Jump to content
Dogomania

Chappi-co o niej sądzicie i jak przekonać psa do innej karmy

Recommended Posts

Posted

Moja Pusia toleruje tylko Chappi.Jak ją przekonać do innych karm ??? Próbowałam już eukanuby drobnej i tej grubszej,acany i nawet Pediogre a ona nic,mieszłam z chappi,ale to nic nie skutkowało.Temat pewnie sie powtarza,przepraszam.

Posted

Jak dla mnie to już lepszy Chappi od pedigree, ale to tylko moje zdanie. Nie wiem, może spróbuj przetrzymać suczkę - przecież jak będzie głodna to w końcu zje - a tak widzi, że jej strajki na Ciebie działają i i tak dasz jej ulubione jedzonko?
I popróbuj jeszcze z innymi formami - purina, acana...
A karmy których psiasko nie chce jeść posypuj np serem, alebo polewaj łyżką-dwie oleju z winogron :lol:

Posted

Nio sunia nie chce jeść papkowatego i w tym probnlem,gorowanego też nie jada.A jak jej zmieszam lub posypię to i tak wybierze
a z tym dawaniem dziennie karmy to właśnie powiedziałam mamie,która i tak uważa,że pies powinien mieć miske pełną zawsze i że jestem nienormalna.Ona nie rozumie,że dla psa nie jest zdrowe żarcie 24h w misie:oops::oops::oops:

Posted

cytuje z książki zapomniany język psów w praktyce

[QUOTE]Jednym z najczęściej popełnianych błędów jest pozwolene psu na stały dostęp do jedzenia. Postępując w ten sposób, wysyłamy do niego jeden z najgorszych sygnałów jaki można przekazać psu: jesteś tak silny i ważny, że sam możesz decydowaćź o tym kiedy bedzisz jadł.(...)[/QUOTE]

Posted

Ja popieram, przetrzymaj pieska: Daj mu posiłek rano- czekasz 10 minut- piesek nie zaczął jeść albo wyraźnie ociąga się w jedzeniu, podchodzi, zjada jedną kulkę, odchodzi, za kilka mniut zjada drugą- zabierasz michę. Potem godzina nastepnego posiłku (nie wiem ile razy dziennie dajesz mu jeść): Stawiasz, czekasz, nie je, zabierasz. Wierz mi, piesek sam się nie zagłodzi- gdy poczuje prawdziwy apetyt wymiecie karmę raz dwa

Posted

Tak zrobiiłam dzisiaj od rana>Nasypałam pełną miche,czekałam nawet 25 minut i nic,a jak zabierałam to była wielce zdziwiona co ja robie.Teraz też.Dałam miche-3 kulki-dla zabawy i nic,zabrałam.I dam jej przed ostatnim spacerem.Zobaczymy :)

Posted

Aktualnie chodzi tu koło mnie i piszczy bo nie ma nic w misce-nio oprócz wody.Może jej troche napype jeszcze na chwile i zobacze jak to podziałało/

Posted

Nieeeee,no psiulka,żyje,żyje bez takich-hehe.Nasypałam taką troche rozmiękczoną i schrupała ze smakiem,a kiedyś nie chciała chciała takiej tchnąć.He he he dzięki

Posted

Fajnie, ze podziałało- jutro będzie lepiej i mam nadzieję, że zje więcej. W każdym razie bądź konsekwenta i nie przerywaj tych zasad- od dzisiaj niech już zawsze sunia czeka na posiłek, a nie ty na sunię aż weźmie się do jedzenia

Posted

[B]Damakier[/B] ja będę konsekfentna,ale co z moją zatwardziałą mamuśką ????????? Ona twierdzi,że Puyśki sie już nie da przyzwyczaić i że nie ma sensu.To jest jej pies-tylko sie nie chce nim zajmować i spróbować nowego trybu podawania psu karmy.

Posted

Po prostu zadnego chapi w domku i mama nie bedzie miala wyjsca i bedzie dawac to co jest. No chyba ze Twoja mama jest taka zakochana w psince ze nawet poleci po jedzenie dla niej.
A pies moze nie jesc nawet i 7 dni oby tylko poj wode. Fakt schudnie ale nie padnie z glodu. Tak mi wet powiedzial jak moj mial sensacje zolodkowe i nakazano glodowke.

Posted

a jaką karmę dajesz swojemu psinkowi ???
Nio właśnie mi wet powiedział dzisiaj,że pies nie może mieć zawsze pełnej michy i jeść kiedy mu sie zachce bo to niszczy jego wątrobę,serce i nerki.