Guest F0-HUSKY Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 http://www.nowydzien.pl/nowydzien/1,70091,3160553.html Quote
Paulina87 Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Wiem, że głupio coś takiego pisać :oops: .....ale dobrze tak gówniarzowi.... bo niby to dorosły chłopak, ale tacy są gorsi niż małe dzieci... Pies już się wycierpiał, teraz już nikomu nie zrobi krzywdy... Ile jeszcze tragedii musi się stać żeby ludzie w końcu zrozumieli, żeby przestało się tworzyć coraz więcej pseudohodowli...:shake: Quote
magia Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Ja się już w tym wszystkim gubie. Amstaff jest w końcu na liście raz agresywnych? Quote
MSMIMI Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 bzdura, kolejny imbecyl dziennikarz takich powinno sie zamykac, skandal i zenada aby fantazjowac piszac artykul! Quote
strumyk Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Tragedia. Od kiedy 23-latek to mlokos? I od kiedy pijaki to bidulki? A tu drugi artykul, w ktorym trzeba jednak miedzy wierszami czytac, ze wszystkiemu winni sa ludzie: http://wiadomosci.onet.pl/1312363,2677,3,kioskart.html A tu cala prawda: http://www.pitbullproblem.tk/ Bardzo mi sie podoba ten flash - ma juz troche lat i moze znacie, ale wklejam link. Quote
Alicja Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Nowy dzień .....kolejny brukowiec pokroju FAKTÓW :angryy: Quote
Pit_Bullka Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Boshe.Po co takiemu "ŁO" taki pies?Kupują te psy dla szpanu,szczują na wszystko co się rusza. Szkoda mi psa nie właściciela. Quote
staff-ka Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Takiego "ZDEBILACIAŁEGO" artykułu to dawno nie przeczytałam..... kurcze od kiedy to bsy bojowe reaguja jak wilki przy zdobyczy (dobre jak bym nie wiedziała nic na temat tych,ze ras - pewnie bym uwierzyła :angryy: ).Pies postrzelony ucieka ,strzelaja raz jeszcze do niego..on nadal sie rzuca ...kuzwa może to był WILKOŁAK w końcu to w nocy sie stało !!!!!!!!!!!!!!Pan sasiad w oknie nie widział dobrze ,a i "dzielni" Policjańci mogli być zacmieni cala akcja jaka stworzyli - bohaterowie normalnie ??!! A te nagabywajace sasiadki..tez powinny zostac "zjedzone" przez podobne wilkołaki... o rany o ile byłby ten świat mniej skomplikowany .... gdyby nie "łaknący skandalu" i krwi nieodpowiednio resocjalizowanych psiaków w rękach SADYSTÓW :mad: zataczajacych się po chodnikach . Ciekawe co we krwi maja ?! wszyscy SASIEDZI :diabloti: i rzekomi świadkowie zdarzeń - zwłaszcza z udziałem psów rasobodobnych :shake: A niepotrzebnie skusiłam sie na przeczytanie tego ,kurcze , omijam jak gó.... takie artykuły ... :mad: Quote
Marta Chmielewska Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Staffka popieram, podobne emocje mi sie udzieliły po przeczytaniu, ale ręce tak bardzo opadły, że nie mogłam ich udźwignąć do klawiatury. Załamka. Quote
Dag Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 To niemal łysy, wysoki młodzieniec. O matko... Quote
Asztir Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Popatrzcie na te "śliczności" wypisywane - groźnej rasy amstaf - agresywnymi psami bojowymi. /łał chociaż wiedział, że bojowe a nie obronne/ - To najnowsza moda, aby paradować po mieście z takim psem mordercą - nie taka najnowsza ja z moim mordercą paraduje już od 4 lat :diabloti: - Amstaf jest w wykazie ras psów uznawanych za agresywne. - czyźby... nie wiedziałam... a z tego co wiem to jednak mocno siedzę w przepisach z powodu napadających mnie ostatnio nie tylko polizjantów, ale i mocherowych beratów a także jakiś dzwnych chłopaczków - może to bojówki wiadomo kogo... toż ja niebezpieczna kobieta jestem :diabloti: a oto pies morderca w całej okazałości czychający na śmierć niewiniątek :diabloti: Quote
Pit_Bullka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Czy ktoś z Was ma maila do tej redakcji? Jeśli ktoś poda będę bardzo wdzięczna;) Quote
Alicja Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 [quote name='Pit_Bullka']Czy ktoś z Was ma maila do tej redakcji? Jeśli ktoś poda będę bardzo wdzięczna;) http://www.nowydzien.pl/nowydzien/1,70405,2965767.html [email protected] Quote
Pit_Bullka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Ala dzięki;) o to mail: Witam sznownych redaktorów!Dzięki Waszej gazecie dowiedziałam się prawdy o tych"potworach"amstaffach.Naprawdę nie wiedziałam,że Amstaff jest na liście psów uznawanych za agresywne.Heh to na pewno nie był pies tylko jakiś wilkołak skoro byl postrzelony i jeszcze swoją"ofiarę"szarpał.A teraz trochę prawdy o mediach: Piszecie bzdury na temat ras bullowatych.Jeśli jakiś wilczur czy doberman kogoś pogryzie to pojawiają się artykuły w stylu"Amstaff pogryzł dziecko".Przecież to paranoja. Albo ta zagryziona 15-sto latka z Warszawy-Jej pies był szkolony do walk.Najprawdopodobniej podawali mu narkotyki. Dresiarze(blokersi itp)kupują te psy dla szpanu.Żaden porządny hodowca nie sprzeda dresiarzowi czy jakiemuś blokersowi psa. Są to naprawdę miłe i spokojne psy!Ale nie są dla każdego!Przez taki artykuł z Waszej gazety ludzie tracą zaufanie do mediów. Pozdrawiam. Quote
_dingo_ Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Żenujący poziom tego artykułu. Nieudolny, o prymitywnej stylistyce, ciężki w lekturze i odbiorze. Czytając miałem wrażenie, że napisał to kilkunastoletni chłopiec jako wypracowanie na lekcję polskiego. Jeśli to jest poziom polskiego dziennikarstwa, to chyba pora zacząć wyć do księżyca. Co do samego zdarzenia - opis jest wyjątkowo nieudolny, ale obraz który się z niego wyłania w sumie jest dość prawdopodobny. Oczywiście jedynie opis zaistniałych zdarzeń, bo wiedza merytoryczna prezentowana przez artykuł jest na poziomie rynsztoka. Jeśli zaś chodzi o postrzał - jeśli był to lekki postrzał, który tylko wywołał ból, a zwierzę znalazło się w sytuacji bez wyjścia np. w zamkniętej klatce schodowej - wg. mnie mogło ponownie zaatakować. Myśliwi wiedzą, że zwierze lekko postrzelone jest bardzo groźne, bo w sytuacji zagrożenia będzie walczyć na śmierć i życie. Myślę, że nie ma podstaw aby akurat psa to nie dotyczyło. Lekko rannny drapieżnik jest bardzo groźny. Ale to akurat nie dotyczy konkretnej rasy, ale dużego zwierzęcia ogólnie. Quote
magia Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 A ja potem idę ulicą i słyszę za plecami "Widzisz to ten pies morderca" Quote
Recommended Posts