Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kasiaprzystał napisał(a):
Mała to urocza sunia, która straciła dom w grudniowe mrozy. Znalazł ją mój mąż w Pietrzykowicach koło Żywca zziębniętą i wygłodzoną. Przepytał sąsiadów -nikt nic niewiedział. Dopiero przechodzący "pijaczek" pokazał, z którego domu jest sunia i poradził, zeby ją zostawić za ogrodzeniem bo w domu nikogo nie było. I niema do tej pory...

Sunia to jeszcze szczeniak, kilka tygodni temu wymieniła mleczaki na stałe ząbki,więc nauka czystości, zachowania, chodzenia na smyczy – to wszystko jeszcze przed nią.
Jest malutka - wielkości kota :-)Wesoła, bardzo przyjacielska i kontaktowa.
Świetnie dogaduje się z innymi psami, kotami, królikami :-) Jest idealna dla dzieci - przebywa z moim 4-letnim synkiem.
Szukamy dla Malej dobrego domu i kochających, odpowiedzialnych właścicieli, którzy nauczą sunie jak żyć i zapewnią jej dobry dom. W którym ta kochana będzie po prostu szczęśliwa."

Witam czy można coś bliżej o malutkiej.

Posted

"Coś bliżej "
Wszystko co napisałam wcześniej jest szczerą prawdą. Przeurocza sunia, kocha wszystkich i wszystko co się rusza. Bardzo przyjacielska przylepka :-)
W tej chwili przebywa u moich rodziców bo dostala cieczkę a ja mam dwa niekastrowane psy także musiała się przeprowadzić na kilka dni - aczkolwiek bardzo szybko się tam zaaklimatyzowała :-) - zdrajca :-).

Młodziutki rozrabiaka, zbiera zabawki, zaczepia inne psy do zabawy ( teraz szaleje z bordożką i Onką - także jest przyzwyczajona do dużych psów i kotów). Kocha spanie w łóżku, zwłaszcza pod kołderką przytulona do czlowieka :-)
Jak przystało na małego psa pilnuje domu ale nie jest strasznie jazgotliwa - upomniana przestaje szczekać .

Niewiem co jeszcze mogę napisać :-)

Posted

czy suńka juz po sterylce? czy naumiała sie ogarniac fizjologię?

mam ds w wawei, skromny, ale z sercem. jest 7 letnia dziewczynka.

bedę jutro pokazywac kandydatki, moge mała pokazać.

warunki - do d lat, kilka kilo max, po strylce, znająca smycz....

Posted

sleepingbyday napisał(a):
czy suńka juz po sterylce? czy naumiała sie ogarniac fizjologię?

mam ds w wawei, skromny, ale z sercem. jest 7 letnia dziewczynka.

bedę jutro pokazywac kandydatki, moge mała pokazać.

warunki - do d lat, kilka kilo max, po strylce, znająca smycz....

Małej kończy się cieczka i zaraz potem czeka ją sterylka :-)
Sunia jest bardzo posłuszna także u mnie wychodzi bez smyczy na spacerki ale obroża i smyczka nie jest dla niej problemem. Zalatwia się na dworzu tylko niewiem jak będzie podczas dłuższej nieobecnosci bo teraz cały czas koś jest w domu ale Mała nie wychodzi na zewnątrz cześciej niż 3-4 razy dziennie - woli grzać tyłek na kanapie ;-)

Mnie nie interesuje pojemność portwela, chcialabym żeby sunia miała duużo miłości i opiekę :-) Także śmialo możesz ja pokazywać :-)

• 1 month later...
Posted

[quote name='Bjuta']No i jak się ułożyło, Kasiu?[/QUOTE]

Jak dla mnie rewelacyjnie
Mała zostaje u nas:lol: , tzn u moich rodziców - no cóż - zakochali się :razz:
Jestem tam dwa razy w tygodniu i cały moj pobyt Mała nie schodzi mi z kolan. Bardzo, bardzo się cieszę :lol:
Dziekuje serdecznie Wam wszystkim za pomoc :lol:

• 1 month later...