Andzike Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Jestem, jestem :) rozmawiałam z kandydatem na domek, przez telefon sprawia mile wrażenie, umówilismy się na jutro ok.15 :) I tak jade do dziadkow na Sadybe na obiad więc idealnie nam się zgrało :) Trzymajcie kciuki, odezwę się od razu po wizycie :D Quote
Madallena Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 No wlasnie do mnie tez dzwonili :) i pytali kiedy i co i jak i gdzie i td... Dziekuje Andzike. Ja jestem wylaczona z obiegu na najblizsze poltora tygodnia...;/ Daj znac jak bylo. Jak bedzie ok, mysle, ze Lale mozna odebrac tego samego dnia :) mshume, mozna? :) Quote
mshume Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Ciotki, ja sie juz pogubiłam, jaka Sadyba? Znaczy Mokotów? A co z Grochowem?:p Lale można odebrać lub my mozemy ją odwieźć :cool1: Quote
Andzike Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 No ten Pan jest z Sadyby :) Znaczy Mokotów :) To ten 30letni mieszkający z mama :D Quote
Andzike Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 No więc :) domek odwiedzilam i bardzo mi sie podobał. Sympatyczny chlopak mniej jakies 25-30 lat i jego mama. Mieli mieszanca ON-ki z collie, ktora niestety odeszła w styczniu. Bardzo za nię tęsknią (przezyla z nimi 11lat) i gdy na allegro wypatrzyli Lale od razu się w niej zakochali ;) znają warunki umowy adopcyjnej (ONka tez była ze schroniska) i zgadzaja sie na sterylizacje. Maja jakiegos zaprzyjaznionego weta, który przez cale zycie ONki sie nia zajmował i teraz będzie zajmował się Lala ;) Generalnie jestem na tak - co prawda obydwoje pracuja i w ciagu dnia malenka musialaby siedziec sama, ale to jeden, jedyny minus tych kandydatów :) Nie wiem jak wyglada sytuacja na chwile obecna, ale ok.16 przesłalam im namiary na DT i mieli się jakoś kontaktować, zeby podjechać i obejrzec Lale na żywo :) Czy ktoś wie coś więcej ?? :D Quote
Andzike Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 No więc :) domek odwiedzilam i bardzo mi sie podobał. Sympatyczny chlopak mniej jakies 25-30 lat i jego mama. Mieli mieszanca ON-ki z collie, ktora niestety odeszła w styczniu. Bardzo za nię tęsknią (przezyla z nimi 11lat) i gdy na allegro wypatrzyli Lale od razu się w niej zakochali ;) znają warunki umowy adopcyjnej (ONka tez była ze schroniska) i zgadzaja sie na sterylizacje. Maja jakiegos zaprzyjaznionego weta, który przez cale zycie ONki sie nia zajmował i teraz będzie zajmował się Lala ;) Generalnie jestem na tak - co prawda obydwoje pracuja i w ciagu dnia malenka musialaby siedziec sama, ale to jeden, jedyny minus tych kandydatów :) Nie wiem jak wyglada sytuacja na chwile obecna, ale ok.16 przesłalam im namiary na DT i mieli się jakoś kontaktować, zeby podjechać i obejrzec Lale na żywo :) Czy ktoś wie coś więcej ?? :D Quote
ingrid3 Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 andzike.Zastanawiam sie o co w tej adopcji chodzi. Wyrażałam chęć adopcji Lali w zeszłym tygodniu. Poniewaz jestem ze śląska powiedziano mi że to problem bo nie ma kto sprawdzić mojego domu. Mieszkam w domu z ogrodem, jestesmy w zasadzie cały czas w domu a wy chcecie dac pieska facetowi mieszkającemu z mamusią a pies cały dzień będzie w domu! Jakie kryteria stosujecie w doborze domu? Przecież w sobotę jechalyście do Tychów po Cekinka wtedy mozna było mnie sprawdzić.Naprawde trudno mi to wszystko zrozumieć. Chyba że to jakies antagonizmy regionalne? Quote
ingrid3 Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Andzike. Nie rozumiem zupełnie tej adopcji. W zeszłym tygodniu wyraziłam chęc adopcji Lali. Powiedziano mo że poniewaz jestem ze śląska jest kłopot ze sprawdzeniem mojego domu. Mieszkam w domu z ogrodem i jestesmy z męzem w zasadzie cały czas w domu a wy chcecie dać psa jakiemuś facetowi mieszkającemu z mamusią do tego nie ma ich w domu bo pracuja. O cotu chodzi? W niedziele jechałyście do Tychów po Cekinka więc można było mnie sprawdzić. A może to jakies antagonizmy regionalne? Quote
leni356 Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Andzike nie prowadzi adopcji Lali, została tylko poproszona o sprawdzenie domu w Warszawie A z jakiego miasta jesteś? Quote
mshume Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 Ciotki, Lala już w swoim domku. Zawiozłam Lalcię z wyprawką do nowych Pańcostwa. Bardzo fajny dom: miły przystojny Pańcio i ciepła, kochająca Pańcia. Psy są w domu od zawsze i śpią w łóżkach ;) Wiedzą, co to szczeniak w domu.Lala będzie sama w domu od 9 do 16, mają też mini ogródek, bo mieszkanie na parterze.Lalcią zachwyceni. Lala bądź szczęśliwa. Będziemy wstawiać nowe fotki.Pańcostwo wcisnęli kaskę za transport, to przekażę na wybranego kudłacza w potrzebie :) Maddalena- książeczka zdrowia potrzebna na gwałt! Andzike- dziękuję za wizytę przedadopcyjną Ingrid3- Państwo dzwonili pytac o Lale juz 10 dni temu,wiec chcielismy Lalke wyadoptowac blisko aby miec wszystko pod kontrolą.Zyczę Ci,abys znalazla szybko pieska dla siebie, ja na forum widzialam conajmniej kilka podobnych do Lali szczeniaków. Quote
mshume Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 Ingrid, a moze ta sunia baaardzo do Lali podobna: http://www.dogomania.pl/threads/178886-PILNE-sunia-mA-oda-posA-uszna-do-adopcji-na-szybko-nie-mogAE-siAE-niAE-zajAE-AE Quote
Andzike Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Cudnie :D :D :D bardzo się ciesze :D jutro do nich zadzwonię i zapytam co i jak, a może i wpadnę bo i tak mam wizytę przedadopcyjną w pobliżu,w Wilanowie ;) A pańcio owszem całkiem przystojny :oops: Quote
Madallena Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='ingrid3']andzike.Zastanawiam sie o co w tej adopcji chodzi. Wyrażałam chęć adopcji Lali w zeszłym tygodniu. Poniewaz jestem ze śląska powiedziano mi że to problem bo nie ma kto sprawdzić mojego domu. Mieszkam w domu z ogrodem, jestesmy w zasadzie cały czas w domu a wy chcecie dac pieska facetowi mieszkającemu z mamusią a pies cały dzień będzie w domu! Jakie kryteria stosujecie w doborze domu? Przecież w sobotę jechalyście do Tychów po Cekinka wtedy mozna było mnie sprawdzić.Naprawde trudno mi to wszystko zrozumieć. Chyba że to jakies antagonizmy regionalne?[/QUOTE] Lala miala bardzo wielu zainteresowanych z Warszawy. Nie bede jezdzic i wozic psa po calej Polsce, skoro moge ja oddac na miejscu. Wizyta, transporty, cala organizacja. Wybacz ingrid3 ale majac tyle psow pod opieka wybieram to, co latwiejsze, czyli oddaje psiaka najblizej gdzie moge. I przestan prosze siac zamet na watku i pisac o jakis antagonizmach regionalnych. Masz na slasku bardzo duzo schronisk. Gdzies tam jest Lala...trzeba jej tylko poszukac. a ja tego za CIebie nie zrobie. Facet mieszka z mamusia, a niech mieszka. Mnie nie obchodzi czy dom ma gorod, czy zlote klamki, czy facet mieszka z mama czy bez niej. Dla mnie liczy sie serce ... Cholernie sie ciesze, ze Lala w DS :) Ksiazeczki jeszcze nie mam, niech to szlag! Zadzwonie do tej babki i ja pospiesze! Dziekuje wszystkim zaangazowanym :) I znowu uratowalysmy kolejna istotke :):) DZIEKUJE! Quote
Andzike Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Dostałam smsa od domu Lali, ze wszystko jest ok, sunia się aklimatyzuje i jest słodka :) Quote
AGA35 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Zajrzyjcie coteczki kochane do tych szczylków z góry dziękuję i przepraszam za ofik http://www.dogomania.pl/threads/179115-Dramatyczne-warunki-mA-odej-suczki-i-jej-dzieci-PILNIE-POTRZEBNY-DT Quote
koosiek Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Mshume, kurde, nie mogę trafić na wątek Bianki, a jej banerek masz podlinkowany na ten wątek ;) Mogłabyś podrzucić link? Quote
mshume Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Jest juz dobrze podlinkowany,zapraszam :) Quote
Madallena Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 A ja wczoraj rozmawialam z nowa Pania Lali. Mialam dzisiaj podjechac ale ... nie podjade. Moze jutro mi sie uda :) Otoz: Lala jak to lala, jest przekochana i cudowna. Ida z nia do weta na szczepienia i uszka sprawdzic. Lala nie ogarnela jeszcze sikania na dworze. Traktuje spacer...jak spacer, ot tak, zeby sie przejsc :) Jak chce siku.kupe to drapie w zaluzje i wychodzi na ogrodek... Jest przekochana, bardzo ladnie znosi samotnosc (jak sa w pracy). Obgryzla costam, ale nic waznego :) Polecilam KONG dla szczenikow. Maja zakupic :) Kurcze, jak ja sie ciesze, ze tej malej sie udalo :) dzieki mshume :) Quote
mshume Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Ja też się cieszę, Lalcia dobrze trafiła, choć Pańcio z lekkim żalem w głosie się zwierzył,że mała woli Pańcię ;) a na niego czasem powarkuje. Poradziłam mówić 'fe' bo ona dobrze łapie o co chodzi. To sikanie na ogródku to od mojego gada podłapała ;) Ona uwielbia piłeczki, gryzaki - dałam jej tego sporo do nowego domku. Zwierzak z niej przekochany, będą mieli pociechę.Mój pies wyraźnie za nią tęsknił kilka dni :( Poproś o przesłanie zdjęć, ja też prosiłam. No to idziemy ratować inne psiaki ;) Quote
Andzike Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 A ja dziś dostałam smsa, że Lalka to cudowny, przyjacielski piesek, tylko płochliwy, ale w domu czuje się jak u siebie;) Dostałam też zaproszenie w odwiedziny i taką oto fotke :D Superowe ma wdzianko !!!:) i kaczuszkę też :D Quote
mshume Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 :pMój słodziak piękny, aż się łezka szczęścia w oku kręci Quote
leni356 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Świetna fotka :) Bosko wygląda Lala, fajny ma domek Quote
Andzike Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Zgadnijcie kto dziś jedzie odwiedzić Lalę? ;) Fotorelacja wieczorem :D Quote
mshume Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Super, ciekawe czy Cudo urosło, przekaż, że tęsknimy za nią.Cieszymy się,że ma taki wspaniały domek :) Quote
Recommended Posts