Pinesk@ Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Pierwszy raz go zobaczyłam jakieś 2, może 3 miesiące temu. Wtedy był ciapowatą kluchą stojącą pod dyktandem dwóch kojcowych kolegów. Strasznie pchał się na kolana i przytulał. Jak to w moim przypadku bywa więcej uwagi poświęcam staruszkom więc niespecjalnie zajmowałam się ogłaszaniem tego młodzika. No ale ile można patrzec jak taki fajny, młody pies marnuje się w schronisku? Jest psem średniej wielkości i dużo jeszcze nie urośnie. Zakręcony ogon, stojące uszy, łaciate ubarwienie i mięciutka sierściucha. Dzisiejsze wejście do jego kojca i mega taniec radości, podskoki i szaleńcza uciecha. Kolejny etap- założenie obroży. No i tu pojawił się problem bowiem psiak strasznie chciał się bawić, łapał zębami za smycz, obrożę. W końcu udało mi się go wyprowadzić ale nadal podgryzał smycz. Na wybiegu początkowo obojętny, zajmował się własnymi sprawami ale później stał się bardziej towarzyski, bawił się zabawkami, biegał. Jest psem, który łatwo się uspokaja, ma taki stabilny charakter. Na spacerze grzeczny, nie reaguje na ruch uliczny, przechodniów i rowerzystów. Troszkę ciągnie ale to zapewne dlatego, że młody z niego psiak. Nie ma jeszcze roku, świetnie wyskakuje za zabawką w powietrze (na frisbee pewnie by się nakręcił :cool3:). Nie przepada za biegami, nie jest to typ szaleńca i dzikusa (wyjątek- powrót opiekuna. Wtedy troszkę szaleńca z niego wychodzi ;) ) Przebywa w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Tczewie. Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Tczewie ul. Malinowska, Tczew tel. 0 58 531 96 56 Quote
Pinesk@ Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 ........................................ Quote
Pinesk@ Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 ..................................... Quote
Pinesk@ Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Urząd Skarbowy.. tak, tak to jego schroniskowe 'imię'. No jakaś parodia. :lol: Ale nic, on się tym nie przejmuje.;) Za to dla mnie jest Felkiem lub USkarem (skrót od Urząd Skarbowy :evil_lol:). Fajny psiak ale te zabawy smyczą przed wyjściem :mad: Na spacerze się uspokaja i już nie łapie zębami za smyczkę, idzie grzecznie. Quote
Pinesk@ Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 A no i do psów jest ok. W miarę ok, bo lubi zaczepiać inne w celu zabawy... Quote
karolina27 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Ma niesamowite spojrzenie. Gdy byłam z nim tydzień temu na spacerze w schronisku, miałam ten sam problem z zaplątaniem go na smycz, ale, gdy to się już udało było ok. Prześwietny pies! Quote
Pinesk@ Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Aż mi serce mocniej zabiło. Znalazłam ogłoszenie z zaginionym psem, niestety po dokładnym przyjrzeniu się to nie Urząd ale bardzo, bardzo podobny, jak brat! Quote
karolina27 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 a nasz Urzędas już tak daleko...Zapomniany...Podnoszę, piękny pies!!! Quote
nika28 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Piękny jest ! :loveu: Zaznaczam sobie wątek. Quote
nika28 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Wspaniała wiadomość :) Oby to był dobry domek :) Quote
Recommended Posts