Jasza Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Zaglądnijcie proszę do umieralni w centrum miasta... http://www.dogomania.pl/threads/179661-UMIERALNIA-NA-POMOC-Szczeniaki-zjadane-przez-szczury-Psy-i-kozy-w-karcerze/page7 Quote
Markiz Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 kasiaprzystał napisał(a):Mała to urocza sunia, która straciła dom w grudniowe mrozy. Znalazł ją mój mąż w Pietrzykowicach koło Żywca zziębniętą i wygłodzoną. Przepytał sąsiadów -nikt nic niewiedział. Dopiero przechodzący "pijaczek" pokazał, z którego domu jest sunia i poradził, zeby ją zostawić za ogrodzeniem bo w domu nikogo nie było. I niema do tej pory... Sunia to jeszcze szczeniak, kilka tygodni temu wymieniła mleczaki na stałe ząbki,więc nauka czystości, zachowania, chodzenia na smyczy – to wszystko jeszcze przed nią. Jest malutka - wielkości kota :-)Wesoła, bardzo przyjacielska i kontaktowa. Świetnie dogaduje się z innymi psami, kotami, królikami :-) Jest idealna dla dzieci - przebywa z moim 4-letnim synkiem. Szukamy dla Malej dobrego domu i kochających, odpowiedzialnych właścicieli, którzy nauczą sunie jak żyć i zapewnią jej dobry dom. W którym ta kochana będzie po prostu szczęśliwa." Witam czy można coś bliżej o malutkiej. Quote
kasiainat Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 "Coś bliżej " Wszystko co napisałam wcześniej jest szczerą prawdą. Przeurocza sunia, kocha wszystkich i wszystko co się rusza. Bardzo przyjacielska przylepka :-) W tej chwili przebywa u moich rodziców bo dostala cieczkę a ja mam dwa niekastrowane psy także musiała się przeprowadzić na kilka dni - aczkolwiek bardzo szybko się tam zaaklimatyzowała :-) - zdrajca :-). Młodziutki rozrabiaka, zbiera zabawki, zaczepia inne psy do zabawy ( teraz szaleje z bordożką i Onką - także jest przyzwyczajona do dużych psów i kotów). Kocha spanie w łóżku, zwłaszcza pod kołderką przytulona do czlowieka :-) Jak przystało na małego psa pilnuje domu ale nie jest strasznie jazgotliwa - upomniana przestaje szczekać . Niewiem co jeszcze mogę napisać :-) Quote
Jasza Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 To juz tyle informacji, że możnaby książkę napisać................albo przynajmniej opowiadanie!;) Quote
sleepingbyday Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 czy suńka juz po sterylce? czy naumiała sie ogarniac fizjologię? mam ds w wawei, skromny, ale z sercem. jest 7 letnia dziewczynka. bedę jutro pokazywac kandydatki, moge mała pokazać. warunki - do d lat, kilka kilo max, po strylce, znająca smycz.... Quote
kasiainat Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 sleepingbyday napisał(a):czy suńka juz po sterylce? czy naumiała sie ogarniac fizjologię? mam ds w wawei, skromny, ale z sercem. jest 7 letnia dziewczynka. bedę jutro pokazywac kandydatki, moge mała pokazać. warunki - do d lat, kilka kilo max, po strylce, znająca smycz.... Małej kończy się cieczka i zaraz potem czeka ją sterylka :-) Sunia jest bardzo posłuszna także u mnie wychodzi bez smyczy na spacerki ale obroża i smyczka nie jest dla niej problemem. Zalatwia się na dworzu tylko niewiem jak będzie podczas dłuższej nieobecnosci bo teraz cały czas koś jest w domu ale Mała nie wychodzi na zewnątrz cześciej niż 3-4 razy dziennie - woli grzać tyłek na kanapie ;-) Mnie nie interesuje pojemność portwela, chcialabym żeby sunia miała duużo miłości i opiekę :-) Także śmialo możesz ja pokazywać :-) Quote
sleepingbyday Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 ok. wiem, ze wymóg sterylizacji jest podyktowany ceną zabiegu... Quote
kasiainat Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Rozumie to, aż za dobrze. W każdym razie Mała pójdzie do adopcji po zabiegu ;-) Quote
kasiainat Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 [quote name='Bjuta']No i jak się ułożyło, Kasiu?[/QUOTE] Jak dla mnie rewelacyjnie Mała zostaje u nas:lol: , tzn u moich rodziców - no cóż - zakochali się :razz: Jestem tam dwa razy w tygodniu i cały moj pobyt Mała nie schodzi mi z kolan. Bardzo, bardzo się cieszę :lol: Dziekuje serdecznie Wam wszystkim za pomoc :lol: Quote
Recommended Posts