Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie często daje moje psy komuś do wystawiania, chyba że muszę (sama jestem handlerem ale czasami nakładaja mi się inne rasy) no i zawsze wybieram tych handlerów, których widziałam w "akcji" a że się na tym znam to wiem kogo wybrać ;) wystawa to pokaz piękności, pies musi być nauczony ( nie ma potem stresu, że źle sie wystawi) ale i trzeba umieć go wystawić, Kasi nie raz kibicowałam na JH, świetnie wystawia, jestem bardzo zadowolona

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Apso']Każdy kto zna dobrze lhasa wie, że czasami mają humorki :jumpie:...najważniejsze, że sędzia docenił jej walory...oby tak dalej:klacz::klacz::klacz:[/quote]
Całe szczęscie, ze zarowno w Warszawie jak i w Olsztynie sedzinom bardzo podobała się anatomia moich psiaków i podeszły tolerancyjnie do ich zachowania.
Chyba muszę wprowadzić w domu większą dyscyplinę, coś mi się wydaje, że towarzystwo mi się rozbisurmaniło.:evil_lol: Tylko jak wprowadzać dyscyplinę w takim upale?:lol:

Posted

tzw. "dyscyplinę" używaną dawniej w szkołach pokazywało się uczniom i wieszało na ścianie w widocznym miejscu........... powinno pomóc !!

Posted

eee rozwiń bo albo nie wiem o co chodzi albo nie pamiętam :)

ja sie cieszę, że nie mam takich problemów a moja dziewczynka już teraz 10 miesięczna w szczeniakach wystawiała sie jak championka :)

Posted

[quote name='ursus']tzw. "dyscyplinę" używaną dawniej w szkołach pokazywało się uczniom i wieszało na ścianie w widocznym miejscu........... powinno pomóc !![/quote]

Jeżeli chodzi o używanie przemocy fizycznej, bo do tego służyła "dyscyplina" to ja takich metod nie uznaję. Dziwię się, że takie stwierdzenie tu padło.

Posted

[quote name='Dzidtka']

ja sie cieszę, że nie mam takich problemów a moja dziewczynka już teraz 10 miesięczna w szczeniakach wystawiała sie jak championka :)[/quote]
No cóż, Bona też przez wiele wystaw była niezawodna. Myślę, że moja dziewczynka ma tyle luzu w codziennym życiu, że bieganie w tym upale uznała za malo atrakcyjne. Całe szczęscie raczyła pół kółka prawidłowo przebiec i pokazać jakośc swojego ruchu :lol: .

Posted

Mój chłopczyk, zmęczony upałem. Jak takiemu można proponować "dyscyplinę" kiedy on jest jedną wielka milością.
[IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/219372.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/219373.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='zachcianka']
Pearl miło było w końcu spotkać cie osobiście;)
[/quote] Mi również, Helsinki nie wypaliły, ale w koncu Warszawa:lol:
[quote name='lonka']dzidka Pearl sper wyglada z twoja dziewczynka;-):loveu:lubie oglądac hadlerstwo Pearl.gratulacji!!!!!!!!!![/quote]
[quote name='Dzidtka']nie często daje moje psy komuś do wystawiania, chyba że muszę (sama jestem handlerem ale czasami nakładaja mi się inne rasy) no i zawsze wybieram tych handlerów, których widziałam w "akcji" a że się na tym znam to wiem kogo wybrać ;) wystawa to pokaz piękności, pies musi być nauczony ( nie ma potem stresu, że źle sie wystawi) ale i trzeba umieć go wystawić, Kasi nie raz kibicowałam na JH, świetnie wystawia, jestem bardzo zadowolona[/quote] Bardzo milo mi czytać przychylne opinie na temat mojego handlingu, za które dziekuje. Dla mnie to własnie jest najwiekszy powod do satysfakcji i zarazem motywacja do dalszej pracy. Wystawiam od 6lat, ciesze się że udało mi sie osiagnąć pewien stopień profesjonalizmu. Ciesze się również, że mam możliwość występu na ringu z dobrymi psami. Dodi po ringu poprostu płynie, bede trzymac kciuki za jej dalsza kariere, a napewno bedzie dalej "kosić" i to niemało.

