Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Dhunga
Juz teraz trenuj z sunią naukę grzecznego stania i biegania kłusem bez podskoków i galopady, przyzwyczajaj ja ze ktos obcy zaglada w zęby, dotyka ( mozesz poprosić znajomych albo innych włascicieli psów o to)Trenuj w roznych miejscach, nie tylko w domu.Co do ringówki to najlepiej żeby była w kolorze psa.No wiadomo że na wystawę psiak musi być czysty, wypróbuj juz teraz kilka kosmetyków i zobacz po czym wyglada najkorzystniej.
to tak w skrócie napisałam, no i najwazniejsze to Twoje dobre nastawienie ze sporą szczyptą humoru
pozdrawiam i trzymam kciuki
Ewa

Posted

Dzięki za porady
Kupiłam jej szampon do długich kłaków. Wykąpię ja w tygodniu poprzedzającym wystawę. Ćwiczymy uparcie stanie i chodzenie, ale to cienko wygląda. Najlepiej idzie jej pokazywanie zębów...
No i to co spędza mi sen z oczu (Dhundze raczej nie) - przedziałek. Jak i czym go zrobić?? :(

Posted

Najlepiej grzebyczkiem ze szpikulcem, w sklepach z kosmetykami są takie grzebyki, najczęściej do tapirowania i mają zamiast rączki cienki metalowy drucik. Bardzo dobrze się nim rozdziela włosy. Musisz rozdzielać po kawałku, macając kręgosłup żeby było prosto :wink: Jak już rozdzielisz najlepiej przyklep delikatnie jakimś kosmetykiem, chociaż jak pies się wytrzepie to z prostego przedzialka zostanie i tak niewiele :wink:

Posted

Ja tez sie denerwuje jak nie wiem ta wystawa we Wroclawiu.....ach juz sama nie wiem....najchtniej to byl dala Dandiego,zeby go ktos za mnie wystawil...bo znajac siebie ...ja nie dam rady :oops: :x

Posted

[quote]ktora mieszka w Ameryce
i jest juz Ml.Champ. USA-[/quote]

W tybetanczykach jestem zielona, choc znam az trzy. :wink: Ale o takim tytule jak Ml.Champ.USA to pierwszy raz slysze. :o

Posted

Cześć!
Nasze dzieciątka mają dzisiaj 8 miesięcy. Kropeczce już lepiej, ale jeszcze na antybiotyku będzie do wtorku włącznie. Okazuje się, że to jakaś epidemia. Większość psów z podwórka przechodzi tą infekcję.
Dandi i Dhunga nie martwcie się, nasze szczeniaczki są bardzo inteligentne i widzą co się w około dzieje, poparzą i zaprezentują się napewno wspaniale. Też miałam problem z przedziałkiem, ale jak wiecie przy pomocy Pani Joli udało się go utworzyć krótko przed wyjściem na ring. Kiedy będzie ta wystawa? Myślałam o Sopocie, ale doszłam do wniosku, że Debi - Kropeczkę wystawimy teraz w młodzieży.
Pozdrawiamy,
Krakowiaki

Posted

Kropka też łapie muchy, ale jeszcze łapie trzmiele, bo są większe i je lepiej widać. Z tymi drugimi to gorsza sprawa, bo mogą chyba użądlić. A kiedyś na działce zasadzała się na pszczołę i odniosła zwycięstwo. Pszczoła została umartwiona – biedna. Dobrze, że Kropka wyszła z tego cało.
Dzisiaj Kropce przeszkadzały nad ranem we śnie skaczące i ćwierkające na balkonie wróbelki i bardzo na nie szczekała. Widać, że już zdrowieje.

Posted

[quote name='Ajrisz'][quote]ktora mieszka w Ameryce
i jest juz Ml.Champ. USA-[/quote]

W tybetanczykach jestem zielona, choc znam az trzy. :wink: Ale o takim tytule jak Ml.Champ.USA to pierwszy raz slysze. :o[/quote]

Ajrisz-zobacz sobie strone w Czechach-[url]http://www.sengge.info/english.htm[/url]

:D :wink:

Posted

Obejrzalam strone i tytulu Ml.Champ.USA nie zauwazylam. Wprawdzie przegladalam szybko, ale i tak nie wierze aby owy Am. Jr.Champ sie pojawil, gdyz w USA takich tytulow sie po prostu nie uznaje. :wink:

Posted

AKC nie uznaje młodzieżowych championatów.
A poza tym myślę, że właściciele Mandali nie omieszkaliby wpisać tytułu na swojej stronie, a tutaj: [url]http://www.chancetts.com/index_files/page0003.htm[/url] nic o tym nie ma.

Posted

Byl by nejaky odkaz na americke stranky, jake jsou podminky udeleni titulu Ch.Ml.USA? Je to nejaky novy titul a zajimaly by me podrobnosti. Dekuji :)

Uz jsem odkaz nasla, jde o americkou sekci evropske organizace UCI. Pokud Vas zajima, je tady - [url]http://www.internationaldogshow.com/[/url]

Posted

[quote name='Ki-wi']Ja tez sie denerwuje jak nie wiem ta wystawa we Wroclawiu.....ach juz sama nie wiem....najchtniej to byl dala Dandiego,zeby go ktos za mnie wystawil...bo znajac siebie ...ja nie dam rady :oops: :x[/quote]
jak chcesz to migę ci wystawic :) i odrazu bym sobie pozyczyła go do Młodego Prezentera 8)
Pozdrawiam
Villarica Siberians

Posted

[quote]jak chcesz to migę ci wystawic i odrazu bym sobie pozyczyła go do Młodego Prezentera

[/quote]

Jejku...z nieba mi spadlas :lol: no pewnie,ze chce ....i pozyczaj go sobie...nie ma sprawy :lol: :lol: :lol:

Posted

Pojechaliśmy na mazurskie jeziora popływać - prz okazji wystawiliśmy Mikiego w Augustowie i wróciliśmy wypoczęci i bardzo zadowoleni.

Miki dostał złoto, Zwycięstwo Młodzieży i zdobył w porównaniu z Apollem ZWYCIĘSTWO RASY - BOB.

[img]http://www.hoksa-reks.webpark.pl/au2.jpg[/img]

[img]http://www.hoksa-reks.webpark.pl/au1.jpg[/img]
Powyższe zdjęcie - konkurencja finałowa :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...