Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj sąsiadka porozwozi po okolicznych miejscowościach ogłoszenia z jego zdjęciem. Widać,że pies tęskni bo często staje przy ogrodzeniu i popiskuje. Mam nadzieję, że ktoś jednak go szuka,bo nie chce się wierzyć,żeby został wyrzucony.

Posted

Ja też wydrukowałam ogłoszenia i porozwieszam w swojej okolicy. Schronisko w Milanówku tez podjeło współpracę i powiesi ogłoszenie u siebie. Dobrze byłoby poprosic o to samo Żyrardów i Korabiewice.

Posted

Tak, sprawdza się specjalnym czytnikiem tam, gdzie czip mógł być wszczepiony (tzn. między łopatkami albo po bokach szyi). Ale, niestety, nie udało się......... pies uciekał przed czytnikiem a ja uległam sugestii opiekunów, że zaraz zaatakuje i......... poddałam się...............niepotrzebnie :(
Dla usprawiedliwienia dodam, że był duzy mróz a bylismy na zewnątrz i nie miałam ochoty zamarznąć, czekając, aż pies sie uspokoi i da do siebie podejść.

Posted

Cantadorra napisał(a):
Hej, czy znalezli sie wlasciciele on-ka?

Nie znaleźlismy. Jutro, jeśli wszystko pójdzie dobrze wyprawiamy psa w trasę na Śląsk do nowego domku.

Posted

Niuniek pojechał wczoraj do domku. Trochę czasu zajęło nakłonienie go do skoku w bagażnik :razz: ale dojechał szczęśliwie. Dziękuję Anawa za dom dla niego:lol: .

Posted

Anawa, nie wiem jak to zrobilas znajdujac mu dom w kilka dni :) Szok! Najwazniejsze, ze psiak juz w domu. Ciekawe jak tam bedzie sie sprawowal. Jak cos bedziecie wiedziec to dajcie prosze znac. Kibicuje pieknemu :)

Posted

Cantadorra napisał(a):
Anawa, nie wiem jak to zrobilas znajdujac mu dom w kilka dni :) Szok! Najwazniejsze, ze psiak juz w domu. Ciekawe jak tam bedzie sie sprawowal. Jak cos bedziecie wiedziec to dajcie prosze znac. Kibicuje pieknemu :)

Zazwyczaj z ON-kami nie ma problemu - zawsze znajdzie sie chętny, problem w tym, żeby to był dobry dom. A ja miałam po prostu szczęście - rodzina mojej kolezanki to prawdziwi miłosnicy ON-ków, niedawno stracili swojego staruszka więc nawet długo się nie zastanawiali nad adopcją. Piesek zamieszkał w Siemianowicach Śląskich, w domu z ogródkiem. Zachowuje się dobrze a nowa rodzinka jest nim zachwycona.

Posted

Cantadorra napisał(a):
Jak bedzie jedynakiem, to na pewno bedzie rozpieszczany :)

No nie, jedynakiem to nie będzie. Państwo maja do dyspozycji dwa domy, gdzie cały czas ktoś jest i dwa psy: jednego ON-ka i jedną sukę, mieszańca. Na razie jest izolowany od rezydentów ale najprawdopodobniej zostanie w domu z suką, no chyba, że zgodzą się z ON-kiem rezydentem.

• 2 weeks later...
Posted

Warszawiak :diabloti: - tak został nazwany nasz ON-ek (i już na to imię reaguje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:) już na dobre się zadomowił. Ze swoją nową przyjaciółką, Karusią, nie rozstają sie nawet na chwilę. Nie ma z nim żadnych kłopotów, jest idealnym psem. Mam nadzieję otrzymać zdjęcia w przyszłym tygodniu i podzielić się z Wami szczęściem Warszawiaka...........;)

• 3 weeks later...
Posted

Oto kilka zdjęć z nowego domku Warszawiaka. Ten pan na zdjęciach to pracownik firmy właścicieli, która mieści się w ich domu. Warszawiak wyjątkowo go polubił i w ciągu dnia go nie opuszcza, upominając sie o pieszczoty i przeszkadzając w pracy

Posted

Fajnie się zaaklimatyzował i, jak widzę, nie tylko rodzina mojej koleżanki kocha psy. Również pracownicy firmy - więc pies ma calutki czas towarzystwo.
Najważniejsze jednak, że jest zdrowy. Weterynarz go obejrzał, zaszczepił i stwierdził, że wszystko O.K. Szkoda tylko, że jego towarzyszka - suczka zachorowała i długo sie nie nacieszył jej towarzystwem. Ale może będzie dobrze :)