Pearl Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Witajcie! Czy kto z Was ma w planach tę wystawę? terminy zgłoszeń I - 14luty II - 7 marzec ; I pies 18euro, 2 - 16euro [B]Skupina I. [/B]Bearded kolie, bobtail -Niesiewicz J., PL Beauceron - Havelka T. , SK Belgický ovčák, australský ovčák - Matyáš J., Ing., SK Border kolie - Jančík L., Ing. Briard - Szemraj P., PL Československý vlčák - Řehánek P. Flanderský bouvier - Havelka T., SK Jihoruský ovčák - Dostál J., Ing., DrSc. Kolie, šeltie - Matějek J. Komondor, puli, pumi, mudi - Kiss A., H Německý ovčák - Šafář L. Welsh corgi - Matyáš J., Ing. , SK Bílý švýcarský ovčák - Jančík L., Ing. Ostatní nejmenovaná plemena - Vondrouš O., Meszárosz B., SK [B]Skupina II.[/B] Anglický buldog - Kapounová D. Argentinská doga - Havelka T., SK Boxer - Matyáš J., Ing., SK Brazilská fila - Adlt V. Bulmastif - Havelka T., SK Černý teriér - Václavík M., Ovesná J. RNDr., CSc. Dobrman - Lupečková I., MVDr. Hovawart - Adlt V. Kavkazský pastevecký pes - Kiss A., H Středoasijský pastevecký pes - Mayerová E., Ing. Knírači - Kotalová D., Ing. Leonberger - Václavík M., Šimáčková A. Mastif - Havelka T., SK Německá doga - Krs V. Novofundlandský pes - Jandová J. Pinčové - Hořák K. Pyrenejský horský pes - Kot A., PL, Řehánek P. Pyrenejský mastin - Kot A., PL Rotvajler - Matyáš J., Ing.,SK, Havelka T. ,SK Shar-pei - Matyáš J., Ing., SK Svatobernardský pes - Kot A., PL Švýcarský salašnický pes - Niesiewicz J., PL Tibetská doga - Košťálová A., Ing. Velký japonský pes - Vondrouš O. Cane corso - Havelka T., SK Šarplaninský pastevecký pes - Kiss A., H Ostatní nejmenovaná plemena - Vondrouš O., Dostál J.,Ing., DrSc., Poláková D. [B]Skupina III.[/B] Aierdale terrier - Philipp T., MUDr. Americký staford. teriér - Poláková D. Bulteriér - Poláková D. Český teriér - Tichá V. Foxteriér - Tichá V. Irský teriér - Tichá V. Jorkšírský teriér, boston teriér - Jančík L., Ing. Německý lovecký teriér - Holoubek J. Norfolk. a Norvič. teriér - Hrabáková O. Skye teriér - Tichá V. Stafordšírský teriér - Polehňa F. West Highland White teriér - Hrabáková O. Ostatní teriéři - Hrabáková O. [B]Skupina IV.[/B] Jezevčíci - Psotný P., SK [B]Skupina V.[/B] Akita – inu - Jančík L., Ing., Dostál J., Ing. DrSc. Aljašský malamut - Seidlová R. Faraonský pes - Meszárosz B., SK Chow – chow - Václavík M. Peruánský naháč - Meszárosz B., SK Samojed - Jančík L., Ing. Shiba - Meszárosz B., SK Sibiřský husky - Jančík L., Ing. Špicové - Meszárosz B., SK Chodský pes - Poláková D. Basenji - Štefik Š., Ing., SK Thai – ridgeback - Štefik Š., Ing., SK Ostatní nejmenovaná plemena - Meszárosz B., SK, Václavík M., Poláková D. [B]Skupina VI.[/B] Baset - Šimek F., MVDr. Beagle - Štefík Š., Ing., SK Bladhound - Šimek F., MVDr. Rhodesian ridgeback - Šimek F., MVDr. Dalmatin - Šimek F., MVDr. Barváři - Štefík Š., Ing., SK Ostatní nejmenovaná plemena - Štefík Š., Ing.., SK [B]Skupina VII.[/B] Český fousek - Klaška P., Ing. Maďarský drátosrstý ohař - Navrátil P. Maďarský krátkosrstý ohař - Navrátil P. Angličtí ohaři - Píbl Z., Šimek F., MVDr. Německý krátkosrstý ohař - Müller L. Dlouhosrstí ohaři Kalich M., MVDr. Ostatní nejmenovaná plemena - Šimek F., MVDr., Navrátil P. [B]Skupina VIII.[/B] Americký kokršpaněl - Studeník P. Anglický kokršpaněl - Stanovský M., Ing., CSc., SK, Svatoš L., MVDr. Ostatní španělé - Stanovský M., Ing., CSc., SK, Antonovič Z., Ing. Retrívři - Korda F., Pasák F. [B]Skupina IX.[/B] Boloňský psík - Krömerová T., Řehánek P. Bichon a poil frise - Štěpničková G., Řehánek P. Cotton de Tulear - Řehánek P. Čínský chocholatý pes - Dolejšová O. Čivava - Marušková M. Mexický naháč - Marušková M. Francouzský buldoček - Raba M., MUDr. Japan – chin - Kliment Z. Kavalír King Charles španěl - Čermáková M, Kovaříková H., Ing King Charles španěl - Čermáková M, Kovaříková H., Ing. Lhasa Apso - Jančík L., Ing. Lvíček - Řehánek P. Maltéz - Krömerová T. Mops - Řehánek P. Papilon - Řehánek P. Pekinéz - Kliment Z., Řehánek P. Pudl - Nimrichterová M. Ši – tzu - Krsková Z., Jančík L., Ing Tibetský španěl - Košťálová A., Ing. Tibetský teriér - Řehánek P. Havanský psík - Jančík L., Ing. Grifonek - Jančík L., Ing. Brabantík - Jančík L., Ing. Ostatní nejmenovaná plemena - Vondrouš O., Řehánek P. [B]Skupina X.[/B] Afgánský chrt - Mudra A. Barzoj - Mudra A. Maďarský chrt - Řehánek P., Růžičková M. Italský chrtík - Řehánek P., Růžičková M., Mudra A. Irský vlkodav - Hořák K. Deerhound - Hořák K. Vipet - Mudra A. Greyhound - Mudra A. Saluki - Mudra A. reszta inf. [URL="http://www.volny.cz/nvpostrava/nvp.htm"]http://www.volny.cz/nvpostrava/nvp.htm[/URL] Korzystając z okazji chciałabym się zapytać czy ktoś posiadałby wolne miejsce dla 1 osoby+małego psa(jestem ze Ślaska więc zazwyczaj "po drodze" :) ), oczywiście dołozyłabym sie do wszelkich kosztów. Zależy mi aby być w niedziele(IX gr.), ewentualnie w dwa dni. Pozdrawiam serdecznie Quote
eveandAxel Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Napisz coś więcej bo z tego czeskiego to za dużo nie rozumiem. Jak to wygląda na miejscu, gdzie się wpłaca? skąd jesteś? Byłaś już na wystawie w Ostrawie? Quote
Pearl Posted January 10, 2006 Author Posted January 10, 2006 A wiec jest to wystawa krajowa (CAC), jeśli chodzi o forme zapłaty - jest podane konto, zgłoszenie trzeba wysłać wraz dowodem wpłaty(wpłata na zagraniczne konto wiąże sie z dodatkowa kwota za przelew). W ostravie jeszcze nie byłam, ponieważ zazwyczaj w marcu pokrywała się z międzynarodówka w Katowicach i jestem mile zaskoczona datą w tym roku. Wystawy czeskie na ogół odznaczaja sie niezłą organizacja i myślę ze warto jechać. Jestem z Katowic :) Quote
asiek Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Ja na 99% bede jechac z jednym psiakiem :) Quote
Zeliika Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 [quote name='Pearl']A wiec jest to wystawa krajowa (CAC), jeśli chodzi o forme zapłaty - jest podane konto, zgłoszenie trzeba wysłać wraz dowodem wpłaty(wpłata na zagraniczne konto wiąże sie z dodatkowa kwota za przelew). W ostravie jeszcze nie byłam, ponieważ zazwyczaj w marcu pokrywała się z międzynarodówka w Katowicach i jestem mile zaskoczona datą w tym roku. Wystawy czeskie na ogół odznaczaja sie niezłą organizacja i myślę ze warto jechać. Jestem z Katowic :)[/quote] Z Katowic to masz rzut beretem ;) Bylam w Ostravie w zeszlym roku, placilam na wystawie (bez dodatkowych oplat), mozna bylo sobie wybrac, czy chce sie placic w euro czy w koronach czeskich, tylko zdaje sie oplata byla jak za drugi termin. Do Czech mozna jeszcze placic przekazem pocztowym, kosztuje to mniej niz przelew. Quote
Asiaczek Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Może i ja się tam wybiorę? Trzeba pomyśleć... Pzdr. Quote
Zeliika Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 PATIszon byla w Ostravie na zawodach agility i mowila, ze pociag z Warszawy do Ostravy jedzie 4 godziny. Quote
weihaiwej Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 [quote name='Asiaczek']Może i ja się tam wybiorę? Trzeba pomyśleć... Pzdr.[/quote] Ja też pomyślę, mam blisko, a doświadczenia nigdy za wiele. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Musze wam powiedzieć, że to mi się podoba... Blisko, więc dlaczego nie... Na dodatek przeglądając stronę czeskiego klubu Setera natknęłam się na zdjęcia z Mlady Boleslav i na czeskich ringach są np. takie psy prezentowane - [URL="http://www.setr.info/Kyn_akce/Vystavy/rok%202005/fotografie/9_Boleslav/DSCF0008.jpg"]http://www.setr.info/Kyn_akce/Vystavy/rok%202005/fotografie/9_Boleslav/DSCF0008.jpg[/URL] ... :roll: Właśnie sobie przeglądałam jakie wystawy mam planowane i akurat kwiecień cały wolny, więc myślę, że jak wrócimy cali z Mołdawii to pojawimy się w Ostravie :) Quote
Elitesse Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 [quote name='gwiezdny-wyslannik']Musze wam powiedzieć, że to mi się podoba... Blisko, więc dlaczego nie... Na dodatek przeglądając stronę czeskiego klubu Setera natknęłam się na zdjęcia z Mlady Boleslav i na czeskich ringach są np. takie psy prezentowane - [URL="http://www.setr.info/Kyn_akce/Vystavy/rok%202005/fotografie/9_Boleslav/DSCF0008.jpg"]http://www.setr.info/Kyn_akce/Vystavy/rok%202005/fotografie/9_Boleslav/DSCF0008.jpg[/URL] ... :roll: Właśnie sobie przeglądałam jakie wystawy mam planowane i akurat kwiecień cały wolny, więc myślę, że jak wrócimy cali z Mołdawii to pojawimy się w Ostravie :)[/quote] hehe a moze u nich wlasnie takie wygrywaja ? Quote
gwiezdny-wyslannik Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 No to nie mamy szans w takim razie... :evil_lol: Quote
Ewelinaa Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 [B]OGŁOSZENIE ! a zarazem zapytanie ! [/B]Czy wybiera się ktoś do Czech na na wystawę do Osmolca i do Tręczyna ??? Bo potrzebna jest pomoc w odebraniu szczenięcia toy i przywóz go do Polski Quote
flashka-g Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Wszytsko zalezy od sedziego jaki ocenia i jaki typ preferuje:)) hm...dziwne bo juz 3 rok z rzedu w Ostravie grzywacze ta sama sedzina ma oceniać....W zeszłym roku wogole bylam to jakies zmiany byly z sędziami. Hala ogolnie duza nie jest, ringi za duze takze nie. Niektóre rasy sa oceniane w parkingu podziemnym gdzie panuje taka sama temperatura jak na dworze, bo to jest otwarty parking. Quote
Asiaczek Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 [B]GW[/B] - jak widać na zdjęciu, szans nie masz żadnych !;) Pzdr. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Wiesz Asiu, ale się nie załamuje... Musze Ci powiedzieć, że chyba się nawet ciesze, ale walczyć będziemy :diabloti: Sędziuje z tego co pamiętam Czech, więc może coś takiego jak Spike będzie dla niego nowością :D Asiu, A Ty się nie skusisz na wystawę...? Mnie zadawala fakt, że jeżeli będę miała FT ( a będziemy stratować, bo do Intera są nam potrzebne ) to wystarczą mi tylko 2 CACe w tym jeden w przyszłym roku ( jeżeli Spike w Ostravie dostanie jednego w championach ) w klasie użytkowej, więc nie jest tak źle z tym Championatem Czech... ;) Quote
Asiaczek Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Ja jeszcze nie wiem, choć wydaje mi się, że już coś na ten termin mam zaplanowane... Pzdr. Quote
Noelani Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Byc moze sie wybierzemy - w zaleznosci od tego jak nam pojdzie w lutym w Brnie.. Quote
Musiałek Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Ostarva jest tak bliziutko wiec i my sie skusimy z samej ciekawosci jak tam jest :) Quote
Musiałek Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 mam pytanie: czym się różni wystawa narodni od krajska?? Czy jak teraz zglosze to moge zapłacic na wystawie jak w 1 terminie??? czy ktos zna sedziego J. Matyjas SK i czy to prawda ze czesi i slowacy preferuja swoje psy???? usłyszałam moze to beledne - ze jak w stawce znajdzie sie ceski czy slowacki pies to np. polski nie wygra???? Quote
Elitesse Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 [quote name='Musiałek']mam pytanie: czym się różni wystawa narodni od krajska?? Czy jak teraz zglosze to moge zapłacic na wystawie jak w 1 terminie??? czy ktos zna sedziego J. Matyjas SK i czy to prawda ze czesi i slowacy preferuja swoje psy???? usłyszałam moze to beledne - ze jak w stawce znajdzie sie ceski czy slowacki pies to np. polski nie wygra????[/quote] narodna daje tytul narodni vitez a krajska krajski vitez - jest to cos w rodzaju wystawy regionalnej bez przyznawanego CAC sedzia Matyas od wielu juz lat sedziuje w Polsce baaaardzo czesto - glownie sznaucery, co do fachowosci nie narzekam, jest tez sympatyczny, ale przez to ze jest u nas tak czesto niestety zdozyl sie juz "zaprzyjaznic" z niektorymi hodowcami, nie wiem jak jest w innych rasach Quote
Musiałek Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Dzięki właśnie zauważyłam że w Glogowie będzie śedziował Bernardyny, szwajcarów, mastify i rotki. a jak to jest z tą płatnością???? i tymi plotkami???? Quote
weihaiwej Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 [quote name='Musiałek']a jak to jest z tą płatnością????[/quote] Przyłączam się do pytania Musiałek - chcę zgłosić sunię do klasy szczeniąt, wolałabym zapłacić na wystawie, choćby o te parę euro więcej - czy ktoś wie na pewno, że można, czy muszę zadzwonić? Quote
basia Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 weihaiwej Ja byłam w zeszłym roku i płaciliśmy na wystawie. Najmniejszych problemów z tym nie było. Liczę, że w tym roku będzie tak samo. Quote
Musiałek Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 [quote name='basia']weihaiwej Ja byłam w zeszłym roku i płaciliśmy na wystawie. Najmniejszych problemów z tym nie było. Liczę, że w tym roku będzie tak samo.[/quote] Ale płaciłaś za termin zgłoszenia czy z dnia wystawy???? Quote
Recommended Posts