Posted

czy kosic będzie, nie wiem ale mam nadzieje, miło sie wygrywa ;)

od dawna słyszałam, że super sie rusza, to też było powodem jej BOB w Olsztynie ale tylko słyszałam bo jak wystawiałam to nie widziałam, dlatego super było dla mnie zobaczyc ją na finałach z kimś, mogłam ocenić obiektywnie jak dziewczyna sie pokazuje :)

no i nie tylko mi sie podobało, co miłe :)

Posted

stawka na Gdynie
[FONT=Arial] [/FONT][SIZE=2][FONT=Arial Black][COLOR=black][FONT=Arial]Lhasa Apso,[/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Arial Black][COLOR=black][FONT=Arial]PSY[/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Arial Black][COLOR=black][FONT=Arial]kl. pośrednia [/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Arial Black][COLOR=black][FONT=Arial]RING THE MOON Azurowa Amhara (FCI)[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE][COLOR=black][FONT=Arial]
[FONT=Arial Black][FONT=Arial][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial Black][FONT=Arial]SUKI [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial Black][SIZE=2][COLOR=black][FONT=Arial]kl. młodzieży [/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial Black][SIZE=2][COLOR=black][FONT=Arial]CZANTRA Śnieżny Lew[/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/FONT][/COLOR][FONT=Arial Black][SIZE=2][COLOR=black][FONT=Arial]FLOWER OF THE SUN LHAMCO LACO[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Witam wszystkich miłośników i właścicieli Lhasa Apso!!!!! Przesyłam pozdrowienia od siebie i moich lhasaków, Mopka i Kajtka.

Posted

to przez tą Twoją "anonimowość" w profilu :)))) extra że tu jesteś, no i licze na fotki, szczególnie braciszka :) o i mam nadzieje, że gdzieś go wreszcie zobacze na żywo, mijamy sie w wystawach

Posted

może i tylko 2 ale z BIS puppy :) "nie ilość a jakość" hihi ja tam jestem strasznie ciekawa jak on wygląda na żywo, bo to jedyny pies biało-złoty teraz wystawiany
masz nowe fotki ?

Posted

Kajtek zaliczył tylko 2 wystawy.To przez moja pracę.Ale postaramy się nadrobić więc pewnie gdzieś się spotkamy.

Posted

[quote name='mopi']Witam wszystkich miłośników i właścicieli Lhasa Apso!!!!! Przesyłam pozdrowienia od siebie i moich lhasaków, Mopka i Kajtka.[/quote]
Witamy, witamy krewniaków :)

Posted

[quote name='mopi']Witam wszystkich miłośników i właścicieli Lhasa Apso!!!!! Przesyłam pozdrowienia od siebie i moich lhasaków, Mopka i Kajtka.[/quote]
Witaj Gosiu :Cool!:...Miło, że dołączyłaś do nas :Cool!:

Posted

[quote name='Apso']Witaj Gosiu :Cool!:...Miło, że dołączyłaś do nas :Cool!:[/quote]
Ja również witam serdecznie Ciebie i futerka i do zobaczenia na wystawach;)

Posted

w Krośnie ani jednego lhasaka

w Nowym Sączu
Psy
kl.mł
URANOS Dar Tibetu
kl.pośr.
LAPIS Azurowa Amhara
Suki
kl.pośr.
LIKO Azurowa Amhara
Ti La Shu O'Ivepet

Posted

Ja w Nowym Saczu wystawiam husky, aczkolwiek mam nadzieje, ze uda mi sie zajrzec na lhasaki, a moze nawet aparat mi wpadnie w użycie :) Ciekawa jestem tej suczki z Ti La Shu.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...