Dzidtka_Gl Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 nie często daje moje psy komuś do wystawiania, chyba że muszę (sama jestem handlerem ale czasami nakładaja mi się inne rasy) no i zawsze wybieram tych handlerów, których widziałam w "akcji" a że się na tym znam to wiem kogo wybrać ;) wystawa to pokaz piękności, pies musi być nauczony ( nie ma potem stresu, że źle sie wystawi) ale i trzeba umieć go wystawić, Kasi nie raz kibicowałam na JH, świetnie wystawia, jestem bardzo zadowolona
sylv Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 [quote name='Apso']Każdy kto zna dobrze lhasa wie, że czasami mają humorki :jumpie:...najważniejsze, że sędzia docenił jej walory...oby tak dalej:klacz::klacz::klacz:[/quote] Całe szczęscie, ze zarowno w Warszawie jak i w Olsztynie sedzinom bardzo podobała się anatomia moich psiaków i podeszły tolerancyjnie do ich zachowania. Chyba muszę wprowadzić w domu większą dyscyplinę, coś mi się wydaje, że towarzystwo mi się rozbisurmaniło.:evil_lol: Tylko jak wprowadzać dyscyplinę w takim upale?:lol:
ursus Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 tzw. "dyscyplinę" używaną dawniej w szkołach pokazywało się uczniom i wieszało na ścianie w widocznym miejscu........... powinno pomóc !!
Dzidtka_Gl Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 eee rozwiń bo albo nie wiem o co chodzi albo nie pamiętam :) ja sie cieszę, że nie mam takich problemów a moja dziewczynka już teraz 10 miesięczna w szczeniakach wystawiała sie jak championka :)
sylv Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 [quote name='ursus']tzw. "dyscyplinę" używaną dawniej w szkołach pokazywało się uczniom i wieszało na ścianie w widocznym miejscu........... powinno pomóc !![/quote] Jeżeli chodzi o używanie przemocy fizycznej, bo do tego służyła "dyscyplina" to ja takich metod nie uznaję. Dziwię się, że takie stwierdzenie tu padło.
sylv Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 [quote name='Dzidtka'] ja sie cieszę, że nie mam takich problemów a moja dziewczynka już teraz 10 miesięczna w szczeniakach wystawiała sie jak championka :)[/quote] No cóż, Bona też przez wiele wystaw była niezawodna. Myślę, że moja dziewczynka ma tyle luzu w codziennym życiu, że bieganie w tym upale uznała za malo atrakcyjne. Całe szczęscie raczyła pół kółka prawidłowo przebiec i pokazać jakośc swojego ruchu :lol: .
sylv Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Mój chłopczyk, zmęczony upałem. Jak takiemu można proponować "dyscyplinę" kiedy on jest jedną wielka milością. [IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/219372.jpg[/IMG] [IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/219373.jpg[/IMG]
Pearl Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 [quote name='zachcianka'] Pearl miło było w końcu spotkać cie osobiście;) [/quote] Mi również, Helsinki nie wypaliły, ale w koncu Warszawa:lol: [quote name='lonka']dzidka Pearl sper wyglada z twoja dziewczynka;-):loveu:lubie oglądac hadlerstwo Pearl.gratulacji!!!!!!!!!![/quote] [quote name='Dzidtka']nie często daje moje psy komuś do wystawiania, chyba że muszę (sama jestem handlerem ale czasami nakładaja mi się inne rasy) no i zawsze wybieram tych handlerów, których widziałam w "akcji" a że się na tym znam to wiem kogo wybrać ;) wystawa to pokaz piękności, pies musi być nauczony ( nie ma potem stresu, że źle sie wystawi) ale i trzeba umieć go wystawić, Kasi nie raz kibicowałam na JH, świetnie wystawia, jestem bardzo zadowolona[/quote] Bardzo milo mi czytać przychylne opinie na temat mojego handlingu, za które dziekuje. Dla mnie to własnie jest najwiekszy powod do satysfakcji i zarazem motywacja do dalszej pracy. Wystawiam od 6lat, ciesze się że udało mi sie osiagnąć pewien stopień profesjonalizmu. Ciesze się również, że mam możliwość występu na ringu z dobrymi psami. Dodi po ringu poprostu płynie, bede trzymac kciuki za jej dalsza kariere, a napewno bedzie dalej "kosić" i to niemało.
Dzidtka_Gl Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 czy kosic będzie, nie wiem ale mam nadzieje, miło sie wygrywa ;) od dawna słyszałam, że super sie rusza, to też było powodem jej BOB w Olsztynie ale tylko słyszałam bo jak wystawiałam to nie widziałam, dlatego super było dla mnie zobaczyc ją na finałach z kimś, mogłam ocenić obiektywnie jak dziewczyna sie pokazuje :) no i nie tylko mi sie podobało, co miłe :)
Dzidtka_Gl Posted July 13, 2006 Author Posted July 13, 2006 stawka na Gdynie [FONT=Arial] [/FONT][SIZE=2][FONT=Arial Black][COLOR=black][FONT=Arial]Lhasa Apso,[/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial Black][COLOR=black][FONT=Arial]PSY[/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial Black][COLOR=black][FONT=Arial]kl. pośrednia [/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial Black][COLOR=black][FONT=Arial]RING THE MOON Azurowa Amhara (FCI)[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE][COLOR=black][FONT=Arial] [FONT=Arial Black][FONT=Arial][/FONT][/FONT] [FONT=Arial Black][FONT=Arial]SUKI [/FONT][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][COLOR=black][FONT=Arial]kl. młodzieży [/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][COLOR=black][FONT=Arial]CZANTRA Śnieżny Lew[/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/FONT][/COLOR][FONT=Arial Black][SIZE=2][COLOR=black][FONT=Arial]FLOWER OF THE SUN LHAMCO LACO[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT]
mopi Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Witam wszystkich miłośników i właścicieli Lhasa Apso!!!!! Przesyłam pozdrowienia od siebie i moich lhasaków, Mopka i Kajtka.
Dzidtka_Gl Posted July 14, 2006 Author Posted July 14, 2006 witam nowe lhasaczki :) napisz coś więcej o sobie i o swoich lhasaczkach
mopi Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 nie takie nowe,Mopi to Night Rider Sylena a Kajtek to Aniu brat Twojej Dodi ,Belfegor Rawipon
Dzidtka_Gl Posted July 14, 2006 Author Posted July 14, 2006 to przez tą Twoją "anonimowość" w profilu :)))) extra że tu jesteś, no i licze na fotki, szczególnie braciszka :) o i mam nadzieje, że gdzieś go wreszcie zobacze na żywo, mijamy sie w wystawach
Dzidtka_Gl Posted July 14, 2006 Author Posted July 14, 2006 może i tylko 2 ale z BIS puppy :) "nie ilość a jakość" hihi ja tam jestem strasznie ciekawa jak on wygląda na żywo, bo to jedyny pies biało-złoty teraz wystawiany masz nowe fotki ?
Dzidtka_Gl Posted July 14, 2006 Author Posted July 14, 2006 coś znikł mi post, który napisałaś wcześniej
mopi Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Kajtek zaliczył tylko 2 wystawy.To przez moja pracę.Ale postaramy się nadrobić więc pewnie gdzieś się spotkamy.
Dzidtka_Gl Posted July 14, 2006 Author Posted July 14, 2006 na ja czekam niecierpliwie, myśle że Iwona też no i inni :) też powinnam Dodi zrobić sesje ale zawsze coś i brak czasu :/
sylv Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='mopi']Witam wszystkich miłośników i właścicieli Lhasa Apso!!!!! Przesyłam pozdrowienia od siebie i moich lhasaków, Mopka i Kajtka.[/quote] Witamy, witamy krewniaków :)
BOŻENA Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Witam MOPI !!! Ja mam siostrzyczkę BELFEGORA !!!-BOHEMĘ !!!-podzrawiam i czekam na fotki !!!!!!!!!
Apso Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 [quote name='mopi']Witam wszystkich miłośników i właścicieli Lhasa Apso!!!!! Przesyłam pozdrowienia od siebie i moich lhasaków, Mopka i Kajtka.[/quote] Witaj Gosiu :Cool!:...Miło, że dołączyłaś do nas :Cool!:
EwikB Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [quote name='Apso']Witaj Gosiu :Cool!:...Miło, że dołączyłaś do nas :Cool!:[/quote] Ja również witam serdecznie Ciebie i futerka i do zobaczenia na wystawach;)
Dzidtka_Gl Posted July 15, 2006 Author Posted July 15, 2006 w Krośnie ani jednego lhasaka w Nowym Sączu Psy kl.mł URANOS Dar Tibetu kl.pośr. LAPIS Azurowa Amhara Suki kl.pośr. LIKO Azurowa Amhara Ti La Shu O'Ivepet
Pearl Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Ja w Nowym Saczu wystawiam husky, aczkolwiek mam nadzieje, ze uda mi sie zajrzec na lhasaki, a moze nawet aparat mi wpadnie w użycie :) Ciekawa jestem tej suczki z Ti La Shu.
Recommended Posts