Ammounie Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 [COLOR=teal][B] Wklejam kartę informacyjną wizyty Frani: Było tak więc trochę to przetłumaczyłam na polski ;-): Opis wywiadu/badania: W badnaiu klinicznym kopulasty kształ głowy, zez brzuszno-boczny, ślepota ósrkodkowa średniego stopnia, niezrośnięte ciemiączko. Prowidłowe odruchy powiekowe, opóxniona rekacj aoczu na groŜenie ibustronnie, zez pozycyjny symetryczny, prawidłw reakcje umieszcznia końćzyn pierisowyhci miednicznych hipermetryczny chód. Podejrzenie wodogłowia wrodzonego. Do powitwierdzeni rozoznania wskazane MRI mózgowia. Furosemid Przychodnia Weterynaryjna "Auxilium" Olkowski Arkadiusz ul. Królewska 64a 05-822 Milanówek Rasa: pies mieszaniec Wiek:[/B][/COLOR][COLOR=teal][B]4 lata i 0 miesięcy[/B][/COLOR] [COLOR=teal][B]Płeć:[/B][/COLOR][COLOR=teal][B] żeńska[/B][/COLOR][COLOR=teal][B] 09/04/2010 16:43: [/B][/COLOR][COLOR=teal][B]Opis wizyty [/B][/COLOR][COLOR=teal][B]Badanie Opis wywiadu/badania: W badaniu klinicznym kopulasty kształt głowy, zez brzuszno-boczny, ślepota ósrkodkowa średniego stopnia, niezrośnięte ciemiączko. Prawidłowe odruchy powiekowe, opóźniona reakcja oczu na groŜenie obustronnie, zez pozycyjny symetryczny, prawidłowe reakcje umieszczania kończyn piersiowych i miednicznych, hipermetryczny chód. Podejrzenie wodogłowia wrodzonego. Do potwierdzenia rozoznania wskazane MRI mózgowia. Leczenie:[/B][/COLOR][COLOR=teal][B] Furosemid[/B][/COLOR] [COLOR=teal][B]A Konsultacja Ortopedyczna 0,8 Lekarz: Lek.wet. Arkadiusz Olkowski[/B][/COLOR] Quote
Awit Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Czyli Frani rokowanie nie jest chyba aż tak złe? Będzie wymagała kontrolnych wizyt u lekarza i może spokojnie sobie żyć..... Quote
Ammounie Posted April 24, 2010 Author Posted April 24, 2010 Tak Franeczka może sobie spokojnie żyć i być szczęśliwa. Będzie wymagała kontrolnych wizyt i świadomego kochającego domku, który będzie chciał przyjąć psa specjalnej troski i który będzie w stanie zadbać o to by Frania nie zaszła w ciążę, bo nie można jej wysterylizować. Quote
Ammounie Posted April 24, 2010 Author Posted April 24, 2010 Kto chciałby pomóc z tekstem do ogłoszeń i ogłoszeniami? Quote
Awit Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Tekstu nie napiszę, na alegratkę mogę ją wstawić. Ale co z tekstem... Quote
Ammounie Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Napisałam do Majqi, ale Majqa niestety nie może nam teraz pomóc. Poleciła mi ladySwallow, czekam na jej odpowiedź. Poszukam też na bazarkach Quote
Awit Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Franeczko niech ktoś napisze coś mądrego o Tobie..... Quote
Ammounie Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Franeczka robi już postępy w siusianiu na dworzu. Pani Iwona bada jej codziennie brzuszek i myśli że Frania nie jest w ciąży. Uffff :-) Quote
Awit Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Rybeczka nasza kochana, to wspaniałe jest, jak te psy ze schronu potrafią odnaleźć się w domkach. Szybciej lub wolniej.... Quote
Ammounie Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Zamówiłam u ladySwallow tekst i ogłoszenia dla Franeczki. Po weekendzie majowym Frania będzie też zaszczepiona. Frania ma się dobrze, jest radosna i coraz bardziej odważna. Coraz częściej robi siusiu na dworze :-) Quote
Ammounie Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Pani Iwona u której Frania jest na bezpłatnym DT chętnie przyjmie karmę dla psów. Przybyła jej kolejna znajda. Quote
Ammounie Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 [quote name='Awit']Jaka znajda?[/QUOTE] Kolejny pies po wypadku którego przyjęła p. Iwona. Quote
Ammounie Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Awit, czyżbyśmy zostały same na wątku Frani? :-( Quote
Awit Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Najwidoczniej same. Ile te ogłoszenia u Lady Swallow kosztują, daj linka jak jest. Możę wykupić innym psiakom Pani Iwony, tym co dałam na alagratkę? Quote
Ammounie Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 [U][B]II. Ogłoszenia [/B][/U] Jedno ogłoszenie z podanym tekstem = 0,30 gr. Jedno ogłoszenie z moim najprostszym tekstem = 0,60 gr. [U][B]III. Allegro[/B][/U] [B]Przygotuję również gotowe allegro, do wstawienia w pole "Kod html"[/B] 1. Sam tekst - 4 zł; jeśli dodatkowo wystawione przeze mnie - 5 zł za tekst i wystawienie 2. Ze zdjęciami - 7 zł; jeśli dodatkowo wystawione przeze mnie - 8 zł za tekst i wystawienie na portalach: gumtree.pl ojej.pl adin.pl sprzedasz.pl adopcjapsa.pl hodowcy.com.pl mojpupil.pl morusek.pl adopcje.org olx.pl e-zwierzak.pl allegro.pl Bezpłatne w gazecie Anonse. [B]wątek bazarku:[/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/184526[/url] Chciałam im wykupić ogłoszenia u amensalizm ( na 57 portalach! ) [url]http://www.dogomania.pl/threads/182687-Og%C5%82oszenia-na-57-portalach!-Tekst-do-og%C5%82osze%C5%84-i-banerki!-KOMPLET!-na-staruszki-%29[/url] ale bazarek na razie wstrzymany Quote
Ammounie Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 Awit, [INDENT]28.04 złożyłam zamówienie na tekst, ogłoszenia i allegro dla Frani, 30.04 złożyłam zamówienie dla 7 psiaków z lecznicy, prosiłam też o info czy dobrze obliczyłam sumę dla Frani którą przesłałam przelewem i pytałam ile mam wysłać za 7 psiaków z lecznicy i do dziś nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. :-( [/INDENT] Quote
Ammounie Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 Dziś przyszedł przelew na 10zł dla Frani od Kami_23. Dziękujemy bardzo w imieniu Frani! :loveu: Quote
esperanza Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Zrobię Frani ogłoszenia na około 20 portalach i allegro, ale potrzebuję tekstu. Quote
Ammounie Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 [quote name='esperanza']Zrobię Frani ogłoszenia na około 20 portalach i allegro, ale potrzebuję tekstu.[/QUOTE] Esperanzo, zamówiłam tekst i allegro u LadySwallow. Jak tylko będzie gotowy to Ci go prześlę. Frania na razie jeszcze siusia w domku więc szukamy bardzo wyjątkowego domku. Quote
Piromanka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Ledwie jeden psiak od Pani Iwony wyadoptowany, jak na jego miejsce jest kolejny...... Ach.... Quote
Ammounie Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 [quote name='Piromanka']Ledwie jeden psiak od Pani Iwony wyadoptowany, jak na jego miejsce jest kolejny...... Ach....[/QUOTE] Do domków trafiły dwa kolejne psiaki p. Iwony. Z tych przez nas ogłaszanych nie było ani jednego telefonu. Quote
Ammounie Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Rozmawiałam dziś z p. Iwoną i Franka nadal załatwia się w domu. P. Iwona mówi że próbowała ją uczyć na wszelkie możliwe sposoby. Druga wiadomość jest taka że bezpłatny DT jest aktualny tylko do końca czerwca. W lecie u p. Iwony działa hotelik i nie wiadomo jakie będą u niej psy. Jakieś pomysły? Quote
Recommended Posts