Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mawiają, że lepiej jest kochać i stracić osobę kochaną, niż nie kochać w ogóle. Życie pisząc własne scenariusze, nierzadko kpi sobie, nawet z najmądrzejszych i najczęściej powtarzanych powiedzonek. Co kiedy pojawienie się nowego, urodzonego przez nas obiektu miłości, mnoży tylko cierpienie i samotność, kolejnych, traktowanych instrumentalnie istot?

Lena to sześcioletnia suczka w typie buldoga francuskiego, która stała się dla właściciela, idealną maszynką do produkcji cennych szczeniaków swej rasy. Niestety dla „hodowcy” i na szczęście dla Lenki, ostatnie krycie nie poskutkowało przyjściem na świat małych buldożków, uszczuplając portfel oprawcy, o ładnych kilka tysięcy złotych. Dziewczynka poroniła, więc mimo całego oddania i miłości jaką darzyła swojego pana, stała się najzwyczajniej w świecie nierentowna, a więc automatycznie niepotrzebna.

Obecnie sunia przebywa w domu tymczasowym u jednej z wolontariuszek fundacji Viva Animalis Ruch Na Rzecz Zwierząt, której oddziałem jesteśmy i za której pośrednictwem szukamy psiakowi nowego, idealnego domu. Jest zdrowa, wesoła, spragniona pieszczot i czułości, uwielbia zabawę, najbardziej ceniąc sobie w życiu pełną miskę i wygodne, ciepłe łóżko właściciela. Jeżeli masz w swoim sercu odrobinę wolnego miejsca, a ponadto jesteś odpowiedzialnym, wrażliwym na cierpienie innych istot człowiekiem, nie zwlekaj, możesz zyskać wyjątkowego przyjaciela, na długie lata. Dzięki Tobie, pustka w życiu czworonoga, powstała w wyniku utraty wielbionego przewodnika i nienarodzonych szczeniąt, może zostać wypełniona głębszym, a przede wszystkim szczerym, uczuciem miłości człowieka do psa.

DnB NORD 54 1370 1109 0000 1706 4838 7310
FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA!
ul. Kopernika 6 m. 8
00-367 Warszawa
KRS 0000135274
z dopiskiem NA Lenkę

Zapraszamy do zapoznania się z tym kim jesteśmy http://www.buldogi**********/o-nas,74/

Posted

marlenka napisał(a):
Mgie wiedziłam że cie tutaj znajdę .

No tak...nie trudno się domyśleć :eviltong:
Już sobie wyobrażam jakby szalała z Ozzim.

Posted

mgie napisał(a):
No tak...nie trudno się domyśleć :eviltong:
Już sobie wyobrażam jakby szalała z Ozzim.

Mgie chcesz adoptować Lenę ??? Ona jest śliczna , napewno chcesz :loveu::loveu:

Posted

marlenka napisał(a):
Mgie chcesz adoptować Lenę ??? Ona jest śliczna , napewno chcesz :loveu::loveu:

Ty mnie tu nie podpuszczaj ;) Mogę pomóc Lenie w inny sposób.

Posted

[quote name='wojtito']Wybacz Naa, zakręcony jestem przez biochem, ale Ty wiesz, że na moich wątkach, jesteś zawsze honorowym gościem:*

Skoro wojtito zakręcony :razz: to ja wstawię dzisiejsze plenerowe fotki Leny:

Posted

Dzięki Bogu Pugsy tu jesteś i nad wszystkim czuwasz, bo ze mna ostatnio jak z zakochanym:D Widać, że Lenka ma u Ciebie jak w pałacu, ma pięknych braci, sama jest królewną no i królowa matka istny anioł! Supe:D

Posted

[quote name='wojtito']Dzięki Bogu Pugsy tu jesteś i nad wszystkim czuwasz, bo ze mna ostatnio jak z zakochanym:D Widać, że Lenka ma u Ciebie jak w pałacu, ma pięknych braci, sama jest królewną no i królowa matka istny anioł! Supe:D

Mam nadzieję że i dla Leny słonko kiedyś zaświeci tak pięknie jak świeciło na wczorajszym spacerze :multi:

Posted

Lenka już po sterylce...dochodzi do siebie i liczy na Wasze kciuki:-) Dzięki Bogu trafiła na dobrego ducha, Pugsy, więc napewno wszystko się w końcu ułoży:-) Hop Lencio:D

• 4 weeks later...