Jump to content
Dogomania

Rejestracja rasy w Polsce.Szpic Wizygotów ,Vallhund,Vastgotaspets

Recommended Posts

Posted

chyba kiedys byly... nie jestem pewna bo to nie moje "podworko"
- drzewiej swietna byla hodowla Albus, ale to naprawde dawne czasy, dzisiaj isnieje a i owszem, ale jakby to delikatnie powiedziec - reputacja nie ta - jednak na twoim miejescu jak jestes zainteresowana to bym nawiazala kontakt z hodowczynia po to by sprobowac cos uszczknac z jej wiedzy
zycze ci powodzenia

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 5 weeks later...
Posted

A ja wczoraj wynalazłam, że nasz azylowy Korek wygląda właśnie jak vallhund. Może zamiast kupować psiaka z hodowli, ktoś chciałby adoptować psiaka w typie?

A oto i nasz Korek, którego ktoś wypieprzył przy drodze z auta. Niestety świadek nie zdążył spisać numerów rejestracyjnych.

[img]http://images41.fotosik.pl/733/027aa2abb0389d65gen.jpg[/img]

Posted

Witajcie ;)
Drzagodha- to nie tak.Mam dwa psy.Jeden z nich to kundel,ale bardzo w typie Szpica Wizygotów.Jesteśmy w nim bardzo zakochani.Swoją inteligencją,niezależnością i całą osobowością wprawia nas w podziw i zdumienie.Dlatego się interesuję tą rasą i chciałbym zobaczyć inne psy k. wyglądają jak nasz Ukochany Bąbel ;)
pozdrawiam

Posted

[quote name='Drzagodha']A już myślałam, że Korek ma szansę na dom :( Jakbyś miał jednak jakiegoś chętnego znajomego to daj znać ;)[/QUOTE]
Fajny ten Korek podoba mi się.Niestety z tymi domami dla biednych psów jest krucho.Kto o tym wie lepiej jak nie WY.
Znaleźć kogoś odpowiedzialnego kto zapewni opiekę biednym, potrzebującym opieki psom to sztuka.

• 1 year later...
Posted

szwedzki wallhund pojawił się u nas w Polsce, 2 suczki urodzone w 2011 w jedynej czeskiej hodowli, w tym samym roku przybył do naszego kraju piesek sprowadzony z kraju pochodzenia rasy. W roku bieżącym do nas trafiła suczka i piesek z drugiego miotu urodzonego w Czechach.

Posted

Od jakiegoś czasu poszukuję psów tej rasy. Czy będą rozmnażane w twojej hodowli Górskie Pejzaże? Czy możesz mi podać nazwę czeskiej hodowli?

Posted

Ewo, oczywiście już podaję te informacje których jestem pewien. Jedyna czeska hodowla hodująca VSS to Czech Jakobin Hany Blatonovej, w tej chwili w tej hodowli jest jeszcze do sprzedania szczeniak pies, brat mojej Butterfly ur 02 lipca 2012.
Wiem, że planowany jest miot po suce AMY Czech Jakobin urodzonej w 2011 roku, miot planowany jest na 2013 rok.
Jeśli chodzi o Górskie Pejzaże to raczej daleka przyszłość, na tą chwilę nie wiem, suczka ma 5 miesięcy i daleka droga do ewentualnej hodowli, na razie dobre odchowanie, wystawy, poznanie rasy, a potem może jakieś plan hodowlane ... Jeśli masz jakieś pytania to spokojnie możesz je zadawać tutaj czy mailowo jeśli tylko będę mógł pomóc - pomogę :)

• 1 year later...