Jump to content
Dogomania

Katowice Mała, ruda szuczka - bita, kopana i głodzona. Już bezpieczna, ma dom :)

Recommended Posts

Posted

ojej a ja mam taki zawrót głowy z uczelnią i na dodatek chwilowo jestem bez programów graficznych, że nie miałam jak i kiedy zrobić maleńkiej bannerka. A tu i tak nikt nie zagląda :(

Posted

ja zaglądam;) na wątku był ktoś chętny na adopcje suni, wyjdzie coś z tego? no i trzeba pamiętać o wizycie przedadopcyjnej i umowie, żeby suni już nikt nie skrzywdził.

Posted

hmm prawdę mówiąc nie mam w tym doświadczenia, mógłby mi ktoś podesłać wzór takowej umowy? Problem taki, że psiak nie jest u mnie.Myślę, że mama kolegi nie wyda psa byle komu. a wiem, że jakaś jej koleżanka wyrażała zainteresowanie, więcej szczegółów nie znam. Osoba z wątku chyba się nie odzywała jeszcze na podany numer telefonu z tego co wiem. Oby nie skończyło się tak, że mimo zainteresowanie nikt się nie odezwie :]

Posted

a co do wizyt przedadopcyjnych to postaram się namówic kolegę, żeby namówił mamę :) i jakoś wspólnymi siłami może uda się coś zdziałać. Ja niestety mam ten problem, że uczelnia zabiera mi strasznie dużo czasu i mogę mieć problem z tym ale może kto inny :)

Posted

witajcie,

to ja jestem tą zainteresowaną osobą. Problem jest jednak taki, że psinkę mogłabym wziąć dopiero w 2 poł. stycznia. Wtedy będę miała możliwość wzięcia trochę dłuższego urlopu i mogłabym się pieskiem odpowiednio zaopiekowac w pierwszych dniach w nowym miejscu. Niestety teraz nie mam szans na urlop :( a nie miałabym sumienia zostawić jej samej w obcym miejscu na pół dnia. Dlatego własnie jeszcze nie dzwoniłam, bo jesli suni uda się znaleźć fajny domek wczesniej, to bez sensu , zeby tyle czekała. Będę śledziła wątek, jeśli nie znajdzie się domek do stycznia to na pewno będę się kontaktować z obecnymi opiekunami.

Posted

ok, trzymamy za słowo :) na razie zainteresowanie nią jest małe niestety. Na nieszczęście w tym okresie jests bardzo dużo psiaków w potrzebie, zatrzęsienie szczeniaków. Jeśli by znalazła dom do tej pory, to na pewno znajdziesz innego, podobnego :)

Posted

hmmm wygląda na to, że mała znalazła dom! Znajomi pani mamy, która odebrała suczkę mają ją podobno wziąć dziś do domu. Podobno fajni ludzie, dwoje doktorów... suczka ma być towarzyszką i motywatorką rehabilitacji pana. Wg informacji które dostałąm są to "kumaci" ludzie, więc myślę, że ze sterylką nie będzie problemów. Po południu napiszę więcej informacji, dziękuję tym, którzy zajrzeli na wątek :)

Posted

Vlk napisał(a):
hmmm wygląda na to, że mała znalazła dom! Znajomi pani mamy, która odebrała suczkę mają ją podobno wziąć dziś do domu. Podobno fajni ludzie, dwoje doktorów... suczka ma być towarzyszką i motywatorką rehabilitacji pana. Wg informacji które dostałąm są to "kumaci" ludzie, więc myślę, że ze sterylką nie będzie problemów. Po południu napiszę więcej informacji, dziękuję tym, którzy zajrzeli na wątek :)

Witam wszystkich serdecznie.

Stałem się właścicielem tego oto cudownego pieska :)

Nie jest to ta w/w rodzina, ale zapewnieam wszystkich, że trafił w dobre ręce, do rodziny, która pokocha go najlepiej jak tylko potrafi :) jest to nasz kolejny pies, poprzedni niestety odszedł po 14 latach :( 01.05.2009 :(

O imieniu poinformuję później, jak dotrę z pracy do domu i pieska zobaczę :)

Pozdrawiam

Posted

bardzo przepraszam za offa ...przeczytajcie proszę

[FONT=Arial]pies bez imienia , który dopiero dzięki dogomaniakom przestał być anonimowy.
Przerażony schroniskowym życiem swoją budę uważa za jedyne bezpieczne miejsce , tak bezpieczne że jej nie opuszcza.Każdy dzień przeżywa przytulony do ścian budy. Dzień za dniem , coraz bardziej zapomniany, niewidoczny i nieszczęśliwy
Ale przychodzi taki dzień kiedy otwiera się wieko budy i w świat Samsunga wkraczają schroniskowe wolontariuszki... już nie jest sam , rozpoczyna się walka o lepsze życie dla rudaska,
Ruszają tryby dogomanii , wiadomo że trzeba go stamtąd wyciągnąć , za wszelką cenę i tak szybko jak tylko się da .
Zbierane są fundusze na jego powrót do świata , deklaracje jednorazowe , deklaracje comiesięczne , wiadomo że trzeba mu znaleść dom tymczasowy ,nie hotel dla psów ale dom , w którym będzie mógł znowu uwierzyć w człowieka
lena13 daje mu takie miejsce , w swoim domu , domu tymczasowym , w którym psy otrzymują to co w psim życiu najważniejsze miłość i opiekę ,ciepło ludzkiej dłoni i bezpieczeństwo .

Niestety nie udało się zebrać wystarczającej ilości deklaracji stałych aby zapewnić mu bezpieczny azyl
Suma uzbieranych pieniędzy nie wystarczy na długo , a Samsungowi potrzeba czasu na to by uwierzył i stał się szczęśliwym psem gotowym do adopcji .

Jeżeli możesz , pomóż , każda , nawet niewielka deklaracja stała pomoże uratować rudaska , który ze strachu przed człowiekiem chce stać się niewidoczny , nie pozwólcie mu zniknąć .....
[/FONT]

to jego wątek http://www.dogomania.pl/threads/1738...eramy-na-hotel

a to bazarek z deklaracjami http://www.dogomania.pl/threads/1753...1#post13670301