Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od listopada próbuje pomóc psu z Zakopanego, który głodzony i bity jest przymuszany od żebractwa na ul. Krupówki. Byłam w urzędzie Miejskim i rozmawiałam ze straznikiem, byłam na policji. Wszyscy rozkładają ręce. TOZ także. Napisałam pismo do burmistrza (na razie bez reakcji) id o prokuratora. Byłam juz przesłuchiwana. Policjant, który mnie przesłuchiwał powiedział, że sprawa jest prosta do załatwienia. Wystarczy wet i policjant. Nie ma kto tego zrobić. Ja mieszkam na ŚLąsku i nie mam mozliwości nazdzorowania akcji.
Dzisiaj dzwoniłam do Tygodnika Podhalańskiego (pisali o psie, ale nic to nie dało). Pani z TOZ podjęła pracę i ma już dosyć tego tematu. Straż miejska odsyła mnie do Wydziału Środowiska w Urzędzie, a m,nie trafia szlag. Do schroniska w Nowym Targu nie mogę się dodzwonić.

Pozostała mi tylko telewizja. Wiem , że TV Kraków miała już programy o zwierzętach .Potrzebuję nazwiska, kontaktów z osobami, które mogą pomóc w tej sprawie.

Psiak w typie ON leży cały czas na mrozie,bez ruchu, codziennie, niedojada, nie spodziewa się lepszego zycia. Nie widzeliście smutnego pyska tego psa. Płakać się chce!!!

MOże by pomogła jakaś fundacja z zewnątrz? Na ludzi z Zakopanego nie można już chyba liczyć. Liczą się teraz tylko dutki i turyści. Co kogo obchodzi pies!:angryy:

Proszę o pomoc!!!!!!:placz: