cechy rasy mi odpowiadaly :D

Posted

[quote name='nefesza']Mam pytanko - mozecie mi wytlumaczyc, na jakiej zasadzie ma sie psa "na wspolwlasnosc"? Na czym to polega?[/quote]

Polega to na tym że ma się psa tylko w połowie dla siebie ;)

Posted

[quote name='bognik'][url=http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=24572]Tutaj[/url] jest GALERIA LIKO :wink:[/quote]

Dzięki już lecę obejrzeć :D

Posted

W polowie, ale to dotyczy pewnie bardziej wystawiania i potomstwa? Tak przypuszczam.... bo chyba nie jezdzi "co drugi weekend" do drugiego domku? A moze? :D

Posted

Wszystko zależy od tego którą połowę sobie wybierzesz, tą do kochania czy tą na wystawy :lol: :wink:
A tak poważnie to znam psy które jeżdżą szczególnie jeśli w hodowli znajdują sie suki, wtedy psy na okres cieczki jada do drugiego właściciela, a są i takie współwłasności, które dotyczą tylko szczeniąt i wystawiania. Nie ma sztywnej reguły i nikt ci nie powie na czym to polega.

Posted

[quote name='Gośka']Wszystko zależy od tego którą połowę sobie wybierzesz, tą do kochania czy tą na wystawy :lol: :wink:
[/quote]

Eeeee... to ja wybieram ta do kochania :lol:
Ale poki co Liko jest tylko moja, wiec nie mam dylematu :D

Powiedzcie drodzy "lhasomaniacy", czy ktos z Was bedzie w Wawie w lipcu???

Posted

Ja nie będę w lipcu w Warszawie :cry:
nefesza: chcesz wystawiać Liko ???
Bo ja chyba chociaż raz wystawię Lharę, zobaczę jak to jest :wink:

Posted

Noooo w lipcu to jeszcze nie :(
Nawet do pazdziernikowej w Legionowie jak pisalam juz zabraknie nam CZTERY dni! :-?

Ale jako widz bede na pewno!!! :D

Posted

Na pewno sprobuje, dlatego czekam na wystawe gdzies w poblizu na pierwszy raz :wink:

Z ostatniej chwili: od tych dwoch tygodni (z ogonkiem), jak Liko jest u mnie, "urosla" pol kilograma :D
Jak dalej pojdzie w tym tempie, to bede miala Lhasaka-Giganta :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...