Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani Ewo,nie miałam na celu urażania nikogo.To ja poczułam się urażona FORMĄ wypowiedzi Magdy na mój temat.Tym bardziej że Magda nigdy wprost nie powiedziała mi tego, a przecież rozmawiałyśmy wiele razy.
Moja Atenka nigdy nie będzie gwiazdą ringów wystawowych,nie znaczy to jednak że nie może być dobrą suką hodowlaną.Mając tak wspaniałe rodzeństwo i przodków, pokryta dobrym reproduktorem może urodzić bardzo ładne szczenięta.A owe przytoczone przeze mnie mankamenty, wcale nie muszą być dziedziczne.Jak nie spróbuję to nigdy się tego nie dowiem.
I spróbowałam,czekam na efekty.

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i bardzo dobrze, nie wiem jakim psem pani pokryła więc nie mogę się ustosunkować ale nawet gdyby coś było nie tak, trzeba uczyć sie na błędach i próbować dalej, to sie właśnie nazywa postęp w hodowli by każde pokolenie było lepsze od rodziców

Posted

szkoda ze nie podala Pani tych dobrych fragmentow opisow...bo twierdze ze Atena nie uwlaczala uroda Artemidzie, a z calym szacunkiem mojej suczce wlos sie nie wykruszyl.
A przypominam sobie ze niedawno ja pani chwalila za piekna anatomie i ruch...nie dziwie sie ze sedzia tak napisal w karcie oceny...sama bym to tak skwitowala,suczka byla bardzo spieta i zapewne powodem tego jest zla resocjalizacja.Nie mowie ze jest jej zle,podkreslam tylko ze nie jest prawidlowo prowadzona.nie widzie tylko w takim razie SENSU krycia Średniej suki nawej jeżeli reproduktor jes doskonjale prowadzony i z doskonalym rodowodem...po co w takim razie chodowac sredniej jakosci psy? I kryc suke w wieku niespelna 2 lat kiedy sama jest jeszcze w wieku pożnego szczenięctwa...na tym kończe wypowiedż na temat Pani Komajdy, a jezeli tamte wypowiedzi mialy mnie urazic to z calym szacunkiem, poczulam tylko kawalek swojej racji w tym wszystkim

Posted

I tutaj EwikB masz racje jesli chodzi o szczenieta, ja osobiscie nie pokrylabym suki nawet w wypadku gdy bylaby dobra eksterierowo i na przyklad lekliwa.Tutaj wchodzi w gre juz odpowiedzialnosc, a tu widac przyklad odpowiedzialnosci i zdrowego rozsądku P Komajdy

Posted

Dla odprężenia.....
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img381.imageshack.us/img381/2539/dhunga3lutego20060111qx.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img384.imageshack.us/img384/31/dhunga3lutego20060167cn.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Grunt to dobrze dorobiona ideologia, przecież papier wszystko przyjmie :lol:
Maluch to w końcu też samochód , a hodowanie na zwierzętach z wadą dyskalifikującą zdecydowanie różni sie poziomem od hodowli na dobrych osobnikach, bez wzgledu ,co ktoś będzie mówił czy pisał:lol:
Podstawowe rady dla hodowców podawane w podręcznikach , czyli coś musi w tym być:
- Wybierać do hodowli jak najlepsze egzemplarze
- Brat Championa to jest tylko jego brat
- Papier to nie wszystko ... etc
pozdrawiam Ewa

Posted

[quote name='MustaVeri']I tutaj EwikB masz racje jesli chodzi o szczenieta, ja osobiscie nie pokrylabym suki nawet w wypadku gdy bylaby dobra eksterierowo i na przyklad lekliwa.Tutaj wchodzi w gre juz odpowiedzialnosc, a tu widac przyklad odpowiedzialnosci i zdrowego rozsądku P Komajdy[/quote]

A to Pani przeczy sobie !!-:shake: akurat na jednej wystawie dawno temu -bedąc z kaukazem zauwazyłam złota sunie TTpodeszłam do niej i jej włascicielką okazała sie P.K____a. Suczka była bardzo lekliwa- na wyciagniecie reki zareagowała zle.
Byłam bardzo tym zdziwiona poniewaz ,okazało sie,ze jest siostrą przyrodnia Demi.
Demi i Etruria mają tą samą matke ale innnego ojca.

