Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wedle mapy droga od Chałupek jest prosta jak strzała. Ja mam gorzej, bo musze jeszcze zahaczyć o dworzec kolejowy, a znależć go na mapie Ostravy nie umiem. Jadę - jak duża część wystawców z Polski - bez potwierdzenia i ciekaw jestem jak odbędzie się w takiej sytuacji wchodzenie na teren wystawy. O tym, ze mam po co jechać dowiedziałem się dzwoniąc do ichniego ZK i konwersując po czesku-polsku. A tak poza tym Ostrava to absolutny debiut mojej OKRASY. Generalnie jestem dość przerażony :cool3: :angryy: :-o

Posted

Bardzo bym prosiła kogoś dzisiaj wystawiającego i mającego katalog z Ostravy o kontakt na prv:help1::help1::help1::modla::modla::modla:

Posted

Ja juz troche temu wrocilam z tej popie... Ostravy i podziele sie tutaj moimi opiniami na temat dzisiejszego dnia...

1. zero organizacji... kierowali nas od jednej do drugiej i trzeciej osoby, zeby zaplacic, dowiedziec sie o JH...

2. pelno niepotrezbnych nikomu do szescia na tej wystawie osob, nie mozna bylo wrecz przejsc, a moj pies zzostal zdeptany...

[COLOR=red]Skargi na temat JH:[/COLOR]
1. sedzia na JH, dyskryminujaca Polakow (w tym wypadku tylko mnie, bo tylko ja na JH nei pochodzilam z Czech)...

2.ta sama baba sdeziowala jedna grupe wiekowa 1,5 godziny, psy byly zmeczone, siadaly, nie chcialy stac, szarpaly sie. prezenterzy spoceni, spiacy, wkurzeni na babe...

3. do finalu przepuscila osoby, ktore trzymaly w zly sposob reke... tzn dawaly ja za plecy,a tak sie nei robi!!!:angryy: :angryy: :angryy:

4.przepuszczala tez osoby, ktore zaslanialy psa!!!:angryy: :angryy: :angryy:

5.do mnei sie przypieprzyla, ze nieby szarpie psa, a prawda jest taka, ze co jakis czas w biegu lekko go poszarpywalam za ringowe, zeby glowy nie spuszcal... (no ale w koncu musiala mnie za cos wywalic)

6. bezczelnie powiedziala mi, ze zle zrobilam figure, a niektorzy nie mowili (nie chcac zapeszac), ze mam ogromne szanse wygrac caly dzien...

I jets jesczez jedna sprawa godna ... hmmm... nei wiem czogo, ale to moze zostawie do napisania dla osoby, ktora byla ofiara tych bezczelnych ludzi/....:angryy:

Posted

ehhh... az mnei glowa rozbolala, a z wystawie to myslslam, ze sie poplacze... nei z tego powodu, ze nie przeszlam, ale ze taka niesprawiedliwosc to byla... bo jesli bym na prawde bledy popelnij to bym sama sobie w morde plula...

Posted

zapomnialam dodac, ze nie wpisali drugiego wlasciciela mojego Bibiego w katalogu i zamiast BI BAHATIKA Loango wpisali BI BAHATKA (a gdzie "i"???),a na zglosezniu bylo na kompie napisane poprawnie...

Posted

Welshom poszlo w Ostravie niezle :) Mamy 2x Narodzni VItez i suczka tym razem wziela Rase oraz II miejsce na parah chodowlanych. Na grupe poszlismy ale u tego sedziego nie mielismy zadnych szans . Ale i tak wszyscy sa zadowoleni :)

Posted

No to mnie Alu zaskoczyłaś. Słyszałam że Czesi nie lubią Polaków ale żeby aż tak??
A powiedz mi jak z parkowaniem na tej Czarnej Łące wystawowej? duży ścisk na halach - to już wiem
No i chciałam prosić o staweczkę pinczerów średnich jeśli można (jutro trzytmajcie kciuki)

Posted

No jesli chodzi o sedzine na JH to tak, nei wiem jak inni...

POlna- w mloodziezy bylo duzo sun, a ja niestety narazie nie mialam czasu, zeby jest wpisac..:(

Agatix:
Jaka czarna laka wystawowa??? nie wiem o co choidzi, ale jest dosc fajny parking, na ktorym miejsce znalezc sie powinno;)

Posted

Cerna Louka to na Polski Czarna Łąka - czyli teren wystawy.
podasz mi pinczerki średniaczki? Bardzo Cię proszę.

i napisz koniecznie kto sędziował JH

Posted

A moglibyscie sprawdzic czy jest zgloszony terrier tybetanski Ti La Shu PEARL OF SHOWS do kl. młodziezy-suki? To dla mnie bardzo wazne! z gory dziekuje za informacje

Posted

To i ja mam do was ogromną ogroooomną prośbę, czy możecie sprawdzić czy w katalogu jest Nothing else matters BALAO - Ewelina Łuc - dog niemiecki - błękitny- psy młodzież?
baaaaarrrrrddddzzzzzooooo proszę!:roll:

Posted

[quote name='alanowak']
I jets jesczez jedna sprawa godna ... hmmm... nei wiem czogo, ale to moze zostawie do napisania dla osoby, ktora byla ofiara tych bezczelnych ludzi/....:angryy:[/quote]

Tak to właśnie nas zrobiono w bambusa. Zmienili na wystawie plan sędziowania. Tzn. w katalogu był podany inny, a psy poszły w inne kolejnosci. No i mimo, że bylismy na wystawie od początku, nie byliśmy na ringu jak szła nasza rasa - WSS miały iść na końcu, a poszły prawie na początku i jak poszłam ok 11 zobaczyć na ring jak daleko jest sędziowanie i ile mamy jeszcze mniej więcej czasu to okazało się , że już jest po "ptokach" i WSS już dawno zostały ocenione grrrrrr.
Więc mój pies został oceniony poza konkurencją. Tyle dobrze, że był sam w klasie to sędzia dał mu CACa (chociaż nie powinien bo psy oceniane poza konkurencją nie dostaja tytułów), ale nie o o mi chodziło, bo pojechalismy co najmniej po NV albo BOBa, bo miał ogromne szanse wygrać :angryy::angryy::angryy: