Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja wcale nie jestem zdziwiona ocena jaka dostala Pearl...to nie pierwsza taka..."wpadka " tego sedziego..moja suka Int.Multi Ch..wprawdzie nie dostala bdb...bo nie wypadalo chyba dac tak utytulowanej suce takiej oceny ale bylysmy na ostatniej lokacie za dwoma sukami ktore w swojej karierze płyną na bdb z uzasadnieniem..pies zbyt dobrze przygotowany, zbyt dobrze pokazany:)) śmieje sie z tego do tej pory;) bo uwazam ze takie cos na przejmowanie sie nie zasługuje:) A Pearl na banka nie jedną wystawe jeszcze zgarnie, dla mnie to super tybetan, jeden z lepszych jakei widzialam w Polsce i szeroka kariera przed nia sie otwiera...byla zdala od takich sedziow:)

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja widziałam Pearl jeden raz w życiu i takze jestem zdania ,ze to piękna i doskonale poruszająca sie sunia . To dobrze ,ze się Pani nie przejmuje , bo jak powiedziala poprzedniczka , jeszcze niejedną wystawę zgarnie .- czego wszystkim i sobie również życzę . Mam nadzieję ,ze spotkamy się na jakieś wystawie i pogratuluję osobiście zakupu tej ślicznej suni .
Moje maleństwo dzielnie chodzi na tresurę i już nie boi się innych pieskow i ludzi , mam więc nadzieję ,ze to również pomoże jej w wystawianiu . Chociaż mama i tato należą do pieskow kontaktowych to i tak uważam ,że maluszka należy oswajać od malego z otoczeniem .

Posted

[IMG]http://img90.imageshack.us/img90/5449/dzafarluty4vm.jpg[/IMG]

ten pudelek to braciszek po ostrzyżeniu
[IMG]http://img223.imageshack.us/img223/6495/dzafarluty18ll.jpg[/IMG]

tybecik w innej fryzurce też jest piękny

Posted

[quote name='Genia']A to ciekawe ??
Widziałam P. 3 razy w zyciu !!!:crazyeye:
Na wystawie krajowej jak była P.jeszcze z Etruria z Reksiowej Komajdówki-wasnie wtedy podeszłam i widziałam sliczna sunie ale "troche "płochliwą
W Legionowie -krajowa -Artemida i Mikołaj -klasa szczeniat-gdzie Mikołaj i Bagirka zostali nominowani na konkurencje finałowa
Miedz, Łodz to widziałam juz z daleka --
Artemide.
Ja nie mam powodu pałac w tej sytuacji ani zbytnia ani gorącą sympatia do Pani!??:lol:[/quote]

najzwyczajniej w swiecie ostatnie wypowiedzi wydawala mi sie (byc moze sie myle)zgryzliwe

Posted

[quote name='Pearl']Witam....wreszcie zdążyłam trochę zregenerować siły po minionej wystawie :lol: Widze, że serwis informacyjny juz był.

Ocene skomentowałabym : smiech na sali.
Pozdrawiam[/quote]

oj Pearl... ja dlatego nie zgłaszam do tego sędziego, szkoda pieniędzy, czasu i to w cale śmieszne nie jest, coż jeśli ten pan jest na liście lub ktoś "życzliwy" mu doniesie to nie tajemnica, pozdrawiam ;) a swoje zdanie moge mieć :) pamiętam jak zgłosiłam psa do Wrocławia do niemieckiego (lub austryjeckiego), nie pamiętam, na szczęście lhasa były w niedziele i znajomi dali mi znać o zmianie sędziego, nie pojechałam... i nigdy świadomie u tego pana nie wystawie, choć prywatnie całkiem miły co lepsze wierze w jego obiektywizm i "oko" ale na wystawach jest jeden wielki "cyrk"... ja już się zraziłam kiedy wystawiałam PONy (zresztą słyszałam o jego kolejnej wpatce teraz w USA jak oceniał PONy) raz zgłosiłam swojego psa ,nawet wygrał BOB (z championka będąc w pośredniej ale bez cwc bo usłyszałam, ze reprezentuje typ amerykański... nic dziwnego DJ jest z USA ;D ) zreszta jak mówi mój znajomy po wygranej u tego sędziego "nie wiem czy cieszyć się czy martwić" :) głowa do góry!

Posted

[quote name='Genia']Jaki braciszek ??:-o

Akiry ??
Sliczny chłopczyk .[/quote]

To jest braciszek Dhungi i Dandiego - Dżafar . Urodził się kremowy z pomarańczowymi uszami .

Posted

Jaka szkoda,ze nie mozna wystawiac tybecików w róznych fryzurkach.:placz:
Np. tak jak lwie pieski lub pudelki.
Wesoło by było na ringach:lol: -kazdy wystawca mógłby dowolnie ostrzyc swego pupilka.

Posted

Tak jak u pudelków jest dozwolonych kilka fryzurek .
Jak byliśmy w zeszlym roku na nieudanej próbie krycia w Czechach , widziałam teriera ostrzyżonego na lwiego pieska . Wyglądał niesamowicie , zwlaszcza ,ze był dośc wysoki .

Posted

[quote name='Genia']
Ja tez parokrotnie widziałam mała jeszcze wtedy Pearl -nie była jeszcze wystawiana poniewaz była za malutka i nie kwalifikowała sie nawet do klasy szczeniat -byłam zaskoczona klasą suczki !!
[/quote]
[quote name='flashka-g']A Pearl na banka nie jedną wystawe jeszcze zgarnie, dla mnie to super tybetan, jeden z lepszych jakei widzialam w Polsce i szeroka kariera przed nia sie otwiera...byla zdala od takich sedziow:)[/quote]
[quote name='rodzice']Ja widziałam Pearl jeden raz w życiu i takze jestem zdania ,ze to piękna i doskonale poruszająca sie sunia . To dobrze ,ze się Pani nie przejmuje , bo jak powiedziala poprzedniczka , jeszcze niejedną wystawę zgarnie .- czego wszystkim i sobie również życzę . Mam nadzieję ,ze spotkamy się na jakieś wystawie i pogratuluję osobiście zakupu tej ślicznej suni .
.[/quote]
Miło czytac pozytywne opinie. Dziękuję.
[quote name='Dzidtka']oj Pearl... ja dlatego nie zgłaszam do tego sędziego, szkoda pieniędzy, czasu i to w cale śmieszne nie jest, coż jeśli ten pan jest na liście lub ktoś "życzliwy" mu doniesie to nie tajemnica, pozdrawiam ;) [/quote]
Najwyżej nie zdobędziemy Ch.Pl., którego to nie uważam za szczyt ambicji:lol: Darzę szacunkiem osobę p.Redlickiego, jednakże z taką opinią nie jestem w stanie sie zgodzić. Nie lubię niejasnych sytuacji, a zdaję sobie sprawę, że juz ktoś moze miec możliwość w przyszłości głosic tezy typu "niby taki dobry pies, a dostał bdb". To są takie perełki, które sie znajduje, gdy psu idzie dobrze. Nie ma tutaj zawartej żadnej aluzji do Was - czytających forum i śledzących wyniki, bo za takimi informacjami ludzie są gotowi czasem stanąc na głowie, niekoniecznie odwiedzać fora.

[quote name='Dzidtka']ja już się zraziłam kiedy wystawiałam PONy (zresztą słyszałam o jego kolejnej wpatce teraz w USA jak oceniał PONy) raz zgłosiłam swojego psa ,nawet wygrał BOB (z championka będąc w pośredniej ale bez cwc bo usłyszałam, ze reprezentuje typ amerykański... nic dziwnego DJ jest z USA ;D ) zreszta jak mówi mój znajomy po wygranej u tego sędziego "nie wiem czy cieszyć się czy martwić" :smile: głowa do góry![/quote]

Miałam mniej wiecej swiadomość w co się "pakuję" [tylko mniej wiecej, poniewaz nie spodziewałam sie w naśmiejszych przekonaniach skutków tej decyzji].
Ciekawy argument na zagranicznego psa. Swoją droga również w najbliższej przyszłości zamierzam ściagnąc coś zza ocenu, a przynajmniej mam juz jasno stworzona koncepcje "co dalej".
A tak na marginesie miałam okazje zobaczyć Twoje świerze nabytki z Francji w Głogowie. Bardzo ładne eksterierowo psy i życzę powodzenia na ringach, bynajmniej takich sukcesów jak do tej pory.

Pozdrawiam

Posted

Devi -Nanda z Reksiowej Komajdówki - 6 letnia sunia .Mama Akiry i babcia Dandiego, Dhungi ,Dzafara ..... Zdjecie zrobione wczoraj.

[IMG]http://img137.imageshack.us/img137/1629/pict000441zt.jpg[/IMG]

Posted

No to życzę udanego wyjazdu - wybieracie się gdzies w Polske? ja jakoś w tym roku narazie nie miałam zadnej koncepcji na wyjazdy czysto rekreacyjne. A moze i środkow tez - kynologia wciaga i wyciaga :lol:

6 -letnia, to jeszcze całkiem młoda.

Pozdrawiam

Posted

Jedziemy na tydzień do Szczyrku ekipą 20 osób . Myślę ,ze bedzie bardzo wesoło . Jedziemy tam pierwszy raz bo do tej pory tylko Karpacz . No dalej lecę się pakować . Wszystkim wystawiającym w Bydgoszczy życzę powodzenia . Pa

Posted

Jola!!! No w koncu Devi pokazalas...bardzo sie ciesze:multi: .Ma sliczna mordeczke :fadein: i to spojrzenie......
Maluchy pewnie juz niezle urosly dawno ich nie bylo widac!!!!

Posted

Maluszki juz niezle rozrabiają.Szkoda,ze jest tak zimno. W lato biegały by po podwórku. A tak latają mi po całym domku i muszę zbierac kupki.
Bałam sie zimowego miotu.W ostatniej chwili -na koniec juz rui postanowilam ja pokryc i pewnie dlatego urodziło sie ich tak mało.
Ale teraz sie z tego cieszę. !!!
Oczy Demi ma duze ,okragle jak pieciozłotówki. Sliczne.
Co mnie zaskoczyło niedawno to to ,ze poznała i bardzo sie ucieszyła z wizyty p. Renaty.A widziała ją ostatnio w 2002 r.
Jest suką z mocnym charakterkiem i nikogo obcego nie wpusci do domu!!:evil_lol:

Posted

No to wyniki z Bydgoszczy::evil_lol:
Pearl of show nie dojechała tak jak mowila niestety
Artemida Zw.rasy i najlepsza suka
ta mała z Kikiriki dostała żółtą wstążeczkę wiec niezle....
a Miki to nie wiem...bo sie chyba na ocene spóznili...nie wiem co udalo im sie zalatwic

Posted

[quote name='MustaVeri']No to wyniki z Bydgoszczy::evil_lol:
Pearl of show nie dojechała tak jak mowila niestety
Artemida Zw.rasy i najlepsza suka
ta mała z Kikiriki dostała żółtą wstążeczkę wiec niezle....
a Miki to nie wiem...bo sie chyba na ocene spóznili...nie wiem co udalo im sie zalatwic[/quote]

Godz. sedziowania dla TT była dokladnie podana w potwierdzeniu zgłoszeniA -14.55. Ja ze znajomymi byłam w Bydgoszczy juz na 9 rano. Oni z kaukazami wchodzili z na ring o 10. P. S.I. Urbanowska skonczyła jednak sedziowanie 1.5 godz wczesniej I wyszła . Nie tylko ja byłam w takiej sytuacji-Gdyby nie podano godz. stała bym przy ringu i pilnowała .
Ale nic straconego . Ja jestem w sumie bardzo zadowolona .;)

Posted

a udalo Ci sie chociaz doprowadzic do oceny psa,czy cala wystawa poszla na marne?
my tez myslelismy ze TT beda pozniej i wpadlismy na ring tak z biegu...bo dowiedzialam sie o tym ze ocena bedzie wczesniej dopiero 10 minut przed nia

Posted

:mad: :mad: :mad: Na szczescie tylko przepadło nam porównanie o rase -BOB:oops:

W tym bałaganie zapomnielismy o zdjeciach :placz: -a szkoda bo znajomi mieli aparat.

Miki dostał złoto, CWC i Najlepszy pies w rasie. :multi: :multi: :multi:

I juz przybył nam nowy dorosły Champion Polski.:klacz: :angel: :angel:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...