kikou Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 (edited) Chojrunio ma sie średnio, wyniki wyszły marne, mocznik dużo wyższy niż jesienią (było 105 jest 300)mimo wspomagania nereczek to bardzo kiepska prognoza... dodatkowo żeby nie było zbyt prosto, w ubiegłym tygodniu walczylismy jeszcze z uczuleniem, nagle Chojruś zaczął intensywnie szkrabać sie ząbkami po udku, pasożyty wykluczone, powszechne choroby skóry też, Pani wet zaleciła odstawienie czegoś co może jest nowsze w diecie... najnowszy choć już dość długo stosowany...był ten Hills nerkowy, faktycznie po odstawieniu, po jakis trzech dniach skóra uspokoiła sie, Chojruś przestał sie drapać... i jak skóra sie uspokoiła zrobilismy wyniki... Koniec końców karme musimy zmienic na inną nerkową, teraz wczoraj, dzisiaj i do połowy tygodnia Chojruś dostaje kroplówki żeby przepłukac dodatkowo nereczki, oraz nivalin (bo chociaż jest on szkodliwy dla trzustki, a wynik trzustkowy jest tez podniesiony (było 1680 jest 1600 ciut mniej ale ciągle zbyt wysoki) - to żeby te nóżki słabe całkiem nie siadły - musimy tak balansować pomiedzy większym i mniejszym złem) W międzyczasie odebralismy liścik z nivalinem 2,5ml i polfilinem, bardzo dziękujemy!! Teraz sytuacja wyglada tak - Chojraczek powinien znowu dostac kuracje 2 op. po 10 ampułek 5ml - otrzymalismy 7ampułek po 5ml i 10 ampułek po 2,5 ml czyli przydałoby sie jeszcze z 8 ampulek po 5ml, mam recepty, w razie czego sie dokupi, jakby nikt nie miał.. Oraz potrzebujemy HMB dodatkowo na nóżki.. co najważniejsze sam Chojruś przynajmniej nie traci apetytu... Edited March 2, 2013 by kikou Quote
magdyska25 Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Trzymam za zdrówko Chojraczka! Jeżeli coś trzeba kupić (a widzę, że tak) to proszę tylko link, żebym wiedziała co i kupimy. Doszła wpłata od [B]P[/B].[B]B[/B].[B]- 100 zł.[/B] Dziękuję! Quote
Monika z Katowic Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='magdyska25']Trzymam za zdrówko Chojraczka! [/QUOTE] Też trzymam - mocno, mocniej, najmocniej!:loveu: Poleciała moja deklaracja stała za marzec dla kochanego Chojraczka. Quote
kikou Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 potrzebujemy nivalin 8-10 ampułek po 5ml karma nerkowa inna niz Hils, HMB juz zamówiłam, i suplementy nerkowe sie kończą (wysłałam link do Magdyski) bardzo dziękuje,że Jestescie i za wspaniałą opieke nad naszym sierotkiem!! Quote
magdyska25 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Kikou- nie działa mi niestety link, który mi wysłałaś. Zaraz się rozejrzę nad karmą. Nivalin możecie kupić na miejscu czy też poszukać? jaka jest mniej więcej cena? Quote
kikou Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='magdyska25'].....Nivalin możecie kupić na miejscu czy też poszukać? jaka jest mniej więcej cena?[/QUOTE] jeśli nie znajdzie sie nikt kto miałby zbędne opakowanie, to ja wykupie recepte na miejscu, szkoda placić za przesyłke. W listopadzie płaciłam ok. 98,- zł za 1opakowanie (ampułki po 5ml) Quote
mdk8 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 znalazłam coś takiego: [COLOR=#3E3E3E][RIGHT] [/RIGHT] [/COLOR]" [COLOR=#000000][B][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/icons/icon1.png[/IMG] Nivalin, odkryłem (duuużo) tańszy zamiennik[/B] [INDENT]Drodzy, wielu z Was, w przypadku problemów z kręgosłupem aplikuje psu nivalin. Jak wiadomo jest to doskonały środek poprawiający przewodnictwo nerwów obwodowych, a w rezultacie zmniejszający skutki porażań czy też niedowładów. Jak wszyscy wiemy, środek ten jest bardzo drogi, kiedy ostatni raz kupowałem, płaciłem za paczkę ponad 100 zł. Odkryłem jednak środek, który działa bardzo podobnie, zaś pudełko zawierające 10 ampułek kosztuje mniej niż 10 zł. Oczywiście zachęcam przed podjęciem decyzji o wypróbowaniu do konsultacji z vetem. Ja dawałem z niezłym skutkiem 2 razy dziennie po 1ml psu o masie 60 kg. Jak łatwo policzyć koszt to niecałe 30zł miesięcznie, a skutek odnosiliśmy podobny do nivalinu. Środek ten nazywa się polstygmina [URL]http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1758[/URL] Jeszcze raz zachęcam do uprzedniej konsultacji z weterynarzem. Przede wszystkim ważne jest ustalenie właściwej dawki. Lek powinien być podawany w dawce podzielonej - okres działania pojedynczego zastrzyku to maks kilkanaście godzin. " Co Wy na to?[/INDENT] [/COLOR] Quote
magdyska25 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 (edited) Myślę, że warto się temu przyjrzeć. Oczywiście po konsultacji z wetem. [B]Doszła również wpłata od Groosi- 40 zł.[/B] Chojraczek ma na koncie + 295 zł. Co sądzicie o tej karmie? czytałam że dobra i chętnie zjadana przez psa. Nie wiem, nie orientuje się cenowo czy to dużo czy cena ok. [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/happy_dog_premium/happy_dog_sensitive/31020[/URL] na allegro znalazłam za 113,95 zł. za 7,5 kg. [url]http://allegro.pl/happy-dog-sano-n-7-5kg-gratis-i3047305140.html[/url] Edited March 3, 2013 by magdyska25 uzupełnienie Quote
kikou Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 mieliśmy te karme, nie jestem w stanie ocenić jak działa na nereczki ale Chojruś jadł ją chętnie, zresztą Chojrunio jest grzeczny bardzo i wszystkie lecznicze specyfiki je chętnie.. zapytam weterynarza o polstygminę Quote
magdyska25 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 a inne cioteczki co sądzą? [I] i Kikou- odpisz mi w wolnej chwili jak tam z zakupami w krakvecie bo tam jeszcze nie robiłam zakupów.[/I] Quote
Bjuta Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Jeszcze p.b przysłała 150 na leki lub karmę. Czy mam coś zamówić, czy wysłać do Magdyski25? Z zakupami w krakvecie bywa tragicznie. Ostatnio czekaliśmy 2 miesiące!!! I w końcu doszła, ale do innego hoteliku... Quote
kikou Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='magdyska25']a inne cioteczki co sądzą? [I] i Kikou- odpisz mi w wolnej chwili jak tam z zakupami w krakvecie bo tam jeszcze nie robiłam zakupów.[/I][/QUOTE] próbowałam Ci rano odpisać ale masz zapchaną skrzynke - po prostu wpisuje sie nr zamówienia jak wszędzie :) Quote
magdyska25 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 (edited) Zgadzam się z Bjutą- chyba nawet na wątku Pimpka była o tym mowa? Bjuta- jak Ci wygodnie. Możesz zamówić. Nie wiem jaką chcesz karmę wziąć? za: 1 x VETOQUINOL Rubenal - dietetyczny preparat z wyciągiem z rzewienia lekarskiego dla psów i kotów 300mg 60tabl. () = 127,95zł 1 x VETOQUINOL Ipakitine - preparat witaminowy wspomagający funkcjonowanie nerek 150g () = 49,38zł jest 3%: -5,49 zł. Przelewam zatem [B]177,31 zł.[/B] na konto Krakvet. [B]Doszły kolejne wpłaty: * Maruda- 20 zł. * Monika z Katowic- 15 zł. * Iwona W. z FB (Sosnówka)- 100 zł.[/B] dziękuję!!! Edited March 4, 2013 by magdyska25 uzupełnienie Quote
Bjuta Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 No to jeśli ryzykujemy z krakvetem - to mogę zamówić, bo mam tam konto i już wpisaną Kikou jako odbiorcę - będzie prościej. Quote
magdyska25 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 były takie kwiatki z karmą? to może karmę zamówić lepiej na allegro dla świętego spokoju od osoby z dobrymi komentarzami? Quote
Bjuta Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='magdyska25'] za: 1 x VETOQUINOL Rubenal - dietetyczny preparat z wyciągiem z rzewienia lekarskiego dla psów i kotów 300mg 60tabl. () = 127,95zł 1 x VETOQUINOL Ipakitine - preparat witaminowy wspomagający funkcjonowanie nerek 150g () = 49,38zł jest 3%: -5,49 zł. Przelewam zatem [B]177,31 zł.[/B] na konto Krakvet. [/QUOTE] Znaczy tym - bym się zajęła - a karmą to nie. Tu Krakvetowi nie wierzę po prostu. Quote
magdyska25 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 (edited) wczoraj dostałam wszystkie inf i nr zamówienia od Kikou także pieniądze przelałam. Mam nadzieję, że się nie zbłaźnią i nikt nie będzie musiał interweniować. Co do leków to jeszcze nie słyszałam żeby dali ciała. Wiem, że karmy wystawiają, których na magazynie nie mają. W razie czego- Kikou zaglądaj na skrzynkę mailową. Jakby nie doszła paczka na dniach (ile mają czasu?) to dzwonię. Wracając do karmy to jaką proponujecie? Mam zamówić ten happy dog czy inną? [U][B]STAN KONTA NA DN. 04.03.2013r.:[/B][/U] [SIZE=3][B]+ 252,69 zł. [/B][/SIZE] Edited March 4, 2013 by magdyska25 uzupełnienie Quote
Bjuta Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 O jejku, to ja nie zrozumiałam - przepraszam, wysyłam Ci pieniądze od p.b, bo zaraz tu coś narozrabiam. Musi być jedno centrum dowodzenia. :) Co do karmy - to ja się nie wypowiadam, bo się kompletnie nie znam. Quote
magdyska25 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Spokojnie- ja też się już zaczynam mieszać we wszystkim a tym bardziej, że choróbsko znowu mnie łapie. właśnie ja też nie bardzo co do nerkowych. Moje jedzą happy dog ale dla starszych i aktywnych- nie zauważyłam żadnych złych skutków. Quote
magdyska25 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Doszła wpłata od [B]P[/B].[B]B[/B].- [B]150[/B] [B]zł[/B]. Kikou- mogę Cię prosić o dane i adres do wysyłki karmy? No i cioteczki- wypowiadajcie się proszę na temat karmy dla Chojraczka- nie chciałabym podejmować sama decyzji ;) Quote
Monika z Katowic Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Dziewczyny kochane!:loveu: Działacie rewelacyjnie niczym... pozytywne tornado!:loveu: Quote
magdyska25 Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Zamówiłam karmę happy dog sano za 114 zł. (99 zł. + 15 zł. kurier). Na innych stronach patrzyłam i kurier gratis ale koszt tej samej karmy w granicach 130 zł. [URL]http://allegro.pl/happy-dog-sano-n-7-5kg-na-choroby-nerek-2355-i3051206326.html[/URL] Mam nadzieję, że będzie jeszcze przed weekendem. stan konta na dzisiaj to 288,69 zł. Quote
Bjuta Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 O grosze! To coś dla mnie! :) Wysyłam 11 zł i 31 gr :evil_lol: Quote
Recommended Posts