Jump to content
Dogomania

Czekam na ocene i porade - hodowla Al'Karnikada :-)

Recommended Posts

Posted

Do miczki - nie chcesz juz słuchać niczyich rad, ale dam Ci jeszcze jedną. Proponuję, abyś czytała swoje posty przed wysłaniem. To zawsze pomaga. Mniej bzdur wypuszczamy w świat. Twój opis wystawy - paradny. Mam wrażenie, jakbyś nigdy na wystawie nie była.

Do marii666 - wiele osób wypowiadających się w tego rodzaju topikach nie ma i nigdy nie miało psa rasowego. Ja do nich należę. Mam same kundle, wszystkie przygarnięte. I szczycę się tym, że nigdy nie wyprodukowałam żadnego szczeniaka. I ZK nie ma tu nic do rzeczy.

Tolerancja tolerancją (nie ma tolerancji dla głupoty :cool3: ), a przydałoby się również trochę wrażliwości, aby nie powoływać na świat psów chorych, ułomnych i niechcianych.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Wlos dlatego, ze mama jest uczuleniowcem, jest ryzyko, ze moze sie uczulic(alergia na inne rzeczy wyszla u niej pare lat temu), a poza tym chodzi o fakt braku linienia."

Posluchaj, bardzo wazne:

1. Koniecznie "przetestuj" mamę z psami wybranych ras. Alergicy najczęsciej NIE SĄ uczuleni na SIERŚĆ, tylko na wydzieliny psa. Byłaby tragedia gdyby Mama pieska dostala, pokochała a tu... zdrowie się rypnie.
:-(

2. Jesli okaże się że Mama ma jednak klopoty tylko z sierscią, to mam pomysl na innąrasę nieliniejącą i jednocześnie szalenie przyjemną w pożyciu: sznaucerek miniaturka! To taki maly "ludzik"... :lol:

Średnio 1500 zł - a ja znalazlam dla znajomych niehodowlaną suczkę z bardzo fajnym pochodzeniem, wadą zgryzu - za 550 zł... I na pewno można takie jeszcze wyszukać.

Co Ty na to...?

Posted

twoja racja moj spokoj....nie mam co robic tylko bzdury wypisywac wedlug ciebie hmm was!! a tym czasem sami to robicie szk0oda czasu nie warto ba nawet by mi sie juz nic chcialo prowadzic dennych dyskusji z wami............!!!!!!!!!

Posted

Berek napisał(a):
"Wlos dlatego, ze mama jest uczuleniowcem, jest ryzyko, ze moze sie uczulic(alergia na inne rzeczy wyszla u niej pare lat temu), a poza tym chodzi o fakt braku linienia."

Posluchaj, bardzo wazne:

1. Koniecznie "przetestuj" mamę z psami wybranych ras. Alergicy najczęsciej NIE SĄ uczuleni na SIERŚĆ, tylko na wydzieliny psa. Byłaby tragedia gdyby Mama pieska dostala, pokochała a tu... zdrowie się rypnie.
:-(

2. Jesli okaże się że Mama ma jednak klopoty tylko z sierscią, to mam pomysl na innąrasę nieliniejącą i jednocześnie szalenie przyjemną w pożyciu: sznaucerek miniaturka! To taki maly "ludzik"... :lol:

Średnio 1500 zł - a ja znalazlam dla znajomych niehodowlaną suczkę z bardzo fajnym pochodzeniem, wadą zgryzu - za 550 zł... I na pewno można takie jeszcze wyszukać.

Co Ty na to...?

ha, a dzis rozmawialam z mama i okazalo sie, ze wlasnie o sznaucerku zaczela myslec- spotkala na spacerze takiego , poogladala, pomiziala, wypytala wlasciciela o pare spraw i twierdzi, ze to jest to.Czytasz w naszych myslach:).