Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 862
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR=teal][B]
Wklejam kartę informacyjną wizyty Frani:

Było tak więc trochę to przetłumaczyłam na polski ;-):

Opis wywiadu/badania:

W badnaiu klinicznym kopulasty kształ głowy, zez brzuszno-boczny, ślepota ósrkodkowa średniego stopnia,
niezrośnięte ciemiączko.
Prowidłowe odruchy powiekowe, opóxniona rekacj aoczu na groŜenie ibustronnie, zez pozycyjny symetryczny,
prawidłw reakcje umieszcznia końćzyn pierisowyhci miednicznych hipermetryczny chód.
Podejrzenie wodogłowia wrodzonego. Do powitwierdzeni rozoznania wskazane MRI mózgowia. Furosemid

Przychodnia Weterynaryjna "Auxilium"
Olkowski Arkadiusz
ul. Królewska 64a
05-822 Milanówek

Rasa: pies mieszaniec
Wiek:[/B][/COLOR][COLOR=teal][B]4 lata i 0 miesięcy[/B][/COLOR]
[COLOR=teal][B]Płeć:[/B][/COLOR][COLOR=teal][B] żeńska[/B][/COLOR][COLOR=teal][B]

09/04/2010 16:43:

[/B][/COLOR][COLOR=teal][B]Opis wizyty

[/B][/COLOR][COLOR=teal][B]Badanie
Opis wywiadu/badania:

W badaniu klinicznym kopulasty kształt głowy, zez brzuszno-boczny, ślepota ósrkodkowa średniego stopnia, niezrośnięte ciemiączko. Prawidłowe odruchy powiekowe, opóźniona reakcja oczu na groŜenie obustronnie, zez pozycyjny symetryczny, prawidłowe reakcje umieszczania kończyn piersiowych i miednicznych, hipermetryczny chód. Podejrzenie wodogłowia wrodzonego. Do potwierdzenia rozoznania wskazane MRI mózgowia.

Leczenie:[/B][/COLOR][COLOR=teal][B] Furosemid[/B][/COLOR]
[COLOR=teal][B]A Konsultacja Ortopedyczna 0,8
Lekarz: Lek.wet. Arkadiusz Olkowski[/B][/COLOR]

Posted

Tak Franeczka może sobie spokojnie żyć i być szczęśliwa. Będzie wymagała kontrolnych wizyt i świadomego kochającego domku, który będzie chciał przyjąć psa specjalnej troski i który będzie w stanie zadbać o to by Frania nie zaszła w ciążę, bo nie można jej wysterylizować.

Posted

Zamówiłam u ladySwallow tekst i ogłoszenia dla Franeczki. Po weekendzie majowym Frania będzie też zaszczepiona.

Frania ma się dobrze, jest radosna i coraz bardziej odważna. Coraz częściej robi siusiu na dworze :-)

Posted

Najwidoczniej same. Ile te ogłoszenia u Lady Swallow kosztują, daj linka jak jest. Możę wykupić innym psiakom Pani Iwony, tym co dałam na alagratkę?

Posted

[U][B]II. Ogłoszenia [/B][/U]

Jedno ogłoszenie z podanym tekstem = 0,30 gr.
Jedno ogłoszenie z moim najprostszym tekstem = 0,60 gr.

[U][B]III. Allegro[/B][/U]

[B]Przygotuję również gotowe allegro, do wstawienia w pole "Kod html"[/B]

1. Sam tekst - 4 zł; jeśli dodatkowo wystawione przeze mnie - 5 zł za tekst i wystawienie
2. Ze zdjęciami - 7 zł; jeśli dodatkowo wystawione przeze mnie - 8 zł za tekst i wystawienie

na portalach:

gumtree.pl
ojej.pl
adin.pl
sprzedasz.pl
adopcjapsa.pl
hodowcy.com.pl
mojpupil.pl
morusek.pl
adopcje.org
olx.pl
e-zwierzak.pl
allegro.pl
Bezpłatne w gazecie Anonse.

[B]wątek bazarku:[/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/184526[/url]

Chciałam im wykupić ogłoszenia u amensalizm ( na 57 portalach! )

[url]http://www.dogomania.pl/threads/182687-Og%C5%82oszenia-na-57-portalach!-Tekst-do-og%C5%82osze%C5%84-i-banerki!-KOMPLET!-na-staruszki-%29[/url]

ale bazarek na razie wstrzymany

Posted

Awit, [INDENT]28.04 złożyłam zamówienie na tekst, ogłoszenia i allegro dla Frani, 30.04 złożyłam zamówienie dla 7 psiaków z lecznicy, prosiłam też o info czy dobrze obliczyłam sumę dla Frani którą przesłałam przelewem i pytałam ile mam wysłać za 7 psiaków z lecznicy i do dziś nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. :-(
[/INDENT]

Posted

[quote name='esperanza']Zrobię Frani ogłoszenia na około 20 portalach i allegro, ale potrzebuję tekstu.[/QUOTE]

Esperanzo, zamówiłam tekst i allegro u LadySwallow. Jak tylko będzie gotowy to Ci go prześlę. Frania na razie jeszcze siusia w domku więc szukamy bardzo wyjątkowego domku.

Posted

[quote name='Piromanka']Ledwie jeden psiak od Pani Iwony wyadoptowany, jak na jego miejsce jest kolejny...... Ach....[/QUOTE]

Do domków trafiły dwa kolejne psiaki p. Iwony. Z tych przez nas ogłaszanych nie było ani jednego telefonu.

Posted

Rozmawiałam dziś z p. Iwoną i Franka nadal załatwia się w domu. P. Iwona mówi że próbowała ją uczyć na wszelkie możliwe sposoby.

Druga wiadomość jest taka że bezpłatny DT jest aktualny tylko do końca czerwca. W lecie u p. Iwony działa hotelik i nie wiadomo jakie będą u niej psy.

Jakieś pomysły?