Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co do tych zaświadczen od weta, to są to nic nie znaczące świstki! Rzeczywiście pora z tym skończyć. Ja, od czasu jak moje psiaki mają paszporty, ani razu nie załatwiałam takiego zaświadczenia. I wchodziłam na wystawę bez najmniejszych wątpliwości ze strony organizatorów.
Dlatego dajcie sobie spokój z tymi zaświadczeniami! Paszport/książeczka zdrowia z aktualną wścieklizną wystarczy.
pzdr.

Posted

A ja nadal nie mam potwierdzenia listownego :shake: :shake:
Mam nadzieje, ze do soboty mi dojdzie, bo jesli nie, to bede musiała jechac bez :shake:
a powiedzcie mi, bo siępewnie orientujecie (ja jeszcze nie, bo to dopiero moja druga wystawa:D)...
Rasa suki, którą wystawiam zaczyna się o 10:40 lub 10:50 (juz nie pamietam dokladnie).. Powiedzcie mi, czy wpuszczą mnie na wystawe np. o 10:30? Czy jest jakas konkretna godzina, do której hodowcy powinni siępojawić? Bo to zależy od godziny wyjazdu w takim razie..
W Bytomiu nie miałam tego problemu, bo musiałam być wcześniej i dlatego stąd moje pytanie, bo tutaj to już troszkę inaczej..

I co, jeśli nie dostanę potwierdzenia?

Ja po mału zaczynam przygotowywać się do drogi - szukam własnie na wątku jak dojechać, bo jak się okazuje, to nie jest tam, gdzie myślałam ;) Jak ja poblądzę po tym Krakowie to się chyba rozpłaczę za kierownicą ;)

Posted

[quote name='panienkabubu']A ja nadal nie mam potwierdzenia listownego :shake: :shake:
Mam nadzieje, ze do soboty mi dojdzie, bo jesli nie, to bede musiała jechac bez :shake:
a powiedzcie mi, bo siępewnie orientujecie (ja jeszcze nie, bo to dopiero moja druga wystawa:D)...
Rasa suki, którą wystawiam zaczyna się o 10:40 lub 10:50 (juz nie pamietam dokladnie).. Powiedzcie mi, czy wpuszczą mnie na wystawe np. o 10:30? Czy jest jakas konkretna godzina, do której hodowcy powinni siępojawić? Bo to zależy od godziny wyjazdu w takim razie..
W Bytomiu nie miałam tego problemu, bo musiałam być wcześniej i dlatego stąd moje pytanie, bo tutaj to już troszkę inaczej..

I co, jeśli nie dostanę potwierdzenia?

Ja po mału zaczynam przygotowywać się do drogi - szukam własnie na wątku jak dojechać, bo jak się okazuje, to nie jest tam, gdzie myślałam ;) Jak ja poblądzę po tym Krakowie to się chyba rozpłaczę za kierownicą ;)[/quote]
Na wystawe możesz wejść juz od godz. 7.00 lub 7.30. I to na każdą!!! Lepiej być wcześniej z różnych względów: brak potwierdzenia (trzeba iść do Sekretariatu i wyjaśnic sprawę, otrzymać teczke z dokumentami + numerek startowy); znalezienie ringu, przygotowanie psa do wystawy (przebieżka, czesanie itp.), szukanie wolnego miejsca na parkingu itp.

Kraków z zasady jest oznakowany przez organizatorów. A poza tym poczytaj wczesniejsze posty i tam dokładna trasa z np. w-wy, katowic itp. Dojedziesz na pewno.

Jeżeli nie dostaniesz potwierdzenia, a znalazłas swoje nazwisko w katalogu na stronie o/Kraków, to po prostu bierz psa + jego dokumenty (paszport/książęczke zdrowia) i jedź na wystawę. Idziesz do bramki i mówisz, że nie dostałaś potwierdzenia i chcesz się dostac do Sekretariatu. I wchodzisz i załatwiasz tę sprawę. To wszystko.
Będzie dobrze!!!
Trzymamy kciuki za Ciebie i Twojego psa!
Pzdr.

Posted

Acha, jedna sprawa

Jadący do Krakowa od strony Opola przez Katowice autostradą.

U wylotu z Katowic , za Geantem w różnych porach [B]może być korek[/B] - roboty na A-4

Posted

A że sobie jeżdżę to tu to tam, to podam info dla wszystkich co jadą na Kraków od strony Tarnowa popularną "4" - od Tarnowa do Bochnii, konkretnie do mostu na Rabie, czyli jakieś 60 km, rozkpano całkowicie drogę, wielki remont, zdarty asfalt, zerwane mosty, mijanki, wahadła, światła itd - czyli jakieś z godzinę do dwóch więcej czasu na drogę, no chyba że sobota to dzień wolny od pracy dla walców to może uda się coś urwać z tego czasu.
Czyli ogólnie kicha.

Posted

[LEFT]Jak kto jedzie od strony Rzeszowa najlepiej zjechac z A4 na Niepołomice i od Nowej Huty wjeżdżac do Krakowa , bo do AWF-u bliżej.
[/LEFT]

Posted

Ja jeszcze nie dostałam, ale czekam cierpliwie, bo wiem, ze jestem w katalogu.
A nawet jak nie dostanę przed wystawą, to i tak jadę. Przeciez to sprawa do wyjaśnienia w Sekretariacie wystawy.
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Kraków z zasady jest oznakowany przez organizatorów. A poza tym poczytaj wczesniejsze posty i tam dokładna trasa z np. w-wy, katowic itp. Dojedziesz na pewno.
[/quote]

[FONT=Comic Sans MS]Zgadzam się - Kraków jest zawsze bardzo dobrzez oznakowany i są kierunkowe informacje na słupach i lampach; trudno nie trafić na miejsce; [/FONT]

Posted

[quote name='Kika'][LEFT]Jak kto jedzie od strony Rzeszowa najlepiej zjechac z A4 na Niepołomice i od Nowej Huty wjeżdżac do Krakowa , bo do AWF-u bliżej.[/LEFT]

[/quote]

Kiedyś jak były korki przy Wieliczce to i tak, ale teraz to już nie ma takiej potrzeby.

Posted

[quote name='$andwich']A z jakiego dworca w Krakowie będę miała bliżej na teren wystawy?[/quote]

To zależy, ale jak na PKP czy PKs - to oba są koło siebie w centum, ale w tramwaik i kilka minut i jesteś na AWF, banał - na 100%

Posted

[quote name='$andwich']Chodzi mi o dworzec PKP;). Mam wysiadać na Głównym?[/quote]

Wiesz pośpieszne zatrzymują się tylko na Głównym i w Płaszowie, z tych dwóch Główny jest o wiel bardziej odpowiedni.

Posted

[quote name='Asiaczek']Co do tych zaświadczen od weta, to są to nic nie znaczące świstki! Rzeczywiście pora z tym skończyć. Ja, od czasu jak moje psiaki mają paszporty, ani razu nie załatwiałam takiego zaświadczenia. I wchodziłam na wystawę bez najmniejszych wątpliwości ze strony organizatorów.
Dlatego dajcie sobie spokój z tymi zaświadczeniami! Paszport/książeczka zdrowia z aktualną wścieklizną wystarczy.
pzdr.[/quote]

AMEN :-) brakiem potwierdzen takze sie nie przejmuje - szczegolnie w dobie internetu, stawek przed wystawowych itd :-)

Posted

[quote name='Martyna']AMEN :-) brakiem potwierdzen takze sie nie przejmuje - szczegolnie w dobie internetu, stawek przed wystawowych itd :-)[/quote]

ooo Martyna...
powiedz, ze wystawiach Afere w sobote, plis ! chce Cie poznac ;) i slynnego na Lukrowych Tio ;)