Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='asiek']JAKARANDA a zgłosiłas faxem czy poczta?[/quote]
Wysłałam we wtorek pocztą - priorytetem i dołączyłam ksero dowodu wpłaty. Ma jeszcze jechać jedna pinczerka z okolicy, też urodzona w Czechach ale z innej hodowli. Nie wiem tylko czy się już zgłosiła.

• 3 weeks later...
Posted

Byliśmy na wystawie w Ostravie w zeszłym roku. Na hali (przynajmniej gdzie my się wystawialiśmy) było duszno i ciasno.:shake:

Uwaga!!! Na bramie pani weterynarz sprawdzała wpisy do paszportu,:shock: w rubryce że pies jest zdrowy i zdolny do przejazdu do miejsca przeznaczenia. Ja tego wpisu nie miałam i mało mnie nie wpuściła,:mad: dlatego na to Was uczulam.

I jeszcze jedno, w zeszłym roku byłam na kilku czeskich wystawach - jeśli macie sędziego z Czech, dobrze się zastanówcie.;) Nie wiem jak w innych rasach, ale w naszej jest tak, że jak czeski sędzia, to my zagraniczni nie mamy szans.:wallbash:
Przykład: Właśnie w Ostravie BOB-a wzięła suka chodząca innochodem (sędzia mało się nie kładł na wykładzinie jak sprawdzał ruch), bo była z wiodącej czeskiej hodowli, na następny dzień w Katowicach, zeszła z bardzo dobrą.

Posted

[quote name='Gosik71']

I jeszcze jedno, w zeszłym roku byłam na kilku czeskich wystawach - jeśli macie sędziego z Czech, dobrze się zastanówcie.;) Nie wiem jak w innych rasach, ale w naszej jest tak, że jak czeski sędzia, to my zagraniczni nie mamy szans.:wallbash:
Przykład: Właśnie w Ostravie BOB-a wzięła suka chodząca innochodem (sędzia mało się nie kładł na wykładzinie jak sprawdzał ruch), bo była z wiodącej czeskiej hodowli, na następny dzień w Katowicach, zeszła z bardzo dobrą.[/QUOTE]

a CAC`e daja zagranicznym :eviltong: ??

Posted

[quote name='maga18']a CAC`e daja zagranicznym :eviltong: ??[/quote]
My jakiekolwiek tytuły mamy z Czech, czy wnioski, to napewno nie od czeskich sędziów, tylko wtedy gdy byli zagraniczni sędziowie, w przeciwnym razie nawet na pierrwszym miejscu nie stanęliśmy, a uzasadnienia ocen i lokat mnie nieraz śmieszyły.

No ale życzę Wam powodzenia!!!!

Posted

My jedziemy na 100% i od razu sobie rodzinny "wypadzik" zrobimy ;) Mam pytanko, bo wyslalam wczoraj zgloszenie meilem, ale nie dostalam jeszcze potwierdzenia, ze zostalo przyjete - czy zglosic jeszcze raz faxem...? I czy kos zna moze jakis fajny hotelik w Ostravie? :)

Posted

Wysylalam tydzien temu mailem. A wczoraj dzwonilam czy przyjete. Pani mi odpowiedziala ze mailem nie przyjmuja. To wyslalam faxem a pozniej zadzwonilam czy doszlo. Odpowiedzieli ze zgloszenie zostalo przyjete