Posted

Ludzie ,o czym wy tu piszecie?Jaka ideologia?
Po pierwsze moja suka nie jest lękliwa, a na pewno nie bardziej niż jej matka.Po prostu póżno zaczęła jeżdzić na wystawy i nie spodobało jej się to.
Po drugie moja suka nie ma żadnej wady dyskwalifikującej.Po trzecie sukę pokryłam regulaminowo po ukończeniu 18 miesiąca życia.
Hodowlę traktuję jako hobby i tylko ja ponoszę odpowiedzialność za przyszłe potomstwo,na mnie też spoczywa znalezienie szczeniaczkom odpowiedzialnych właścicieli.
Pani Magdo ,skąd tyle nienawiści wobec mojej osoby?Napada Pani na mnie jakbym popełniła jakieś przestępstwo, a ja tylko żle pielęgnowałam sierść mojej suczki.Naprawdę na każdego hodowcę można coś znależć żeby go skrytykować,ale po co?Zawsze myślałam że hodowcy powinni się wspierać,ale widocznie się myliłam.
Temat uważam za wyczerpany.Nie będę więcej pisać na ten temat na forum.Możecie mnie krytykować i wytykać moje błędy ile tyko chcecie,jeżeli daje wam to satysfakcję i sprawia przyjemność.
Wszystkich forumowiczów przepraszam za nieprzyjemną atmosferę na forum ale zostałam sprowokowana i nie ja sama ją wytworzyłam.
Mój e-mail:[email protected]

Posted

COS NA POLEPSZENIE NASTROJU NA NASZYM FORUM - PROSIŁAM NA FORUM O STAWKI Z WYSTAWY W RZESZOWIE I OTO ONE

[U]Psy - klasa pośrednia
[/U]ADIBUDDHAH Skra Shad
APOLLO Sam Magnetyzm

[U]Suki - klasa młodzieży[/U]
PEARL OF SHOWS Ti La Shu
Karamain RATIBHA

DZIEWCZYNY JAK WAM POSZŁO CHWALCIE SIE :loveu:

Posted

[quote name='lunadino']COS NA POLEPSZENIE NASTROJU NA NASZYM FORUM - PROSIŁAM NA FORUM O STAWKI Z WYSTAWY W RZESZOWIE I OTO ONE

[U]Psy - klasa pośrednia[/U]
ADIBUDDHAH Skra Shad
APOLLO Sam Magnetyzm

[U]Suki - klasa młodzieży[/U]
PEARL OF SHOWS Ti La Shu
Karamain RATIBHA

DZIEWCZYNY JAK WAM POSZŁO CHWALCIE SIE :loveu:[/quote]

No tak.

Podaje wyniki przekazane mi przez włascicieli Sprajta-ADIBUDDHAHA :

:crazyeye:
PSY-KLASA POSREDNIA:

ADIBUDDHAH Skra Shad
Złoto bez CWC.

:crazyeye:
KLASA OTWARTA:;)

APOLLLOSam Magnetyzm Złoto CWC -BOB

SUKI.

KLSA POSREDNIA;

PEARL OF SHOWS Ti La SHU- Bardzo dobra:crazyeye:
Karamain RATIBHA-złoto ZW, Mł.

Posted

Hej . Znowu błąd w druku ?

Przeczytałam ostatnie notki i dreszcz mnie przeszedł . Już sobie wyobrażam komentarze na temat mojej Akiry i jej włosa . Pomimo uzywania dobrych kosmetyków ( suka jedzie na all systemie i nie ma kołtunów ale kąpana jest rzadziej ) , dobrej karmy , stosowania olejów i siemienia - włos ma lichy . Uprzedzajac jakieś uwagi - jest to suczka rewelacyjna eksterierowo i będzie kryta , a że daje bardzo liczne potomstwo liczę się z tym ,ze wlos prawdopodobnie nigdy nie będzie rewelacyjny . Ja też na początku nie umialam sobie z nim poradzić , nie mialam internetu ani stycznosci z kimś kto dałby mi jakąś radę . Akira chodzila więc do fryzjera gdzie została z krwiakami na skórze i raną od nożyczek . Byłam u trzech , teraz nie dalabym psa żadnej do rąk . Tybet ma włos długi i wymaga pielęgnacji - to fakt , ale nie można potępiać za to ,ze ktoś nie potrafi tego robić . Nasze forum powinno być po to zeby sobie pomagać i doradzać . Ja cały czas szukam witamin dla Akiry ,zeby wlos tak nie ucierpiał w czasie ciąży i liczyłam na pomoc , ale teraz to strach się nawet zapytać . Dziewczyny więcej życzliwości !

Posted

[quote name='Dhunga']Pamiątka ze spacerku
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img384.imageshack.us/img384/3391/dhunga3lutego20060202ja.jpg[/IMG][/URL][/quote]

czy ten śnieg przylepił się do pyszczka ? Dhungusia jak to zrobiłaś ?

Posted

Hej . Znowu błąd w druku

,Zapewne bład ale to juz 2 lub 3 ten sam bład !:shake:

Nie wiem. Napewno Głogów i Rzeszów był z błedem a ta 3 wystawa to nie wiem jaka??
Moze ktos z wystawców wie ??:multi:

Posted

[quote name='Genia']A to Pani przeczy sobie !!-:shake: akurat na jednej wystawie dawno temu -bedąc z kaukazem zauwazyłam złota sunie TTpodeszłam do niej i jej włascicielką okazała sie P.K____a. Suczka była bardzo lekliwa- na wyciagniecie reki zareagowała zle.
Byłam bardzo tym zdziwiona poniewaz ,okazało sie,ze jest siostrą przyrodnia Demi.
Demi i Etruria mają tą samą matke ale innnego ojca.[/quote]

To ze sie cofnęla przed obcym nie znaczy ze jest lekliwa,tylko nieufna.Na ringu nie mialam z nia problemow, a jej potomstwo nie jest kiepskie o czym moze swiadczyc Artemida I Alex ktory ma zaczety championat 7 krajow...czy tak wygladaja kiepskie psy?

Posted

Witam....wreszcie zdążyłam trochę zregenerować siły po minionej wystawie :lol: Widze, że serwis informacyjny juz był.

Ocene skomentowałabym : smiech na sali. Dostałam adnotację, że pies jest zły w ruchu, chociaż zarówno w mojej opinii jak i Sabine oraz poprzednich sędziów oceniających Pearl ruch jest "doskonały" - napewno można go zaliczyć do atutów psa. Podobnie brzmiałoby dla mnie stwierdzenie, że "białe jest czarne". Miałam ochote wysłuchania dokładniejszego uzasadnienia tego - jedynego- argumentu, jednak juz przy ocenie zaczął mi dzwonić telefon (co uważam za bardzo niewygodna sytuację), oznajmiający, że mam iść na inny ring - koniec końców sie spóźniłam.

Zamieszaczam zdjęcie[IMG]http://upload.miau.pl/1/48171.jpg[/IMG]
Ogólnie rzecz biorąc wróciłam z wystawy w bardzo dobrym nastroju, bo swego jestem pewna, a czas spedziłam miło :) Żałuje jedynie, że poprzez stratę czasu na ringu z Pearl nie zdążyłam na ważniejszy wystep. Nie wszystkiego da sie przewidziec w planie.

Za tydzień do Bydgoszczy raczej nie pojade, ponieważ musiałabym wracac z noclegiem, a pozatym w sobotę mam dość duże zamówienie na wystawianie psów w Brnie i nie wiem czy wyrobię. Możliwe, że w niedziele też do Brna jadę.

Pozdrawiam

Posted

nie przejmuj sie jedna ocena Pearl :lol:
Twoja suczka mogla byc np spieta,a to nie znaczy ze zle sie porusza, mi na zdjęciach sie podoba...szkoda ze nie zobacze jej na zywo w Bydgoszczy.
Tak w ogóle to ładnie sie razem prezentujecie:cool3:

ANIA WIELKIE GRATULACJE Z POWODU WYGRANEJ!!!;)

Posted

Wystawiam od 5lat i obecnie zaprezentowanie psa w dynamice jest raczej prostym zadaniem - zwłaszcza swojego:lol: Na ogół Pearl ma duży temperament i nie bywa spieta. Teraz w ruchu to ona poprostu płynie. Kto nie wierzy, zapraszam do obejrzenia na ringu. Jedyną odmianą był fakt, że szła na łancuszku - z konieczności bo ringówke gdzieś mi "wcięło"[na zdjeciu jest bez lancuszka]. Spowolniło to ją troche, ale nie zmieniło diametralnie ruchu.
Moja poprzednia wypowiedź wyraźnie odnosiła się do faktu, iż się NIE przemuje. Przejmować bym się mogła, gdyby ocena istotnie była adekwatna do psa. Nie psuje sobie nerwów na byle co. Ocenić umiem obiektywnie, gdybym nie posiadała wiedzy na temat rasy, nigdy nie zdecydowałabym się na zakup psa. A jeżeli moja opinia jest zbieżna ze spostrzeżeniami wybitnych ekspertów w rasie - mam podstawe byc pewna swego.

Pozdrawiam i życzę Ci powodzenia w Bydgoszczy!;)

Posted

Ocene skomentowałabym : smiech na sali. Dostałam adnotację, że pies jest zły w ruchu, chociaż zarówno w mojej opinii jak i Sabine oraz poprzednich sędziów oceniających Pearl ruch jest "doskonały" - napewno można go zaliczyć do atutów psa. Podobnie brzmiałoby dla mnie stwierdzenie, że "białe jest czarne

Ja tez parokrotnie widziałam mała jeszcze wtedy Pearl -nie była jeszcze wystawiana poniewaz była za malutka i nie kwalifikowała sie nawet do klasy szczeniat -byłam zaskoczona klasą suczki !!
O P. s. Redlickim,który akurat jest z mojego oddziału wiadomo,ze jest doskonałym genetykiem ale słabym sędzią i nie tylko;) :oops: :cool1:
Ale w Rzeszowie wystapiło tez wiele dziwnych powiedzmy to sytuacji o których wiem min. tez od wystawcy,który 2 raz w zyciu wystawiał swojego psa.
7 dni przed wystawą próbowali zmienic klasę ,poniewaz stwierdzili ,ze pies jest jeszcze bardzo młodziutki i lepiej by było jakby startował w KL. Młodziezy-Rzeszów -to jest absolutnie niemozliwe:evil_lol: ,poniewaz jest juz wydrukowany katalog.
To jakim CUDEM P. Anna pod rzad na 3 wystawie mimo wydrukowanego katalogu -z klasy posredniej gdzie byla z Apollem w konkurencji z innym psem nagle znalazła w klasie wyzej -otwartej bez zadnej konkurencji-SAMA ????:shake:

Posted

[quote name='MustaVeri']Genia,przecież i tak wiem ,że nie pałasz do mnie zbytnią sympatią...[/quote]

A to ciekawe ??
Widziałam P. 3 razy w zyciu !!!:crazyeye:
Na wystawie krajowej jak była P.jeszcze z Etruria z Reksiowej Komajdówki-wasnie wtedy podeszłam i widziałam sliczna sunie ale "troche "płochliwą
W Legionowie -krajowa -Artemida i Mikołaj -klasa szczeniat-gdzie Mikołaj i Bagirka zostali nominowani na konkurencje finałowa
Miedz, Łodz to widziałam juz z daleka --
Artemide.
Ja nie mam powodu pałac w tej sytuacji ani zbytnia ani gorącą sympatia do Pani!??:lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...