Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asiek']od A4 dojazd jest bardzo prosty i raczej trudno się zgubić, zresztą zawsze są tabliczki wskazujące dojazdna teren wystawy :)[/quote]

w Bytomiu też miało być oznakowane :shake:

Posted

[quote name='Nacia_i_Fluffy']Wiecie może kiedy będzie jakiś wykaz przyjętych psów albo przynajmniej ilość? Strasznie się niecierpliwię ile będziemy mieć konkurencji :eviltong::lol:[/quote]

Keraków zazwyczaj wstawia wykaz przyjętych psów. Ale to pewnie po terminie przyjmowania zgłoszeń, który przedłużyli do 4.6

Posted

do 4-go jest przyjmowanie zgłoszeń więc na pewno w tym tygodniu nie będzie wykazu ;) (sądzę, że tydzień przed wystawom powinien się taki wykaz znaleźć na stronie oddziału). Jak będę w związku to się dokładnie dowiem.

Co do tramwajów - spod dworca jadą: 4, 5, 15. Ale jakby przejść na następny przystanek, tj. Lubicz to są jeszcze dwa dodatkowe 10 i 40

A tutaj rozkład jazdy tramwajów i autobusów w Krakowie

[URL="http://www.mpk.krakow.pl/"]http://www.mpk.krakow.pl/[/URL]

Posted

kalinaM na pewno między godzinami otwarcia i zamknięcia wystawy czyli pomiędzy 10:00 a 16:00 może 17:00.

Jak będzie plan sędziowania to dokładnie będziesz mogła dowiedzieć się, o której godzinie będą hasiory ;) Troszkę cierpliwości ;)

Posted

[quote name='panienkabubu']A my juz nie mozemy sie doczekac wystawki :)[/quote]
Ja też. Nie ważne, że w tym czasie sesja w pełni, egzaminy jeden za drugim, ale ja będę siedzieć na wystawie z aparatem :razz:

Posted

[quote name='panienkabubu']A my juz nie mozemy sie doczekac wystawki :)[/quote]

My też, my też.
W Krakowie jest zawsze bardzo dużo naszych staffiorków! No i oczywiście dużo znajomych wystawowych!

Posted

A ja od 2 tygodni czekam na potwierdzenie, czy moje dokumenty doszły. Maile z zapytaniem dochodzą, a odp. nie ma! Ciekawostka: głupota ludzka czy świadome działanie?
pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']A ja od 2 tygodni czekam na potwierdzenie, czy moje dokumenty doszły. Maile z zapytaniem dochodzą, a odp. nie ma! Ciekawostka: głupota ludzka czy świadome działanie?
pzdr.[/quote]

ja dostalam potwierdzenie jak wyslalam do nich mailowo wszystko, tzn. kopie rodowodu, potwierdzenie wplaty no i zgloszenie.. ale ja zrobilam to juz daaaawno temu, wiec dlatego juz mam wszystko .. tzn przychodza do mnie maile o tresci "ok" ;) z wawy tez tak do mnie przyszlo ;)
no w kazdym razie..
do domu jeszcze mi nic nie przyszlo ;) a nie wiem, czy powinno?

Posted

To ile trzeba czekac na potwierdzenie skoro sie wyslalo zgloszenie netem, ja nie jestem do konca przekonana dlatego zastanawiam sie czy nie lepiej wyslac liste poleconym itp rodowodu i oplaty jeszcze nie wyslalam bo dopiero dzis skan bede robic.
Myslicie zeby czekac na potwierdzenie... co robic??:roll:

Posted

[quote name='blaira']To ile trzeba czekac na potwierdzenie skoro sie wyslalo zgloszenie netem, ja nie jestem do konca przekonana dlatego zastanawiam sie czy nie lepiej wyslac liste poleconym itp rodowodu i oplaty jeszcze nie wyslalam bo dopiero dzis skan bede robic.
Myslicie zeby czekac na potwierdzenie... co robic??:roll:[/quote]

och co za złośliwa dgm :angryy: napisalam tkai dlugi post i mi go nie dodalo :angryy: :angryy: :angryy:

No, ale na temat..
Ja dostałam potwierdzenie e-mailem o treści "ok" po wysłaniu wszystkich potrzebnych rzeczy, tj. zgloszenia, rodo i potwierdzenia wplaty. Dopoki nie wyslalam tego wszystkiego, maila potwierdzajacego nie dostałam.
Tak samo mam z warszawską wystawą w lipcu, kiedy wysłałam wszystkie potrzebne rzeczy, to dostałam maile o treści "ok" :)
jesli takiego maila nie dostalas, to albo nie wyslalas wszystkiego, albo po prostu jeszcze nie przejrzeli maili od Ciebie, nie lepiej zadzwonic po prostu i sie dowiedziec? :)

W kazdym razie potwierdzenie listowne nie wiem czy przyjdzie, bo nie wiem jaki jest zwyczaj w krakowskim oddziale, w kazdym razie przed bytomska wystawą w maju, potwierdzenie takie dostalam w czwartek, a wystawa byla w niedziele.. wiec nic mnie juz nie zdziwi mimo, ze zaczynam dopiero wystawianie psa :)

wiec no panic, po cos przeciez sa telefony ;)
damy rade ;)

Posted

Ech, szkoda, że ten Kraków tak daleko... :-(
Byłaby okazja do spotkania "znajomych-nieznajomych" :cool3:

Ale 7 godzin jazdy to dla mojego psa trochę za dużo - limit w miarę spokojnego siedzenia kończy mu się po 4 h. Potem jest kręcenie się i siadanie Pańci na kolankach z miną: "Chciałaś wziąć ze sobą pieska, to się nim zajmij, bo piesio-szczeniaczek się nudzi" :evil_lol:

Posted

Jeszcze nie zaaplikowałam psom takich "atrakcji".:shake: Najrzadziej co 2 godz krótki postój;picie,bieganie,aport i w drogę.Pies wybiegany to pies spokojny.

Posted

Chodziło mi o łączny czas przejazdu, a nie o jazdę bez przerwy :roll:
Postoje są zawsze obowiązkowe, bo bez przerwy jedziemy max 1,5-2 h - pies w tym czasie chrapie :eviltong: A jeśli się obudzi i zaczyna się kręcić, to znak, że trzeba się natychmiast zatrzymać :p
Tyle, że wszelkie wyjazdy zaplanowaliśmy tak, żeby nie było od nas dalej niż 4 h. Wtedy robimy 1-2 postoje (chyba że pies chce więcej) i jest wszystko ok.
Dlatego żałuję, że większość wystaw międzynarodowych jest bardzo daleko od nas (jesteśmy z okolic Szczecina), bo ze względnu na psa je sobie odpuszczamy i zostajemy w domku :sleep2: