Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My zgloszen nie dostalismy jeszcze. Ale pisalam do nich i jestesmy zgloszeni :) DObrze ze podali plan sedziowania . Tylko u nas jest jeden minus zmienili nam sedziego :( Czy ktos cos wie o Pani V.Tichej?

Posted

Dobra to jesteśmy w niedzielę na ringu 5. Ale chyba kogoś pogięło! W każdej klasie po jednym , góra dwa psy a w młodzieży błękitach -... 5!!!!! Skąd się ich tak wzięło?:shake: :razz:

Posted

Vladimira Ticha sedziwoała mnie tylko na MP. Sympatyczna babka..ale cos mi sie wydaje ze polacy maja mniejsze szanse u niej. Nie powiem bo wygrywałam u niej takze. Ale było ciezko:)

Posted

u mnie miałam mieć sędziego pana Matyjasa!!!

a mam pana Mudra Antonin

i owczarek australkijski jest pomiedzy [B]chartem afgańskim a whipetem[/B] !!!

no czegos takiego jeszcze nie widziałam - może to jakaś pomyłka ????

Posted

[quote name='Musiałek']u mnie miałam mieć sędziego pana Matyjasa!!!

a mam pana Mudra Antonin

i owczarek australkijski jest pomiedzy [B]chartem afgańskim a whipetem[/B] !!!

no czegos takiego jeszcze nie widziałam - może to jakaś pomyłka ????[/quote]
NAm tez zmienili... Mial byc p. Antonovic, a jest wlasnie p. Matyas. Na ringu moje welsh spaniele sa z owczarkami belgijskimi!!!!!!

Posted

Nam też zmienili sędziego i potwierdzenia jeszcze nie mam, ale wiem że zgłoszenie zostało przyjęte, za to koleżanka z Czech już dostała potwierdzenie.
No i kolejny niewypał, bo okazuje się, że musze dopłacić na miejscu 100 koron- coś namieszałam chyba w kursach przeliczeń euro na korony, korony na polskie :-)).... A tak chciałam uniknąć stania w kolejce do sekretariatu

Posted

to tak jak my, mam nadzieje, ze jak najszybciej przyjdzie:angryy: My jestesmi sami w klasie, a w rasie jest jescze tylko jedna suńka, szkoda, ze szczenieta rasy lub przynajmniej NPwR nie moga dostac...:placz:

Posted

Ja dostalam wczoraj. Na koncu jest cos takiego:
Musi pies, ktory uczestniczy w wystawie miec zdrowotne potwierdzenie wydane przez weterynarza nie pozniej niz 3 dni przed wystawa.

Posted

[quote name='dorotal']Ja dostalam wczoraj. Na koncu jest cos takiego:
Musi pies, ktory uczestniczy w wystawie miec zdrowotne potwierdzenie wydane przez weterynarza nie pozniej niz 3 dni przed wystawa.[/quote]
Ale to tylko dla Czechów. Dla nas sam paszport wystarcza.
Tak samo jak dla Czechów zeby wejsc na wystawe pies musi byc zaszczepiony nie tylko na wscieklizne, ale tazke a parwowiroze, wirusowe zapalenie watroby i nosówkę.

Posted

No to kto bedzie w sobote ?? Ja ze swoimi teirerami walijskimi jestem na ringu 17 :-D . Odezwijscie sie :) zeby dodac otuchy bo ten zmieniony sedzia mnie troche zalamal :p No najwyzej bedzie "czeski film" ...... Mam nadzieje ze pogoda dopisze bedzie duzo dogomaniakow i czeskie piwo ;-) no i bedziem miec same sukcesy :-D

Posted

[quote name='Nitencja']No to kto bedzie w sobote ?? Ja ze swoimi teirerami walijskimi jestem na ringu 17 :-D . Odezwijscie sie :) zeby dodac otuchy bo ten zmieniony sedzia mnie troche zalamal :p No najwyzej bedzie "czeski film" ...... Mam nadzieje ze pogoda dopisze bedzie duzo dogomaniakow i czeskie piwo ;-) no i bedziem miec same sukcesy :-D[/quote]

My bedziemy w sobote :))
Ring 7

Posted

[quote name='Agatix']no i pamiętajmy o paszporcie!!! muszą nam tam coś wpisać, że pies zdrowy i zdolny do transportu...[/quote]

Ja nic nigdy nie wpisuje do paszportu :)

Posted

[quote name='Gosik71']Byliśmy na wystawie w Ostravie w zeszłym roku. Na hali (przynajmniej gdzie my się wystawialiśmy) było duszno i ciasno.:shake:

[B] Uwaga!!! Na bramie pani weterynarz sprawdzała wpisy do paszportu,:shock: w rubryce że pies jest zdrowy i zdolny do przejazdu do miejsca przeznaczenia.[/B] [B]Ja tego wpisu nie miałam i mało mnie nie wpuściła,:mad:[/B] [B]dlatego na to Was uczulam.
[/B]
I jeszcze jedno, w zeszłym roku byłam na kilku czeskich wystawach - jeśli macie sędziego z Czech, dobrze się zastanówcie.;) Nie wiem jak w innych rasach, ale w naszej jest tak, że jak czeski sędzia, to my zagraniczni nie mamy szans.:wallbash:
Przykład: Właśnie w Ostravie BOB-a wzięła suka chodząca innochodem (sędzia mało się nie kładł na wykładzinie jak sprawdzał ruch), bo była z wiodącej czeskiej hodowli, na następny dzień w Katowicach, zeszła z bardzo dobrą.[/quote] [COLOR=Blue]No więc jak to jest: trzeba czy nie trzeba mieć taki wpis w paszporcie?[/COLOR]

Posted

[quote name='Jagoodka']No własnie ja też nigdy nic nie wpisywałam.
Noelani a teraz do Ostravy będziesz wpisywać??[/quote]
Nie sadze ;)
No chyba ze bede miala w tym czasie wizyte u weta to moze przy okazji, ale na pewno nie pojde specjalnie po to.

Posted

My tez wreszcie dostałyśmy potwierdzenie :lol: na którym wyraźnie jest napisane,że pies musi mieć świadectwo zdrowia nie starsze niż 3 dni przed wystawą....więc nie będę ryzykować,że nas nie wpuszczą z powodu jakiejś pieczątki...:mad: