Jump to content
Dogomania

"Moje łaciate - Aza<'>, Frytka i Filon + dwa kociambry gratis ;)

Recommended Posts

Posted

Baldachim to długo by nie postał... :evil_lol:
Dzisiaj byłam z Justyną w pobliskim sklepie zoologicznym. Wypatrzyłam tam mnóstwo zwierzaków, począwszy od słodkich gryzoni, poprzez papużki i kanarki, a skończywszy na gadach. :loveu: Tak sobie patrzyłam i zapadła decyzja - zbieram na papużke. Na słodką, szekowata papużkę. Zobaczymy co z tego wyjdzie :evil_lol:
A tak w ogole to... Czytam Wasze posty, odwiedzam galerie... Czesto piszecie, ze kastrujecie/sterylizujecie swoje zwierzęta... Podoba mi się to... Ale ja miałam dzisiaj bardzo "przyjemną" rozmowę z moją sąsiadką, która wręcz z dumą pochwaliła mi się, ze jej kociczka (która ma niespełna rok) urodziła małe kotki... Szlag mnie trafił! Wiele razy mowilam o sterylizaci, rok temu jej inna kotka zginęła pod kołami samochodu w okresie rujki... Ale to jak do ściany, nic, po prostu nic. Stwierdziła, ze jej nie obchodzą "jakieś tam schroniska", ze jej koty będą szczęśliwe, ze nikomu ich nie odda... Tylko co dalej? Będą się rozmnażać między sobą? Przykre... :( Cóż, a tutaj 90 % ludzi żyje w przekonaniu, ze koty to mają rodzić co rujkę, a ewentualnie małe można utopić w wiaderku... :( Przykre, bardzo przykre...

Jutro znow do szkoły, obok mnie leży sobie książka z języka angielskiego. Miałam robić zadanie, ale własnie na niej śpi Edward, wreszcie zlazł mi z monitora. :-) Jutro mam prawdopodobnie 3 lekcje, reszta to przygotowanie do występu z okazji uchwalenia Konstutucji 3 Maja, a biedna gonia jest w chórze i udaje, ze śpiewa... Bleee ;-) Potem jeszcze trzeba będzie pójść do kościółka i wieczorkiem wpadniemy na Dogomanię. :-)
Dobranocka :bye:

• Replies 10.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='g_o_n_i_a']Baldachim to długo by nie postał... :evil_lol:
Dzisiaj byłam z Justyną w pobliskim sklepie zoologicznym. Wypatrzyłam tam mnóstwo zwierzaków, począwszy od słodkich gryzoni, poprzez papużki i kanarki, a skończywszy na gadach. :loveu: Tak sobie patrzyłam i zapadła decyzja - zbieram na papużke. Na słodką, szekowata papużkę. Zobaczymy co z tego wyjdzie :evil_lol:
A tak w ogole to... Czytam Wasze posty, odwiedzam galerie... Czesto piszecie, ze kastrujecie/sterylizujecie swoje zwierzęta... Podoba mi się to... Ale ja miałam dzisiaj bardzo "przyjemną" rozmowę z moją sąsiadką, która wręcz z dumą pochwaliła mi się, ze jej kociczka (która ma niespełna rok) urodziła małe kotki... Szlag mnie trafił! Wiele razy mowilam o sterylizaci, rok temu jej inna kotka zginęła pod kołami samochodu w okresie rujki... Ale to jak do ściany, nic, po prostu nic. Stwierdziła, ze jej nie obchodzą "jakieś tam schroniska", ze jej koty będą szczęśliwe, ze nikomu ich nie odda... Tylko co dalej? Będą się rozmnażać między sobą? Przykre... :( Cóż, a tutaj 90 % ludzi żyje w przekonaniu, ze koty to mają rodzić co rujkę, a ewentualnie małe można utopić w wiaderku... :( Przykre, bardzo przykre...
[/quote]oj, Gosiu, rozumiem co czujesz :shake: do niektorych ludzi po prostu nie dociera... sa glusi na wszelkie argumenty :shake:

a co do papuzek - moze jednak zdecydujesz sie na zeberke i wezmiesz od PIKI, bo ona ostatnio ma w domu istna rozmnazalnie :evil_lol:

Dobranoc :bye:

Posted

[quote name='Teklunia']
a co do papuzek - moze jednak zdecydujesz sie na zeberke i wezmiesz od PIKI, bo ona ostatnio ma w domu istna rozmnazalnie :evil_lol:
[/quote]
To chyba nie jest dobry pomysl. Ja chcialam zeby papi zamieszkała z moimi, a niestety zeberki często miewają konflikty z falkami (zazdrosnice). Poza tym zeberki mają to do siebie, ze jak mają dobre warunki do rozmnażania, to sie rozmnażają bez przerwy, ilez wtedy samiczka się męczy z uporczywym samcem. Coż taka natura. :roll:
Dodam jeszcze, ze jezeli faktycznie zakupie sobie nowe maleństwo, to bedzie to jedyne w swoim rodzaju. Początkowo mysłałam albo o całej białej albo o całej żółtej. Wreszcie doszłam do wniosku, ze chce kolorwą, tzn, że np. na zielonym brzuszku będzie żółta plamka i itp. Taka mieszanka. Zobaczymy jak moje papy zareagują na nową ptice, ale ekmmm... Kiedy to będzie?! Jak na razie to moj budżet wynosi kilkanascie groszy! :evil_lol: :evil_lol:

Dzisiaj pocztą przyszły karabińczyki. Już częściowo naprawiłam linkę, ale cosik taki ciężki ten karabińczyk, ale cóż - mojej łobuziarce to nic nie przeszkodzi na drodze, by poszaleć :evil_lol: Na wakacjach postanowiłam jedno - postaram się małą nauczyć przychodzić na komende w obcym miejscu, choć wątpie, ze to w łakach będzie działać, bo ona na widok sarenek, bocianów, zająców i innych zwierzaków dostaje głupawki. :evil_lol: Jak to mówią - co ma byc to będzie.

A co do Edwara... Chłopczyk opatentował nowe miejsce do drzemania. Wczesniej przychodził do pokoju i zwalał się na biurko albo na kolana. Doszedł do wniosku, ze jak się usiądze na monitorze, to całkiem nieźle można podgrzać sobie dooopsko. Doszło do tego, ze kilka razy się na mnie wypią, czasem zwisał mu pysk z monitoru albo ogon, który przedzielał mi ekran na dwie częsci... :roll: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='g_o_n_i_a']
A co do Edwara... Chłopczyk opatentował nowe miejsce do drzemania. Wczesniej przychodził do pokoju i zwalał się na biurko albo na kolana. Doszedł do wniosku, ze jak się usiądze na monitorze, to całkiem nieźle można podgrzać sobie dooopsko. Doszło do tego, ze kilka razy się na mnie wypią, czasem zwisał mu pysk z monitoru albo ogon, który przedzielał mi ekran na dwie częsci... :roll: :evil_lol: :evil_lol:[/quote]to ja poprosze zdjecie komputerowego Edzia :lol:

Posted

[quote name='Magda_Miki']CZesc Gonia!!
Wpadlam nareszcie do ciebie:cool3: Cieszysz sie?:evil_lol::evil_lol:[/quote]
Cześc Madziu! :buzi:
Jeszcze jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak, wreszcie wpadłas ... :multi: :multi: :multi: Jednak chyba się do nas nie spieszyłaś... :obrazic::evil_lol: :evil_lol:

[quote name='Teklunia']to ja poprosze zdjecie komputerowego Edzia :lol:[/quote]
Hej Kasieńko! :buzi:
Niestety, aparatu brak, chyba ze komoreczka taty... :diabloti: Bosko to wygląda i jak w moje łapki wpadnie aparat Guni (Guńka, strzez się!), to ufocę to zjawisko! :loveu:

[quote name='madzia18sosnowiec']dawać edzia hakera :eviltong:

czesc gonia :buzi:[/quote]
Hejcia! :buzi:
Edzio haker w swoim czasie. Na razie Edzio chyba bardziej polubił spanko między oknami. :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Hej Laseczki, to ja, Was Edward tajemniczy... :cool3: :cool3:
[IMG]http://img274.imageshack.us/img274/3324/co47tp.jpg[/IMG]

Ciekawe kto tam idzie?
[IMG]http://img284.imageshack.us/img284/3687/co10sx.jpg[/IMG]

Eeee... To tylko ta fajtłapa Edward... :shake:
[IMG]http://img274.imageshack.us/img274/6441/co29iq.jpg[/IMG]

Ludzie... Troche prywartności! Nie pozuje!
[IMG]http://img274.imageshack.us/img274/918/co39uc.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='g_o_n_i_a']

Ludzie... Troche prywartności! Nie pozuje!
[IMG]http://img274.imageshack.us/img274/918/co39uc.jpg[/IMG][/quote]niedna Azulka... zero poszanowania jej spokoju :shake: slawa to ciezka rzecz...

Posted

[quote name='madzia18sosnowiec']goniu wybacz, matura :oops:[/quote]
Oj Madzia, to było do tamtej Madzi od Mikiego :evil_lol: Ja Twoją syrtuacje rozumiem. I nawet teraz bardzo się ciesze, ze wpadłaś :multi:

[quote name='olekg18']Gonia jak dla mne to bardzo mało debermanki! Ja lubie dobki ,a mało ich na dgm i chce fotyy dobki dobki dobki! Prosze ;p[/quote]
Olku, nowych zdjęc nie mam. Wtedy, jak miałam aparat, to Gajcia z bratem pojechała do Czudca. Teraz nie mam aparatu i Gajki tez nie. Brat wziął ją do Czudca. Pisałam o tym wczesniej :eviltong:

[quote name='Imbir1']Dzieńdoberek, no nie, to musieliśmy was sami wytropić???:mad:[/quote]
Ooo, hej!! :multi:
A co, mamy się chwalić, ze mamy galerię? :cool3:

Posted

[QUOTE]
Eeee... To tylko ta fajtłapa Edward... :shake:
[IMG]http://img274.imageshack.us/img274/6441/co29iq.jpg[/IMG][/QUOTE]

O matko ale ma poslanie :evil_lol: gdzie się takie kupuje? :evil_lol:

Posted

[quote name='PIKA']O matko ale ma poslanie :evil_lol: gdzie się takie kupuje? :evil_lol:[/quote]

Ooo, Pika do nas wpadła! :multi:
A takie posłanka to tylko... U nas w Rzeszowie. :eviltong:
Cepiają się - loodki mają lezaczki, a Aza ma takie łóżeczko polowe. :evil_lol: