Aga K Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Moja Pusia toleruje tylko Chappi.Jak ją przekonać do innych karm ??? Próbowałam już eukanuby drobnej i tej grubszej,acany i nawet Pediogre a ona nic,mieszłam z chappi,ale to nic nie skutkowało.Temat pewnie sie powtarza,przepraszam. Quote
Gazuś Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Jak dla mnie to już lepszy Chappi od pedigree, ale to tylko moje zdanie. Nie wiem, może spróbuj przetrzymać suczkę - przecież jak będzie głodna to w końcu zje - a tak widzi, że jej strajki na Ciebie działają i i tak dasz jej ulubione jedzonko? I popróbuj jeszcze z innymi formami - purina, acana... A karmy których psiasko nie chce jeść posypuj np serem, alebo polewaj łyżką-dwie oleju z winogron :lol: Quote
potek Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 I wystawiaj karme 2/3 razy dziennie jak rano nie zje to wieczorem/popołudniu zobaczysz zje a może pomoże namaczanie karmy i bedzie taka papkowata Quote
Aga K Posted January 28, 2006 Author Posted January 28, 2006 Nio sunia nie chce jeść papkowatego i w tym probnlem,gorowanego też nie jada.A jak jej zmieszam lub posypię to i tak wybierze a z tym dawaniem dziennie karmy to właśnie powiedziałam mamie,która i tak uważa,że pies powinien mieć miske pełną zawsze i że jestem nienormalna.Ona nie rozumie,że dla psa nie jest zdrowe żarcie 24h w misie:oops::oops::oops: Quote
potek Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 cytuje z książki zapomniany język psów w praktyce [QUOTE]Jednym z najczęściej popełnianych błędów jest pozwolene psu na stały dostęp do jedzenia. Postępując w ten sposób, wysyłamy do niego jeden z najgorszych sygnałów jaki można przekazać psu: jesteś tak silny i ważny, że sam możesz decydowaćź o tym kiedy bedzisz jadł.(...)[/QUOTE] Quote
DamaKier Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Ja popieram, przetrzymaj pieska: Daj mu posiłek rano- czekasz 10 minut- piesek nie zaczął jeść albo wyraźnie ociąga się w jedzeniu, podchodzi, zjada jedną kulkę, odchodzi, za kilka mniut zjada drugą- zabierasz michę. Potem godzina nastepnego posiłku (nie wiem ile razy dziennie dajesz mu jeść): Stawiasz, czekasz, nie je, zabierasz. Wierz mi, piesek sam się nie zagłodzi- gdy poczuje prawdziwy apetyt wymiecie karmę raz dwa Quote
Aga K Posted January 29, 2006 Author Posted January 29, 2006 Tak zrobiiłam dzisiaj od rana>Nasypałam pełną miche,czekałam nawet 25 minut i nic,a jak zabierałam to była wielce zdziwiona co ja robie.Teraz też.Dałam miche-3 kulki-dla zabawy i nic,zabrałam.I dam jej przed ostatnim spacerem.Zobaczymy :) Quote
psiulka Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 I jak udało Ci się przekonać psiaka??? ;) Quote
Aga K Posted January 29, 2006 Author Posted January 29, 2006 Aktualnie chodzi tu koło mnie i piszczy bo nie ma nic w misce-nio oprócz wody.Może jej troche napype jeszcze na chwile i zobacze jak to podziałało/ Quote
psiulka Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 To nasyp ;) Ciekawe czy zje ;) Moja Czika jak jest głodna to musi zjeść karmę ;) Quote
Aga K Posted January 29, 2006 Author Posted January 29, 2006 Nieeeee,no psiulka,żyje,żyje bez takich-hehe.Nasypałam taką troche rozmiękczoną i schrupała ze smakiem,a kiedyś nie chciała chciała takiej tchnąć.He he he dzięki Quote
DamaKier Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Fajnie, ze podziałało- jutro będzie lepiej i mam nadzieję, że zje więcej. W każdym razie bądź konsekwenta i nie przerywaj tych zasad- od dzisiaj niech już zawsze sunia czeka na posiłek, a nie ty na sunię aż weźmie się do jedzenia Quote
Aga K Posted January 29, 2006 Author Posted January 29, 2006 [B]Damakier[/B] ja będę konsekfentna,ale co z moją zatwardziałą mamuśką ????????? Ona twierdzi,że Puyśki sie już nie da przyzwyczaić i że nie ma sensu.To jest jej pies-tylko sie nie chce nim zajmować i spróbować nowego trybu podawania psu karmy. Quote
Cathedral Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Wydaje mi się, że Chappi to taki paprykarz szczeciński... raz na jakiś czas można, ale nadłuższą metę to bym się nie odważyła karmić tym psa. Quote
DamaKier Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Heh, z mamusią będzie trudniej :watpliwy: . Quote
DamaKier Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Tylko czy sie przekona??? Ale można spróbować Quote
sylrwia Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Po prostu zadnego chapi w domku i mama nie bedzie miala wyjsca i bedzie dawac to co jest. No chyba ze Twoja mama jest taka zakochana w psince ze nawet poleci po jedzenie dla niej. A pies moze nie jesc nawet i 7 dni oby tylko poj wode. Fakt schudnie ale nie padnie z glodu. Tak mi wet powiedzial jak moj mial sensacje zolodkowe i nakazano glodowke. Quote
potek Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=2531"]sylrwia[/URL] ale mamie chyba chodiz o to żeby pies ciągle miał pełną miske Quote
Aga K Posted January 30, 2006 Author Posted January 30, 2006 [B]Cathedral [/B]a jaką karmę byś polecił.Moja suka nie chce jeść innych,ale spróbujemy Quote
Aga K Posted January 30, 2006 Author Posted January 30, 2006 Dzięki za linki Marcino 1978. Ale ten drugi jest po angielsku,a ja anglika ni w ząb! :roll: Quote
florance Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 mój ma zawsze pełną miskę (oczywiście nie chapi;-) ) i nie widze w tym nic złego ;-) Quote
Aga K Posted January 30, 2006 Author Posted January 30, 2006 a jaką karmę dajesz swojemu psinkowi ??? Nio właśnie mi wet powiedział dzisiaj,że pies nie może mieć zawsze pełnej michy i jeść kiedy mu sie zachce bo to niszczy jego wątrobę,serce i nerki. Quote
Recommended Posts